Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Пламен Орешарски

Featured Replies

"Промяната в България зависи от този човек

-http://facebook.com/profile.php

"
  • Отговори 1,7k
  • Прегледи 88,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

"Промяната в България зависи от този човек

-http://facebook.com/profile.php

"

Каква промяна искаш и те бе? 

хайде напиши един списък с 10 неща, които искаш да се промянят. Искам не само да ги изброиш, ами и да обосновеш исканията! можеш ли? Или само си искате нещо? Пред малко гледах един по 1-а програма, с един голям плакат, и като го питаха какво иска: "Ами да се махат!" Подобни изказвания са 7-8 от десет! 

Опасявам се, че протестирането се превръща в нещо като мода, което е крайно опасно и създава много порочен кръг, от който за в бъдеще няма да има излизане!

чакам списъка с 10-те изисквания!

Сидеров са го взели за да ни отвлича вниманието

недей повтаря неща, дето си ги чела някъде в нета!

Ти от тези, дето вееш байряците и плакатите ли си?

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

ШНУР ЗА БСП, ДПС И ХАТАКА!

— Слушам! — прегракнало отговаря унтерофицерът. — Вие, ваше високородие, благоволихте да кажете, че не е моя работа да разгонвам народа… Добре… Ами ако има безредие? Мигар може да се позволи народът да върши безобразия? Къде е писано в закона на народа да се дава свобода? Аз не мога да позволя. Ако аз не почна да ги разгонвам и гълча, то какво ще стане? Никой не знае истинския ред, в цялото село единствен аз, може да се каже, ваше високородие, зная как да се отнасям с простия народ и, ваше високородие, аз мога всичко да разбирам. Аз не съм прост селяк, а унтерофицер

А.П.Чехов

.....

чакам списъка с 10-те изисквания!

....

1.)оставка на правителството.

2.)назначаване на избори за Велико народно събрание и разпускане на сегашния Парламент.

3.)промени в Конституцията :

-сваляне бройката на депутатите в обикновено народно събрание до 120 общо

-забрана да се използват служебни коли от параламента, с изключение на Председателя у то при международни срещи

-забрана на получаване на комисионни от фирми

-премахване на ведомствените им жилища - нека да са на квартира като всички останали хора

-премахване и на повечето от привилегиите им ( да не ги изброявам всичките) 

-мажоритарни избори задължително

-цялостна реформа текстовете отнасящи се до същнината на МВР и армията

-отпадане на имунитета за магистратите

4.)лустрация за всички политици

5.)поземлена реформа и забрана на това окрупняване , извършвано некоректни арендатори на земя, които извиват ръце и заплашват хората по селата за да им вземат земята.

6.)промяна на моделът на здравеопазване и избиране на нов такъв, независимо кой, но задължително да не се побългарява.Тук трябва да се анулират абсолютно всички законови и подзаконови актове , написани след 1993 година и довели до сегашното разкапано здравепогазване, което имаме.

7.)промяна на положението на малцинствата и спиране на толерирането на циганите спрямо другите малцинства

8.)промяна на външната ни политика в частта Македония ( втвърдяване)  и ЕС 

9.)въвеждането отново на външен одит над митниците ни и тотално спиране на контрабандата с храни и стоки за потреблението.

10.) на последно място ( това е опционално, не държа кой знае колко на него) би било добре да се възтанови монархията в БЪлгария и да спрем с тези президентски избори и т.н. Вземаме си един цар , слагаме си го там на Дондуков вместо президента, като държавен глава да ходи по приеми, да реже лентички, да си има принцове и принцеси с които да се пълнят колонките на клюкарските вестници и толкоз.  

Но не е задължително, разбира се. 

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Дам. Това е.

А не ви ли прави впечатление, че последните дни и осбенно днес се случва нещо много странно. Сутринта бяха провокациите на Волен в КСНС, следобед изказването на депутата от БСП, че протестиращите са лумпени, а сега и това, че Ботев няма да се изучава в средните училища. Ако приемем, че тези неща са просто случайни съвпадения, то си имаме работа с хора без капка здрав разум. Ако приемем, че се извършват съзнателно, то каква е целта?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

. Ако приемем, че се извършват съзнателно, то каква е целта?

Може би тестват, до колко можем да издържим ;)

1.)оставка на правителството.

2.)назначаване на избори за Велико народно събрание и разпускане на сегашния Парламент.

..................

Ти хубаво изброяваш, ама бях писал, че държа на аргументация за всяко искане! Щото всеки може да иска много неща, но трябва обективно да се аргументират! 

Например 1-а точка мога веднага да ти кажа, че тя е субективна!

давай (ако можеш) аргументите!

Може би тестват, до колко можем да издържим ;)

Преди да се случи какво... се питам.

