Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да споделим бенчмарк с GeekBench.

Featured Replies

един бърз експеримент с r5 2600X. Паметта в тестовете Team group 2x8GB 3000Mhz 16-18-18- 1T.

Geekbench 5:

сток , PBO enable без допълнителни Мхц      vs       4.1Ghz клок на всички ядра с фиксиран волтаж

Geekbench 4: 

сток , PBO enable без допълнителни Мхц

• Отговори 765
  • Прегледи 184,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колкото толква. http://browser.primatelabs.com/geekbench3/7842519

• Ето и от мен няколко проби  https://browser.geekbench.com/v4/cpu/4156017 Като затворих торента , стийм . ориджин и касперски резултата е друг  https://browser.geekbench.com/v4/cpu/41562

• Чичката е на ниво все още:  

Публикувани изображения

• 3 седмици по-късно...

едит:  /отново Ryzen 5 3600 + Corsair Vengeance LPX 3600Mhz 2x8GB , 18-22-22 1.35V./

Малко заигравка с EDC лимита - 8 ; Scalar - manual 4X ; C-state - (нарочно го оставих enable) ; маx cpu boost clock override 200mhz, офсет +65mV.

Докарах почти сходен резултат със стоков 3600Х , като машината си е напълно стабилна за 24/7 с нормални волтажи.

По-подробно тук!!!

1237 - Single-Core Score

6979 - Multi-Core Score

Аз добавих още 2х8 GB Crucial Ballistix Sport LT Red DDR4-3200, че от другата памет нямаше вече налична, а тази поне е почти същата и сега не мога да я подкарам над 3000 MHz, дори и процесора се наложи да смъкна с 25 MHz надолу. И Ryzen калкулатора за памети не помага, нито вдигането на волтажа. Пак е добре, че работи нормално и то на тази честота памет и процесор.

За съжаление при първо и второ поколение райзени е такова положението /при поставяне на 4 плочки/. Ако ти се отдаде възможност , тествай с някой zen2 процесор , там мисля подобрения контролер на паметта ще подобри положението. 

Евентуално като изкарат новото поколение Ryzen може да направя ъпгрейд, за момента и това ми е предостатъчно. Просто давам отзив, а и може да е полезно за някой, който реши да слага повече плочки памет. Възможно е и при мен да е частен случай, въпреки че пробвах и на фабрична честота на процесора - при памет 3200 пак даваше грешки windows и prime95 почти веднага след стартирането на теста. Може и с друго дъно и по-нов BIOS да са по-добре нещата, но поне BIOS не мисля да обновявам за момента, докато всичко работи. После може и тези резултати да не мога да постигна с overclock.

преди 31 минути, Raze написа:

Аз добавих още 2х8 GB Crucial Ballistix Sport LT Red DDR4-3200, че от другата памет нямаше вече налична, а тази поне е почти същата 

-коя е другата, коя е тази

В подписа - същата, но на 3000 MHz - това ми е старата:

2x8 GB Crucial Ballistix Sport LT Red DDR4-3000,

2x8 GB Crucial Ballistix Sport LT Red DDR4-3200 е новата.

Не виждам разлика при работата на компютъра, само при бенчмарк резултати от четене/запис на паметта са по-добри при по-висока честота. В игри също не виждам разлика, поне със сегашната си видеокарта - GTX 970. Гледал съм и тестове на памет на 3000 MHz и на по-висока честота, с по-мощен хардуер от моя също не виждам особена разлика. Вече ако паметта е на по-ниска честота от 3000 MHz разликата е по-съществена, дори и при интел.

... поинтересувай се и ще си пуснеш паметта на много по-хубави настройки... сега имам само 2*16 crucial, ryzen 3600, но с 4х8 съм пускал 3600 mhz с хубави тайминги, Ryzen 2700X, зен+.. - не е изключено bios version да не е up to date, играе роля за памет

Доста странен бенч. Солидна разлика , само след чиста преинсталация на прозореца.

[email protected] , G.SKill TridentZ 4000Mhz CL16

1510 - Single-Core Score
8655 - Multi-Core Score

geekbench5.jpg

• 4 седмици по-късно...

Ryzen 5 3600, сток с боксов охладител

https://browser.geekbench.com/v5/cpu/1767225

- памет , за която говорихме по-рано: 2x16GB micron E ,3000mhz, клок на 3600, cl 14

.... с това седене вкъщи мисля да кача U14S на този проц, само ми трябва NM-AM4-UxS

Ако е нова бройка този 3600, тествай с фиксиран волтаж до какъв клок ще достигне /само за теста разбира се/. В другия форум , няколко души докараха брутални резултати точно с 3600 .  Последно един пич достигна 4.625Гхц на всички ядра при 1.46V/някъде/ и изкара уникални резултати на Cinebench R15/R20 .

edit:

Само му виж резултата

- предпочитам ръчния клок през bios, но чакам да кача охладител, вчера с бокса над 1.4v изкарваше рестарти

Tommygun, голяма бъркотия с pbo, има го на 2 места в 2 различни менюта в uefi, в Ryzen master не съм убеден до колко прави override на настройките в BIOS... последния път като отварях RM изглеждаше по друг начин, сега виждам само това, като дам Apply на PBO, няма почти никаква разлика от Apply на Default, 2-3 точки Single core, други опции не виждам, отдясно имаше и друг панел по спомен....

- С auto OC + 200mhz малко вдига Multi, но Single пада

pepy, точно имам подозрения, че последните бройки се клокват, 3та минава през мен, предните 2 умираха на 4.3-4.4, този е гласен за друг билд, но може да го задържа... с бокса на Auto напрежение (1.17V-1.18V) и 4.35ghz ръчни - 1311-8183

.... паметите натискам за 3733 cl14

с PBO на моя процесор виждам разлика само по време на гейминг. +15-25Mhz от горе на ядро. Което е някакъв минимален прираст , но го има. При мен също го има в биоса на две места . И на двете съм го задал на Enable.

От новите бройки определено има страхотни попадения сред тях. Не знам каква е реално разликата в техните чипове , но за пример моя 3600Х повече от 4.350Мхц при 1.47волта на всички ядра не мога да докарам. На определени тестове и бенчове е стабилен и на 4400Мхц , но до там. Тоя пич с малко по-слаб кулер от моя е докарал 4625мхц при това на чистия 3600 .  Като гледам от АМД какви чудеса вършат , ако и при новото поколение докарат обещаните 15% IPC спрямо zen2 при това в комбинация с подобни честоти , нещата стават интересни. Току виж основната ми конфигурация отново виждам как ще стане с райзен cpu, а сегашния 8700К /независимо, че е златна бройка/, ще го пенсионирам него на село  :) и ще се ползва само уйкенда като се прибирам .   

... изглежда, че просто добри чиплети влизат вече и в този клас, което е повод за радост... още един опит с бокса 4.45ghz 1.36V зададени в BIOS : 1334-8351

Явно и твоята бройка е много добра. С един по-хубав кулер ще си му конкуренция на този пич от Hwbg форума. От къде я взе  твоята 3600 ?

Като гледам последния ти резултат , като нищо ще удариш и ти 4.6Гхц . За 24/7 до какъв клок може да се докара /с офсет да речем/?

Явно ни чака приятна изненада на есен :)

Чакам с интерес да споделиш твоя резултат. Ако могат да се докара до сходен бууст тези бройки особено по време на гейминг ще е повече от впечатляващо .

... не стигнах до тестове за стабилност, пробвах за честота с бокса, но над 4.5ghz не закрепя или вече ме мързи и днес почивка от железата -4.5ghz, същите 1.35V 1351-8391

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.