Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Пламен Орешарски

Featured Replies

Твоят ник нали беше Пламен Орешарски? И аз те питах, как ще се кръстиш, след като го пожертват. Гледам, че си се прекръстил. Bildera е интересно - има ли някакъв по-дълбок смисъл или просто ти звучи благозвучно?

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 88,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Твоят ник нали беше Пламен Орешарски? И аз те питах, как ще се кръстиш, след като го пожертват. Гледам, че си се прекръстил. Bildera е интересно - има ли някакъв по-дълбок смисъл или просто ти звучи благозвучно?

Не, това е абсолютно най-първата ми идентификация в интернет пространството, както и в Калдата. Наистина това име за половината люде звучи благозвучно. И половината ме бъркат с жена, защото ника завършва на "а". Нищо, че има долна черта. Като се замислиш, Билдера е хубаво име за жена, нали? Нещо като Бисера, Бойка, Цветанка, Пламена. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

bildera ведна ми дойде от ""builder""- строител, и  подхожда на човек, занимаващ се с културизъм! 

syneidesys, на 23 Юни 2013 - 12:34 AM, написа:Публикувано изображение

"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."

Димитър Талев

То тогава няма да я има и България....то вече практически я няма!

Разбирам че на много хора им липсва оня строй (никой не може да отрече че тогава хората живееха спокойно),обаче не трябва да се игнорират и негативните факти.

Всичко по онова време беше перфектно ,защото хората не знаеха както биха могли да имат ,и как биха могли да живеят.

Ние реално гледахме само супер контролираният от комунистите канал 1, имаше 1-2 радиостанции,контролирани по същият начин от партията (нямаше друга партия :) ).Реално,ако те ни кажат на черното бяло,ние или се съгласяваме ,или си мълчиме,щото ще ядеме сопите.

Работниците взимаха по 150 лева заплата ,и издържаха семейства,защото на пазара имаше само вафли от 6 стотинки (без конкурентни артикули),и кибритчета от 4 стотинки,банички по 16 ст. и т.н..

Във времената на интернет ,няма как да се държат хората в такова затъмнение както преди.До скоро в Китай нямаха достъп до google (може и да бъркам).Ако ли пък не,замислете се защо ?

Така че SS-23,к'вото било ,било... нямама никакъв шанс да се върне.Сега трябва да се гради настоящето ,и то да започнем от нулата,защото всико е брутално съсипано.

Ако не бъркам, bildera_ му е старият ник,тия Бойко/Орешарски бяха за провокация май :)

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

а кой взима заеми да плаща помощи на циганите и да си строи атомни цетрали и след това и децата ни да ги плащат

Тия изтъркани лафмоабети ги не щем. Дай нещо с факти.

Смешко, понеже съм родом от Хасково, а се говори за черешова градина близо до Хасково да те светна - да тази година ЧЕРЕШИ няма, но това си е природен цикъл - в едни години има, в други няма! Нямаше и 1996 - тогава руснаците ли ни ужищожиха... Ебаси и гнусният форумен трол си, честно !!!!

bildera ведна ми дойде от ""builder""- строител, и  подхожда на човек, занимаващ се с културизъм! 

Builder (англ.) = строител = Maison (фр.), т.е. МАСОН !!! Разкрихме юдео-масона във форума!!! А имам съмнения, че ракетата е рептилия !!!! ;)  :ph34r::money6:

Редактирано от Cherniyat_oven (преглед на промените)

Всичко е брутално съсипано, защото така наредиха превратаджиите от 10-ти ноември. Не знам другарят SS-23 какво мисли по въпроса, сигурно ще извърти нещата, че 23 години ни съсипват демократични извънземни, спуснати от Марс, с начертан план за унищожение на България.

Андрей Луканов е най-големият злодей в цялата 1300-годишна история на България. Това лице е направило такива поразии на българският народ за десетилетия напред, че не трябва да намира покой никога! Тогава бяха назначени избрани другари, на които им бяха дадени необезпечени кредити на стойност милиони левове (говорим за държавни пари), с които те уж да развият частен бизнес. Какво стана с тях, получи ли се нещо? Повечето се изпотрепаха.