Един подобен, щеше да вика танкове, ама сега явно са източили и продали нафтата, та затова ще събират за по 30 левчета и една пица разни хлапетии.....

Стига провокации бе. На всички е ясно защо пишеш във форума. Да искаш аргументи точно ти, на който всяко изказване е като лозунг от митинг на Сидеров е смешно.

Ти хубаво изброяваш, ама бях писал, че държа на аргументация за всяко искане! Щото всеки може да иска много неща, но трябва да се обективно аргументират! 

Например 1-а точка мога веднага да ти кажа, че тя е субективна!

давай (ако можеш) аргументите!

ако ми прегледаш постовете години назад в разделените "политика" и "новини"  - ще видиш и аргументите ми за всяка една точка. 

И колкото до субективността -всички точки са, които съм изброил са субективни, тъй като са написани от определен субект - мен и отразяват моето , субективно мнение. 

първото показва че дори и в парламента има "лумпени"

опасявам се, съдейки по това, което виждам да вее байряци, че смяната на лумпените, ще е катастрофа!

Не мислиш ли, че лумпените вътре, са същите, каквито са тези отвън? 

Линк???

Нека получа предупреждение от модераторите, но ти или си идиот или се правиш на такъв. Темата е в раздела за образование.

първото показва че дори и в парламента има "лумпени"

не, няма лумпени, тъй като понятието "лумпен", означава нещо съвем различно - лице, което не притежава собственост и преживява от случайни доходи.Аналогично на нашето съвременно "клошар".

Стига провокации бе. 

Провокациите са в твоята глава! Опитвам сне наистина да проведем един конструтивен разговор, тази вечер!

добре де, какво е?

Темата е в раздела за образование.

Извинявай, но във форума калдата има стотици раздели, а аз посещавам само 3 от тях, и не мога да знам, къде, какво е писано!

В момента ти си провокатора, и очевидно не си склонен на диалог!

Провокациите са в твоята глава! Опитвам сне наистина да проведем един конструтивен разговор, тази вечер!

Ха-ха! Ми, опитай.

ОК. Ето БНТ Приемам, че си го пропуснал.

Изисквания, пък 10, пък точно формулирани. Просто ме приемете за диктатор, и ще свърша повече работа и от министерски съвет и парламент събрани накуп.

Ха-ха! Ми, опитай.

ОК. Ето БНТ Приемам, че си го пропуснал.

това е в разрез с написато по-горе, че Ботев отпадал! Явно отпадат 4 произведения! А защо мислиш, че те отпадат заради ДПС? Не си ли склонен да мислиш, че отпадат заради външен натсик? Да, това отпадане е в полза на ДПС, но едва ли е по тяхен натиск. 

Знаеш ли какво би станало, ако искането на ДПС за ЗИП изучаване на майчин език отпадне? ДПС ще нададат вой, и Брюкселските дебелобузи чичковци със стъклените очички ще ни натиснат! И пак ще го въведем! 

Пътят който вие, "демократите" избрахте, води точно по тази пътека- и майчин език, и падане на Ботев, Вапцаров, нищо чудно и "Под Игото"...нали искахте глобализация, ЕС, НАТО!....на ви сега глобализация в чист вид!

И няма какво да обвинявате БСП за това! това са неизбежни процеси! 

защо не заведем дело срещу онзи в парламента който нарече народа / лумпени

имаме комисия за защита от дискриминация

Щото има имунитет ...За такива "дребни" работи съда няма права да се занимава с него, само за тежки престъпления, а  комисията едва ли ще се наеме.

Изисквания, пък 10, пък точно формулирани. Просто ме приемете за диктатор, и ще свърша повече работа и от министерски съвет и парламент събрани накуп.

Ave caesar morituri te salutant ! Приет си. Имаш подкрепата ни.

Сега чакаме колегата СС-23 да се ориентира в ситуацията, че много му стана днес. ;)  

това е в разрез с написато по-горе, че Ботев отпадал! Явно отпадат 4 произведения! А защо мислиш, че те отпадат заради ДПС? Не си ли склонен да мислиш, че отпадат заради външен натсик?

А ориентира се. И къде съм казвал, че отпада заради ДПС? Външен натиски ли? Да, има такъв - от марсианците. И какво ще се изучава от Ботев, все пак? Ми, това са най-силните му стихове. Що ли те питам изобщо...

И няма какво да обвинявате БСП за това! това са неизбежни процеси! 

Неибежното е, че това правителство и това парламентарно мнозинство се опитва да се самоубие по съкратената процедура. Само не съм съвсем наясно защо толкова бърза.

.... Само не съм съвсем наясно защо толкова бърза.

и аз вс еощ ене мога да си отговоря на този въпрос.

Станишев не е глупав, Местан и той - идваамта са врели и кипели в политиката, знаят кое как се прави.

За какво им трябваше на баир лозе да садят не мога да разбера.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.