Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Пламен Орешарски

Featured Replies

....

Ще се видим по площадите, ако ме баннат за неудобно мнение. https://www.facebook.com/events/136440763224798/

Ами като нормалните хора работим по това време? :( Ние не сме БСП-пенсии, индо-българи и 30-левови бичета да сме айляк тогава!

Редактирано от Cherniyat_oven (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 90,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами като нормалните хора работим по това време? :( Ние не сме БСП-пенсии, индо-българи и 30-левови бичета да сме айляк тогава!

И аз съм така, но ще се опитам да избягам поне за час от работа. Ако не ги изметем, зимата може и да няма къде да ходим на работа въобще.

И аз съм така, но ще се опитам да избягам поне за час от работа. Ако не ги изметем, зимата може и да няма къде да ходим на работа въобще.

Нали веднъж ги изметохте тука наскоро ? Сега ще ги връщате ли ?

Съгласен съм с теб приятелю!!!!!!

метеннето е некачествено, има много боклук и вече тръбва да ги изринем

Това ми е ясно ! Това което не разбирам и питам е кого ще сложите ?

направо да ликвидират парламента

та нали има места влас в общините, за какво им плащаме на тях заплатите

Това изказване ми напомня за времето, преди България да падне под Османско иго. Ама кой ли да погледне 700 години назад? Ще се разделяме на общини. Отсега залагам 1000 лева, че Кърджалийска околия ще се прехвърли в Турция, ако това дето казваш се случи. Не случайно на парламента пише..." Съединението прави силата". Макар това да не е роден, български лозунг, то той е взет от една държава, която в момента е център на Европа.  Зарежем ли парламента и идеите, пиши ни избегали завинаги. Вече няма как да се появи Паисий, защото има Фейсбук. Нашият "нов Паисий"  още в зародиша  си ще проумее защо България е изчезнала от картата на света. Тогава и няма да има нужда да пише нова "История  Славянобългарска". Може би все пак ще напише някоя "История Българоциганска", за да си е спокоен до края на дните си, че е направил каквото е можал. А именно да запознае останалите какво не трябва да правят, за да съществуват като личности. 

Като си смени ника започна да публикуваш много смислени постове. ;) Поздрав!

Това ми е ясно ! Това което не разбирам и питам е кого ще сложите ?

Това може да се дискутира на дълго,и на широко.

Краткият отговор е :който и да дойде,няма как да е по-зле .

Моето лично мнение е следното : искам от европейският съюз да бъде назначено служебно правителство от не българи,и то да управлява ,докато се стабилизират нещата.

Не искам да го натрапвам като някаква панацея за нашите проблеми,защото и този вариант си има косурите.

Искам тези хора да имат права да гонят който си поискат от тая сган сега в парламента,и да направят каквото смятат за необходимо,под постоянен контрол на европейските институции.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Краткият отговор е :който и да дойде,няма как да е по-зле .

Това го е казал песимиста, оптимиста обаче му е отговорил може може !

Вместо да ги бяхте оставили да ги разхождат по съдилища и да им махнат имунитетите вие с тези протести ще ги върнете на власт. От ГЕРБ по зле не можеше да бъде ! Лидера бивш и настоящ сикаджия, мотора на партията физкултурник, апартаментите му са капка в морето от рекета който наложиха.

Това за чуждо правителство пък да ни управлява ... няма да го коментирам. По лесен начин да се надупим няма. То ясно че искате промяна но не предлагате никаква алтернатива. Поне докато нямате алтернатива трябваше да оставите тия, тоест да им дадете кредит на доверие за някакво време.

От ГЕРБ по зле не можеше да бъде !

Винаги може и по-зле.

Лидера бивш и настоящ сикаджия

Зам. министърът на МВР, който назначиха сутринта и уволниха вечерта какъв беше?

По лесен начин да се надупим няма.

Мислиш ли, че се управляваме сами?

Поне докато нямате алтернатива трябваше да оставите тия, тоест да им дадете кредит на доверие за някакво време.

