Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Пламен Орешарски

Featured Replies

Атака стартира като национал-социалистическа партия

Въпрос на дефиниция е дали ще разглеждаме националсоциализма като крайно десен или като крайно ляв. Крайно левите би следвало да са комунистите-интернационалисти, а не националистите и ксенофобите. Льо Пен напр. какъв е?

. Единствената причина Атака да изчезне, е ако не спретнат някакъв коварен план за дискредитация на Волен!

От това, ако продължава така, както през последните дни, няма да има нужда. Той се дискредитира сам.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 90,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Въпрос на дефиниция е дали ще разглеждаме националсоциализма като крайно десен или като крайно ляв. Крайно левите би следвало да са комунистите-интернационалисти, а не националистите и ксенофобите. Льо Пен напр. какъв е?

Ами...за мен понятието ляво-дясно винаги е било в плоскостта на икономиката и социалната политика. Национализма, като понятие, не може да е нито ляв нито десен....той си е просто национализъм. А и не мисля, че национализма е вредно нещо! Ние българите по принцип имаме нужда от малко повече национализъм, от липсата на който мога да кажа, че страдаме! И гърци, и сърби и руснаци, че даже и македонци са в пъти с повече национално достойнство и чест! Ние сме едно уникално племе на балканите, което е прекалено силно чуждопоклонно! България има нужда от партия като Атака....просто Волен трябва малко да смекчи топката, и Атака ще дръпне много напред!

че даже и македонци са в пъти с повече национално достойнство и чест!

Ой, ти Луно, Луно, земьо македонска! И за теб ли ке се тепаме!

Пък един македонски вестник след изборната победа на Дилма Русеф излязъл със заглавие: Пиринска мома ще управлява Бразилия! ;)

Комплексите на малките балкански народи. Ако под "национализъм" разбираш самоуважение съм съгласен. Ако разбираш "ксенофобия" - не съм. В този ред на мисли, каква беше реакцията на Атака при гафа с отпадането на Ботев от учебниците? Нямаше такава, доколкото помня. Защо?

Ако под "национализъм" разбираш самоуважение съм съгласен. 

ДА, точно това имам предвид! 

В този ред на мисли, каква беше реакцията на Атака при гафа с отпадането на Ботев от учебниците? Нямаше такава, доколкото помня. Защо?

Нямам спомен....може би защото гаф реално нямаше! Публикуваното решение е било още от времето на Тиквата!

а дали това е планувано от ГЕРБ или е порада измислица на БСП, ако си спомняш малко преди това госпожата каза че 4 годишните да ходят на училище а след това била се объркала

Мммм...."училището" не е училище, е най-обикновена детска градина! Ами да ти кажа, аз също считам, че децата трябва да ходят на детска градина, защото там се социализилат, контактуват със други деца, ноучават доста полезни неща! Моят син тръгна на ясла още 2-ата година...и така трябва да бъде...естествено на държавна градина, където ги учат на полезни неща! Сега вече продължи в детската градина, от където научава много неща! 

така, че не виждам защо, даже се учудавам, как много хора скочиха срещу "задължителните" детски градини! Учуден съм!

скачат с/у задължителните които имат сметка от това, защото задължителните са държавни

до нас има частна такава пише детски център, и да ти кажа е много на сметка, през ден, два се чуват песнички от рода на хепи бъдей значе някой има рожден ден и се събират на маси отпред родителите отделно вътре не съм флизал но явно има и деца гледат ги почасово

и това кето печелят от събирания за празници и гледания съм сигурен че 95% не се отчита като приход и се укрива

ако е задължително това значе да са в държавна и какво преви този детски център - фалирва

Чета с интерес различните мнения по тези важни за страната ни проблеми.С някои съм съгласен, с други не съм.Но мисля, че това правителство трябва да работи.

dodo00, прекалявате с правописните грешки!

Това е форум на интелигентни хора, работещи с компютри, а не разговор от балкона със съседката.

P.S. Техник съм, не съм литератор, но.....

скачат с/у задължителните които имат сметка от това, защото задължителните са държавни

Е защо ше скачаш бе? ти знаеш ли колко народ чакат да си уредят детето в градина!? направо ми е чудно и не го разбирам то подскачане...честно! Държавните градини са евтини, и не би трябвало някого да го затруднява!

до нас има частна такава пише детски център, и да ти кажа е много на сметка, през ден, два се чуват песнички от рода на хепи бъдей значе някой има рожден 

Ммм...този "хепи бъртдей" никак не ми харесва да ти кажа! Ние в България ли сме, или...на едно друго място! :(

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

Според мен Атака няма да влезне при следващите избори. Може ако процента от 4, бъде намален, но и тогава ме съмнява.

