Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Пламен Орешарски

Featured Replies

След снощните ексцесии, провокации, кървища и вандалщина, оканчателно прозрях, че няма нищо по-лошо от деструктивната, реваншистка и фашистка партия ГЕРБ. Това е партия, проповядваща крайният, монетарен капитализъм, насаждащ индивидуализма и парите като цел и норма на живот!

Хората много бързо забравиха:

• [*]как пролетта имаше масови самозапалвания, а в същото време ГЕРБерастите казваха- "нека се палят, като са бедни!" [*]
как хората излязоха на масови протести с чисто икономически искания, а точно протестите свързани с "хляба" с истинските протести [*]как още на вторият протест полицията смаза демонстрантите, което принуди Простата Тиква да хвърли оставка, защо се уплаши, че ще бъде размазан от хората!

В момента ГЕРБ завърта една необратима спирала от безпринципни протести, защото същите ще има и при евентуално ново правителство на ГЕРБ.
Аз, който виждам и знам всичките кусури на олигархичната БСП, след тези вандалщини и тази омраза, която насажда Борисов, вече си мисля, дали кусурите на БСП не трябва да бъдат загърбени (въпреки всичко), но в никакъв случай да не бъде допуснато връщане на МАФИЯТА - ГЕРБ на власт!

Какъв Ви е проблема, господа НАРКО-МУТРИ? 
ДА, правителството направи не малко фатални и груби грешки, но те са поправими: 

• [*]Пеевски ще бъде сменен [*]
ДПС (колкото и да ми е неприятна тази абревиатура) се чува, че ще се откаже от някои областни управители [*]тока ще бъде свален с 5% [*]занапред ще има цял пакет от нови социални мерки

Какво искате повече, на този етап???

Ако аз бях на мястото на МВР министъра, ако някой се появеше след 21 ч и хвърля някъде камъни, руши и чупи имущество, наранява хора, щеше да бъде смазан.....вашта м@м@, фашистка-ГЕРБерска!

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 88,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако аз бях на мястото на МВР министъра, ако някой се появеше след 21 ч и хвърля някъде камъни, руши и чупи имущество, наранява хора, щеше да бъде смазан.....вашта м@м@, фашистка-ГЕРБерска!

Това означава, че полицията е трябваше да използва сила срещу г-н Сидеров и компания, но по-скоро, тези хора трябва да ги задържат за принудително лечение. Както и авторът на горния пост.

Понеже нямам време да обяснявам ще цитирам едно мнение, което съвпада с моето, както и с това на мнозинството протестиращи:

В последните три дни прекарах часове на протестите по улиците на София. Срещнах огромен брой стари приятели, говорих с непознати. Сред протестиращите има десни и социалисти, млади и стари, работещи и пенсионери, пушачи и непушачи. Различни хора отвратени от правителството и обединени от едно искане: България да е нормална държава, в която властта служи и да се отчита на хората, вместо да се гаври с тях. Държава, в която медиите и изборите са свободни.

Много от вестниците на Делян Пеевски настояват, че тези протести имат нещо общо с ГЕРБ. Важно е да се каже, че хората са отвратени от ГЕРБ точно колкото са отвратени от БСП/ДПС/Атака. Именно правителството на Борисов доразби държавността в България, превърна службите за сигурност в инструмент за лично ползване, култивира медийния монопол на Пеевски и затри и последните следи от нормалност. И ако днес никой не вика “долу Борисов” това е защото той все пак не е на власт. Но този протест е точно толкова против ГЕРБ колкото е против БСП.

Противопоставянето на ГЕРБ и БСП е фалшиво и това в близките месеци ще става все по-очевидно. Както беше фалшиво и противопоставянето на ДПС и Атака – две от партиите в днешната позорна коалиция. Оста по която се делим на този протест е цивилизационна. Затова и сред лицата на протеста можете да видите хора от целия политически спектър. Защото целта е да бъдем нормална държава.

Източник: http://www.nicodile.eu/2013/06/17/%d1%82%d0%be%d0%b7%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82-%d0%b5-%d0%b8-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d1%83-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1/

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Противопоставянето на ГЕРБ и БСП е фалшиво и това в близките месеци ще става все по-очевидно. 

Съдейки по всички форуми, напрежението и иначе справедливите протести, са яко яхнати от ГЕРБ! А пък омразата към клетата и нещастна (вече така я наричам) Атака, придоби клинични размери, и то идваща именно от средите на ГЕРБ!

...........

Противопоставянето на ГЕРБ и БСП е фалшиво и това в близките месеци ще става все по-очевидно. .....

моята прогноза е за следващо правитество от колалиция ГЕРБ + част БСП (недоволните от Станишев- демек групата около Първанов и Румен Петков) .Даи до тогава Първанов и Петков ще успеят да свалят Станишев - не знам, но дори и да не успеят , Станишев е бита карта.

