Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Jokerface

Препоръчан отговор

По пътя - On the road (2012)

Публикувано изображение

http://www.imdb.com/title/tt0337692/

Филм, направен по книгата на Джак Керуак „По пътя“. От тези, които са задължителни за гледане. Един разказ за „бийт“ поколението, за свободата, свободомислието и пътя към себепознанието.

Не бях очарована е слабо казано. Може би, защото дълбоко в себе си не разбирам и не приемам посланията на самия Джак Керуак. Всъщност разочарованието ми дойде повече от неоправдаването на някакво мое очакване, че ще гледам нещо като „Трейнспотинг“ на/за следвоенното поколение или дори някакъв катарзис от рода на Into the wild (2007). Но… не.

Никога няма да разбера и приема /дори и ако намеря сили да оправдая/, който и да е начин за постигане на щастие, реализиране на мечта, та дори и себепознание, ако заради това трябва да се погази нечие друго щастие и стремеж. На мен лично филмът не ми хареса.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...На мен лично филмът не ми хареса.  

Какво ти харесване, не изтраях и 1/4 от него - търпелив съм, но не до степен на мазохизъм.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво ти харесване, не изтраях и 1/4 от него - търпелив съм, но не до степен на мазохизъм.

Ами... наложих си да го изгледам докрай, защото наистина е от тези, които са задължителни за гледане. Но в конкретния случай исках да го изгледам, за да мога да знам и евентуално да опонирам на тези, които биха казали, че филмът не се харесва на хората, които не го разбират. 

По подобен начин се почувствах и когато гледах "Матрицата"... Едва ли не съм неразбрала, ако задължително не съм го харесала... но то е съвсем друга тема...

Апропо - ден след като гледах "Матрицата", изгледах и несравнимо, прекрасният "Сибирският бръснар"... Трябва да си го припомня... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

GasLand.

Публикувано изображение

Резюме : Филмът на режисьора Джош Фокс разследва задълбочено технологията за добиване на шистов газ и ефектите върху околната среда и живота на хората. Технологията е патент на небезизвестната „Халибъртън“ на Дик Чейни и предвижда забиване на сонда на 2.500 метра в земята, след което чрез хидравличен удар с вода и над 596 химикали, се разцепват шистовите скали и газът се освобождава. Естествено, никаква технология не е способна да канализира целия освободен газ и той свободно се разпространява в почвата и всички подпочвени води по пътя си към земната повърхност. За капак остатъчните води от процеса се изхвърлят в реките и полетата, като водят след себе си болести и смърт. Отчаянието на жителите в районите за добив на шистов газ е отлично документирано от режисьора, събрал по време на снимките стотици свидетелства. В САЩ населението води непрекъсната борба срещу газодобивните компании, във Франция технологията се забрани със закон, в България…?!

Won

• [*]
2011 Primetime Emmy Award for Outstanding Directing for Nonfiction Programming (Josh Fox) [*]2010 Environmental Media Award for Best Documentary Feature [*]2010 Sundance Film Festival Special Jury Prize [*]2010 Big Sky Documentary Film Festival Artistic Vision award [*]2010 Thin Line Film Festival Audience Award [*]2010 Yale Environmental Film Festival Grand Jury Prize [*]2010 Sarasota Film Festival Special Jury Prize

Nominated

• [*]2011
Academy Award for Best Documentary Feature [*]2011 Writer's Guild Award for Best Documentary Screenplay. [*]2011 Primetime Emmy Award for Outstanding Cinematography for Nonfiction Programming (Josh Fox) [*]2011 Primetime Emmy Award for Outstanding Writing for Nonfiction Programming (Josh Fox) [*]2011 Primetime Emmy Award for Exceptional Merit in Nonfiction Programming (Josh Fox)

Ето и каква вода тече от чешмите на хората,който се намират в района на добива:

Публикувано изображение

Един доста интересен филм,който още в началото те грабва... : )

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...По подобен начин се почувствах и когато гледах "Матрицата"... Едва ли не съм неразбрала, ако задължително не съм го харесала... но то е съвсем друга тема...

Апропо - ден след като гледах "Матрицата", изгледах и несравнимо, прекрасният "Сибирският бръснар"... Трябва да си го припомня... :)

Ха, "Матрицата"! Бях забравил, че има такава трилогия, но е обяснимо, защото съм гледал само първата част, пък макар и няколко пъти. Те не се оказаха достатъчни, за да разбера за какво всъщност иде реч, ама нейсе. Някой ден може и да узрея за него.

Разбирам по-прости филми, то типа на "Сибирския бръснар" - гледал съм го 3-4 пъти, всеки път с нарастващ възторг, питайки се защо филмите като него се броят на пръсти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Жега,работа ,киснене по форуми :( Тази вечер реших да разпусна и изгледах (отново) една старичка ,но много добра комедийка.В съчетание с климатика,пуканките и колата успях да постигна предварително замисления резултат :) Определено се разпуснах и посмях с тази наистина много добра ,,старичка,, вече комедия :) Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

.Определено се разпуснах и посмях с тази наистина много добра ,,старичка,, вече комедия :) ...