Мястото и ще бъде заето от друга/и партия/ии

Относно поведението на Болен, според мен е първично и затова изглежда противоречиво.

Подкрепя БСП + ДПС и в същото време и влияе зле.

При първия протест пред народното събрание, Болен не се яви и нямаше кворум. От БСП и ДПС интерпретираха  този знак уш че няма тройна коалиция. Но накрая излезна, че Болен и неговите хора не са присъствали понеже са се страхували за живота.

Тук БСП и ДПС съм сигурен че са останали изненадани. Дори и те не знаят как рейгира (първично) Болен на протестите пред парламента, в поседствие палка и пистолет.

В този ден, Болен преди да отиде на работа е гледал телевизия или поне е знаел какво става пред парламента.

Всички знаем че това е негова почва, да има с някой да се конфронтира и провокира, идеален момент.

Но Болен бе уплашен и не подготвен, сценария с палката и пистолета още не бе измислен.

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Ако сте чели по-предните ми постове , ще знаете че ни подготвят за идването на "Спаситела" , ама още му е рано ! Познайте до три пъти от кои среди ще е той !  :)

....в помощ на читатела:

Превръщане на политическата власт в икономическа чрез ограбване на държавата и изнасянето на капитала в чужбина.

Дошло е време заграбеното да се върне обратно в страната за да заработи за собственото си възпроизвеждане - ефтини суровини и наемен труд (ако няма достатъчно , ще си внесат "филипинци" примерно).

Междувременнно намърдалите се на ключови позиции следва да бъдат отстранени.

Смяна на правилата в полза на грабителите с оглед на новосъздалата се ситуация.....и др.т.

Утешение е , че БСП , ДПС, Атака , Герб ще си "отидат" както това стана със СДС , после с НДСВ и подобните им по-дребни риби които извършиха предназначението си.Вероятно повече ред и законност , и борба с престъпниците - тези които не са от нашите , но по някакъв начин са пробили в управлението. Те за това сега управляващите треперят какво ще стане , а не че им пука особено от самите протести... ....А това е достатъчно народа пак да "захапе" въдицата....

Единствената полза от цялата работа е , че до година - две икономиката ще живне , но това едва ли ще е в ползу роду...

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Подкрепя БСП + ДПС и в същото време и влияе зле.

Ами той май им се надупи с гласа си,за да спечели симпатиите им ,един вид стратегически ход.

Но предвит омразата ,която генерира с това (включително и на неговите избиратели),сега май симулира че е срещу БСП и ДПС ,да замаже насраното :)

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

.този "хепи бъртдей" никак не ми харесва да ти кажа! Ние в България ли сме

Между другото, знаеш че често с теб съм на различно мнение, но тук съм съгласен. Ужасявам се като гледам колко неграмотно се пише и в този форум, и в социалните мрежи. Това главните букви и препинателните знаци, някои потребители за нищо ги нямат. За членуването и други такива екстри да не говорим. Мани другото, но така често не се разбира какво точно искат да кажат. Това е резултат от двете десетилетия образователна реформа, чалгата и медиите. Голяма част от журналистите ни също са полуграмотни, но усвояват разни думички като "наратив", "екзактно" или "дискурс" и ги пляскат във всяко второ изречение.

Ако сте чели по-предните ми постове , ще знаете че ни подготвят за идването на "Спаситела" , ама още му е рано ! Познайте до три пъти от кои среди ще е той !  :)

....в помощ на читатела:

Превръщане на политическата власт в икономическа чрез ограбване на държавата и изнасянето на капитала в чужбина.

Дошло е време заграбеното да се върне обратно в страната за да заработи за собственото си възпроизвеждане - ефтини суровини и наемен труд (ако няма достатъчно , ще си внесат "филипинци" примерно).

На прима-виста се сещам за Прокопиев, който между другото се спряга и за един от финансистите на сегашните протести.

Давай други жокери?

На прима-виста се сещам за Прокопиев, който между другото се спряга и за един от финансистите на сегашните протести.

Давай други жокери?

Разбира се нямам от къде да разполагам със съответните имена , защото те не се срещат по телевизия и вестници , но съм почти готов да се обзаложа , че Р.Овч. до две години ще се завърне на бял кон...., а Орешарски ще остане в играта по един или друг начин , защото е необходимият специалист (но нищо повече!)....  :)

а аз мисля че ДПС, БСП, ГЕРБ и АТАКА са в коалиция и целта е да има огромен скандал и да отклони вниманието на Българите от големия ни икономически проблем а и всички говорят че таз гадина ще има някакъв голям транш на пари от ЕС и просто ни разсейват от него а се готвят да го откраднат

Таз година НЯМА да има никакъв транш, а върви договарянето за периода 2014-2020 година, през които (както и 2007-2013) ще има доста милиарди евро от ЕС за различни сектори: Икономика, Селско стопанство, Транспорт, Строителство, Образование и т.н., които, обаче, няма как политиците да откраднат по начина, който ти си представяш.