Проблемът е там, че на предишните управляващи им "бихме шута" и...пак си ги избрахме.

Ако изритаме и тези, пак ще си ги изберем.

Така ще е, докато не се смени изборният закон.

Избрахме ги защото много малко хора са гласували,и най-вероятно са пробутали някоя партида бюлетини преди заловените.

Нов изборен закон,нова конституция,иначе няма смисъл.

Съдейки по всички форуми, напрежението и иначе справедливите протести, са яко яхнати от ГЕРБ! А пък омразата към клетата и нещастна (вече така я наричам) Атака, придоби клинични размери, и то идваща именно от средите на ГЕРБ!

Омразата е към всички вече,няма герб,атка и т.н.. всичко под ножа.

Политическият живот в България вече не може да съществува в тоя му вид ,и състав.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Не съм много в час с протестите. Против правителството, против Сидеров или против кандидатурата на Пеевски са?

моята прогноза е за следващо правитество от колалиция ГЕРБ + част БСП (недоволните от Станишев- демек групата около Първанов и Румен Петков) .Даи до тогава Първанов и Петков ще успеят да свалят Станишев - не знам, но дори и да не успеят , Станишев е бита карта.

Този сценарий се върти още от преди изборите. До момента изглеждаше невероятен, но едно разцепване на БСП, може и да доведе до така бленуваното обединение на ОЛИГАРХИЯ И МАФИЯ в една центристка-либерална партия! Нека...поне да е ясно кой, къде е ! А останала част от БСП трябва да махне слабият и некадърен Станишев и да се превърне в една истинска социалистическа лява партия, каквато има във всички страни, и каквато силно липсва в България!

Нали знаете рефрена на феновете на Берое - "Няма мое, няма твое, всичко е Берое"

Бих го парафразирал, за сегашната ситуация в парламента:

"Няма наши, няма ваши, всички са апаши"

Само не знам как без парламент ще се промени закона за изборите, ще се свика велико народно събрание за промени в конституцията, ще се сменят управляващите. Нали затова ББ подаде оставка и предизвика предсрочни избори... с месец два преди редовно насрочените, за да няма промени в статуквото. Едни нови избори организирани от ГЕРБ, пардон, от служебно правителство на Плевналиев, по закона на ГЕРБ, единствено могат да променят управляващата партия, ако тоя път не ги хванат....

Затова протеста не трябва да затваря пътя на депутатите към парламента, а обратно - вътре и докато не гласуват промените, никой да не излиза. Нещо като папския конклав - докато не изберат папа, кардиналите на хляб и вода :) 

Повдигане края на завесата....:

Аз лично на Т.Дончева шапка й свалям , че говорейки истини с думи прости , успява да отвори очите на хората.....!

То тъкмо за това "нейните другари" , пък и доста други не я обичат...!

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Ела до нас да ти покажа многото пари, които ми броиха гербавите мутри, създадени от вас, бок*ук червен! Мразя те безплатно и бих те яхал с кеф! Заповядай на площада да видиш как плащат яко!

Имам ли право да напсувам, накълна и да пожелая лоши неща на потомствения комунист, вероятно дете на партизани-престъпници СС 23? Ако нямам, няма да го правя.

Пожелавам му приятна екскурзия към Сибир!

Никога повече комунизъм! Новата му форма - БСП, ДПС, Атака! 

Редактирано от Pontifex (преглед на промените)

Ела до нас да ти покажа многото пари, които ми броиха гербавите мутри, създадени от вас, бок*ук червен! Мразя те безплатно и бих те яхал с кеф! Заповядай на площада да видиш как плащат яко!

ха ха ха...кефиш ме с тази първична и нафталинена злоба, характерна за началото на т.н. "демокрация"

Имам ли право да напсувам, накълна и да пожелая лоши неща на потомствения комунист, вероятно дете на партизани-престъпници СС 23? 

Имаш право бе...все още...ха ха ха! Единственият комунист (член на БКП по времето на бай Тошо) в моя род, се явяваше (лека му пръст) вуйчо на майка ми...прави сметка колко реално ми е роднина!

Никога повече комунизъм! Новата му форма - БСП, ДПС, Атака! 

А какво ти е мнението за четвъртата му форма, наречена ГЕРБ? 

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

Господа модератори толкова ли е трудно да баннете тоя провокатор SS-23?

Сама малоумен или платен драскач може да харесва Атака.

А да или ако е и двете.

Господа модератори толкова ли е трудно да баннете тоя провокатор SS-23?

Ти провокиран ли се чувстваш?

Сама малоумен или платен драскач може да харесва Атака.

[*]Имаш ли доказателства, че съм малоумен? Ако имаш- какви са те? Ще ми бъде интересно да ги разбера!

[*]Имаш ли доказателства, че съм платен? 

