Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

С кой Windows си? 7,8,10?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 364,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

Изтегли и инсталирай http://www.prnwatch.com/prio_x64.exe и като отвориш диспечера на задачи и щракнеш с десен бутон в раздел Processes върху firefox.exe, избери Discard. Виж сега как се държи лиско.

Добре е taskmgr да се стартира с администраторски права.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Според вас нормално ли е да ми бави мозилата, ако съм отворил над 6 подпрозореца. При хром нямам такъв проблем. Инсталнал съм към 4-5 добавки, но все пак чак така да е :ohmy:

След версия 38 се появи подобен проблем. Проверете положението с изключен hardware acceleration.

https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-slow-after-updating-firefox-38

Никой не може да ме убеди, че му трябват едновременно повече 5 раздела(таба). Има отметки, има Read It Latter,...

Има и Don't load tabs until selected. :)

Проверете положението с изключен hardware acceleration.

Благодаря, така е вече по-добре :)

Ползвате ли FasterFox и с какви настройки?

Редактирано от StoychoPetrovv3 (преглед на промените)

Радвам се. Можете да сложите отметка и тук:

ATfAntH.jpg

Можете при затворен Firefox да компресирате и профила на Лиско (преди това си направете бекъп с Mozbackup за всеки случай) със SpeedyFox.

Ако ползвате CCleaner няма нужда да използвате SpeedyFox, защото той има опция за целта:

WPWeqew.jpg

Добра идея е проверката и за гадини с Malwarebytes Anti-Malware и adwcleaner (като тук се внимава както се маркира за изтриване). Има и други инструменти като Junkware Removal Tool (но той не предлага възможност за избор на това какво да бъде изтрито и не го препоръчвам за начинаещи), а програмата ZHPCleaner е добра, само че след работата с нея е малко специфична и отново не я препоръчвам за начинаещи. Там след като бъде отмаркиран даден обект за да влезне новата селекция в сила трябва да се натисне бутона Validate и чак след това бутона Repair.

Благодаря, така е вече по-добре :)

Ползвате ли FasterFox и с какви настройки?

Не...преди съм я ползвал, но не съм усещал някаква разлика, кой знае каква, която да оправдава да продължавам да я използвам.

На някой излиза ли му често това? Като проверя в това време в диспечера и наистина огромно количество рам яде лиско.  От какво може да е?

c15357efd3df9b58.jpg

Редактирано от trifon81 (преглед на промените)

На някой излиза ли му често това? Като проверя в това време в диспечера и наистина огромно количество рам яде лиско.  От какво може да е?

c15357efd3df9b58.jpg

Доколкото съм забелязал, Windows-ът показва това съобщение, когато и виртуалната памет е запълнена. Пробвайте да я увеличи. С тая версия на Windows не съм запознат и не мога да кажа как става номера, ама може да потърсите.

Здравейте. Някой знае ли как да се влезе във файла на някоя добавка за редакция? Ползвам добавката Bluhell Firewall, която е за блокиране на реклами. Сравнена с Адблок е в пъти по-лека. Но тъй като ползвам стара версия на браузъра не мога да я обновя. Самата добавка няма опция за настройки. В момента с версията с която съм, добавката не блокира определени сайтове, явно не са включени в списъка за блокаж на добавката. Питах се дали има начин сам да ги добавя ако файла с тези сайтове е на компютъра. Търсих в C:\Documents and Settings\user\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\cy2k93x5.default   , но не намирам нищо с името на добавката. Ако някой знае как и дали става ще съм му благодарен. Не ми се минава пак на адблока. Както казах много е тежък.

Редактирано от oziris811 (преглед на промените)

Педлагам ти това,също е леко и ефективно    https://addons.mozilla.org/bg/firefox/addon/ublock-origin/

Между другото,някой от вас ползвал ли е   firefox developer edition64 bit.Вчера я сложих и съм много впечатлен,с много повече възможности и инструменти е от традиционните версии. :ohmy:https://www.mozilla.org/en-US/firefox/developer/all/

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Педлагам ти това,също е леко и ефективно    https://addons.mozilla.org/bg/firefox/addon/ublock-origin/

Намерих го преди няколко дни, но не можах да намеря стара версия на добавката за моя браузър. Ползвам Firefox V.12. и не можах да я инсталирам. Знам, че е много стара версия, но за моята конфигурация е идеална. Не ми се сменя браузър, за това и търсих алтернатива на адблока. Тази Bluhell Firewall се оказа иделна. С 6-7 заредени прозореца гълта 50-70мб рам. Фейсбук без игри 120 с игри 250мб, ютуб при SD на голям екран 120-140мб. което ме устройва. Недостатъка както установих и казах вече на тоя адблок е, че съм със стара версия и явно не е ъпдейтвана отдавна и повечето руски сайтове, които посещавам са с реклами. Та ако мога да ги включа и тези сайтове някак ще е супер.

Редактирано от oziris811 (преглед на промените)

Намерих го преди няколко дни, но не можах да намеря стара версия на добавката за моя браузър. Ползвам Firefox V.12. и не можах да я инсталирам. Знам, че е много стара версия, но за моята конфигурация е идеална. Не ми се сменя браузър, за това и търсих алтернатива на адблока. Тази Bluhell Firewall се оказа иделна. С 6-7 заредени прозореца гълта 50-70мб рам. Фейсбук без игри 120 с игри 250мб, ютуб при SD на голям екран 120-140мб. което ме устройва. Недостатъка както установих и казах вече на тоя адблок е, че съм със стара версия и явно не е ъпдейтвана отдавна и повечето руски сайтове, които посещавам са с реклами. Та ако мога да ги включа и тези сайтове някак ще е супер.

Нали си наясно,че тази стара версия освен с осакатената си функционалност е и доста уязвима и откъм сигурност и т.н

Ясно е, но докато не намеря нещо по-добре, което да е алтернатива на адблока + ще карам така.

Някой знае ли начин как да си оправя най-горе в дясно при хикса темата на Firefox 40.0.3 или не може ето така изглежда :

u5clgsg.jpg

oziris811 - Adguard - сервиз и програма - 30MB

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Ясно е, но докато не намеря нещо по-добре, което да е алтернатива на адблока + ще карам така.

Ако искате, пробвайте това: https://www.admuncher.com/

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.