Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да споделим бенчмарк с GeekBench.

ftpkid
Виж решението Разрешен от pepy86,

Препоръчан отговор

на 4.02.2018 г. в 20:28, XECUTIONER написа:

Малко странна покупка от моя страна на процесор 4-та генерация, но го взех от щатите на добра цена. И понеже не ми се разделя със сегашната конфигурация реших да ѝ вдъхна малко живец.:D

Intel Core i7-4790K...

0YuBGZ1yQBGr2HGC8dgAfA.png

Бях забравил RAM-та...:)

Умрял в кожата си тоз хаспел, ще те видя като се опече маджуна под капачката. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, Росен Р. Александров написа:

като се опече маджуна под капачката

Ще му вдигне капата да диша, не го мисли

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Росен Р. Александров написа:

Умрял в кожата си тоз хаспел, ще те видя като се опече маджуна под капачката. :)

Да не ти пука. Повече от 91 градуса под стрес не е вдигал, а всички знаем, че за да си свариш яйца са ти нужни около 100°C при средно атмосферно налягане от 1 физическа атмосфера или приблизително 1000 hPa, което е и средното за гр. София, където пребивавам.:D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да не ти пука. Повече от 91 градуса под стрес не е вдигал, а всички знаем, че за да си свариш яйца са ти нужни около 100°C при средно атмосферно налягане от 1 физическа атмосфера или приблизително 1000 hPa, което е и средното за гр. София, където пребивавам.
Начи искаш да готвиш на него

Изпратено от моят Swift 2 Plus с помощта на Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Моя Xeon не е кой знае какво, но става все още за всичко, дори и за най-новите игри в комбинация с GTX 970:

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/7475459

https://browser.geekbench.com/v4/compute/2139226

като се има в предвид, че има няколко програми за мониторинг и други на заден фон, а и utorrent дърпа 3-6% CPU...

Ето и лаптопа:

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/7475579

https://browser.geekbench.com/v4/compute/2139262

Процесор с максимални множители през Intel(R) Extreme Tuning Utility, видеото и то е клокнато - 860м - ядро +251MHz, памет +275 MHz.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...
преди 47 минути, Росен Р. Александров написа:

Можеше да е с далеч по-добрия ryzen 1600 :>

Така е, но процесора се използва предимно за игри, а там 1600 отстъпва, дори клокнат на 4GHz, което не всеки постига. А е и с по-висока цена. 

П.П. Ако баба ти беше мъжка...няма смисъл да се занимаваме с глупости. :-)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, XECUTIONER написа:

Така е, но процесора се използва предимно за игри, а там 1600 отстъпва, дори клокнат на 4GHz, което не всеки постига. А е и с по-висока цена. 

П.П. Ако баба ти беше мъжка...няма смисъл да се занимаваме с глупости. :-)

Брех, че му го начука.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Специално в този тест трудно. Ей ви го 1600 на 3,85 - на толкова си го карам да не го тормозя и с понижен волтаж.

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/8228727

И да, в игри 1600 би отстъпил...с 1080Тi на 1080р ;). Иначе разлика, кога бабата стане мъжка. Разликата е когато човек реши да си прави нещо друго, но за лична употреба пак никакво значение. Дали ще ми рендне за 1 час или за час и 5 минути е все тая. Интересно би станало чак ако тръгнем да се занимаваме със стрийм и да мерим фреймтайминги, което е безидейно.

За 280 лева 8400 е наистина супер покупка, аз съм дал над 200 евро за моя миналата година. Към днешна дата на една цена бих си купил пак Райзъна ,но ако единия е по-евтин и както вече има евтини дъна за Интелите ,стават интересни и те. Мисля че Стив от Harware Unboxed подготвя голямо видео за 8400 срещу 2600 с различни карти,памети и клок. Ще бъде интересно, защото пича е обективен и покрива всички аспекти. Включително и цената на системата ако решиш да клокваш  и да вземеш скъпа памет. Както казах, преди една година дъно,памет процесор и ССД малко над 800 евро...а това е далеч от бюджетно решение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
Single-Core Score Multi-Core Score
Geekbench 4.2.2 Tryout for Windows x86 (64-bit)
4204 19342

