Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Пламен Орешарски

Featured Replies

объркали се.....

баси-как все се объркват, ак когато някой им извади кирливите риза навън ? 

Абе що никога не се объркват като крадат парите на хората ?

Отговор: Щото за парите им пука,и се отнасят по-старателно :)

Това правителство от както е на власт ,само простотии прави.И нищо чудно след като най-голямата утрепка им осигури кворум.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 88,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

"Къде си вярна ти любов народна....???"

Защо не си спомняте хилядите гафове, които имаше Тиквата за 4 години- и със скандални назначения, и с директни обиди към граждани, и със постоянната смяна на позицията по един въпрос по 2-3 пъти на ден? защо не си спомняте политиката на тотална стабилизрана мирезия, която и е в дъното на срива на ГЕРБ? Сега ми искате оставки за 1-2 грешни опита за назначения!

В цял свят има протести, но в цял свят протестите са....икономически, т.е. хората протестират за конкретни икономически искания! И точка!

В момента тече опит за подмяна на вота на избирателите, резултата от който вот е сегашното правителство! Ама разберете едно, никъде няма такъв случай- да се иска оставка защото някой не му харесват резултатите от изборите! Пак ще кажа: 60 > 40! А това е съотношението АНТИ-ГЕРБ срещу ГЕРБ! Ако приемем хипотезата, че случая "костинброд" е отнел няколко процента от ГЕРБ, то резултата ще е напълно патов- 50:50, и тогава изобщо нямаше да има правителство! 

SS-23,ти си комунист утопист !

И така да е....това няма да промени мисленето ми! Считам, че социализма беше в пъти по-справедлив строй, хората имаха стабилитет, сигурност, спокойствие и възможност за интелектуално развитие! В момента в смисъл на живота е превърнато едно единствено нещо- парите и борбата за физическо оцеляване! Което за мен е голяма крачка назад! "Пирамидата на Маслоу" много добре илюстрира предимствата на социализма.

Публикувано изображение

Абе що никога не се объркват като крадат парите на хората ?

Отговор: Щото за парите им пука,и се отнасят по-старателно :)

Това правителство от както е на власт ,само простотии прави.И нищо чудно след като най-голямата утрепка им осигури кворум.

Личното ми усещане, че Болен няма да бъде в следващия парламент.

Причина, съобщиха от болничното заведение от което е бил избягал, че са го заловили със съвмесните усилия на полицията.

Снимка от акцията

Публикувано изображение

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Защо не си спомняте хилядите гафове, които имаше Тиквата за 4 години- и със скандални назначения, и с директни обиди към граждани, и със постоянната смяна на позицията по един въпрос по 2-3 пъти на ден? защо не си спомняте политиката на тотална стабилизрана мирезия, която и е в дъното на срива на ГЕРБ? Сега ми искате оставки за 1-2 грешни опита за назначения!

В цял свят има протести, но в цял свят протестите са....икономически, т.е. хората протестират за конкретни икономически искания! И точка!

Че кой отрича издънките на тиквата ? Ти нали не си чак толкова глупав да си мислиш,че ние тука плюем Волен ,и Сергейчето ,щото обичаме Бойко ?? Тиквата е бита карта,и сега се бориме срещу неговите наследници.

http://www.razkritia.com/231952/rumen-pashata-iznese-miliardite-na-borisov-v-chujbina/

Сега ми искате оставки за 1-2 грешни опита за назначения!

Хахаха,ами тъпашките им изказвания за лумпените,ами опита да заличат част от историята,излъгаха ни за експертно правителство и т.н.. ? И всичко това за няма и половин година.

Ти май вярно само тая тема четеш ,и пишеш.Не си от петнайсетолевките на Волен нали ?

Чесно казано тия мерки които предприеха са за замазване на ситуацията,и да укротят хората ,щото ще им истинат местата, като на ония преди тях .

хората имаха стабилитет, сигурност, спокойствие и възможност за интелектуално развитие!

Под пълно медийно затъмнение ,и страх да не кажеш нещо някъде ,че изгоря ... ебахти интелектуалното развитие :)

а защо не споменаваш каква бе цената за това

зависи какво търсиш. За всеки тази цена е в различно измерение..за мен- много по-ниска от тази, която плащам в момента!

