Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

All the Old Knives (2022)

9/10

йеншън-не...

секшън-ммм...почти не...

съспенс-да...

KNIV_OneSheet_27x40_COLLAGE_PRE_en-US.jp

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 2,1k
  • Прегледи 360,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 10 от 10... Какво да ви кажа, филм от години насам, който си заслужава всяка секунда. Всяка една се-кун-да. Най-накрая мога да кажа, че изгледах един стойностен Sci-Fi филм. Филм, който поражда въпрос

• За този филм може да се каже само едно - КЛАСИКА!!! И още едно - ЛЕОНИД ГАЙДАЙ!!! Останалото е история и той е историята. Велика руска комедия, която помниш цял живот. 100/10

• Специалист по всичко     няма забрава за вас, няма

Публикувани изображения

Няколко са последните филми. Почвам с "Даки" и "Колоната на Траян". Да, стари са, но първия дори по сегашните критерии си е велик филм, втория е толкова лошо качество, че е мъка да се гледа, но румънците са използвали печеливша тактика като канят добри чужди актьори за главните роли и това, особено в "Даки" с Пиер Брис е дало много добри резултати. За съжаление, когато гледаш толкова стари филми установяваш, че повечето актьори вече не са между живите, тъжно, но киното все пак остава, киното, което като последица от глобалното затъпяване се превърна в неизкуство.

Следват "Всемогъщият Брус" и "Каспър". Това е от времето, когато споменатото още беше изкуство. За първия Джим Кери направо си заслужава Оскар, въпреки маймунджълъците, които тук са сравнително малко. В края на филма дават кадри от снимките и особено момента, когато Брус кара Евън Бакстър (Стив Карел) да говори нечленоразделно и разни глупости и е интересно да се види как партньорката му или Катрин Бел направо се разплаква от смях ... аз също, винаги, когато го гледам ми потичат сълзи от смях. За Дженифър Анистън няма какво да говоря, любимка и толкова, а великия Морган Фрийман ... е, някога много го харесвах, но после ги наговори едни ... типично по американски. А детския "Каспър" винаги ме изпълва с носталгия по времето, когато човешките ценности наистина съществуваха и наистина бяха човешки.

И накрая една продукция на HBO - Twisted Metal. Да любимият ми жанр е постапокалиптика, но тук новите ценности направо ти ги навират в очите. Като начало главните изпълнители - латино и чернокож, напълно политкоректно, после имаше нещо лично между две жени накрая, също в духа на времето и т.н. Томас Хейдън Чърч е на високо ниво в ролята на злия, но май малко го поубиха, дали все пак ще се появи няма да разбера, защото повече този сериал няма да гледам, макар да е сигурен втория сезон.

И това е малкото, което успях да изгледам поради малкото свободно време, но скоро ще имам повече и ще продължавам да си гледам великите стари филми.

• 4 седмици по-късно...

Concrete Utopia (2023)

10/10

Concrete-Utopia-Film-Facts.jpeg

...,,обществото" е крехка структура...

...едно бедствие...и край...

...хората ставаме животни...

...единици запазват човешкото...остават човеци

• 3 месеца по-късно...

Contratiempo / The Invisible Guest / Неканеният гост (2016)

10/10

The Invisible Guest (2016) - IMDb

Il Testimone Invisibile - 2018

9/10

The Invisible Witness (2018) - IMDb

...и двата филма са по един добре заплетен...оригинален криминален сценарий...

...дали защото първо изгледах испанския или защото тяхната школа е по–добра...десятката е за техния филм...

• 4 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...
  • 6 месеца по-късно...

1731919073_owvohnsxkxa3u92ezro8ftuxis0.w

HBO или вече MAX, а преди няколко месеца беше друго, но най-известно е първото, отново избухна. Имам чувството, че тази платформа е последният остров на наистина качественото кино, уж сериали, но качеството, предполагам и бюджета е като на пълнометражни филми и дори много по-добро. В Емили Уотсън се влюбих още от великия "Равновесие" или Equilibrium, където партнира на още младия Крисчън Бейл и е един от любимите ми филми, Марк Стронг и Оливия Уйлямс съм ги гледал, но точно не помня в кой филм. И макар да не са от най-висшата лига играят смайващо, също и останалите, които не познавам. Жесток филм, мисля, че е по-добър от пълнометражния (лично виждане), не класиката с Кайл Маклоклан, другия, дето врътнаха вече два филма, като естествено втория е по-зле, представям си третия, всъщност май нямам намерение да го гледам, но този ще го следя, очаквам с нетърпение втория сезон, също и на "Последните оцелели". Както и да го прекръстят, за мен си остава HBO, а някои от сериалите му са истинско бижу.