В общи линии който държи властта, той определя условията и парченцата баница.

Затова и Тиквата еднолично заграби властта и не пусна нито една партия и партийка и цялата тава си остави за него, а така политика не се прави.

За никой не е чудно защо сега е в пълна изолация от всички.

Неговите лични милиарди откъде мислиш, че са?

От асфалта и магистралните отсечки, към които все се стремеше - най-лесно му беше да гепи от там и затова всичко отиде в тази насока.

Редактирано от algor (преглед на промените)

Разбира се нямам от къде да разполагам със съответните имена , защото те не се срещат по телевизия и вестници , но съм почти готов да се обзаложа , че Р.Овч. до две години ще се завърне на бял кон...., а Орешарски ще остане в играта по един или друг начин , защото е необходимият специалист (но нищо повече!)....  :)

Ооооо..не! не мисля! Абсурд! Р.Овч е бита карта отдавна! Той ако се появи ще предизвика по-страшен ефект и от Пеевски! Абсурд...изключвам го изобщо като вариант!

а аз мисля че ДПС, БСП, ГЕРБ и АТАКА са в коалицият

Не са коалиция, а части на една и съща банда гангстери.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ооооо..не! не мисля! Абсурд! Р.Овч е бита карта отдавна! Той ако се появи ще предизвика по-страшен ефект и от Пеевски! Абсурд...изключвам го изобщо като вариант!

По-скоро може Жан Виденов да се върне, отколкото Р. Овч., поне като публична фигура.

Това са лицата на бандата, а тези дето им дърпат конците, се се изпокарали в момента.

БКП

БКП

Глупости.  БКП политиците бяха също така марионетки и преди да се разделят на цветове различни от основния. Вярно, има различни класове марионетки, в зависимост от близостта и подчинеността на истинските управляващи. Да речем, че Луканов, Огнян Дойнов и някои други бяха марионетки от най-високият клас...Те въртяха в официалната и сивата икономика не малки части от финансите на....тайна.

По-скоро може Жан Виденов да се върне, отколкото Р. Овч., поне като публична фигура.

Жан беше добро момче....идеалист! Но както винаги става- идеалистите ги използват! Бедата и нещастието на честния човек е, че мисли, че другите са като него!  :(

Жан беше добро момче....идеалист! Но както винаги става- идеалистите ги използват! Бедата и нещастието на честния човек е, че мисли, че другите са като него!  :(

Не съм казал , че Р.Овч. ще се върне на сцената , макар в момента да ни изглежда "низвергнат" от Партията! Самата Партия ми се струва и предстои преустройство (ново разцепване) и ново преименуване във вече съвсем друга....Така , че не подценявайте ГОЛЕМИТЕ пари !.....

По-скоро ще остане зад завесите като А.Доган да кажем.....Единствено той от "външните" успя да се впие в "Голямото Добрутро"....

Жан беше добро момче....идеалист!

Да, един от малкото, които не се обогатиха от политиката.

Утре щели да ни коментират в ЕП.

Европарламентът ще обсъди България утре

Предложението беше направено от името на Европейската народна партия и бе подкрепено с гласовете на групата на "Зелените"
Европейският парламент реши тази вечер на сесията си в Страсбург да обсъди обстановката в България.

Предложението беше направено от името на Европейската народна партия и бе подкрепено с гласовете на групата на "Зелените".

Против предложението гласуваха социалистите и либералите.

Очаква се дебатът да се състои утре в късния следобед.

Социалистите настояваха подобна точка да влезе в дневния ред за сесията на ЕП през септември.

Не знам...никак не знам...

И аз не знам. Не съм се интересувал. Знам само това, което съм чел по медиите. Но не е от големите лапачи, все пак.

И аз не знам. Не съм се интересувал. Знам само това, което съм чел по медиите. Но не е от големите лапачи, все пак.

Колко трябва да налапа, че да се брои голям. Аз съм правил някакви приблизителни сметки за общ размер от няколко десетки милиона, "добити" от въпросния тип, през времето докато беше на власт, и това са само известни за мен суми(разбира се, нямам доказателства за тях). Ами спрямо мен ако ги равнявам, това са изключително много пари.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.