Тук може да навлезем в един философски спор, в който няма победител

Под пълно медийно затъмнение ,и страх да не кажеш нещо някъде ,че изгоря ... ебахти интелектуалното развитие :)

Защо мислиш, че има корелация между възможността за "много говорене" и интелекта? Аз бих казал,че ако има корелация, тя е обратнопропорционална....крещящите пресни примери ги виждаш вече осми ден на т.н. "протести". Темата за морала, интелекта и развитето е много дълга и не е за тук!

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

ценат бе един огромен външен дълг, той се натрупа защото от него се раздаваше на циганите да имат и да не крадат с което да има по малко сигнали в МВР и по статистика да излеза че живеем в най добрата държава

не ти е много ясна икономическата сфера и дълговете (всички държави имат огромни дългове, надхвърлящи 100% БВП), за това нека не задълбаваме тук...

SS-23 и аз съм фен на ОТР-23 Ока, но да защитаваш най-смешното и марионетно правителство ми се струва смешно и нелепо.

Днес имах възможността да разговарям с човек, който е прекарал младините си през комунизма, и си е останал върл комунист. Беше тотално възмутен от случващото се, разбираш ли? Възмутен от БКП, Станишевци, Орехи и Бадеми.. за мен това е достатъчно показателно. И други доста умни и образовани хора (вкл. от академични среди, професионалисти в различни сфери на икономическия и обществен живот), с които съм разговарял са на същото мнение. Просто недоумяват как е възможно човек като Орешарски да взима толкова неадекватни решения.

Плюс това е нелепо да сравняваш сегашното БКП, с онова Живковото. Всички знаем как строителите на социализма се превърнаха в строители на социализма. И за другарите, назначени за милионери.

Между другото такива , които защитаваш са виновни за това, че нямаме Ракетни Войски и бойна авиация, но това е съвсем друга тема, която може да се обсъжда другаде.

Интересно ми е какво ще пишеш след като жертват пионката Орешарски. Нещо, което писах, че ще се случи преди поне три дни. И пак, да те питам, щото се разсейваш: Как ще коментираш платените агитки на Сидеров, които показаха по БНТ? Мислиш ли, че е нормално и морално, едно Правителство да разчита на подкрепата на мутри, които окупират улици в София и Националната Опера срещу 30 лв надница?

но да защитаваш най-смешното и марионетно правителство ми се струва смешно и нелепо.

разгъни по назад темата, да видиш, че бях върл противник на назначаването на олигарха Пеевски! Не си мисли, че не виждам нещата и не давам трезва и обективна оценка! Даже ако разгледаш по-внимателно, ще видиш, че съм писал, че Станишев трябва да си ходи! 

Протеста беше конструктивен до постигането на целта, заради която започна! В момента протеста вече е силно деструктивен, и с нищо НЕ помагащ за стабилизацията на ситуацията!  Никъде по света няма такъв филм- да искаш да се прегласуват изборите, защото на някой не му харесват резултатите. Все едно да играеш сантасе, да ти додат лоши карти, и ти кажеш- абе дай наново да раздадем картите, че нещо не са ми дошли асаци и десятки!                  

Н я м а     т а к ъ в     ф и л м!!!

Що се отнася до принципната ми подкрепа за БСП....ами просто няма алтернатива в момента! Пак ако разгледаш назад темите, ще видиш, че съм писал, че България се нуждае от истинска лява социалистическа партия, каквато има във всяка страна! БСП дефакто не е лява партия, а е либерална център-ляво партия, със силни олигархични и бизнес обръчи!

Аз много се опасявам, че всички нови партийки, които сега неистово напират за нови избори, особено тези дето успяха да копнат субсидийката от 12 лева, ще се превърнат в новите лапачи! Просто няма НИКАКВА ЛОГИКА- да се натискаш във властта, ако нямаш намерение да се облагодетелстваш! Това е факт! Затова предпочитам да се работи със статуквото (което вече се е "нахранило"), като го натискаме то да се променя и да заработи под наш контрол, отколкото да пусна в парламента нови 240 гладни лешояда! ТОВА ЩЕ Е КАТАСТРОФА! Никой обаче (освен тези дето се натискат), не си дава сметка за тази опасност! Пак ще кажа- ПРОБЛЕМА НЕ Е В СИСТЕМАТА, А В ХОРАТА!!!

Конструкцията на парламентарната ни система, както и Конституцията са ни много добри, като има необходимост от съвсем леки корекции....съвсем леки! ХОРАТА ОБАЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ! Каквато и система да има, ако хората са гнили- батака ще е същият!

