Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

https://www.imdb.com/title/tt11813216/

Признавам, не бях гледал такъв филм, дълбоко депресиращ, но с толкова отношение към живота.

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 360,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 10 от 10... Какво да ви кажа, филм от години насам, който си заслужава всяка секунда. Всяка една се-кун-да. Най-накрая мога да кажа, че изгледах един стойностен Sci-Fi филм. Филм, който поражда въпрос

• За този филм може да се каже само едно - КЛАСИКА!!! И още едно - ЛЕОНИД ГАЙДАЙ!!! Останалото е история и той е историята. Велика руска комедия, която помниш цял живот. 100/10

• Специалист по всичко     няма забрава за вас, няма

Публикувани изображения

Станало е някакво чудо! За няколко дни гледах два велики български филма:

Чичо Коледа - драма с няколко просълзявания, но и много смях, ама много!

Като за последно - велика черна комедия, трябва да се гледа няколко пъти и с голямо внимание, защото докато се попикаваш от смях става нещо ново по-смешно и се налага да връщаш. Просто няма такъв филм!!! Бакалова я гледам за пъви път, дървеничка е, но пасва на филма.

Novocaine - не съм голям фен на Стив Мартин ама симпатичен филм

преди 16 часа, JKirilov написа:

Станало е някакво чудо! За няколко дни гледах два велики български филма:

Чичо Коледа - драма с няколко просълзявания, но и много смях, ама много!

Като за последно - велика черна комедия, трябва да се гледа няколко пъти и с голямо внимание, защото докато се попикаваш от смях става нещо ново по-смешно и се налага да връщаш. Просто няма такъв филм!!! Бакалова я гледам за пъви път, дървеничка е, но пасва на филма.

Препоръчвам ти и филма "Летовници" , същия актьорски състав като "Като за последно", също е комедия и ще ти хареса!

Иронията в тези три Български филма е, че това е част от ежедневието ни и се смеем на неща които сме ги преживели в даден момент от живота ни или са се случили на някой наш приятел.

page_1.jpg

Много ми хареса филма за Ламоргини, накрая човек се замисля затова, че дори и да успееш да си осъществиш мечтите не си заслужава. Незнам защо към края на филма постоянно си мислих за Илон Мъск който в момента е на мястото на Феручо Ламборгини.... Който се колебае дали да го гледа, препоръчвам задължително, края на филма е много тежък и добре направен.

p_18013.jpg

Последния филм който току що изгледах се казва Ескорт. Много приятен филм, забавно история граничеща със невъзможното, нещо като сутеньор да се влюби в работничката си! Горещо препоръчвам.

https://www.imdb.com/title/tt3793788/?ref_=tt_sims_tt_i_2

Ij8nRXa7NcYMvKlBTRk_cRZYJxO8Od3VOSCkmXaE

• 2 седмици по-късно...

Страхотен, лично аз много се смях. Много риалистичен, истински, препоръчвам!

95df9c581e832f5dfcf836c901e67f56.jpg

• 3 седмици по-късно...

Sharper (2023)

В началото тръгнА мудно...бавно...тромаво...тегаво...

Даже ми се стори че филма върви направо нъзъкь(странджански-назад).

Аха-аха да го спра...да кажа-,,отказвам се батко''....и взе че се отпушИ,тръгнА тоа ми ти филм.

Режисьора е използвал похвата с ретроспекцията.

Подсказка:Не е като във филмите за възрастни:пата-кюта...батални сцени и през целия филм да се чудиш дали накрая ,,ще се вземат"....

Общо взето-хареса ми...Колко...колко...

