Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Пламен Орешарски

Featured Replies

Нали разбираш, че трябва да живееш с тези хора, както и че съвъсем съзнателно и целенасочено се води политика, за да се превърнат тези хора в лесно манипулираемо, послушно стадо?

В тази връзка смятам, че би било прекрасно, а и крайно належащо, ако се въведе образователен ценз при гласуване. Нямаш минимум средно образование - нямаш право да гласуваш. Ето тогава ще отпадне автоматически проблема с купените цигански гласове... И без това не мисля, че някой неграмотен и необразован тип има право да определя моето бъдеще... Имам и идеи за възрастов ценз, ама е малко крайно вече, хахах... :rolleyes:

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 90,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

В тази връзка смятам, че би било прекрасно, а и крайно належащо, ако се въведе образователен ценз при гласуване. Нямаш минимум средно образование - нямаш право да гласуваш. Ето тогава ще отпадне автоматически проблема с купените цигански гласове... И без това не мисля, че някой неграмотен и необразован тип има право да определя моето бъдеще... Имам и идеи за възрастов ценз, ама е малко крайно вече, хахах... :rolleyes:

Да. Споделям мнението ти. Човек, който едва срича или дори изобщо не може да разчете името на този, за когото гласува няма как да участва в обществения живот. Може да не изглежда демократично, но демокрацията е прилагана в гръцките полиси също ограничено. 21 години е подходяща възраст, за да започнат да гласуват, според мен. Не е крайно, изобщо, а съвсем разумно.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

и само ако някой го предложи, знайни а по често незнайни организации ще скочат че дискриминираме циганите и с този акт не показваме че се опитваме да ги интегрираме,

иначе е дабра и умна постъпка защото 1 вишист мн. по добре и правелно разсъждава от един който няма и 3 клас

Че кой е казал, че това е против циганите? Тук става дума за образователен ценз, не за етнически. Като искат да имат право на глас в управлението на страната, нека положат поне минимални усилия да се образоват...

Кирил Кокс :) найс а? :D

Хахахахахахахахахаха

Постове ли трупаме ? погледни точка 4. от подписа ти ,и си задай въпроса защо е така .

27 страници тема с менния на мислещи хора ,и един пуберки пост ,найс а ?

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Имам и идеи за възрастов ценз, ама е малко крайно вече, хахах... :rolleyes:

Защо да е крайно ?

Как така до 18 години нямаш права,а след 65 години да имаш ?

Това е ! 65 години е пенсионната възраст у нас,и нямаш право да определяш бъдещето на младите !

Защо да е крайно ?

Това е ! 65 години е пенсионната възраст у нас,и нямаш право да определяш бъдещето на младите !

Ами добре, тогава да се забрани на дъртолята да работят, на места където могат да  определят "бъдещето на младите" - примерно в парламент, министерски съвет и други високи държавни позиции.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ами добре, тогава да се забрани на дъртолята да работят, на места където могат да  определят "бъдещето на младите" - примерно в парламент, министерски съвет и други високи държавни позиции.

Че те повечето ,които го правят седят по резиденциите и въртят телефоните само :)

Че те повечето ,които го правят седят по резиденциите и въртят телефоните само :)

Щото го няма Тиквата в ролята на Супермен, ъъъ... на главен секретар, да ги изкарва от там с гранатомет.

Естествено !

Знаеш ли в МВР,колко пенсионери работят,след като вече са се пенсионирали ?

Водят ги на трудов договор,а са хора над 65 години-с пенсия 770 лева +заплата 550 лева...

Дремат в канцеларии и имитират дейност....

Чакат,такива като SS-23,и се надяват да се върнат времената,когато Вождовете им ги "пасяха"...

Стадо !

Хм....странно! Ти си от моето поколение, и се учудвам, че имаш толкова "тъмно-сини" разбирания! Странно...би трябвало да си по-умерен и балансиран, даже и да си десен. Подобни "тъмно-сини" изказвания повече биха отивали на младежи, родени най-рано около края на 80-те! 

...,а са хора над 65 години-с пенсия 770 лева...

Тъщата е с такава пенсия....бивш подполковник!  :)

SS-23, аз до скоро гласувах за "нея"и се надявах че има надежда за Твоята партия !

Какво странно има ?

Човек до 20 години,задължително има разбирания на комунист.

До 30 години,се сеща да го реформира !

Но,ако след 40 години той остане комунист,той просто е глупак...!!!

Нищо лично,SS-23 !

Тъщата е с такава пенсия....бивш подполковник!  :)

Лично аз имах предвид долната, а не горната граница. Но това не е толкова важно. Основното е образователния ценз. Ще се повторя - не може някой, който е неграмотен, който не може да си напише името, нито да прочете това на този, за когото гласува, да бъде избирател... Друг въпрос е защо тези хора са докарани до това положение и кой има полза от това.  

Музикален поздрав за тъщата искаш ли? :)

SS-23, аз до скоро гласувах за "нея"и се надявах че има надежда за Твоята партия !

Какво странно има ?

Човек до 20 години,задължително има разбирания на комунист.

До 30 години,се сеща да го реформира !

Нищо лично,SS-23 !

тия приказки на Чърчил (мисля, че негови бяха), може да си ползваш, но не ги прехвърляй към другите! това са приказки на човек, който би се продал! Ти никога не си бил с ляво мислене, и изобщо не го разбираш! Парите не могат да бъдат смисъл на живота, а точно към това проповядва сегашният силно монетарен капитализъм!