Страхотна комедия е! И една от малкото, които си струва да се гледат повече от веднъж.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна комедия е! И една от малкото, които си струва да се гледат повече от веднъж.

Определено  е така :go ahead: Отдавна не се бях забавлявал така :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

The Brass Teapot / Чайникът

Неангажиращ, непретенциозен, приятен за гледане филм с любопитна, макар и не особено добре развита сюжетна линия.

Някак ми напомни за Джуманджи, но за възрастни и не толкова забавен... :)

La migliore offerta (The Best Offer) / Най-добрата оферта

Великолепен филм

Наистина великолепен! И Доналд Съдърланд... който естествено не може просто така да е доброто другарче...

Но... най-хубавото беше точно в това - дори и да се досетиш какво ще стане, стоиш на нокти, за да видиш как ще стане...

Едва, когато подмина полицията, се успокоих, че ще се справи... рано или късно...

И най-много ми хареса ретроспекцията в края на филма... Аз за себе си реших, че това е начин края да остане отворен и всеки да си го реши сам. Е, защото ми се иска да бъде така. Знам! За мен една нереална, но лична любов е много по-силна от един реален, но чужд шедьовър и ако човек ги сложи на кантар... отговорът би трябвало да е ясен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Едно нещо винаги оцелява – любовта.

Публикувано изображение

Облакът Атлас / Cloud Atlas (2012) -  Облачный атлас

"Облакът Атлас" е амбициозен и дързък епос, който обхваща пет века и изследва въпроси за смисъла на живота, които човечеството си задава още от зараждането на съзнателна мисъл 

Чрез един пъстър калейдоскоп от екшън, емоции и неизличими човешки взаимоотношения, той осветява една безкрайна линия на времето, която идва да покаже, че индивидуалните съдби продължават своята траектория през вековете.
 Душите се прераждат и подновяват връзките си една с друга отново и отново. Грешките могат да бъдат поправени... или повторени. Свободата може да бъде спечелена или загубена, но си остава обект на постоянно търсене.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

The Call / Обаждането

Публикувано изображение

Очаквах много повече от тоя филм, но не го получих, изключая твърде необичайния финал. Хали Бери е много далеч от култовите си роли (в "Готика",  а най-вече в донеслия ѝ напълно заслужен Оскар блестящ "Балът на чудовищата").

Опит за трилър, предназначен да поддържа някакво напрежение, но тривиално предвидим до последните 60 секунди. И само заради края бих се насочил към оценка 6/10, иначе с 1 по-долу би било доста по-реалистично.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

The Call / Обаждането

Публикувано изображение

Очаквах много повече от тоя филм, но не го получих, изключая твърде необичайния финал. Хали Бери е много далеч от култовите си роли (в "Готика",  а най-вече в донеслия ѝ напълно заслужен Оскар блестящ "Балът на чудовищата").

Опит за трилър, предназначен да поддържа някакво напрежение, но тривиално предвидим до последните 60 секунди. И само заради края бих се насочил към оценка 6/10, иначе с 1 по-долу би било доста по-реалистично.

Eй голям си критик начи :) Напълно съм съгласен с това,че няма и място за сравнвния с,, Готика ,,и ,,Балът на чудовищата,,(гледал съм ги и двата),ма то напоследък какво свястно има :(

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е сега да не ми се смеете ма току що гледахме този филм :DПубликувано изображениеЕй така-за развлечение :) И пак да не ми се смеете ,ма много ми хареса филмчето :) За сетен път се убеждавам,че за 3D по-добро от анимациите няма :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кунг Фу Панда 2 и No one lives гледах последно. Пандата пак беше забавна. 2015 щяла да излиза 3-та част. Има и някакъв сериал по филма, но не е толкова интересен. А No one lives е почти стандартен хорър/трилър. Не е нищо особено, но става за гледане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Понякога и 30 годишните филми са за предпочитане пред сегашните.Луд тоя Мърфи.Не се сещам за филм с него,който да не ми харесва :) Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Един случаен телефон, звънящ с The flame still burns, ме върна и към любим филм, който си припомних с огромно удоволствие...

Still Crazy / Стари муцуни (1998)

http://www.imdb.com/title/tt0149151/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Quartet / Квартет (2012)

http://www.imdb.com/title/tt1441951/

Откакто прочетох, че се очаква режисьорският дебют на Дъстин Хофман, в който ще участват Маги Смит и Били Конъли, бях убедена, че ще ми хареса. Е…

Хареса ми! Абсолютно!

Въпреки някои критики, че е доста напудрен поглед към третата възраст, на мен ми хареса точно този поглед отвътре. А това, че е направен с леко намигване и свежи диалози, не отнема от драматизма и без да са показани натурално старческите неволи. Поплаках, но с усмивка.

Нещо си отива… Нещо идва… Израстваме или не, животът ни все пак не е само това, което се случва вътре в нас.

Надявам се и да го преведат подобаващо, за да не се изгуби в превода намигването през сълзи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Olympus Has Fallen / Код Олимп

Публикувано изображение

Посредствен филм, търпението да се изгледа докрай е сериозно изпитание дори и за вече привикнали към какъв ли не упадък зрители.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Убежище

Публикувано изображение

разтърсващ - с една дума

вече е сред любимите ми

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...