Що се касае до СС-23, я си спомни кое продажно, антибългарско правителство ги наряза? Кое правителство закри 1,2,3 и 4 блок и под чий натиск? Бих осъдил на доживотен затвор, тези, които извършиха тези две национални предателства, пряк удар върху националната сигурност! И пак кажи, че "Ран-Ът" не действа с пълна сила за пълното унищожение на националният суверинитет на държавата! То вече няма и такъв!

разгъни по назад темата, да видиш, че бях върл противник на назначаването на олигарха Пеевски! Не си мисли, че не виждам нещата и не давам трезва и обективна оценка! Даже

ако разгледаш по-внимателно, ще видиш, че съм писал, че Станишев трябва да си ходи! 

Може ли да се самоцитираш къде си писал подобни неща и то преди началото на протестите? Май никъде, но приемам, че съм ги пропуснал, тъй че имаш шанс да ме опровергаеш.

значе искам Станишев да си подаде оставката от БСП

Да. И да си изберат Татяна Дончева, да речем. В това би имало някаква еволюция.

Затова предпочитам да се работи със статуквото (което вече се е "нахранило"),

Няма нахранване, колега. Колкото повече, толкова повече - така разсъждават тези хора. Тъкмо напротив е на това, което казваш - единственият шанс е да се промени статуквото и системата толкова, колкото е възможно.

ПП За агитките на Волен повече няма да те питам - явно няма да отговориш.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

ПРОБЛЕМА НЕ Е В СИСТЕМАТА, А В ХОРАТА!!!

...ХОРАТА ОБАЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ!

Тъй като това го повтаряш като папагал за N-ти път, я дай предложения как да стане това, ако обичаш. Промяна очевАдно е нужна, така повече не може.

Добре, евентуално оставяме системата непроменена, щото е пИрфектна, и променяме хората. КАК? И в каква посока? И с кое започваме, кое е второ, трето?

За промяна на системата се дадоха сума предложения. Чакаме такива и за другата гледна точка.

Ти си.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

За промяна на системата се дадоха сума предложения. Чакаме такива и за другата гледна точка.

Ти си.

Трудно ще стане- две поколения вече бяха изпуснати, а това значи и техните деца (без моето- няма да позволя да се хлъзне по наклонената плоскост)....но съм изморен съм....утре ще говорим...

лека.

Тъй като това го повтаряш като папагал за N-ти път, я дай предложения как да стане това, ако обичаш.

Toва, което ни предлага CC-23 е принципа на другаря Сталин - Има човек, има проблем. Няма човек - няма проблем.

Между другото, СС-23, този подход не е марксистки, а ленинистко-сталинистки. Не че съм фен на Маркс, но той чак до такива крайни идеи не е стигал.  

но съм изморен съм....утре ще говорим...

лека.

Почивай. Лека и на теб. И попитай за точни и ясни инструкции, за да знаеш какво да пишеш. Не бих искал да съм на твое място. Няма лошо да следваш даден авторитет, ако нямаш достатъчно познания в дадена сфера, но ако този авторитет е напълно объркан и неорентиран, става трудно.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Трудно ще стане- две поколения вече бяха изпуснати, а това значи и техните деца (без моето- няма да позволя да се хлъзне по наклонената плоскост)....но съм изморен съм....утре ще говорим...

лека.

Ми лека. :)

Ама да не ни забравиш утре. :)

актуално а

Публикувано изображение

SS-23,Народа не ви иска !

Идете си с мир !

Толкова глупости си написал...

Идете си с мир !

Ник и аватар-всичко показва непоколебимост и решителност за кръв и мъст.

Семето ви е такова. Да взривявате църкви и да рушите човешки съдби.

Идете си с мир !

Има човек, има проблем. Няма човек - няма проблем.

това значи Болен да гръмне Станиишев и нали е куку няма да го лежи

На Болен имунитета даден му от здравното заведение, никой не може да свали.

Публикувано изображение

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Колеги, ние хубаво си ги храним тия, но аз имам една друга теория за това как нещата ще тръгнат на по-добре.