• 4 месеца по-късно...

Както писах преди време в горещата тема, гледах два сериала, единият очакван, другия - изненада. Първият:

images.jpg

Да, чаках го дълго, с нетърпение и ... Още в първия епизод целувка ... сещате се, новите там "ценности", защо трябва да ни ги набиват постоянно в главите като нещо нормално, който си ги практикува, да си ги практикува, никой не им пречи, не е необходимо във всеки филм да са задължителни, после ще продължа по този случай.

Spoiler

Вторият епизод е могъщ и показва огромните възможности на американското кино, но с него поредицата за мен свърши, в него главният герой, изпълняван от Педро Паскал е убит. После се появява и в пети и той отново е с много висок рейтинг, но по-нататък едва ли ще го видя, така че вече няма да чакам с нетърпение. За епизодите с негово участие максимална оценка - 10, без него - 7. Бела Рамзи е жестока, очакваше се тя да е голямата липса на втори сезон, оказа се, че са решили да обезглавят сериала по друг начин, не виждам бъдеще за него, освен сред тийнаудиторията.

Вторият:

image.jpeg.0e626d207b51455a52b609c2eb9554c8.jpeg

Е, това вече си беше изненада. Не знаех, че НВО имат конкуренция в лицето на Apple TV + и бях приятно изненадан от качеството, същото като на величествения "Игра на тронове". То и главният герой е един от участващите там, Джейсън Момоа и създателите на филма са решили да ни скъсат сърцата като го саможертват накрая и то в момент, когато главните "лоши" вече са ликвидирани, както и да е, решили са да докоснат сълзата в нас. А сега да продължа "по този случай", виж по-горе. Значи малко след споменатата целувка в горния сериал гледам вече този сериал и какво гледам, отново целувка, отново жени, какво по-нормално. Иначе филма много ми хареса, малко мрачен, но високо качество, ще търся още такива от конкуренцията и от самото НВО, само без нормалности, е докъдето е възможно.

И в двата главните герои са участници и във великия "Игра на тронове", може би все пак някой успя да се измъкне от синдрома "велик сериал и след него край".

И двата са от жанра постапокалиптика, и двата са направени от най-добрите майстори в него, тези, които скоро ще ни доведат дотам.

Е добре де, ама не всички сме имали време да го изгледaме. Защо трябваше да разказваш какво се е случило? Поне да беше сложил спойлер...

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Е добре де, ама не всички сме имали време да го изгледaме. Защо трябваше да разказваш какво се е случило? Поне да беше сложил спойлер...

Извинявам се, грешка, що се отнася до спойлера, изобщо не съм се сетил, никога не съм използвал, направих го със закъснение, вече ще го имам предвид. Понеже сезонът свърши, мислех че ... както и да е, съжалявам.

преди 1 минута, crazy katon написа:

Извинявам се, грешка, що се отнася до спойлера, изобщо не съм се сетил, никога не съм използвал, направих го със закъснение, вече ще го имам предвид. Понеже сезонът свърши, мислех че ... както и да е, съжалявам.

И аз редактирах моя пост с цитата за да не се вижда от други, които още не са го гледали :)

• 2 седмици по-късно...

Последния Филм е най-тъпияскучен евър, и буквално щях да заспя! Последният от Мисията невъзможна :( много тъжен край за една доста интересно започнала поредица ...

Тъжен, като ... концепция, герои, завръзки/развръзки ... дано не прецакат и Джеймс Бонд, защото последния Бонд беше ... май пуснах сълза като се замисля...

Сериалите, изгледах 5 сезон на Изгубени. Започнах 6-ти, и нещо ... не се вълнувам като преди, когато го гледах при излизането му преди 20 години и го следях по AXN. Пак е интересно. Добре го бях позабравила, за да си го припомня ... но нещо от "магията" се развали. Въпреки това Джей Джей Абрамс за мен си е един от най-добрите режисьори и продуценти на нашето време, почти наравно със Спилбърг!

• 5 седмици по-късно...

Screenshot2025-07-22at22-58-17Perpochidollariancora(1966).png.0f0f3a8b211c58f37508674dd9b6b05d.png

Джулиано Джема, Енио Мориконе, спагети-уестърн, какво повече да се говори. Но и тъжно ... няма ги вече артистите, няма го и детството, остава добрият спомен и от двете.

