Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да споделим бенчмарк с GeekBench.

Featured Replies

- малък напредък 1385-8585

r5 3600@4600Mhz, 1.425V, cpu llc l1, nb llc l3, 1.1V SoC

noctua nh-u14s , noctua nt-h2

2x16gb crucial@3600Mhz 14-18-13-13-30 1t, 1.45V

.... борбата продължава

• Отговори 765
  • Прегледи 184,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колкото толква. http://browser.primatelabs.com/geekbench3/7842519

• Ето и от мен няколко проби  https://browser.geekbench.com/v4/cpu/4156017 Като затворих торента , стийм . ориджин и касперски резултата е друг  https://browser.geekbench.com/v4/cpu/41562

• Чичката е на ниво все още:  

Публикувани изображения

Поради липса на обща тема за overclock (няма да е лошо да си направим) пиша тук. След обновяването на BIOS до версия P4.10 се появи опция BCLK overclock на Asrock Fatal1ty B450 Gaming K4. Някой тествал ли е с Ryzen дали може да се прави чрез нея по-добър overclock евентуално и дали нещо няма да се прецака? Намерих теми, при които е вдигнат до 105. И още нещо - зачетох се тук:

Моята памет, след добавяне на 2 плочки х8 GB на по-висока честота (в момента съм с 2x8@3000 + 2x8@3200), не работеше нормално на честота, по-висока от 3000 MHz (грешки в prime95, сини екрани при товар), дори и при повишаване на волтажа на паметта и зареждане на [email protected] GHz и с обновения BIOS. Вдигнах SOC voltage +100 mv offset и в момента работи без проблеми на 3200 MHz на четирите плочки. Ще я пробвам на 3400 и ще пиша резултата.

преди 4 минути, Raze написа:

Поради липса на обща тема за overclock

Или специализирана за Ryzen-ите.

Не е точно за overclock на Ryzen, но както и да е. И последно - паметта я подкарах на 3400, за момента върти няколко минути Prime95 и изглежда стабилна, ще видим при работа как ще се държи. Вдигнах малко повече SOC @1.1 и волтажа на паметта на 1.39, като отначало не искаше да запали изобщо windows с таймингите от ryzen RAM calculator. След няколко неуспешни опита, отпуснах малко таймингите и тръгна, и в момента са 18-17-17-36. Ще пробвам малко да намаля волтажите.

преди 2 часа, Tommygun написа:

НЕ пипай BLCK.

Не мисля, че няколко десети - до към 103-105), ще има проблем да се вдигне, но ще изчакам и други мнения (евентуално). Четох теми, където някои са го пробвали и работи. Иначе намалих волтажите и си работи паметта без проблеми на 3.4 GHz. Старите интели и амд доста носят на вдигане на bclk в някои случаи.

При Райзен е навързано много повече  и дава отражения на доста други неща. В началото се пипаше за стабилност при клок на паметта, но отдавна вече всичко си работи и няма идея. Гарантирам ти ,че няма да си повишиш крайния резултат, най-много да прецакаш някой контролер. Не помня дали не бъзикаше и инфинити фабрика.

@Raze , аз също съм на мнение , че не трябва да се пипа BLCK . Най-малкото не мисля , че си заслужава . Силно се съмнявам , че ще усетиш някакъв задоволителен прираст.  Относно нова тема за овърклока и аз съм ''ЗА'' .   Можем да споделяме там постиженията си , както при процесорите (било то АМД/Интел) , така и с РАМ паметта. Тука твърде много омазахме темата  :computer2:.   

• 2 седмици по-късно...

С тези процесори мисля не съм споделял резултати:

интел core i7-7700 , Team Group 2x8GB 3000Mhz , 16-18-18:

1125 - Single-Core Score
4461 - Multi-Core Score

-------------------------------------------------------

Ryzen 5 1400 - stock , Team Group 2x8GB 3000Mhz , 16-18-18:

792 - Single-Core Score
3334 - Multi-Core Score

-------------------------------------------------------
intel core  i5-6600 ,  Team Group 2x8GB 3000Mhz , 16-18-18:

984 - Single-Core Score
3428 - Multi-Core Score

Забравих да спомена, че тия резултати са при RAM с XMP2(3200MHz - 16-18-18-36).