Андрей Луканов източи златно-валутният резерв на страната, това лице имаше наглостта да фалшифицира външен дълг на стойност 10млрд долара (по оценки на тогавашните министри и уважавани икономисти, нашият външен дълг не е надвишавал 400 млн долара, до 1млрд максимум). Чрез налагането на мораториума през март 1990-та, Луканов целенасочено и съзнателно вкара страната в международна изолация и я обрече на дълги години мизерия и нищета.

Луканов създаде първите частни банки, които 96-та изкуствено бяха фалирани и обраха спестяванията на милиони българи, а задълженията им бяха прехвърлени на държавата (тоест пак бедният и обрулен български народ трябваше да плаща поразиите)

Освен това този съветско-американски възпитаник е виновен за краха и криминалното разпродаване на българската индустрия, бума на престъпността и създаването на криминалните групировки, които тормозеха и продължават да тормозят нормалните българи чрез рекет, склоняване към проституция, обири и тн.

А и той е един от менторите на Ахмед Доган, основният виновник този обявен от НРБ за терорист, да има партия и да участва активно във властта.

Така, че след всичко горенаписано (а то имат да се пишат томове), вярвате ли че някога тук е имало демокрация? Че Иван Костов е демократ примерно? Той е другар, преследвал издигане в БКП, и когато режима "пада" бива "назнечен за опозиционер". Всичките други демократи на висши управленски места са такива - проверени от ДС, бивши агенти и тн. Който вярва в демокрацията в България или е голям наивник, или въобще не знае на кой свят се намира.

За мен, целият преход и неговият замисъл се побира в една фраза, казана пак от Андрей Луканов - "другари, назначавам ви за милионери (капиталисти)". Представете си каква далновидност са имали тези агенти от ДС и службите, които са чертали плана за българският преход - да поставят правилните лица, да създадат правилните политически движения, които да заблудят хората, че се случва "голямата промяна", а зад паравана и ехото на големите митинги и скандирания, да се извърши преразпределението на икономическата и политическа власт за десетилетия напред.

Чета, чета и не мога да повярвам. Все още има хора хора които варват в социализма и комунизма а сигурно и в Дядо Мраз и Чупакабра.

Още преди стотина години е имало много свястни хора които са се увличали от тези идеи но бързо са разбрали, че те работят само на хартия.

Още ли не можете да различите Социализъм от колония на Съветския съюз? Съжалявам на нищо няма да се оправи докато не измрем всички които сме живяли в комунизма.

Не знам другарят SS-23 какво мисли по въпроса, сигурно ще извърти нещата, че 23 години ни съсипват демократични извънземни, спуснати от Марс, с начертан план за унищожение на България.

В голяма грешка си.Ако става въпрос за SS-23 ,Бойко Борисов е виновен за всичко :)

Евалата Phused ,с тоя пост мисля ,че приключихме коментарите за комунизма ..поне в тая тема :)

Съжалявам на нищо няма да се оправи докато не измрем всички които сме живяли в комунизма.

Абсолютно си прав.Колкото и да се променят нещата ,сега на младите им дърпат конците хора живели  през онова време (родители /шефове),и малко или имного им оказват влияние.

Когато дойде поколение ,което е нямало никакъв достъп до хора живели по онова време,тогава може да се говори,че тези хора имат ново мислене,и евентуално техните деца ще са това,за което говорим.

Когато споделям тази теза с баща ми (заклет комунист) на масата,оня направо ще катапултира от злоба :)

...

Малка утеха в случая е, че поне Луканов си получи заслуженото... Жалко само, че не го получи доста по-рано, преди да съсипе страната...

Още ли не можете да различите Социализъм от колония на Съветския съюз?