...и твоите партийни другари в момента,SS-23...!

И да добавя: аз пък точно на 20-25 бях с десни разбирания, но когато видях какви погроми направи Костов, как се опустуши и разруши всичко, пред очите ми, как хора "с два пръста чело", който ми искаха домашното по математика за да го препишат, станаха милионери с измами и далавери- СЕ ОТВРАТИХ ТОТАЛНО ОТ КАПИТАЛИЗМА! А сега виждам как хората са експрлоатирани, как с труда си изкарват печалбите на фирмите, как техните шефове се возят в 4х4 и всяка сутрин сипват дизел за 100 лева, а същите тези хора се возят в метрото!

Капитализма е крайно НЕСПРАВЕДЛИВ строй, изтискващ психически и физически индивида, заработващ печалбата на капиталиста!

И сте тръгнали да ми протестирате? За какво ми протестирате- за да имат капиталистите още повече свобода да ви изтискват ли, а ти да си мислиш, че си много "свободен" като имаш правото да се правиш на шут от 18 до 24 часа!

Замисли се!

...и твоите партийни другари в момента,SS-23...!

Аз нямам партийни другари, защото нямам партия! В момента просто БСП е единствената партия, която може да пребори чумата ГЕРБ, и единствената партия, която малко от малко се стреми да облекчи живота на тези, които изкарват парите! толкова ли не го проумяваш!?

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

2,5 % за пенсионерите от юли 2014 година....Така ли ?

а кой взима заеми да плаща помощи на циганите и да си строи атомни цетрали и след това и децата ни да ги плащат

за централите погледни от друга гледна точка - строим централа и продаваме тока, по международни цени, ние тук си ползване на наши цени... какво изплащане какви глупости и външен инвеститор да дойде ще има печалба и за него и за държавата...

По-сериозно,де,хора !

Ти никога не си бил с ляво мислене, и изобщо не го разбираш!

Ляво мислене ли? Не се шегувай, защото БСП НИКОГА не е водила лява политика през последните две деситилетия. БСП не е лява партия, освен по устав и програма. Това и децата го знаят.

Току що попаднах в нета на този цитат, и го пускам тук, да видя кой ще посмее да го обори!

"Улицата бушува. Днес. А преди?

• Когато разбиваха българската индустрия, улицата мълчеше.
  • Когато разбиваха българската електроника, улицата мълчеше.
  • Когато разбиваха българската оръжейна промишленост, улицата мълчеше.
  • Когато разбиваха българската енергетика, улицата мълчеше.
  • Когато разбиваха българското селско стопанство, улицата мълчеше.
  • Когато разбиваха българското здравеопазване, улицата мълчеше.
  • Когато разбиваха българското образование, улицата мълчеше.
  • Когато разбиваха българската наука, улицата мълчеше.
  • Когато разбиваха българската държава, улицата мълчеше.
  • За да не я обвинят в мрачна комунистическа изостаналост.
  • И за да не я обвинят, приветстваше всичко това. И подскачаше, щото „който не скача, е червен”.
  • Улицата получи всичко, каквото поиска.
  • Поиска капитализъм и го получи. Див и варварски.
  • Поиска държавата да се чупи, щото „е лош стопанин”.
  • Поиска 500 партии и ги получи.
  • Поиска гласност и я получи. Без чуваемост.
  • Поиска свобода на словото и получи кукиш.
  • Поиска Борисов и го получи. Изцяло."

Току що попаднах в нета на този цитат, и го пускам тук, да видя кой ще посмее да го обори!

"Улицата бушува. Днес. А преди?

• Когато разбиваха българската индустрия, улицата мълчеше.
  • Когато разбиваха българската електроника, улицата мълчеше.
  • Когато разбиваха българската оръжейна промишленост, улицата мълчеше.
  • Когато разбиваха българската енергетика, улицата мълчеше.
  • Когато разбиваха българското селско стопанство, улицата мълчеше.
  • Когато разбиваха българското здравеопазване, улицата мълчеше.
  • Когато разбиваха българското образование, улицата мълчеше.
  • Когато разбиваха българската наука, улицата мълчеше.
  • Когато разбиваха българската държава, улицата мълчеше.
  • За да не я обвинят в мрачна комунистическа изостаналост.
  • И за да не я обвинят, приветстваше всичко това. И подскачаше, щото „който не скача, е червен”.
  • Улицата получи всичко, каквото поиска.
  • Поиска капитализъм и го получи. Див и варварски.
  • Поиска държавата да се чупи, щото „е лош стопанин”.
  • Поиска 500 партии и ги получи.
  • Поиска гласност и я получи. Без чуваемост.
  • Поиска свобода на словото и получи кукиш.
  • Поиска Борисов и го получи. Изцяло."

Доста добре казано, но никак не е пълно. Към Борисов трябва да се добавят много други типове, които избрахме преди това - Виденов, Костов, Симеон...Да не забравяме, как преди Борисов неистово искахме силна ръка. И нека да помним, че след Борисов не знаем какво и скаме. Явно меки китки. 

"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."

Димитър Талев

"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."

Димитър Талев

То тогава няма да я има и България....то вече практически я няма!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.