Сега дадох профила за 3000MHz XMP1(15-17-17-36) и след това вдигнах честотата на 3400MHz. Повече не дава :)

Получи се при Линукс тоя резултат:

https://browser.geekbench.com/v5/cpu/2181359

Явно това е максимума на тая сглобка, която имам.

AMD с Ryzen улучиха "ваксата". Много добри процесори направиха.

• 2 седмици по-късно...

Много некоректен тест. Изключително зависим от процесите на заден фон. До вчера с клок 5.3Гхц не можех да мина 8100т. на мулти , независимо че спирах всичко възможно от систем трея. Днес след чиста инсталация даже си подобрих и предния резултат.

1519 - Single-Core Score
8749 - Multi-Core Score

Линк

i7-8700К  - 5.3Ghz , Ring clock 5Ghz , RAM - 4x8GB TridentZ@4000Mhz 16-16-16.

Geekbench5.jpg

кое му е злето ? 16-16-16 на 4000Мхц при 1.45V ? Масово постигат по CL15 на тази честота и волтаж, но в моя случай комбинирам 2 различни кита: 2x8GB 16GTZR RGB 3600 CL16 и 2x8Gb 16GTZKWC 4133 CL19 . 1-вия е по-калпав и ме ограничава. Отделно над 1,45V не считам за смислено независимо , че тези памети държат до 2.05V и до 1.5-1.6V за 24/7.

Опитай на райзена на този волтаж с 4 плочки какво ще постигнеш при това от различни китове на подобни честоти и тайминги :) Сподели след това резултат в съседната тема от aida64 и perf test 9  да речем.

затова те питам защото си на интел, райзън е ясно... като са 2 кита ок разбирам но пак ти с напрежението имаш още мнооого марж н б дай, до към 1,65 за бенч поне аз толкова съм пускал най-много на 9600k, но пак за 1.45 е добре

Просто сметнах ,че не си заслужава. Като цяло не съм почитател на екстремния овърклок. Винаги се стремя към това да изцедя максимума от моята конфигурация но да е в рамките на разумните волтажи. С други думи такива , които могат да се ползват спокойно за 24/7.  Същото съм направил  и с процесора, докарах го с вкл. HT на 5.3Гхц - 1.4-1,41v стабилен , но на горе не смея.  При паметта имам познати , които с техните b-die правят чудеса , но слагат волтажи по 1.7-1.8 което е извън моите разбирания.  Сигурно ми е жал за хардуера , знам ли :)         

п.п. Кажете сега с този Geekbench 5 , защо след като си инсталирам антивирусните , програмите за мониторинг , вайбъри , steam  и т,н, при опит да завъртя на ново теста със същите настройки , съм далеч от резултата от горния пост ? Изключвам всички програми от систем трея , задавам му приоритет в таск мениджъра и пак нещо ме спъва ? На cvinebench R15 , R20 както и други подобни cpu бенч тестове  нямам този проблем ! Само на Geekbench5 :(

• 2 седмици по-късно...

Eто го лапито. Утре ще му сложа още една плочка рам и ще пусна как е в двуканален режим.

Тихия профил: https://browser.geekbench.com/v5/cpu/2477515

Tuрбо профила: https://browser.geekbench.com/v5/cpu/2476493

Да, само че на моя човек не ще да му захапе кита на 3200 а го бута на 2400 CL17. И това въпреки че е 3200 CL18 на 1,2v. Той докарва обаче и така над 7700 мулти и 1170 сингъл. Само че може да се наложи да направим някаква врътка с него, че нямам много време докато си тръгна за БГ.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.