Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Пламен Орешарски

Featured Replies

.....

Нещо бъркаш. Аз казах, че работя. Работя не само за прехраната си, а и за такива като теб. Национализма няма нищо общо с тия глупости, които избълва разпенилата ти се уста.  А за заплатите ще кажа следното. Нали точно затова протестират хората по улиците? Тук не искаме свобода както в Турция, защото си я имаме. Нямаме обаче мангизи. Много хора нямат работа или по-точно не могат да се реализират. Повечето обаче просто са мързеливи, неприемащи факта, че се налага да работят не това, което искат. Ако знаят разбира се какво искат, защото и това ме съмнява да знаят. Ето, при нас има работа. Никой обаче не иска да я работи, а да кажем, хилядарката не е химера след известно време. Все пак наеха 5-6 млади момчета, които са недостатъчни естествено. Капиталиста иска да печели без да дава, а така е трудно да стане. Затова и аз заедно с моите колеги, работим заради такива мързели по улиците, искащи всичко да им се даде наготово. Това е истината и за протестите и за голяма част от протестиращите. Нарече ме лумпел, което предизвика най-вече смях и недоумение в мен. Защо съм лумпел според теб? Дай пример. Може би ме познаваш? Ако под лумпел имаш предвид непримирим човек, ОК, става. Може и кафяв да ме наричаш, както казах. Само обаче преди това нека доуточним тия неща, та да няма сръдни. 

Редактирано от algor (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 90,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз няма да напусна идеите на партия Атака ( националните), който ще да я ръководи. Ако се затрие Атака, това не би довело да затриване на национализма ми. Чаткаш ли разликата? Все ми е едно, какво говори, с кого се коалира и какво мисли лидера на тая партия. Важно е, че партията се отъждествява с национализма, аз също.

Ясен си от много отдавна но не знаехме, че си толкова зле.

За теб е важното какво лъже а не какво прави твоята партия...

Това е за без коментар.

Атака няма нищо общо с национализма нито с нацизма както на теб ти се иска ама само ти не можеш да разбереш.

Ясен си от много отдавна но не знаехме, че си толкова зле.

За теб е важното какво лъже а не какво прави твоята партия...

Това е за без коментар.

Атака няма нищо общо с национализма нито с нацизма както на теб ти се иска ама само ти не можеш да разбереш.

А вие сте разбрали. Радвам се за Вас :)  И ако смея да попитам, от чие име говорИШ, та споменавАШ "знаеХМЕ"? ИмАШ раздвоение на личността или какво? 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

А вие сте разбрали. Радвам се за Вас :)  И ако смея да попитам, от чие име говорИШ, та споменавАШ "знаеХМЕ"? ИмАШ раздвоение на личността или какво? 

Говоря от мое име естествено но съм сигурен, че не съм единствен с това мнение.

Относно раздвоението на личността ме бъркаш с вашия лидер.

Нещо бъркаш. Аз казах, че работя. Работя не само за прехраната си, а и за такива като теб. Национализма няма нищо общо с тия глупости, които избълва разпенилата ти се уста.  А за заплатите ще кажа следното. Нали точно затова протестират хората по улиците? Тук не искаме свобода както в Турция, защото си я имаме. Нямаме обаче мангизи. Много хора нямат работа или по-точно не могат да се реализират. Повечето обаче просто са мързеливи, неприемащи факта, че се налага да работят не това, което искат. Ако знаят разбира се какво искат, защото и това ме съмнява да знаят. Ето, при нас има работа. Никой обаче не иска да я работи, а да кажем, хилядарката не е химера след известно време. Все пак наеха 5-6 млади момчета, които са недостатъчни естествено. Капиталиста иска да печели без да дава, а така е трудно да стане. Затова и аз заедно с моите колеги, работим заради такива мързели по улиците, искащи всичко да им се даде наготово. Това е истината и за протестите и за голяма част от протестиращите. Нарече ме лумпел, което предизвика най-вече смях и недоумение в мен. Защо съм лумпел според теб? Дай пример. Може би ме познаваш? Ако под лумпел имаш предвид непримирим човек, ОК, става. Може и кафяв да ме наричаш, както казах. Само обаче преди това нека доуточним тия неща, та да няма сръдни. 