1. Президентска (или полу-президентска), а не парламентарна република. Мисля си обаче, че това решение трябваше да бъде взето още 1990-та година, но естествено трансформираните комунисти не го допуснаха. В България е много тегаво, когато много хора взимат решенията - единия е кукла на конци, на друг, той пък зависи от трети и така нататък. Дори с риск да го наречете авторитарно управление, може би щеше да е по-добре поне президентът да има повече правомощия, за да противодейства на безобразия като сегашното. Защото в момента той е безсилен.

2. Въвеждане на задължително гласуване, чрез стимулация - примерно всеки гласувал използва някаква привилегия - процентна отстъпка от някакъв данък или осигуровки, а негласувалите обратното. Строго е, но справедливо.

Освен това трябва да се въведе някакъв образователен минимум за имащите право на глас. Не може бай Манго да е редом до някого с висше, а гласът им да тежи еднакво. Минимум средно образование, за да имаш право да гласуваш ми се струва добра идея (в най-лошия случай основно).

3. Референдуми за всички важни въпроси и назначения в държавата. Знам, че оня перко Волен Сидеров спекулираше с въпроса за референдумите (уж беше голям радетел, но в последно време по обясними причини замлъкна). Промяна на закона за референдумите и влизане на тяхното решение в сила автоматично. А съм сигурен, че за всяка сфера на икономическия и обществен живот има въпроси, по които българският народ трябва да се произнесе - енергетика, тютюнопушене, членство в различни организации, освен това проблеми на регионално ниво. Но гласуването също трябва да е задължително.

На прима виста това са нещата за които се сещам сутринта. Естествено те са един голям блян, защото другарите назначени за капиталисти никога не са били съгласни народа да има власт, защото по този начин ще им спрат безобразията. Но е крайно време тази БКП простотия да спре. Иначе България си отива.

Не знам няма ли по интересни тематики за разсъждение освен тая простотия, такъв тип тема (политическа, държавна и т.н.) си е пълна загуба на време последните 20 години си го показват съвсем красноречиво. С приказки няма да променим нищо.

България ще си проспи времето за революция с мирни протести и разни жалки дрязги между самите протестиращи за това какво трябва да се направи и какво не.

Такива мирни уж протести имаше и през 90те нищо не се промени, хората трябваше да запалят едва ли не парламента за да се изнесат тези мишки от там НО и това не помогна защото на Българската рая им мина бързо и си пусна същия таралеж пак в гащите. Сега пак същото От Бойко на разни утвърдени с времето и историята комунисти които крадоха крадът и пак ще крадът за пореден път станахме свидетели на автогола който сами си вкарахме в нашата врата.

Вместо да се джафкате дали има смисъл или няма смисъл от това правителство се замислете малко че тази професия ПОЛИТИК в България се превърна в пожизнена и почти доживотна ТИТЛА за тези паразити.

И вместо да искате изобщо смяна на конституция смяна на закони смяна на мандати и кадри в тоя парламент, Вие писукате дали има смисъл от Правителството на Орешарски от стари закърмени комунисти от едно време. Защо? Защото в парламента са все едни и същи и всеки път когато ходите да гласувате си играете на колелото на късмета със едни и същи муцуни от 50 години насам вече.

Отворете си очите най-после и бъдете единни българи а не разединено стадо от овце които водят на каишка.

Редактирано от Semper Fidelis (преглед на промените)

3 - един референдум е доста скъп а въпросите са много, богатите страни не си го позволяват а ние ли

Тук си в грешка.

Някъде гледах интервю с една скандинавка ,и я попитаха за референдумите .Тя каза,че там на година гласуват на 10-20 референдума за щяло и нещяло,до колкото помня.

Явно там питат народа преди да вземат някое решение.

Мисля че много лесно може да се намери информация за това.

Не знам няма ли по интересни тематики за разсъждение освен тая простотия, такъв тип тема (политическа, държавна и т.н.) си е пълна загуба на време последните 20 години си го показват съвсем красноречиво. С приказки няма да променим нищо.

Има много интересни тематики,просто затоври тази тема ,и си намери нещо по-забавно.

Важното е, според мен, хората да се образоват и да мислят по тези въпроси, които ги засягат пряко. Да започнат да разбират как функционира системата, ако искат да я променят. Съвсем нормално е много от идеите да са утопични и неприложими. С времето настъпва яснота.

бай манго който има 5-ти клас неможе да мисли

Нали разбираш, че трябва да живееш с тези хора, както и че съвъсем съзнателно и целенасочено се води политика, за да се превърнат тези хора в лесно манипулираемо, послушно стадо?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.