Името се дублира с класиката на Серджо Леоне с Клинт Истууд и още цял куп величия, но този, по споменатите причини също ми е мил.

Канех се да го гледам още като излезе и забравих. Сега го хванах по ТВ-то. Как бързо минават годините само... Та за филма...изключително силен и доста добре заснет. Сега имаше и нелепи неща, но като цяло беше напрегнат до самия финал. И много добри послания, поуки и теми за размисъл даде. Както и за силата на човешкия дух. Малко ми напомни на Adrift и Gravity. Горещо препоръчвам!

fall-movies-he-poster-01.jpg

на 14.01.2025 г. в 22:31, crazy katon написа:

1731919073_owvohnsxkxa3u92ezro8ftuxis0.w

HBO или вече MAX, а преди няколко месеца беше друго, но най-известно е първото, отново избухна. Имам чувството, че тази платформа е последният остров на наистина качественото кино, уж сериали, но качеството, предполагам и бюджета е като на пълнометражни филми и дори много по-добро. В Емили Уотсън се влюбих още от великия "Равновесие" или Equilibrium, където партнира на още младия Крисчън Бейл и е един от любимите ми филми, Марк Стронг и Оливия Уйлямс съм ги гледал, но точно не помня в кой филм. И макар да не са от най-висшата лига играят смайващо, също и останалите, които не познавам. Жесток филм, мисля, че е по-добър от пълнометражния (лично виждане), не класиката с Кайл Маклоклан, другия, дето врътнаха вече два филма, като естествено втория е по-зле, представям си третия, всъщност май нямам намерение да го гледам, но този ще го следя, очаквам с нетърпение втория сезон, също и на "Последните оцелели". Както и да го прекръстят, за мен си остава HBO, а някои от сериалите му са истинско бижу.

Абсолютно подкрепям екзалтацията за този сериал. Много ми хареса. Точно Марк Стронг и Оливия Уилямс са невероятно добри. Костюмите, сюжета, както и от "останалите", Травис Фимел - Любимият Викинг евър (нищо, че е нисичък, а викингите не са били такива, но нищо), просто наистина в пъти по-добра реализация като каст, при все всичките популярни в пълнометражните, тук героите са много по-пълнокръвни и интересни :)

на 28.07.2025 г. в 22:17, B-boy/StyLe/ написа:

Канех се да го гледам още като излезе и забравих. Сега го хванах по ТВ-то. Как бързо минават годините само... Та за филма...изключително силен и доста добре заснет. Сега имаше и нелепи неща, но като цяло беше напрегнат до самия финал. И много добри послания, поуки и теми за размисъл даде. Както и за силата на човешкия дух. Малко ми напомни на Adrift и Gravity. Горещо препоръчвам!

fall-movies-he-poster-01.jpg

Малко се заблудих с тази "препоръка", и честно казано съм го оставила "на пауза", но по никакъв начин не ме заинтригува! Чак поуки, послания ... че две пикли решили да изкачат ръждясала кула, без да проверят преди това ... а пък и дали е нужно и защо ... скука!

преди 36 минути, Maleficient написа:

Малко се заблудих с тази "препоръка", и честно казано съм го оставила "на пауза", но по никакъв начин не ме заинтригува! Чак поуки, послания ... че две пикли решили да изкачат ръждясала кула, без да проверят преди това ... а пък и дали е нужно и защо ... скука!

Въпрос на вкус... Аз не съм казал, че плота няма дупки (има и то много, все пак филм), но тук ми хареса адреналина и начина на заснемане. Иначе дали можеше да се избегнат някои ситуации с повече подготовка със сигурност (за да не издавам спойлери). А защо е нужно...за да се пребориш със страха си и да продължиш да живееш (поне в нейния случай). Посланието бе, че живота е мимолетен и трябва да се живее на макс и никога да не се предаваш дори в най-екстремните ситуации. Както казах, подобни филми бол (Adrift, Gravity, Vertical Limit и т.н.). Друг който ми хареса пак заради спиращите дъха каскади (не толкова заради сюжета) е Point Break 1991 и cover-a му 2015. Но пак ще кажа...въпрос на вкус.

