Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Пламен Орешарски

Featured Replies

Ами спрямо мен ако ги равнявам, това са изключително много пари.

Е, ти или аз не сме критерий в случая.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 88,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е, ти или аз не сме критерий в случая.

Ха, критерий съм. :D  Понеже само за мен си знам със сигурност, колко имам в портфейла.

В 7.35 ч частната национална телевизия БТВ, излъчи минутен рекламен клип, съдържащ призив за оставка на правителството!   :mad:

Считам, че за това действие на БТВ трябва да бъде сезиран СЕМ, и да се иска ОТНЕМАНЕ на лиценза на телевизията!

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

В 7.35 ч частната национална телевизия БТВ, излъчи минутен рекламен клип, съдържащ призив за оставка на правителството!   :mad:

Считам, че за това действие на БТВ трябва да бъде сезиран СЕМ, и да се иска ОТНЕМАНЕ на лиценза на телевизията!

Има ли го на сайта им, за да видим за какво става дума? Инак, нали някой беше казал, че медиите вървяли след победителите. Макар че ситуацията у нас е такава, че които и да са победителите, обикновенните избиратели винаги са губещи.

Има ли го на сайта им, за да видим за какво става дума? Инак, нали някой беше казал, че медиите вървяли след победителите. Макар че ситуацията у нас е такава, че които и да са победителите, обикновенните избиратели винаги са губещи.

не знам дали го има....това беше записан от живеещите в чужбина рекламен клип, с призив за оставка! Това е недопустимо! Едно е да отразяваш случващи се наживо събития (макар и тенденциозно), друго е да излъчиш умишлено клип, с призив за оставка на действащо правителство! това си е за СЕМ отвсякъде!

не знам дали го има....това беше записан от живеещите в чужбина рекламен клип, с призив за оставка! Това е недопустимо! Едно е да отразяваш случващи се наживо събития (макар и тенденциозно), друго е да излъчиш умишлено клип, с призив за оставка на действащо правителство! това си е за СЕМ отвсякъде!

Обективна журналистика у нас няма, за съжаление. Няма и да има скоро, особенно що се отнася до телевизиите с национално покритие. СЕМ могат да се самосезират, ако не греша, но в този хаос не знам дали ще го направят или по-скоро ще изчакат развитието на събитията.

Я го покажи този "рекламен клип", че нещо не се сещам да са пускали подобно нещо , а телевизорите ми са на бТВ от 6:30 сутринта  ? 

Я го покажи този "рекламен клип", че нещо не се сещам да са пускали подобно нещо , а телевизорите ми са на бТВ от 6:30 сутринта  ? 

Да не е бил репортаж от протести срещу Правителството в чужбина?

Няма, естествено. Аз съм последния човек дето ще защитава БосфорТВ, но специално на тия протести отразяват обективно.

Няма по-тъжно нещо от това да си политически началник на СДВР. Вчера били 5500 хората. :D Смятайте колко много сме били вчера след като фражките посочиха най-голямата фалшива цифра съобщавана от тях. Забелязах, че формулата за изчисление е горе-долу това което каже СДВР като бройка, умножено по 7. Те изпълняват политически поръчки, като занижават в пъти бройката хора пък някои хора да продължават да им оставят минерална вода. Недай боже пелтекът Миков да им нареди да ни подхванат в сряда. Тогава ще се чувстват много тъпо. Това не бива да ни спира, защото ако се примиряваме с тежката ситуация и гаврата на управляващите по-добре да емигрираме или да лягаме в гроба.

Не се поддавайте на провокациите на комунистите. В момента са изключително уплашени и в сряда ще ги разколебаем ако сме много и единни пред парламента. Това им изправя косите на червените боклуци:

По-дъртите получават дежавю

Редактирано от Pontifex (преглед на промените)

хора пък някои хора да продължават да им оставят минерална вода.

И цветя... Оставят се на обикновените полицай, които отговарят за мирното протичане на протеста. Те са хора като всички нас. Не са виновни за фалшивите данни, които дава СДВР.

А инак, вчера гледам интервю в 24 часа със Станишев, в което се хвали, че сме щели да получим 160 млн. за младежката безработица. Само че истината е доста по-различна. Влкючването на България в специалната европейска програма за младежка безработица се договори на среща между председателят на ЕС Херман Ван Ромпой и служебният премиер Марин Райков. Сега Станишев си приписва заслугата. 

Орешарски пък искал актуализация на бюджета. Допреди една седмица не искаше. Какво се промени за седем дни е въпрос с понижена трудност. Гласът на разума казва - нека дадем шанс на Правителството да заработи, защото ще изпаднем в хаос. Добре, само че то не заработва. Няма програма, не може да си окомплектова екипа и засега не е свършило нищо смислено.

Най-страшното е, че за "пакетите" от "социални мерки", целящи да замажат очите на по-неграмотните хора ще се вземат някакви идиотски заеми, които още зимата може да ни излезнат през...