Разбира се, стига да вършат нещо що-годе разумно, а не да се издънват постоянно. Да потърсят нов екип и да предложат някаква смислена програма. Ако не беше случая с Пеевски и другите скандални назначения и решения, за които има направиха забележка и в Брюксел, нямаше да има протести.

Винаги може и по-зле.

Зам. министърът на МВР, който назначиха сутринта и уволниха вечерта какъв беше?

Мислиш ли, че се управляваме сами?

Разбира се, стига да вършат нещо що-годе разумно, а не да се издънват постоянно. Да потърсят нов екип и да предложат някаква смислена програма. Ако не беше случая с Пеевски и другите скандални назначения и решения, за които има направиха забележка и в Брюксел, нямаше да има протести.

Според мен, казвам лично мнение, народа избърза много с тези протести или най точно закъсня с едно 4 години. Сетила се Мара да се побара !

най-точно закъсня с едно 4 години.

Най-точно и то даже не с четири, а с повече. И защо? Защото се търсеше спасител. Крайно време е да се разбере, че няма никакъв спасител. Болезнено проглеждане, което рано или късно ще се случи. Ако не при тези, то при следващите протести или управляващи.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Вместо да ги бяхте оставили да ги разхождат по съдилища и да им махнат имунитетите вие с тези протести ще ги върнете на власт. От ГЕРБ по зле не можеше да бъде ! Лидера бивш и настоящ сикаджия, мотора на партията физкултурник, апартаментите му са капка в морето от рекета който наложиха.

Това за чуждо правителство пък да ни управлява ... няма да го коментирам. По лесен начин да се надупим няма. То ясно че искате промяна но не предлагате никаква алтернатива. Поне докато нямате алтернатива трябваше да оставите тия, тоест да им дадете кредит на доверие за някакво време.

Номера няма да мине, като си повтаряте мантрите. В дясно ще има нов голям субект с по-нормални и млади политици от поколението на Прехода.

Но преди това да си свършим работата и да се разходим в сряда по-раншко да ги засипем с любов червените изроди: https://www.facebook.com/events/1385114985037698/ Кафе сме щели да пием. :D

Забравили са да споменат, че кафето ще бъде платено и лично раздавано от Боко ТИквата. :D

Редактирано от Pontifex (преглед на промените)

Номера няма да мине, като си повтаряте мантрите. В дясно ще има нов голям субект с по-нормални и млади политици от поколението на Прехода.

Но преди това да си свършим работата и да се разходим в сряда по-раншко да ги засипем с любов червените изроди: https://www.facebook.com/events/1385114985037698/ Кафе сме щели да пием. :D

Забравили са да споменат, че кафето ще бъде платено и лично раздавано от Боко ТИквата. :D

Оуу ми много добре ама къде бяхте на изборите да гласувате за тия млади политици ? Или те ще са новоизлюпени пръкнали се от нищото ! Опс от протестите. От всяко дърво свирка не става но пък става добър крадец политик почти от всичко.

В дясно ще има нов голям субект с по-нормални и млади политици от поколението на Прехода.

Да не визираш новия аватар на г-н Костов? ;) Чудя се вече, дали повечето колеги, които пишат тук са наясно с понятието неолиберализъм и с това, че тази доктрина се прилага у нас от всички правителства през последните 25 години?

Да не визираш новия аватар на г-н Костов? ;) Чудя се вече, дали повечето колеги, които пишат тук са наясно с понятието неолиберализъм и с това, че тази доктрина се прилага у нас от всички правителства през последните 25 години?

Донякъде сме наясно...Има и такива "хора", за които даден обществен строй, или дори какъв да е, е все изгоден. Толкова са се вдеснили, че вероятно са получили професионална деформация, която дава като резултат убита съвест и невъзможност, не стига другото и, нежелание да почустват страданието на народа.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Донякъде сме наясно

Вас не визирах, разбира се. Инак, който намери време може да изгледа ТОВА, което пуснах и в раздела за философия. Много интересен, образователен филм.

Толкова са се вдеснили, че вероятно са получили професионална деформация, която дава като резултат убита съвест и невъзможност, не стига другото и, нежелание да почустват страданието на народа.