• 3 седмици по-късно...
на 5.08.2025 г. в 0:20, B-boy/StyLe/ написа:

Въпрос на вкус... Аз не съм казал, че плота няма дупки (има и то много, все пак филм), но тук ми хареса адреналина и начина на заснемане. Иначе дали можеше да се избегнат някои ситуации с повече подготовка със сигурност (за да не издавам спойлери). А защо е нужно...за да се пребориш със страха си и да продължиш да живееш (поне в нейния случай). Посланието бе, че живота е мимолетен и трябва да се живее на макс и никога да не се предаваш дори в най-екстремните ситуации. Както казах, подобни филми бол (Adrift, Gravity, Vertical Limit и т.н.). Друг който ми хареса пак заради спиращите дъха каскади (не толкова заради сюжета) е Point Break 1991 и cover-a му 2015. Но пак ще кажа...въпрос на вкус.

Малко дълга се получи "пауза"-та, но все пак не го зарязах, и вчера всъщност го догледах :) Признавам, че определено прибързано ми беше изказването, като мнение за "целия филм", при положение, че бях изгледала 20-30 мин.  Дори не мога да обясня, защо в крайна сметка не го зарязах, а все пак от любопитство и някакъв вид саморефлексия, да се самоопровергая, ако не съм права, го направих. Не е точно "вкус", а по-скоро да се довериш на непознат, да отделиш време, щипка толеранс, за да прецениш по-адекватно, дали ти харесва един филм или напротив. Адреналина, добре, но имаше някои откровено глупави и ненужни- но съвсем умишлени сцени, точно заради адреналина, които бяха изключително излишни. Да си направят снимка, докато едната държи другата без осигуровка над /на хиляди метра височина. Дори чисто реалистично, ако зрители, или наистина в тези времена последователи видят подобни демонстрации, за мен си е крайно жестоко подстрекаване, уж да "пребориш страха", а всъщност да рискуваш живота си, за който както разбрахме е прекалено кратък. Схващаш ли противоречието? Може и защото да не съм такъв тип и характер- екстремен, не бих казала, че съм страхлива, но самият замисъл, да се натовари със "смисъл" Живота на две млади жени като се катерят по ръждясала кула, ми се струва несериозно. Малко пак се увлякох в критиката по-скоро, а влязох да си призная, че всъщност филма не е толкова скучен и че първоначалната ми реакция беше некомпетентна поради неосведоменост в пълен обем.

Силните страни са - не, не е "посланието" според теб, което е адски безинтересно клише за мимолетния живот, защото всъщност за някои живота е кратък, за други не е така, и е въпрос на гледна точка как се разсъждава за "краят" на този живот, отделно "живеенето на макс" (каквото и да значи това за всеки един и според възможностите му) не винаги, се повтарям, е критерий за смислен живот - че имаше съспенс на два-три пъти. И че в отрязък от часове или два три-дни, в сюжета бяха "вплетени" доста "човешки"/хуманни аспекти, подплътени с много прецизна доза емоции. Като поничка, но вътре с много обилен и вкусен пълнеж, и то не с един, а с няколко вкуса ... ако може да се направи подобно сравнение. И краят съответно, наистина е много изненадващ! Дълго се получи, но накратко: Филмът си заслужава и е доста добре направен!

Така или иначе продължавам с други неща, които гледах и гледам напоследък.

Първо едно разочарование! Сериалът "НУЛА Нула Нула" (това било "сленг" за "кокаин"), на който давам НУЛА от 10, да не кажа минус 2! Обявили Гейбриъл Бърн като участваш, ама колко да участва, че въобще да му изписвате и името. После, са позиционирали на от три места да се развива паралелно действието- като и от едно да беше, но в различни квартали, все тая щеше да е. "Калабрия - Италия"- едни черни пътища и три сгради в строеж, с два селски двора, кокошки и прасета, и един бункер. Това е. "Монтевидео-Мексико"- къщи с ламаринени врати, а и сравнително състоятелните живеещи на покрив, нещо като "лагер" за военно обучение, в който спят по едни мрежи и въжета и се учат, като скачат с високо вдигнати колене и стрелят ... обръщат се един към друг с "вампир", обиди и тъпо, тъпо, направо се чудиш, дали не е тенденциозно, и леко дискриминационно. В смисъл, сериала е направен по книга на италианец. Млад италианец. Който предполагам, че няма как да е запознат с картелите в МеХико. Живота там. Знаем за други филми доста свързани с мексиканските картели, та "постановката" за мексиканците в този сериал ми беше доста постна. Както и да е. Също така една пратка минава и през Африка, където също имаше някакви крайно нелогични събития. Предпоследната серия откровено и без съжаление си я превъртях от средата, все пак да видя как свършва (няма да кажа, но пак е тъпо), за да свържа с последната и дългоочаквания край. Може би могат да се преброят репликите през целия сериал, защото са малко и нарядко, и вероятно, ако попитате актьорите, дали ролите са ги затруднили, те ако са искрени би трябвало да си признаят, че това са най-елементарните роли, с най-малкото реплики, за които вероятно са получили як хонорар, и са на далавера. Не съм чела книгата, не знам, дали ще ми е интересно, но ако не искате да си губите времето, този сериал го пропуснете.