Това трябва да е най-силния довод за това, че правителството трябва да се махне на момента. Доказали са че могат да нанасят само щети и всеки ден повече на власт ни разгонват фамилията. Пожарникаря-мутра правеше толкова много кадрови и управленски гафове за цяла година, а тия като гледам с какъв темп "работят" не ми се мисли...

40 страници обсъждане на едно и също. На всички е ясно до болка в България "политик" е много добре платена професия. Никой не иска да я пусне доброволно и аз да съм, и аз ще драпам със зъби и нокти! И колегите с многото морал ще се покварят за максимум ден-два ако са на такъв пост, просто шансовете, които ти дава нашата система - на ръба на закона да печелиш милиони не са за изпускане... Промяна в изборният кодекс - няма да се случи, защото им е ясно, че повечето няма да влязат в парламента отново, не знаем дали новите ще са по - добри, но някак си предпочитам човек който е от обществото и е на 40 години да ми решава проблемите, а не дърти пръчове на по 60-70 с по няколко милиони в западни банки. Те просто имат различна дефиниция на думата "проблем" от моята, а моята е доста близка до тази на 90% от българите!!!

И колегите с многото морал ще се покварят за максимум ден-два ако са на такъв пост, просто шансовете, които ти дава нашата система - на ръба на закона да печелиш милиони не са за изпускане...

To затова умните и можещи хора не стават политици. Така, ако не друго, поне спят спокойно.

МС тегли заем да си купи още време на власт, смята икономист

Интересното в статията е, че и проф. Ангелов (иконом. съветник на "видни" комунисти като Андрей Луканов и Жан Виденов) е съгласен за тегленето на от 1 до 3млрд. дълг. Върха на комунистическата наглост и демагогия! Теглим едни милярди, за да изпълним някакви социални обещания, да хвърлим прах в очите на хората, че всичко се оправя.. типично по комунистически. Изкуственото помпане на икономиката не води до нищо добро. Все едно да вземеш заем 1000 лева и да се фукаш, че си големия паралия. Ами като свършат парите и трябва да ги връщаш с лихвите, а си безработен или с ниско заплащане?

Орешарски е добър икономист, той съзнава опасностите на емитирането на външен дълг, но въпреки това върхушката около него ще го "задължи" да го направи. И тогава тежко и горко на всички нас, защото ние ще платим цената за тази простотия. Ето защо никога комунисто-олигархични и популистични върхушки не трябва да идват на власт!

Да не е бил репортаж от протести срещу Правителството в чужбина?

не е репортаж на протестиращи, а си беше добре сглобен, хайде да го нарека- агитационен клип, в който се повтаряше едно- "Стига! Оставка!"! Това е недопустимо и си е за СЕМ отвсякъде! веше излъчено някъде между 7:30 и 7:35 ч...в този интервал!

А посмали малко! Къде ги видя 60 хилки бе, пич? Как ги броиш? Имаш ли представа 1000 души каква площ заемат! Вчера бяхте 10 хилки макс!

Ето защо никога комунисто-олигархични и популистични върхушки не трябва да идват на власт!

То други има ли?

Най-страшното е, че за "пакетите" от "социални мерки", целящи да замажат очите на по-неграмотните хора ще се вземат някакви идиотски заеми, които още зимата може да ни излезнат през...

Само да напомня, че ВСИЧКИ най-развити страни, са такива благодарение на....заеми! Всички са в дългове, като най-големите са САЩ (които по правитата на кредитните агенции вече отдавна би трябвло да са с кредитен рейтинг ССС) и Япония! Т.е. "богатството", "благосъстоянието" и т.н. "разтеж" при този монетарен капитализъм, се дължат само на едно- "живота на кредит"! Това са фактите! До кога ще свиваме коланите....дупки не останаха! Никоя държава, абсолютно никоя не е дръпнала икономически благодарени на рестрикции! 

Естествено заемите и харченето трябва да са под контрол, но....не може да продължаваме да сме на дъното на "стабилизираната мизерия"!

Другарю "Ока" - ако си в час с мега и макроикономиката, ще разбереш че монетарната система и концепцията на Милтън Фридман като цяло вървят с бодра крачка към своя крах. Оказа се, че гигантът (главно САЩ и другите в тяхната орбита) са с глинени крака. На Станишев му кажи тия глупости за стегнатия колан да си ги запази за сеансите с външния министър Вагинин.

Благосъстоянието драги и растежът се получават при реална заетост и реално производство. Нещо което наистина се случва - погледни Германия, Япония, Южна Корея, Китай и тн. Орешарски големи ги хвърляше с 250 000 работни места и повишаване на доходите, а кво всъщност се оказа - ни в клин, ни в ръкав. Работни места без да построиш предприятия няма как да се получат. Без да развиеш селското стопанство пак няма как да се получи. 250 000 раб. места не падат от небето - точно в обратното обаче се опитват да ме убедят комунистите.

А за емитирането на дълг, който да "подкрепи социалните мерки" на марионетното правителство - не мерси. Може 1 година да сме добре, ама след това 3-4 ще сме още по-мизерни. Няма нужда да те уча кой е в по-изгодно положение - кредитора или кредитополучателя. И после кой се превръща в господар и кой в роб, нали?