Така е, у нас свобода има - ред и справедливост няма. А това за хилядарката - откога 500 евро за европейска страна е добре? За минимална заплата става, но иначе....

Вие работите, а други не - какво ви нервира, както сам отбелязахте у нас е демокрация  и следователно всеки има право да живее както сметне за добре.Стига да си плаща данъците,  да спазва законите и да не лежи на социални помощи разбира се.

Така е, у нас свобода има - ред и справедливост няма. А това за хилядарката - откога 500 евро за европейска страна е добре? За минимална заплата става, но иначе....

Вие работите, а други не - какво ви нервира, както сам отбелязахте у нас е демокрация  и следователно всеки има право да живее както сметне за добре.Стига да си плаща данъците,  да спазва законите и да не лежи на социални помощи разбира се.

Мисълта ми бе, че на голяма част от по-младото поколение не им се работи по ред причини. Едната е мързел. Втората, че са учили нещо и смятат, че след като са учили, трябва някой да им помогне да се реализират в професията си. Когато не им помогне, те постоянно разлистват Jobs, подават CV-та, чакат и се нервират по форумите, че никой не ги оценява. И така минават годинките. 5-6-7 без работа на гърба на...всеки сам си избира на чий гръб. Оправдават се с това, че на Запад всеки имал шанс, а тук не. Не знам дали на Запад всички имат шанс, но определено за да имат, трябва и да са кадърни. Тук в България думичката "кадърен" е девалвирала. Всеки може да си купи диплома и да претендира, че е такъв. На практика никой не обръща внимание в службата на непознат и за да му обърне, тоя непознат трябва да е не само кадърен, а до известна степен и вундеркинд. Това са реалностите. Младостта може да е приятна, но си заминава бързо. Или поне годинките, през които човек трябва да започне самостоятелния си финансов живот. А когато в главата му се въртят само мисли, как е недооценяван, как на Запад би му потръгнало , как той не може да работи за 500 лева и така нататък, годинките минават. И аз съм ходил по площадите през 1989-1990 година. Знам какво е желанието за промяна и знам, как се вдига адреналина в тълпата. Но дотам. Прибираш се и разбираш, че тия неща са много далече от теб. После четеш разни новини, как хора, по които си хвърлял снежни топки, са застреляни. Луканов. Е, замярахме го човека. Опита се да говори с нас, тълпата, но получи само мокри снежни топки в замяна. И защо бе всичко това? Нещо промени ли се?  И сега няма да се промени или поне не към по-добро. Вчера гледам едни яко момчета край нас с бицепс 50, A-осмици, седмици и S-класи,  та се запитах, кой ли ги е привлякъл? Така и не разбрах днес, но вероятно ще се чуе скоро. Не е на добре работата, когато почнат да обикалят черни лимузини за по +200 бона с момчета по издути тениски. 

Действията на тоя психопат Сидеров минаха всякакви граници. Пред него фразата на Нейчо Неев "Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер" направо си бледнее. Егати държавата, щом тази откачалка държи властта в свои ръце, или по-скоро него го държат с парички, за да им осигурява кворуми и гласове.

Къде в друга държава ще видим депутат и шеф на комисия по етика да се разкарва с палки, пистолети, да обижда и унижава нормалните граждани и да бъде охраняван от нацепени батки? Това може да се случи само тук, не вярвам такъв прецедент да има в никоя друга държава в света!

@Pontifex, колкото и да ме игнорираш, нищо не може да промениш :) Минал съм по тоя път не един и два пъти. 40 години не са малко, за да осъзная някои основни неща. С лапетии не ми се спори за политика. И да, интересен аватар имаш. Това вероятно е знак да те заобиколят. Доста смислено и предвидливо от твоя страна. Не ми отговаряй. Знам, че не ме виждаш :) 

Толкова ли не можете да си говорите нормално без да се обиждате един друг и без да сеете омраза?!?!