8/10

dfpkmyx-bbbe43a6-5e7a-4836-a7a2-a6da26ee

Plane c Gerard Butler.
Коментатори сочат този екшън за най-силен в неговата кариера. Не бих се съгласил, за което говори ниския рейтинг. Джунгла в Филипините, героят на Бътлър е капитан на авио-лайнер. Удар от светкавица и крушение на бунтовнически остров. Капитана приземява самолета с триста зора и започва оцеляване. Хишникът този път са банда филипински примати, а капитана и кофти негър ( подобие на 50-cent ) от пасажирите им стават опоненти. Афро-американецът е бивш легионер, който от лошо момче по интуиция на капитана става ангел-хранител. Тук Пригожин може да съди за авторски права. Негърът докопа чук-вария и няколко филипински гадняри завършиха жизнения си път с сплескан череп. На ануса на география капитанът възстанови кабели на телефон и успя да се свържи с куха секретарка. Долетяха спасители-наемници и започна същинската пукотевица с местния феодал. Отделих достатъчно време с превъртане на епизода с снайпера. Пушкалото му е завидно. Ковеше с бронебойни патрони и гаднярите просто се разпадаха на кайма от отката, а Бътлът в това време поправяше самолета. С отворени врати, един двигател и ранен успя да отлепи, че даже помете с колесара баш-гадняра. Кацна на съседен остров и ура хепи-енд. В духа на модерната политкоректност Бътлър бе заобиколен от черни, азиати и мелези.
Очаквах повече от LionsGate. Позагубили са хватката ... с две думи - филм за лека нощ деца според вкуса ми.

В личен план ме заинтригува модела самолет заснет в филма. Непознат и се оказва, че е McDonnell Douglas MD-80.

• 2 седмици по-късно...

И за документални може нали, защото май имам време (засега) да гледам късно вечер "Диви същества с Доминик Монахан". Да, същия той, от "Властелинът на пръстените", дето така и не можах да го различа от Били Бойд. Оказа се, че има и друга страст - дивите животни. Непосредствен, естествен, с невероятно чувство за хумор, неговите пътешествия са ми особено приятни и съм ги изгледал многократно, жалко, че няма откъде да ги изтегля. За него прекрасни създания са такива, от които други направо настръхват (най-меко казано) като например богомолка, гигантска жаба, май беше около метър и много други, също и наистина прекрасния бял лъв от Африка, който е вече почти изчезнал и може би кадрите от този филм да бъдат и последни. Е, не нарече прекрасно създание сколопендра гигантеа или гиганската стоножка, която на всичко отгоре е и отровна, но кадрите с вечерята и са направо като от филм на ужасите. Но черешката на тортата е дървото на топките, направо паднах, защо се нарича така ли, ами защото плодовете му са си наистина като ... топки.

Малко се стреснах от лакираните нокти на Доминик, но като се поразтърсих из интернета (руски сайтове, от българските нищо не намерих) разбрах, че си е хетеро, ако това има значение за някой ... за мен има. И това е, май скоро ще имам време и за игрални филми, които имам със стотици.

Завършвам и "Домът на дракона", за него скоро.

Изгледах "Домът на дракона" и съм разочарован. Няма нищо общо с великия си предшественик.

Може да се напише много за недостатъците, но ще го кажа с едно изречение:

"Игра на тронове" надмина всички очаквания, "Домът на дракона" не оправда моите очаквания.

Накрая все пак се забеляза някакво движение и ще гледам поне един от следващите епизоди, ако и там не ги оправдае, тогава - край.

• 2 седмици по-късно...

The Last of Us
https://www.imdb.com/title/tt3581920/ 

Подходих към сериала скептично, може би защото съм гледал и други зомбясали небивалици. Сериалът обаче надмина очакванията ми за апокалиптичен жанр. Реалистичен, осезаем, определено депресиращ, разкриващ неочаквани човешки нагласи, адаптация и хлъзгавост до бруталност на стойности от ценности в есктремни ситуации. С изключение на 3-ти епизод, където режисьорите супер-умело са концентрирали цялата задължителна им по разпореждане ЛГБТ пропаганда, сериалът е наистина явление в киното.

От мен 8/10.

Посещението

Филма не е страшен. За тези които не са го гледали.. има 1 или 2 стряскащи сцени, според мен.

Но пък за сметка на това е интересен.

posesthenieto-46791-poster.jpg

+страхотна анимация
+занимателна първа половина от филма

- сюжета е нелеп
-  почти никакъв напредък в историята на сагата

Струва си да се гледа.