За тва гледай си там тактическите балистични ракети, които между другото вече не съществуват - дори и майка Русия ги елиминира.

Т.е. "богатството", "благосъстоянието" и т.н. "разтеж" при този монетарен капитализъм, се дължат само на едно- "живота на кредит"!

Имаш предвид кредитните балони, предполагам.

Благосъстоянието драги и растежът се получават при реална заетост и реално производство. Нещо което наистина се случва - погледни Германия, Япония, Южна Корея, Китай и тн. Орешарски големи ги хвърляше с 250 000 работни места и повишаване на доходите, а кво всъщност се оказа - ни в клин, ни в ръкав. Работни места без да построиш предприятия няма как да се получат. Без да развиеш селското стопанство пак няма как да се получи. 250 000 раб. места не падат от небето - точно в обратното обаче се опитват да ме убедят комунистите.

Интересното през целият т.н. "преход" беше, че т.н." разтеж" отиваше само в един джоб! Заетостта също не доведе до значим ръс на заплатите, за сметка обаче на печалбите! защо ми даваш пример Япония, като те са много, ама много зле!

Всичките развити страни са ЗЛЕ....и са ред фалит! Защо ли? 

Всъщност....взЕми се образовай малко....

http://www.youtube.com/watch?v=2Krm-UcrV8M

Но пък вкрайна сметка ние сме на другият полюс....което пак не е добре. Значи- истината е посредата, т.е. баланса! 

БСП да се разгранични от Атака зоват европейските социалисти. То хубаво, но как ще управляват тогава?

Българското правителство трябва да се разграничи от всякакви действия на "Атака", заяви на пресконференция в Европейския парламент в Страсбург председателят на групата на социалистите и демократите (С&Д) Ханес Свобода.

Той отново коментира, че в България има проблем.

Преди две седмици Свобода в остър блог-постинг за политическата ситуация в България написа: "За мен остава неразбираемо и неприемливо, че новото правителство на малцинството назначи за главен борец с корупцията един олигарх... Също така не мога да разбера защо шефът на дясно-екстремистката партия "Атака" беше избран за председател на комисията за борба с корупцията в парламента".

Днес той посочи, че покрай неотдавнашното заседание на Партията на европейските социалисти в София е разговарял с представители на протестиращите и на държавните институции.

Според него, ако Европейската народна партия (ЕНП) е действала с Унгария, където управлява правителство от дясното европейско политическо семейство, както сега действа по въпроса с България, "щяхме да бъдем в много по-добра ситуация".

По-рано днес от парламентарната група на ЕНП разпространиха писмено становището на евродепутатите Манфред Вебер и Вероник Матийо по повод България. Според Вебер, за С&Д нарушенията на човешките права са проблем, но не и когато ги нарушават социалистически правителства.

Матийо допълва, че "предвожданото от българските социалисти коалиционно правителство не разполага с мнозинство в Народното събрание и разчита на услужливото парламентарно поведение на ултранационалистическата, ксенофобскаи антиевропейска партия "Атака"".

По нейните думи в изявлението от 26 юни на председателя на Народното събрание Михаил Миков българските медии са били нападнати заради "неуместно отразяване" на протестите. В това изявление намират своя отзвук и изказвания на председателя на "Атака" Волен Сидеров, допълва тя.

От ЕНП обвиняват социалистите, че през последната година има постоянните опити на С&Д да превърнат Европейския парламент в орган на съдебната и изпълнителната власт с преднамерената цел да бъдат опозорени правителства, оглавявани от партии от ЕНП.

Когато става дума за правителства, предвождани от социалисти, те блокират всякакви опити за парламентарен дебат, което в крайна сметка е основната функция на всеки законодателен орган, заявяват Вебер и Матийо.

Източник

–––––––––––––––––––––––––––––

От друга страна, има ли някаква външна подкрепа за правителството на Орешарски след като го критикуват и от ПЕС, и от ЕНП?

• Автор

БСП да се разгранични от Атака зоват европейските социалисти. То хубаво, но как ще управляват тогава?

Източник

С помощта на ГЕРБ.

И пак ще е същото...

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Глупости! Щом политиците може да си плащат(с пари от нашите данъци за партиите спечелили субсидия и с мафиотски пари също), за да лъжат и мажат предизборно, защо да няма право, който и да е друг, да поиска по същия начин, чрез медия,  да си поемат политиците отговорност за неизпълнението на програмите и заради поредицата от гафове?

С помощта на ГЕРБ.

И пак ще е същото...

Ми, какво се притесняват тогава? Да си разделят квотите, траншовете и другите парчета от баницата, и поне да се опитат да стабилизират малко от малко нещата. Било безпринципно и неморално. Има ли все още някой, който да вярва, че тези хора (визирам всичките ни политици) имат морал и принципи? По-лошото, обаче, че нямат никакъв акъл и елементарно чувство за отговорност. Просто са безгранично алчни егоисти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.