Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Аз се чудя няма ли кой да се захване и да обнови или поне да създаде алтернативна добавка на CheckPlaces. За толкова години няма добра такава нито за Firefox, нито за Chrome (поне от ревютата им в Google Store за повечето от наличните такива, а и доста от тях също бяха премахнати от там през годините), така че новата опция за ползване на добавките на Chrome в FF 48 също не е решение...AM-DeadLink не е обновявана от години, да се запази списъка с любимите страници в HTML и след това да се използва XENU или ScrapeBox за да се премахнат невалидните линкове и след това да се импортнат обравно в Лиско май също не е решение, защото често става омазване на групирането и трябва човек да си ги групира наново.... Последната версия модната от потребител (2.6.5) макар да е рисково да се използва от широката общественост (защото не се знае какво е добавил потребителя, който е я обновил) поне работеше с 47.0.1 с опцията xpinstall.signatures.required = false...В 48 вече номера не върви и добавката е перманентно забранена и заобиколно решение няма (има, но е смотано - да я пратя за да получа временно подписана добавка):

http://daniel-lange.com/archives/71-Checkplaces,-SortPlaces-...-preserving-these-and-other-excellent-Firefox-add-ons.html

Цитат

You can get signed version easily. Just create an account on addons.mozilla.org and submit the addon + check that it won't be listed on AMO. Then you will get only preliminary checks and you can download your signed copy of extension and host it here.

I did it now for CheckPlaces and it got automatically signed. I just had to change 2 things:

1) ID which was considered duplicate, so I had to change it 2) maxSupportedVersion can be only 48, not higher.

И сега или трябва да си стоя на 47.0.1, което е и компромис със сигурността или да забравя за CheckPlaces напълно...Баси...има добавки за всичко, но не и за едно толкова важно начинание. Да не говорим, че CheckPlaces обединяваше и функционалността за презареждане на favicons и така се спестяваше нуждата от инсталиране на добавка и за тази цел. Направо е абсурдно. Самия екип на FF не може ли да се размърда и да създаде вградена опция. Писах им, че ако не се измисли нещо в тази насока и ще си остана на 47.0.1, но едва ли им дреме.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 365,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

но едва ли им дреме

99% точно.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

И сега или трябва да си стоя на 47.0.1, което е и компромис със сигурността или да забравя за CheckPlaces напълно...

Под CENTOS ползвам Firefox ESR (издание с удължена поддръжка), която излиза на по- големи интервали от време, като се актуализира само с обновление по сигурността.

Последната версия е 45, актуализирана за последно вчера и в която са покрити всички уязвимости до версия 48.

http://s19.postimg.org/fdqhede2b/FESR.png

Почти съм сигурен, че подобно издание е достъпно и за Windows. Ако го намерите, ще си решите проблема със сигурността, докато излезе добавката за някоя от следващите версии.

Да, знам за ESR изданията, но не съм фен на разните му там разновидности...ESR, PaleMoon, WaterFox, CyberFox и прочие. Но май към момента нямам голям избор освен да сложа ESR или някой от Nighty билдовете.

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Да, знам за ESR изданията, но не съм фен на разните му там разновидности...ESR, PaleMoon, WaterFox, CyberFox и прочие. Но май към момента нямам голям избор освен да сложа ESR или някой от Nighty билдовете.

Мисля, че грешите в представата си за браузъра. Това не е клон на Firefox. Това е официално издание на Mozilla  за специфични нужди.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

преди 5 минути, cybercop написа:

Мисля, че грешите в представата си за браузъра. Това не е клон на Firefox. Това е официално издание на Mozilla  за специфични нужди.

Да, знам, версия за разработчици е. Но все пак съм си фен на потребителската версия.

преди 5 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Да, знам, версия за разработчици е. Но все пак съм си фен на потребителската версия.

На мен ми е все тая, дали ползвам ESR или Stable, която до първата кръпка не е чак толкова стабилна. Щом ми върши работа и се кърпи редовно, номера на версията не ме интересува.

Какво ви бърка да поддържате 2 версии? С един профил. Място? :)

Така винаги имате два пищова в кобура.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Ако искате да отворите FF във вече зареден FF

chrome://browser/content/browser.xul

Не знам що за простотия е това.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Здравейте, инсталирал съм последната версия на firefox, но искам да променя кодирането на страниците от "Unicode" на Кирилица (windows). Правя го като влизам в "Изглед" и оттам го променям ръчно. Работата е там, че искам когато отворя браузъра и кодирането да ми е кирилица, а не уникод и да трябва да го променям ръчно за всяка страница всеки път. Как да стане това?

Никак. Браузърът е интерпретатор на съдържание от сървър към клиент. Кодировката може да се укаже по три начина. Заглавка от сървъра, джаваскрипт или html-мета таг. На вас ви е предоставена възможност, да подбирате желана кодировка, в случай че ответната страна е забравила да посочи един от начините.

поздрави

преди 5 часа, FD GOD написа:

Здравейте, инсталирал съм последната версия на firefox, но искам да променя кодирането на страниците от "Unicode" на Кирилица (windows). Правя го като влизам в "Изглед" и оттам го променям ръчно. Работата е там, че искам когато отворя браузъра и кодирането да ми е кирилица, а не уникод и да трябва да го променям ръчно за всяка страница всеки път. Как да стане това?