• 1 месец по-късно...

В момента гледам нашият Откраднати очи

препоръчвам

• 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Where the Crawdads Sing / Където пеят раците (2022)

https://www.imdb.com/title/tt9411972/

image.jpeg.9aea1f711befe59be7c93af5d5d9500f.jpeg

Страхотно разказана история. За мен е един от най-добрите, които съм гледал през последната година.

ПП: Почитателите на Спайдърмен и Трансформърс спокойно могат да го пропуснат, филмът не е за тях.

Здравейте приятели страшен български филм набарах и в момента го гледам и много ме кефи

Опърничавите със Симеон Лютаков

Играе в Пътят на честта сериала

После ще разгледам и вашите предложения

Търся Изкуството да падаш с Алекс Сърчаджиева

Няма го качен никъде моля намерете ми го онлайн ако го има благодаря предварително

на 20.03.2023 г. в 11:16, MZ/X написа:

The Last of Us
https://www.imdb.com/title/tt3581920/ 

Подходих към сериала скептично, може би защото съм гледал и други зомбясали небивалици. Сериалът обаче надмина очакванията ми за апокалиптичен жанр. Реалистичен, осезаем, определено депресиращ, разкриващ неочаквани човешки нагласи, адаптация и хлъзгавост до бруталност на стойности от ценности в есктремни ситуации. С изключение на 3-ти епизод, където режисьорите супер-умело са концентрирали цялата задължителна им по разпореждане ЛГБТ пропаганда, сериалът е наистина явление в киното.

От мен 8/10.

Още един шедьовър на HBO. Ако бях прочел това, което прочетох след като го изгледах, сигурно изобщо нямаше да го почвам, но сега не съжалявам. Какво е то ли? Ами първо това било адаптация към видеоигра и второ, с неговата реализация се заел един от създателите на политическата гротеска "чернобил". Не си падам по игрите, предпочитам книгите, а за второто какво да кажа, заради тези неща сме там, където сме и вече не гледаме на такива постапокалиптични филми като нещо страшно, но едва ли възможно да се случи.

За играта какво да кажа? Човекът, с когото се запознах в "Игра на тронове", а после видях (или по-скоро не видях) в "Мандалорецът" тук отново доказа, че е високо качество - Педро Паскал. А Бела Рамзи (която също играла в споменатия сериал, но нещо не си я спомням) направо ме размаза. За съжаление, артисти, които участват в толкова успешни сериали някак си не могат да достигнат нивото , което показват в тях (не важи за Педро Паскал, той расте ли, расте), дано тя да е изключение, млада е, бъдещето е пред нея, а това, което показва тук обещава силна кариера. Това предвидих навремето за Кристина Ричи и Леонардо ди Каприо и то се сбъдна.

Отворен край, ще има втори сезон, очаквам го с нетърпение, но ми беше неприятно да науча, че ще участва друга артистка в главната роля. Жалко, свикнах с малкото момиче, което си фъкаше на воля, но показваше и силни чувства, и силен характер. От прословутият трети епизод изгледах само началото и края, толкоз по въпроса за 3-процентното мнозинство на света.

И последно: Не може да се отрече, че американците са ненадминати майстори на антиутопиите и постапокалиптичните филми. Чудя се защо ли ...

Black Knight 2023

https://www.imdb.com/title/tt17013106

Корейски sci-fi пост апокалиптичен филм. Отговорът на сериали в този жанр като "Hunger games", "Raised by Wolves", "War of the worlds".
Мащабен и в корейски стил безмилостен здрав футуристичен екшън, но някак си му липсва дълбочината на пост апокалиптичното американско кино, както и осезаемостта на европейското кино. В сериала ще откриете и наистина множество взаимствания на елементи от други известни филми, мда - корейците здравата копират. И все пак си заслужава гледането, въпреки ограниченията във въображението  на корейската фантастика към днешна дата.

От мен оценка 6/10.

Фермата Пенелопе с Юлиан Вергов

препоръчвам

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.