Pontifex, при следваща обида към който и да е човек от форума, заминаваш на дълга почивка.

ЯСЕН ЛИ СЪМ ВЕЧЕ?

Не, поне за мен. Да си патриот, да обичаш, защитаваш и държиш на своята културна идентичност, на традицията и историческото наследство, е нещо, което разбирам и ценя. Но да си националист по начина, който го представя Волен Сидеров е нещо, което не приемам. Васил Левски, който е бил най-чистото същество раждало се у нас националист ли е бил, според теб?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Отворете Държавен вестник и ще видите колко сегашното правителство се грижи за нас и каква социална политика има! В раздел Министерства - Министерство на финансиите увеличава числеността на своя ПОЛИТИЧЕСКИ КАБИНЕТ ОТ 5 на 13 души. Така преди политическия кабинет и бил 5 души, сега ще е два и половина пъти по-голям - 13. http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=76937 Още нещо Авиоотряд 28, който така се спрягаше! При Бойко Борисов е похарчил 800 000 лв. за една година, за това го разследват. Днес в същия брой 56 на Държавен вестник - НОВАТА СОЦИАЛНА ВЛАСТ ПЛАНИРА ДА ПОХАРЧИ ЗА АВИООТРЯД 28 ДОПЪЛНИТЕЛНО 1 184 000 лв. ПЛЮС ПЛАНИРАНИЯ БЮДЖЕТ. http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=76936 Браво на новата власт!!!

Не, поне за мен. Да си патриот, да обичаш, защитаваш и държиш на своята културна идентичност, на традицията и историческото наследство, е нещо, което разбирам и ценя. Но да си националист по начина, който го представя Волен Сидеров е нещо, което не приемам. Васил Левски, който е бил най-чистото същество раждало се у нас националист ли е бил, според теб?

Е, аз споменах, че съм си националист със или без Сидеров. Бих гласувал и за друга партия, която се отъждествява с национализма. Да оставим патриотизма. Отдавна вече тая думичка не е на мода. Обаче ако гласувам за някой друг, искам на тоя някой друг да му се чува гласа в парламента, по националните телевизии и по площадите ако се налага. Простичко е. Това, че Сидеров успя да пробие, ме радва. Значи не всичко е загубено в България и доста хори споделят националните идеии. Въпросът е тия хора да се обединят, а не да се разпиляват между няколко партии. Ясно на всеки трезвомислещ, че няма как отделния индивид да има пълно съвпадение с вижданията на другия индивид, дори да споделят общи идеи. Ето, тук пишат 10-15 човека и всеки от нас има различни идеи. Съгласява се понякога с другия или го отрича. В това лошо няма. Важна е общата цел. А каква е тя? Според мен на първо време това е финансовото стабилизиране на българския народ. Едновременно с това ние трябва не да се срамуваме, а де се гордеем, че сме българи и че заедно сме успели да постигнем нещо! Естествено трябва да имаме и свободата да изразяваме мнението си, било то на улицата, във форумите или пред началниците си. А ако питаш, как национализма би се съчетал с малцинствата...ами ще ти отговоря така. Като се замисля, най-добрия ми приятел в училище бе турчин. Той също си бе националист, но турски :) Въпреки всичко се спогаждахме най-добре в класа ни. Сигурно и досега бих го смятал за добър приятел, ако един ден не бе дошъл при мен за заем. Не бе голяма сумата, но аз не бях вземал заплата, имах дългове и реално ползвах кредит за ежедневните си нужди. Дадох му парите, той замина и повече не го видях никога. Минаха може би 6-7 години от тогава. В момента също всеки ден движа с един колега - турчин. Добър човек, мрази Сидеров като теб и други тук, но аз всеки ден си го возя до вкъщи и ни най-малко не ме интересува това :) Сега вече чаткаш ли или още не ти е ясно? Защо трябва да се отъждествявам с една единствена фигура ( Сидеров), след като има хиляди, споделящи подобни идеи? Приеми, че аз съм от ония хиляди, които имат собствено мнение за тия въпроси. Това не означава, че като мнението ми е малко по-различно, трябва да създавам или търся партия с подобни на моите идеи. Ами то има, но копирането едно към едно е много лоша идея. Доказва го през тия години управлението на няколко партии, които само сменят членовете помежду си, за да се редуват в управлението. Винаги съм твърдял, че нашите проблеми са БКП/БСП, СДС  и техните деривати, управляващи ни в промеждутъците от време. 