Съжалявам на нищо няма да се оправи докато не измрем всички които сме живяли в комунизма.

1. Какво ме ползва да правя разликата. Помня живота си от тогава и той беше продуктивен, качествен. На всички хора които познавам или помня(лека им пръст на последните), също. Сега само услугите ни вървят, сексуално-извратените и мечешките -  най-вече.

2. Това да го коментират психолозите, но аз няма да се възползувам от твоето съжаление, а ти го връщам, защото явно имаш нужда от него.

Ех, тази носталгия... Само че аз наистина не разбирам СС-23 и други някой и затова пак питам - какво общо има БСП и другарят Станишев с лявата политика? Упс... Сетих се, че той е шеф на ПЕС. Ето как другарят Сергей обяснява протестите на своите европейски другари:

Публикувано изображение

1. Какво ме ползва да правя разликата. Помня живота си от тогава и той беше продуктивен, качествен. На всички хора които познавам или помня(лека им пръст на последните), също. Сега само услугите ни вървят, сексуално-извратените и мечешките -  най-вече.

2. Това да го коментират психолозите, но аз няма да се възползувам от твоето съжаление, а ти го връщам, защото явно имаш нужда от него.

1.Всички така го помним,но било к'вото било.Няма как това да се върне,и трябва да се гледа напред.

Тогава обикновеният човек нямаше АБСОЛЮТНО никаква възможност да се докопа до информация,за това какво правят политиците.

Всички като коне скапаци циклите на "хубавия си живот тогава",без да разбирате ,че скапания ни живот сега е последница от хората ,които ни управляваха тогава,и направиха тоя абурден "преход".

Току що получих за бележка от модератора с кучето, че поста ми № 544 е бил "крещене"! За втори път се прави тенденциозен и целенасочен опит за ограничаване на правото ми на изразяване, тенденциозно прикривайки се зад т.н. "правила"! Явно, че за американският колониализъм- или добро или нищо!

Прекратявам участието си във форума!

Успехи на всички!

Току що получих за бележка от модератора с кучето, че поста ми № 544 е бил "крещене"! За втори път се прави тенденциозен и целенасочен опит за ограничаване на правото ми на изразяване, тенденциозно прикривайки се зад т.н. "правила"! Явно, че за американският колониализъм- или добро или нищо!

Успехи на всички!

Е да бе ,ама както виждаш останалите ти 253 поста ,в които възхваляваш Волен Сидеров са си тука :)

Айде със здраве.

Успехи на всички!

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

SS-23 получи екзактен катарзис по примера на своите лидери. ;)

И ти не виждаш, че това са абсолютни същите хора от тогава?

бай манго който има 5-ти клас неможе да мисли - затова гетата се маниполират лесно,, погледни в някой сайт в който е пълно с тъпи лапет като вбокс7 прочети коментарите под клип от преди месец как волен се провиква в парламента като селянин всичко с висока оценка е от рода на "ураааааааааааа" напомня малко на Жорж Ганчев, погледни и клип на волен от вчера например, там масово казват че е боклук

колко лесно се маниполират тъпите - те са лумпените

това изказзване придоби смисъл :"Всички, гласували за Волен, да се самозапалят"

Обичам те!!! xD Толкова плам и огън жена не съм виждал в този форум, колкото до волен тъп или болен аз моето мнение го изказах за мен политиката и партиите са мръсна дума. Всичко трябва да се изчисти из основи да се променят закони и като се намалят заплатките на политичетата и им намалиш мандата и макс 4 години има право по закон да е депутат да видиш как ще им секнем кранчето амааааа нали те си правят закончетата и заплатките както на тях им скимне, пък вие си мислете аджаба кой е по малкото зло.

Редактирано от Semper Fidelis (преглед на промените)

И ти не виждаш, че това са абсолютни същите хора от тогава?

