Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Моля да се въздържате от лични нападки и да се концентрирате върху проблемите!

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 365,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

ЗНачи с мозила 37 съм ,гледам не ми дава да я ъпдате до 38, а в сайта им е вече 38 за теглене, смисъл на единия комп щото го преисталирвах инсталирах от сайта и ми даде направо 38 версия която е излезла преди 2 дни уж , а на другия ми комп давам от настройки на мозила не иска да се ъпдате, защо така?

1. има тема за мозила!

2. търпение, ще дойде и до вас

Точно от там ми дава че е ъпдате до последна версия 37.0.2, а последната в сайта е 38 , трябва да трия мозилата и да я тегля от сайта, че да съм с последна версия 38 или да чакам обновяването когато то дойде? защо така става?

Не се шашкайте! Ще Ви предложат обновяване и при мен е закъснявало, но не е фатално.

Последното беше: http://prikachi.com/images.php?images/99/8114099O.png

Обнови се! Обаче много е гадна тая версия от към ОПЦИЙ променен е дизайна му...

Преди изглеждаше така.Default_Mozilla_Firefox_Options_Window.p

сега изглежда така.Mozilla-Firefox-38-0-Will-Bring-True-HTM

напиши about:config в адрес бара,намери browser.preferences.inContent и му смени стойността с двоен клик на false.

ЗА ДА СЕ върне старото меню ли? нали с новата версия си е това защо да го пипам.

е,нали не ти харесва,аз мислех,че искаш да върнеш стария изглед.

Обнови се! Обаче много е гадна тая версия от към ОПЦИЙ променен е дизайна му...

Преди изглеждаше така.

сега изглежда така.

Спокойно, има нова версия, 38.0.1 :)

Ей, не спират с глупавите "нововъведения" в тая лисица, човек да го е страх вече да обнови.

Не мисля че са глупави. А за обновяването - вие си преценявате дали да сте със старата (но с наличните бъгове) или с новата версия

Какви налични бъгове, това да не е отворена бета някаква. На стария комп където нашите четат новини и рецепти стои версия 23 - нито се е саморазрушила нито нищо.

Какви налични бъгове, това да не е отворена бета някаква. На стария комп където нашите четат новини и рецепти стои версия 23 - нито се е саморазрушила нито нищо.

По-голяма дивотия, при това компетентно изразена, не бях чел. Последен Потребител, да си чувал за дупки в сигурността? И че във всяка следваща версия те се кърпят? Защо не се опитате тук, в този форум, преди да пишете, да мислите? А не само да пълните редове!

И какво значи саморазрушила се? Бомба с часовников механизъм? :ph34r:

напиши about:config в адрес бара,намери browser.preferences.inContent и му смени стойността с двоен клик на false.

Благодаря от мене.И аз не харесвам новостите,които въвеждат.

Момчета много благодаря за помощта. B-boy[styLe] с линковете, които ми даде стигнах до това: https://support.mozilla.org/en-US/questions/967266 - (коментар 3), което се оказа решението на проблема и в момента нещата са си както преди. Или по-конкретно:

В адрес-бара се пише about:config, с търсачката намерих записа: security.tls.version.min, който явно в новите версии на лиско е със стойност по подразбиране 1, аз го промених на 0, с което всичко си дойде на място.

Още веднъж благодарности!

Това на дали е най доброто решение, тъй като SSLv3 се смята за несигурна от както намериха проблема -> POODLE , тогава се появиха и сайтове като http://disablessl3.com/ където се описваше, как да се спре SSLv3. Точно за това от версия 34 на FF, идва забранено по подразбиране, и се използва security.tls.version.min 1 Цък!

Решението, ето тука Цък!

Във версия 38 на Firefox тези мерки идват още по затегнати, ето статия  на Redhat по случая, Цък!

Има ли начин с търсенето на текст (с ctrl+F) в отворена страница с браузер да се търсят едновременно повече от една дума, т.е. някакси да се зададе условие "или"?

Някой ако знае моля, да пише.

Предварително благодаря.

Пробвал ли си да спреш ipv6?

network.dns.disableIPv6     true

Пробвай Firefox Nightly (41.0a1 (2015-05-12)) https://www.mozilla.org/en-US/firefox/nightly/firstrun/?oldversion=40.0a1 Мисля, че ще останеш доволен от алфата.

Да, спрян ми е ipv6. Не е от това...а Alpha не искам да слагам. Пробвах някои неща като да обновя до 38.0.1, да забраня новия панел с опции и да върна стария изглед, да модна малко user.js, да мина със SpeedyFox и CCleaner, да обновя плъгините и да сменя Adobe Reader XI с Adobe Reader DC и да махна опцията Don't load tabs until selected...и засега май е както преди положението. Но има друго досадно явление...доста често се рефрешват табовете (не се reload-ва самата страница, а просто иконата на самите табове от време на време се "презареждат". което е доста дразнещо, но към момента не намирам начин да го спра).

Като цяло искам да тествам още някои неща, че май този път има доста кусури в тази версия...не публикува коментарите ми от първия път (при използване на basic editor-a), даде ми одеве грешка и connection time out...май ще изключа и network.predictor.enabled...

Това на дали е най доброто решение, тъй като SSLv3 се смята за несигурна от както намериха проблема -> POODLE , тогава се появиха и сайтове като http://disablessl3.com/ където се описваше, как да се спре SSLv3. Точно за това от версия 34 на FF, идва забранено по подразбиране, и се използва security.tls.version.min 1 Цък!

Решението, ето тука Цък!

Във версия 38 на Firefox тези мерки идват още по затегнати, ето статия  на Redhat по случая, Цък!

Иво мерси за ликовете, знам за SSL 3.0 и проблемите с него, просто не знаех, че firefox от една определена версия идват по подразбиране със спряна поддръжка, и че това ми е проблема, за да не мога да достъпя устройствата си. Като правих ресърча го установих. Не е най-доброто решение да се понижи поддръжката до SSL 3.0, но пък за мен беше най-лесното. Всъщност ние още тогава с B-boy[styLe] обсъдихме на лични съобщения възможните опасности. Реално поддръжката, с която firefox идва по подразбиране е от TLS 1.0 нагоре, но това мен не ме притеснява. Принципно изключително рядко ми се налага да ползвам достъпа до устройствата по този начин, а и все пак не ми е чак толкова важна тази сигурност. 99% от случаите си ползвам SSH. То и PPTP има проблеми със сигурността, но си се ползва доста. Така е тази работа tongue.png

Само при мен ли не работи Close бутона в последната версия??? Все от таскбара с десен бутон ли трябва да го затварям вече ?

само при теб е.стартирай нов профил от профил мениджера - run->firefox.exe -p и виж как е.

Или пробвай безопасния режим на firefox:

firefox.exe -safe-mode

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Проблема е следния, че при последните версии на браузъра се затваря автоматично още при стартирането.

Проблема е следния, че при последните версии на браузъра се затваря автоматично още при стартирането.

стартирай нов профил от профил мениджера - run->firefox.exe -p и виж дали е същото.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.