[*]Имаш ли доказателства, че харесвам Атака? Ако имаш- какви са те? И защо трябва да харесвам Атака?

Много е възможно, Док. Ти имаш качества на анализатор и политолог. Ето:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2068353

Нов изборен закон,

Аха. Е, нали това ти казвах снощи.

Затова протеста не трябва да затваря пътя на депутатите към парламента, а обратно - вътре и докато не гласуват промените, никой да не излиза. Нещо като папския конклав - докато не изберат папа, кардиналите на хляб и вода :)

Да. И кафе, ако трябва ще им носим. ;)

вероятно дете на партизани-престъпници

Бъркаш. Техните деца отдавна не са в България. Въпросният господин е просто жалък и ако някой му плаща, то си хвърля парите на вятъра. Ако пише безплатно, значи не е съвсем наред и не бива да му се обръща внимание.

Омразата е към всички вече,няма герб,атка и т.н.. всичко под ножа.

Политическият живот в България вече не може да съществува в тоя му вид ,и състав.

добре....Обаче как я виждаш практически промяната, и какво точно (ти лично), искаш да се промени и по какъв начин?

добре....Обаче как я виждаш практически промяната, и какво точно (ти лично), искаш да се промени и по какъв начин?

Това изпит ли е? Кажи ни как я виждаш ти. Всъщност най-интересно ми е дали наистина си запознат с идеологическите програми на социализма и комунизма. Чел ли си Маркс, да речем. Питам от любопитство.

Интересно ми е, ако прогнозата на Док и Валери Найденов се сбъдне, какво ще пишеш.

Промяната я виждам чрез нови хора.

Искам Бойко и Цв.Цв в затвора ,искам Волен в лудницата,искам ДСБ да си ходят в Турция,а Сергейчето ...той си знае.

Искам млади и умни хора да взимат решения ,а не дърти комунисти,пропити до мозъка на костите си с корупция.

Искам да започнат да вкарват мафиотските босове в затвора.

И всичко това е свързано с подмяната на старите к*рви в бардака.

Законите трябва да се спазват,и то от всички ,а не само от простолюдието.

Ето така я виждам промяната..

Теб лично няма да те питам как я виждаш промяната,защото отговорът ти го знаем всички в този форум....Волен президент/премиер,и шеф на всички шефове :) 240 депутата от атака в парламента.

Все повече започвам да си мисля, че това правителство скоро ще падне, че те го знаят, че са го знаели още преди да заемат постовете си, и че всичко това, което се прави в момента, е с цел то да падне. Пеевски, областните управители на Благоевград и Пловдив, и прочее, и прочее - просто не може да са толкова глупави, че да вършат толкова безумия, знаейки, че народът ще полудее. Това явно се прави умишлено и с цел. Само ме е страх, като си помисля какво ще стане после. Изход не виждам. Бавно и полека нещата отиват към гражданска война, моля се да съм лош пророк.....

Промяната я виждам чрез нови хора.

дали ще са читави, се пита в задачата?

Искам Бойко и Цв.Цв в затвора ,

И аз!

Искам млади и умни хора да взимат решения ,а не дърти комунисти,пропити до мозъка на костите си с корупция.

Това вече в политиката, а и в реалният живот е доста опасно! Енергията и младостта, трябва да вървят ръка за ръка с опита и рутината!

Аз не бих се доверил на човек, който е доста по-млад от мен...както искаш го разбирай!

Законите трябва да се спазват,и то от всички ,а не само от простолюдието.

Е точно тук е работата, че не само "ония горе", но и "ние долу" НЕ ги спазваме! А нещата ще се обърнат, ако ние почнем да ги спазваме и изискваме и те да ги спазват!

Теб лично няма да те питам как я виждаш промяната,защото отговорът ти го знаем всички в този форум....Волен президент/премиер,и шеф на всички шефове :) 240 депутата от атака в парламента.

Тц! Отрязах му квитанциите, след като ми дойде в повече "мълчаливото съгласие" на Атака, при избора на Олигарха Пеевски!

Аз трудно харесвам някой, но лесно захвърлям, ако видя, че гласът ми е предаден!

Всъщност най-интересно ми е дали наистина си запознат с идеологическите програми на социализма и комунизма. Чел ли си Маркс, да речем.

Тц! Ше ми бъде крайно интересно да ме просветиш! Чекай да си взема пуканките....и сядам!

Все повече започвам да си мисля, че това правителство скоро ще падне, че те го знаят, че са го знаели още преди да заемат постовете си, и че всичко това, което се прави в момента, е с цел то да падне. Пеевски, областните управители на Благоевград и Пловдив, и прочее, и прочее - просто не може да са толкова глупави, че да вършат толкова безумия, знаейки, че народът ще полудее. Това явно се прави умишлено и с цел. Само ме е страх, като си помисля какво ще стане после. Изход не виждам. Бавно и полека нещата отиват към гражданска война, моля се да съм лош пророк.....