Всичко виждам, но ако някой ще се слага под ножа, предпочитам да е цялата политическа класа, не всички поколения с опит от него време. Просто въпрос на сметка. Няколко хиляди срещу милиони. Другият начин е да оставим нещата да се решат с времето, обаче това е твърде дълго чакане, с надежда от типа на "светлината в края на тунела". Е, няма по-голяма лъжа от тази. Впрочем, като гледам какви ни ги оформят новите поколения оаканата образователна система и рекламна консумативна пропаганда бълвана от медиите. ...Още ли мислиш, че са годни да направят нужният качествен скок напред? Тези, които пишат така: - "ей пи4 ма ви6 ме как сам се 0м0тала"; "Ае да сви3м по една трева"; "s 1 se drusah v4era". - Чат ли си?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

В голяма грешка си.Ако става въпрос за SS-23 ,Бойко Борисов е виновен за всичко :)

Евалата Phused ,с тоя пост мисля ,че приключихме коментарите за комунизма ..поне в тая тема :)

Същото може да се каже и за Болен.

Интересно как изведнъж Болен получи амнезия и забрави за управляващите преди Бойко Борисов, и с топла брегръдка подкрепи противоконституционната партия.

Даже при гласуването за отмяна на назначаването на Пеевски в парламента, никой от Атака не излезна да изрази мнение.

Направо да не повярваш

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Всичко виждам, но ако някой ще се слага под ножа, предпочитам да е цялата политическа класа, не всички поколения с опит от него време. Просто въпрос на сметка. Няколко хиляди срещу милиони. Другият начин е да оставим нещата да се решат с времето, обаче това е твърде дълго чакане, с надежда от типа на "светлината в края на тунела". Е, няма по-голяма лъжа от тази. Впрочем, като гледам какви ни ги оформят новите поколения оаканата образователна система и рекламна консумативна пропаганда бълвана от медиите. ...Още ли мислиш, че са годни да направят нужният качествен скок напред? Тези, които пишат така: - "ей пи4 ма ви6 ме как сам се 0м0тала"; "Ае да сви3м по една трева"; "s 1 se drusah v4era". - Чат ли си?

Значи виждаш, че са същите но ти пак си ги избираш защото едно време беше по-хубаво?

Ми тово дето ти го описа точно те го направиха не Марсианците.

ако някой ще се слага под ножа, предпочитам да е цялата политическа класа, не всички поколения с опит от него време. Просто въпрос на сметка. Няколко хиляди срещу милиони. Другият начин е да оставим нещата да се решат с времето, обаче това е твърде дълго чакане, с надежда от типа на "светлината в края на тунела". Е, няма по-голяма лъжа от тази. Впрочем, като гледам какви ни ги оформят новите поколения оаканата образователна система и рекламна консумативна пропаганда бълвана от медиите. ...Още ли мислиш, че са годни да направят нужният качествен скок напред? Тези, които пишат така: - "ей пи4 ма ви6 ме как сам се 0м0тала"; "Ае да сви3м по една трева"; "s 1 se drusah v4era". - Чат ли си?

Стига бе :) ,никой не говори за масово харакири :) Нещата ще се променят с времето ,и то след бая време ,според мен около 1 век.Все пак не е минало чак толкова много време от тия 500 години турско робство,и след това 2 световни войни,и след това 45 години някаква измишльотина,която хората наричат социализъм.

Една проста аритметика ще покаже колко динамично се променят нещата.Виж за 20 години колко неща се случиха,и си представи колко са се случили за 500 години робство.Няма как гена да се изчисти за 20-30 или 50 години.

За съжаление си прав в останалата част от поста ти.Най-големия сайр ще се гледа ,когато точно тия дебили,които в момента немогат едно изречение да подредят, когато те започнат да взимат решения.

Успехи на всички!

Ти , прочете ли ,си поста , преди да го публикуваш?Текезесе ,компоти , череши и накрая в храстите да си свърши работата.Къде видя янки ?Като искаш да се изразяваш , без да те ограничават в глупостите , плати си в някой вестник , направи си блог или върви в телевизия Алфа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.