Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ходили ли сте в чужда държава?

Featured Replies

Е моя списък е доста кратък- Турция и Гърция, но се надявам да посетя още много държави :)

• Отговори 208
  • Прегледи 51,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Македония, Хърватия, Словения, Италия, Австрия, Унгария.. май в тези за сега :) Мисля да ходя в скоро време до Тунис, бих посетил Франция, Испания и Португалия. В САЩ също може да мина, но на по-късен етап :)

• 1 месец по-късно...

Да, ходил съм - в Швеция (супер е за риболов и разходки), Дания (обетована земя, макар и доста плоска), Германия (в "сърцето" на Европа е; превъзходен сок от моркови продават по магазините там), Холандия (канали, колоездачи...), Чехия (хубави хора в една приятна източноевропейска държава), Австрия (култура, стандарт на живот, Дунав...), Словакия (както при чехите, имаме общо и с тях, то сближава), Унгария (Будапеща не е за изпускане; хапнете там нещо с чушки!), Сърбия (чудесни впечатления имам, напук на очакваното!! ^_^). Най-много ми хареса в Холандия - хората, атмосферата, стандарта на живот, красотите в градовете и извън тях трудно се поддават на описание. Наистина една хармония, задоволяваща и естетическите потребности. И в Сърбия ми беше хубаво - близко като родно място, а интересно като на чуждо такова =)

• 1 месец по-късно...
Била съм в Сърбия,Австия,Унгария и Германия,но да пътувам ми е най-голямата мечта,особено Азия.Надявам се да имам възможност да обиколя много места.
  • 4 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

Ватикана за отделна държава ли се брои? Ако да, то тогава съм бил там и в Италия. Живот и здраве да е, идват Австрия, Испания и отново Италия.

Ватикана за отделна държава ли се брои? Ако да, то тогава съм бил там и в Италия. Живот и здраве да е, идват Австрия, Испания и отново Италия.

Принципно да.

Иначе за мене нещо дето е на 5 спирки с метрото от центъра не е баш отделна държава, ама карай. :whist:

Караш ли ски? Чувала съм, че в Австрия било хубаво зимата за фенове на зимните спортове.

Ирландия,гърция,турция,италия,аляска(броя щата за държава,защото теротироята по площ е адски голяма).От Ирландия и италия имам най-добри впечатления.Мечтая да отида в париж,да видя айфеловата кула,и в куала-лумпур.

Гърция и Белгия ( Брюксел и европарламента) и в двете държави е много хубаво... особено във Белгия , пожелавам навсеки да се прибира.. вечер от Белгия за България .. при излитане светлините са толкова красиви (все пак е най усветената страна в Европа) .. Много ама много красива Държава.. единственото нещо което ми се видя глупаво е пикаещото човече..

...Караш ли ски? Чувала съм, че в Австрия било хубаво зимата за фенове на зимните спортове.

Не, не съм се качвал на ски в живота си. Във Виена имаме роднини, които живеят там вече 7-8 години, та ще идем при тях. А Ватикана наистина е с особен статут, но това не пречи да е уникално място, все едно си на друга планета.

Бях в Кипър преди няколко години за посрещането на нова година.Най-много от всичко ми хареса, че на нова година бях по блузка с дълаг ръкав.Бях силно впечатлен от зарята на нова година, не бях виждал нещо подобно в БГ, също ми допадна че ги нямаше идиотските гърмежи и взривове от пиратки. Голяма мечта ми е да пътувам и бих започнал със сафари в Африка.

Не, не съм се качвал на ски в живота си. Във Виена имаме роднини, които живеят там вече 7-8 години, та ще идем при тях. А Ватикана наистина е с особен статут, но това не пречи да е уникално място, все едно си на друга планета.

От архитектурна и естетическа гледна точка, Ватикана наистина е уникално само по себе си място. Странно е чувството, когато влезеш в базиликата - чувстваш се като мравчица в тези размери. Да не говорим за музеите и събираното изкуство...да, уникално е.

Но предразсъдицте ми спрямо католическата църква ми попречиха да оценя това място в по-големи мащаби.

Иначе Виена е един от най-красивите градове в Европа. Убедила съм се, че всичко де що е Централна Европа, засенчва Западна. Виена и Прага са много по-красиви и интересни (според мен) от Париж и Лондон.

Абе Европа си е хубав континент. ;)

Била съм в Русия,Германия,Австрия,Чехия,Унгария,Сърбия.Най-много ми хареса Германия,особено Бавария - прекрасна природа!Бих искала пак да отида там!Мечтата ми е да посетя Индия и Египет.

• 1 месец по-късно...

Все още не съм излизал зад граница,дано някой ден ми се отвори парашута. :)

• 1 месец по-късно...

Била съм в Турция,Гърция,Югославия /едно време/,Румъния,Унгария,Чехословакия /тогавашната/,Австрия,Германия,

Франция, Италия,Русия, Украйна, Швейцария. Сърцето, душата и цялото ми желание да бъда там останаха в Париж. За мен това е ГРАДЪТ. С кафенетата по тротоарите, с Монмартър, който носи духа на Париж, с асфалтираните тротоари и неописуемата Коледна украса на "Шанз-Елизе". Градът на любовта!

Публикувано изображение

Ходил съм в Румъния и Турция, като преди един месец бях в Истанбул. На дължина бившата столица на няколко империи е около 150 километра. Гледката от моста над Босфора е много красива. Впечатли ме и това, че минаретата на многобройните джамии мерят ръст с модерни небостъргачи. Надявам се в близко бъдеще да посетя и по-далечни дестинации. :speak:

• 1 месец по-късно...

Бях в Кипър преди няколко години за посрещането на нова година.Най-много от всичко ми хареса, че на нова година бях по блузка с дълаг ръкав.Бях силно впечатлен от зарята на нова година, не бях виждал нещо подобно в БГ, също ми допадна че ги нямаше идиотските гърмежи и взривове от пиратки.

И аз :)

Аз съм скромна..само в Гърция, Кипър и Англия :P

Англия - Лондон, Украйна- Киев, Румъния- Букурещ, Турция- Кушадасъ. Най-много ми хареса в Англия, невероятна страна, макар забързана и пренаселена.

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Последно бях в Nice & Monaco.Служебно и за малко.Ето няколко снимчици.Преди Коледа всички градове са приказни..Не успях да усетя много от атмосферата за съжаление.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

http://prikachi.com/...69/2737769O.jpg

http://prikachi.com/...72/2737772v.jpg

http://prikachi.com/...58/2737758Y.jpg

Иначе редовно до Германия и Австрия-зимата задължително.Имам приятелки от 20 год там,тези 3 седмици са ми любимите от годината.:-)

Румъния, Русия, Украйна, Молдова.

• 2 седмици по-късно...

Ходил съм до Гърция Испания Египет до каде ли не обаче пак искам да отида в египет :(

Да разбирасе. Два пъти в Гърция. И понеже обичам да снимам и филм заснех :(. И няколко кратки клипчета.

Двата клипа по-долу са заснети и сглобени от мен, както и най-доло филма също е направен от мен :hush:.

Ето от град Кавала:

Ето от остров Тасос:

А ето и филма:

о-в Тасос, Гърция 2010

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Цяла Европа съм обиколил, от България по хубаво няма....държавата ни е супер, всичко си има....ама ние не сме хора за нея :yanim:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.