Отворете Държавен вестник и ще видите колко сегашното правителство се грижи за нас и каква социална политика има!

В раздел Министерства - Министерство на финансиите увеличава числеността на своя ПОЛИТИЧЕСКИ КАБИНЕТ ОТ 5 на 13 души. Така преди политическия кабинет и бил 5 души, сега ще е два и половина пъти по-голям - 13.

http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=76937

Още нещо Авиоотряд 28, който така се спрягаше! При Бойко Борисов е похарчил 800 000 лв. за една година, за това го разследват. Днес в същия брой 56 на Държавен вестник - НОВАТА СОЦИАЛНА ВЛАСТ ПЛАНИРА ДА ПОХАРЧИ ЗА АВИООТРЯД 28 ДОПЪЛНИТЕЛНО 1 184 000 лв. ПЛЮС ПЛАНИРАНИЯ БЮДЖЕТ.

http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=76936

Браво на новата власт!!!

Опитите за подвеждане на участниците в темата явно ти доставят огромно удовлетворение и морална достатъчност...

Защо?

Да ти кажа, направо си лъжеш.

Относно Министтерство на финансите:

Прочитайки всички промени се вижда, че не се назначават нови хора, а от освободените общо 16 бройки се увеличава Политическия кабинет с 8 и Съветници, експерти и техн. сътрудници със 7.

Тоест нищо не се назначава допълнително, а се реформират наличните освободени бройки.

Относно Авиоотряд 28:

В текста четем:

Чл. 1. (1) Одобрява допълнителни бюджетни кредити по бюджета на Авиоотряд 28 за 2013 г. в размер 1 184 146 лв. за изплащане на разходи по изпълнени допълнителни ремонтни работи при извършване на базово техническо обслужване и инспекции на самолет тип „Фалкон 2000“.

Нещо да виждаш разлика в термина, използван от теб "НОВАТА СОЦИАЛНА ВЛАСТ ПЛАНИРА ДА ПОХАРЧИ ЗА АВИООТРЯД 28 ДОПЪЛНИТЕЛНО" и "изплащане на разходи по изпълнени допълнително ремонтни работи"?!?!

Хайде стига с тази агитация и измислени политически изкривявания на неща и факти, които всеки може да прочете и да разбере.

ГЕРБ - калинки, БСП - бръмбари - като че ли нарочно го правят

Само да те питам ти прочете ли така "поднесената" от "колегата" по-горе информация?

Ако да, то осмисли ли прочетеното?

Не е важно.

Просто си питам...

Аз няма да напусна идеите на партия Атака ( националните), който ще да я ръководи. Ако се затрие Атака, това не би довело да затриване на национализма ми. Чаткаш ли разликата? Все ми е едно, какво говори, с кого се коалира и какво мисли лидера на тая партия. Важно е, че партията се отъждествява с национализма, аз също. Не е проблем да гласувам и за друга силна, национална партия.

Лидера на партията е лицето ,с което хората асоциират идеите на партията.

Реално е много лесно да се събереме ,аз,ти ,и още 5-6 човека от форума ,един сладкодумник да изфабрикува някави идеи,знаейки какво искат хората,и тръгваме да правиме циркове като Волен.Къде е гаранцията ,че идеите на партията не са само да събере подръжници ?

Той досега с какво е показал ,и доказал ,че седи зад итедите си ?,

Даже напротв,вече няколко пъти се дупи на тоя и на оня ,като селска курвичка,нали ?

Ако беше сериозен човек ,и държеше на идеите на партията си,би трябвало да не се държи като някакъв малоумник,да му се смее цяла България нали ?