Приятната ми Изненада от любимия ми Джей Джей Абрамс. Тазгодишен сериал "Duster/Пушилка (са го превели)

Не бил подновен за нов сезон, и малко скептично го започнах, още повече, че действието се развива края на 60-те на миналия век, има две три популярни актьорски лица, но някак не очаквах да ме заинтригува. Ииии грешах! Страшно ми хареса. Историята/иите не са нещо негледано и неразказвано като тематика, но много добре "заплетено" "сготвено", и "поднесено". Костюми, музика, акценти, вметки към и с популярни по онова време личности, имена и събития ... и кастът от актьори!!! Просто наистина съжалявам, че няма да има следващ сезон, но ще чакам с нетърпение следващият проект на Джей Джей ❤️ 

download.jpg

• 1 месец по-късно...

The Fantastic Four: First Steps.

01k0j7w34dzq5tmazett.jpg

Честно мнение - това е най-глупавият фантастичен филм, който съм гледал :tease2: . А съм гледал много.

Идеята "Да телепортираме Земята, за да я спасим от космическия злодей" просто троши тъпомера. 

Филм на месец Октомври с ръка на сърце, ако си падате по супер-екшъните, където лупене от упор в черепа и законите на физиката спират.

7wn8sut.jpeg

Мислех си, че само Netflix го може, но ето че с тази картина компанията на Безос под шапката на оригащия се лъв успешно догонва.
Tова е гангстерски, бандитски филм, в когото нашия кофти човек е вълк единак и побеждава латино мафия, за да отмъкне артефакт за 1 млрд зелени. Разбира се малоумниците са подредени в тайминг на кадрите и логично биват гасени. През цялото време на заден план сценаристът осмива тъпанарщината и поднася камари от трупове. Над пет пъти превъртах момента, когато Уолберг се натресе в къщата на някакви дебили. Нокаутира бащата и пробяга покрай бъдещ имбецил барабанистче. Удоволствието бе удвоено от превода. Подбрана озвучка с висококачествен цинизъм и псувни, което се четеше по устните на актьорите. Черешката на тортата бе, че сюжетната линия бе непредсказуема и измененията бяха преекспонирани от динамика. Дори финалът бе неочакван, да не говорим за супер динамичното начало.

преди 12 минути, Profruit написа:

7wn8sut.jpeg

Току-що го приключих. За мен е просто по-тъпа версия на класиката "The Italian Job". Уолбърг ми е сред любимите актьори, но напоследък не случва на сценарии. 

• 2 месеца по-късно...

p_27226.jpg

"Аз, моя милост и Айрин", много мил филм, гледал съм го и пак ще го гледам. Джим Кери, сега вече никъде го няма, но с този, "Всемогъщият Брус", "Навитакът" или по-звучното, оригинално "Yes Man", също и първия "От глупав по-глупав" ще остане в историята на комедията. А Рене Зелуегър, какво за нея, една от многото ми любими американски актриси, бих казал от най-любимите. Смял съм се, смях се и сега, ще се смея и следващия път, обичам го.

Между другото нещо става с тази проверка на правописа, всяка главна буква ми е подчертана с червено, сякаш е непозната, почва да дразни, но това между другото, не пиша толкова често.

преди 10 часа, crazy katon написа:

Между другото нещо става с тази проверка на правописа, всяка главна буква ми е подчертана с червено, сякаш е непозната, почва да дразни, но това между другото, не пиша толкова често.

Да, и аз забелязах проблема. Гледам, че речника е обновявам на 8.12.25 за последно. (Речника към Firefox-a де). Може автора нещо да е объркал и трябва да му пиша(ем). Почнах чак да вкарвам думи в речника с десен бутон и add to dictionary за да спре да ги подчертава. Иначе направо ми идваше да изключа речника напълно докато проблема не бъде решен.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.