Не само. Един от коментаторите във филма дава такъв пример - разговаря с работници или служители, които са съкратени и ги пита какво мислят. Техният отговор е "Това са правилата на пазара. Нашата икономика трябва да е по-конкуретноспособна от японската". С други думи, те защитават антисоциалната и антихуманна система, която ги е докарала до това положение.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

И в двата случая сме надупени човече.Не стана ли ясно,че от сегашните партии няма лидери заслужаващи уважение,само самозванци ,и кретени.

Чесно казано не знам кое е по-лошо,ГЕРБ или ДПС,защото всички издънки на новите ,май са опити на ДПС да си пробутат хората на постовете.

Чесно казано аз избор между ГЕРБ ,и тия идиоти сегашните не искам да правя,щото ги мразя еднакво и двата варианта.

За това си мислех ,че би могло да се направи някакво служебно правителство от евро съюза.

Вас не визирах, разбира се. Инак, който намери време може да изгледа ТОВА, което пуснах и в раздела за философия. Много интересен, образователен филм.

Не само. Един от коментаторите във филма дава такъв пример - разговаря с работници или служители, които са съкратени и ги пита какво мислят. Техният отговор е "Това са правилата на пазара. Нашата икономика трябва да е по-конкуретноспособна от японската". С други думи, те защитават антисоциалната и антихуманна система, която ги е докарала до това положение.

Е, аз Pontifex пунтирах, но ми беше по-удобно чрез цитирането на твоя коментар да го направя. :)

Все повече заставам зад идеята за президентска република! България винаги е била силна с един човек начело - последно цар Борис III (нищо общо като манталитет с ония плужек сина му!)...

Тук недостатъкът е, че трябва да се преглътне за начало президентa ББ :D

Редактирано от Cherniyat_oven (преглед на промените)

Не знам дали съм го давал като пример преди (извинете ме ако се повтарям), но нека се сравним с друга държава от бившия соц. блок - Словения.

И двете държави попадаме в социалистическия блок до 1989-та.

Населението на Словения е 2-5-3 пъти по-малко от това на България - около 2 милиона души, а площта й е около 5 пъти по-малка от тази на България - 20 000 км2.

Страната има значително по-неблагоприятни природни и климатични условия в сравнение с нашата - малък излаз на Средиземно море, повече от половината й територия е гора.

А ето как е разпределена икономиката им:

2,2% се падат на селското стопанство

35% - индустрия

66% - услуги

Въпреки тези показатели, средната работна заплата в Словения е 1310 долара, а тази в България 414.

Минималната работна заплата в Словения е 763 евро, а тази в България 158 евро.

БВП на двете страни е горе-долу еднакъв - 50 млрд за Словения срещу 53 млрд за България

И сега въпросът е, как така една страна със значително по-неблагоприятно географско положение и климат, със много по-малка площ и по-малко население, е постигнала такъв стандарт на живот, за какъвто ние можем само да си мечтаем? Една страна, която след 1989-та не е заварила такова индустриално и агрокултурно наследство каквото на нас ни беше оставено.

Аз се сещам само за една причина - нямат крадливи политици. Или дори да имат, не са хиени като нашите - оставят и за народа. Не съм запознат със словенската политика, но от цифрите ми става ясно, че тамошните политици повече мислят за народа си, а не го тъпчат, мачкат и унижават.

Чехи,Сковенци,Хървати гастарбайтери няма в Европа,според мен защото забраниха с закон както и бившата ГДР комунистическите партии,а в БГ парламента е пълен с ДС агенти,даже и бившия ни президент е кърица

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Либерализма е нещо, което не ме вълнува и е далеч от политическите ми предпочитания.

Явно умишлено искате да изместваме темата за оставката към обсъждане на алтернативните партии. Аз харесвам Кънев, но съм наясно че не е известен на почти никого. Ще трябва да се доказва и отърсва от миналото на ДСБ, защото е нормално да има недоверие. Пожелавам му успех, защото няма за кой друг да се гласува на предсрочните избори.

http://www.focus-news.net/?id=f24940

Редактирано от Pontifex (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.