Има едни европейски пари които трябва да се откраднат набързо и . . . .  там някои други поети ангажименти  да се изпълнят като Белене и протакат с надеждата, че идва отпускарският сезон и на хората ще им омръзне  и да аз лично смятам, че политиците наистина вярват, че хората са глупави!

Все повече започвам да си мисля, че това правителство скоро ще падне, че те го знаят, че са го знаели още преди да заемат постовете си, и че всичко това, което се прави в момента, е с цел то да падне.

Не, точно обратното.  

Пеевски, областните управители на Благоевград и Пловдив, и прочее, и прочее - просто не може да са толкова глупави, че да вършат толкова безумия, знаейки, че народът ще полудее.

Ми глупави са, факт.  

Само ме е страх, като си помисля какво ще стане после. Изход не виждам.

Не бих казал, че няма изход. Хората, които протестират го доказват. Управляващите в момента нямат изход, освен да си въртят г*за, както го правиха мноооого години.

Все повече започвам да си мисля, че това правителство скоро ще падне, че те го знаят, че са го знаели още преди да заемат постовете си, и че всичко това, което се прави в момента, е с цел то да падне.

Това го "прогнозирах" още вчера - ще жертват Орешарски. Но не ги надценявай - това са напълно самозабравили се хора, които нямат никакъв акъл. Няма план, нито стратегия, а просто пълна липса на здрав разум и чувство за отговорност.  

Тц! Ше ми бъде крайно интересно да ме просветиш! Чекай да си взема пуканките....и сядам!

Нали си социалист или не съм схванал нещо. Тук не е темата, но в раздела за философия напр. можем да объдим тези неща. Предлагам да започнем с "Произхода..." на Енгелс (ако се сещаш за какво става дума), но ако имаш възражения може и с нещо друго.

дали ще са читави, се пита в задачата?

Ако не са дебели връзкарчета (Д.Пеевски) ,ами изучени специалисти ,бих им се доверил много повече от колкото на доказани крадци.

Това вече в политиката, а и в реалният живот е доста опасно! Енергията и младостта, трябва да вървят ръка за ръка с опита и рутината!

Аз не бих се доверил на човек, който е доста по-млад от мен...както искаш го разбирай!

Еми то от всяко дърво свирка не става.Не всички са толкова емоционални,има и доста умерени и хладнокръвни хора (визирам 30-40 год.диапазон).Все пак тук не говорим за 15 годишни ученички на концерт на Енрике Иглесиас.

Тц! Отрязах му квитанциите, след като ми дойде в повече "мълчаливото съгласие" на Атака, при избора на Олигарха Пеевски!

Аз трудно харесвам някой, но лесно захвърлям, ако видя, че гласът ми е предаден!

Добре дошъл при нормалните хора :)

не може да са толкова глупави, че да вършат толкова безумия, знаейки, че народът ще полудее.

Аз пък си мисля ,че нас ни мислят за глупави.Все пак ние бяхме глупави през последните 24 години,през които същите тези, правеха каквото си искат.Може пък да са си помислили че и този път ще стане.

А относно тези 24 години,не искам да си представям какво са надробили,без ние да сме имали идея ,поради информацианното затъмнение.Така че това в момента може и да не е най-лошото правено :)

Има една дума "приватизация",там ако се започне да се дълбае ,кой знае какво ще излезе :)

БТК,Кремиковци,ако започнем да ги изреждаме ,това което сега се случва ,ше избледнее.

Мен ако питате,целия парламент под строй на стадиона ,и публичен разстрел,това би било едно добро ново начало.

Гледам, че сте се назобали, нахранили и прочие за сметка на демонстрацията на антикомунизъм.  Честно, аз не виждам нищо освен лични сметки в офшорни и други зони, които да диктуват такива настроения. Също и страх, че ако се върне онзи строй, собствениците на такива сметки може да се окажат без тяхното наличие, а също и да се окажат разследвани как така на 25 години са милионери и мулти милионери. Страх има  и от връщане на смъртното наказание, защото повярвайте ми в България има вече доста изроди, които несъмнено го заслужават, а вместо това дори в затвора не лежат и са волни птички, техните адвокати - също.

Гледам ги в момента, в парламента и все повече се убеждавам, че наглите "червени боклуци", барабар с ДПС трябва да се махат от властта. Видяхме, че така нареченото "програмно правителство", не е програмно, а конците се дърпат основно от ДПС. Според мен протестиращите трябва да се обединят около исканията за мажоритарен вот в 2 тура и задължителното гласуване. По този начин в следващия парламент няма да влязат нито Станишев, нито Местан, нито Пеевски, нито Цветанов, нито Борисов. Ето и един интересен материал:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2068353

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.