Result Information

Upload Date May 19 2018 11:01 AM
Views 1

System Information

System Information  
Operating System Microsoft Windows 10 Enterprise 2016 LTSB (64-bit)
Model Gigabyte Technology Co., Ltd. AB350-Gaming
Motherboard Gigabyte Technology Co., Ltd. AB350-Gaming-CF
Memory 16384 MB DDR4 SDRAM 1464MHz
Northbridge AMD Ryzen SOC 00
Southbridge AMD B350 51
BIOS American Megatrends Inc. F23d
Processor Information  
Name AMD Ryzen 5 1600
Topology 1 Processor, 6 Cores, 12 Threads
Identifier AuthenticAMD Family 23 Model 1 Stepping 1
Base Frequency 3.69 GHz
Package Socket AM4 (1331)
Codename  
L1 Instruction Cache 64.0 KB x 6
L1 Data Cache 32.0 KB x 6
L2 Cache 512 KB x 6
L3 Cache 2.67 MB x 2

Ето Ви едно с ryzen 5 1600 на 3.7 със стоковия охладител, а предимствата му пред i5 8400 не са никак малко. Примерно когато рендваш видео, компютъра си е на пълно използваем, а като за човек като мен, които работи на photoshop, lightroom и premiere едновременно е голям + това. Примерно вчера събирах панорама от 28 снимки и в същото време рендвах видео, да разбира се имаше забавяне в двете задачи, но в рамките на нормалното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, sakuraki написа:

а предимствата му пред i5 8400 не са никак малко

Тоест си тествал и i5 8400 с приложенията, с които работиш и си стигнал до този извод?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да в работата работя на компютър с i5 8400 и когато работя успоредно с трите програми е по - бавен, смисъл ако рендвам видео и едновременно сглобявам панорама, става доста по - бавно, но за човек, които не са занимава професионално едва ли ще намери разлика в двата процесора, ако прави нещата едно по едно.

Примерно обаче i5 8400 по - бързо стабилизира видео от ryzen-a и то с доста, но пък когато се сложат ефекти и lut-ове на клиповете, тогава пък ryzen-a по - бързо го пресмята. Общо взето за непрофесионална работа, без корекции по клиповете, като цветове,ефекти, транзишани и т.н i5 8400 работи по - бързо или успоредно с ryzen 5 1600. Обаче когато се стигне до повече натоварване на проекта с описаните неща ryzen-a е по - бърз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
преди 14 минути, slav40 написа:

Ето още 1  дядо i7-3770к@4,8ghz,ram 2133 cl10 :D

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/9572200

Добре се представят дядовците,само не разбирам защо при мен показва такава максимална честота като е сток?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...
преди 35 минути, slav40 написа:

Екстра е. Ама дай малко зор, да видим колко може сингъла. :yanim:

За сега съм още със стоковото охлаждане и не смея да го юркам :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@slav40 Еха, ''дъртия бръшлян'' има по-добър single-core резултат от R5 2600X. Нормално ли е или е заради бенча ? Предполагам си го ''скалпирал'' (delid-нал), каква ти е паметта и бутал ли си честотата на кеша ?

п.с Чакай малко, пич ти май трябва да си ''Hasegade'' от HWBG като ти гледам подписа ? Бях чел твой коментар че си изгърмял единия от каналите на дъното хаха, така става като напъваш стареца :D. Този резултат предполагам е със един канал ? Дано да му намериш хубава Z77-ца.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Същият съм :)

Оказа се, че като сменях охладителя(без да вадя дъното от кутията) съм скъсал едната писта на гърба на платката, свързваща далечните 2 слота на паметта. Дъното беше на "майстор" и двуканалният режим е възстановен. Процесора на 4,9ghz работи на 1,46v и няма начин нещо да се повреди с такива напрежения ако температурите са в норма а и аз го пускам само за бенч с такива честоти иначе си стои на 4,[email protected],2v. Процесора е делиднат и си сравнително студен. А колко пъти съм го пускал на 1,6v(над 100-тина). Паметта е gskill sniper 2400 cl11(фабрично), но работи на 2400mhz cl10/2600 cl11. На 2800 не иска да запали.

От бенчовете по сайтовете съм забелязал че 3770 му трябват средно около +500+600мхц над честотата на райзън за да е пред него в сингъл-а. Средно са такива стойностите Ryzen 4,2/4,3ghz ~Ivy bridge 4,8/4,9ghz

п.п. тук няма ли cinebench тема?!

Ето снимка и от другия форум:

75V0Ln5.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...