Защо мислите че уникод няма кирилица? И настроена ли е правилно локализацията на ОС?

Ами някои страници ми ги показва питанки. Езиковите настройки на компютъра са нормални. Като отида на изглед и цъкна на "Кирилица (windows)" страниците се показват нормално. На другите браузъри( Chrome; Firefox;) нямам такъв проблем.

преди 1 минута, FD GOD написа:

Ами някои страници ми ги показва питанки. Езиковите настройки на компютъра са нормални. Като отида на изглед и цъкна на "Кирилица (windows)" страниците се показват нормално. На другите браузъри( Chrome; Firefox;) нямам такъв проблем.

Последно с кой броузер имате проблем

С Chrome и Internet Explorer нямам проблем. Само с Firefox излизат питанките. Объркал съм се в предишния пост...

преди 10 минути, FD GOD написа:

С Chrome и Internet Explorer нямам проблем. Само с Firefox излизат питанките. Объркал съм се в предишния пост...

Пуснете връзка към един сайт, при който излизат питанки , за да го разгледам. Unicode е универсален формат и, досега не съм имал проблеми с него. Поддържа без проблем и символите на кирилица. Фирмените формати са с тенденция да отпадат от настройките по подразбиране в повечето приложения.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Да докладвам ако някой види следното съобщение във Firefox-a докато се опитва да влезне в страницата на рутера си (192.168.0.1 и т.н.) => You have no authority to access this router

но страницата работи в други браузъри като Internet Explorer означава, че трябва да пипне следните настройки в about:config

Освен споменатата в интернет => network.http.sendRefererHeader която трябва да се направи на 2 от 0 (ако потребителя е пипнал настройките по privacy-то)

http://www.ghacks.net/2015/01/22/improve-online-privacy-by-controlling-referrer-information/

при мен се наложи да сменя и следната:

network.http.referer.XOriginPolicy на 0 от 2

Като цяло винаги си проверявам страниците след въвеждането на настройки в профила на Лиско, но скоро не бях влизал в страницата на рутера си те така. След доста човъркане открих виновниците.

Четох, че има начин да се добави 192.168.0.1 директно в настройките и така няма да се налага да понижавам privacy-то, но не разбрах как точно става това?

It needs to be set to set to root URI of router IP address, e.g. http://192.168.0.1/

https://plus.google.com/+PavolBabinčák/posts/Syo7bnQUWGL

преди 8 часа, ExaFlop написа:

Добави в hosts файла:
192.168.0.1 router

Не мисля, че в темата се говореше за hosts файла. По-скоро за някои от настройките в about:config:

Цитат

Thanks a lot, that finally worked. I used Modify Headers in Firefox, to set it to http://192.168.0.254

Все тая де. Важното е, че си реших проблема и просто докладвах за да могат да се оправят и други с подобен проблем след пипане на настройките. ;)

• 1 месец по-късно...

Здравейте,четох из гуугъл и форумите ,но не открих нищо което да помогне.Adobe flash постоянно се срива обновила съм с най новата

версия както браузъра Mozzila така и флаш за 64 бит версия.Няколко пъти деинсталирах напълно и изцяло flash,но без никакъв резултат...

Adobe flash 23.0.0.162

версия

Затворете всички браузъри, проверете в диспечера на задачи дали няма останал някой процес на браузър активен. Ако има такъв, щракнете на него и натиснете клавиш Del(Delete). Ако има и други процеси на браузъри повторете операцията с Del.
Изтеглете на работния плот инструмента за деинсталиране на флаш, щракнете по иконата на файла с десен бутон и
изберете Run as administrator. Следвайте съветниика
Инсталирайте необходимите компоненти за флаш (ActiveX за Internet Explorer, plugin за Firefox...)
Проверка на флаша тук:
http://www.adobe.com/software/flash/about/

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 20 минути, Фея написа:

Здравейте,четох из гуугъл и форумите ,но не открих нищо което да помогне.Adobe flash постоянно се срива обновила съм с най новата

версия както браузъра Mozzila така и флаш за 64 бит версия.Няколко пъти деинсталирах напълно и изцяло flash,но без никакъв резултат...

Adobe flash 23.0.0.162

версия

А имате ли специфична причина да го ползвате?

няма никаква нужда от флаша вече,още повече,че официално от 29-и този месец самата компания снема неговата потдръжка и няма да може да бъде теглен дори от официалната страница

преди 1 час, ExaFlop написа:

Затворете всички браузъри, проверете в диспечера на задачи дали няма останал някой процес на браузър активен. Ако има такъв, щракнете на него и натиснете клавиш Del(Delete). Ако има и други процеси на браузъри повторете операцията с Del.
Изтеглете на работния плот инструмента за деинсталиране на флаш, щракнете по иконата на файла с десен бутон и
изберете Run as administrator. Следвайте съветниика
Инсталирайте необходимите компоненти за флаш (ActiveX за Internet Explorer, plugin за Firefox...)
Проверка на флаша тук:
http://www.adobe.com/software/flash/about/

Благодаря,мисля че се стабилизира положението с сривовете! :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.