Тоя клоун ,и цялата му партия ми приличат на някакъв продукт ,създаден да се докопа до каквото може във властта ,и да облагодетелствува създателите си,най-вероятно някой тъмен балкански субект в сянка.

Виж им езика с който общуват,виж им знака на партията като някаква разновидност на пречупения кръст,виж лидера каква карикатура е,и ми говорите за идеи...абе вие кьорави ли сте  ?

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Лидера на партията е лицето ,с което хората асоциират идеите на партията.

Реално е много лесно да се събереме ,аз,ти ,и още 5-6 човека от форума ,един сладкодумник да изфабрикува някави идеи,знаейки какво искат хората,и тръгваме да правиме циркове като Волен.Къде е гаранцията ,че идеите на партията не са само да събере подръжници ?

Той досега с какво е показал ,и доказал ,че седи зад итедите си ?,

Даже напротв,вече няколко пъти се дупи на тоя и на оня ,като селска курвичка,нали ?

Ако беше сериозен човек ,и държеше на идеите на партията си,би трябвало да не се държи като някакъв малоумник,да му се смее цяла България нали ?

Тоя клоун ,и цялата му партия ми приличат на някакъв продукт ,създаден да се докопа до каквото може във властта ,и да облагодетелствува създателите си,най-вероятно някой тъмен балкански субект в сянка.

Виж им езика с който общуват,виж им знака на партията като някаква разновидност на пречупения кръст,виж лидера каква карикатура е,и ми говорите за идеи...абе вие кьорави ли сте  ?

А вие кьорави ли бяхте, че заложихте на БКП, СДС  и думичка не продумахте навремето против ДПС? Сори, но за мен БСП бяха старите номенклатурчици. Видяхме какво произлезе от тях. За СДС само ще кажа, че никак не ми харесваха антируските и прозападните им идеи, зарязвайки всичко национално, постигнато до този момент. ДПС няма да коментирам. Видя се докъде я докарахме без руснаците - загубени пазари, скъп природен газ и крайна бедност. А уж сме в Европа. Айде стига ;) Реализирахме "идеите" на СДС с номенклатурчиците на БКП, използвайки обръчите от фирми на...

Опитите за подвеждане на участниците в темата явно ти доставят огромно удовлетворение и морална достатъчност...   Защо? Да ти кажа, направо си лъжеш.   Относно Министтерство на финансите: Прочитайки всички промени се вижда, че не се назначават нови хора, а от освободените общо 16 бройки се увеличава Политическия кабинет с 8 и Съветници, експерти и техн. сътрудници със 7. Тоест нищо не се назначава допълнително, а се реформират наличните освободени бройки.   Относно Авиоотряд 28: В текста четем:     Нещо да виждаш разлика в термина, използван от теб "НОВАТА СОЦИАЛНА ВЛАСТ ПЛАНИРА ДА ПОХАРЧИ ЗА АВИООТРЯД 28 ДОПЪЛНИТЕЛНО" и "изплащане на разходи по изпълнени допълнително ремонтни работи"?!?!

Не искам да се заяждам, но нали се сещате, че заплатите на господата в политическия кабинет са в пъти по-големи от тези на експертите, техническите сътрудници и администрацията. За авиоотряда управляващите реват за някакви си 800 000, които Борисов похарчил за "безцелни" полети, а те ще похарчат 1 184 000 за ремонт на нещо, което няма да лети.

А вие кьорави ли бяхте, че заложихте на БКП, СДС  и думичка не продумахте навремето против ДПС? Сори, но за мен БСП бяха старите номенклатурчици. Видяхме какво произлезе от тях. За СДС само ще кажа, че никак не ми харесваха антируските и прозападните им идеи, зарязвайки всичко национално, постигнато до този момент. ДПС няма да коментирам. Видя се докъде я докарахме без руснаците - загубени пазари, скъп природен газ и крайна бедност. А уж сме в Европа. Айде стига ;) Реализирахме "идеите" на СДС с номенклатурчиците на БКП, използвайки обръчите от фирми на...

Ох сега разбирам,ти просто си избрал по-малкото зло наборе.Когато някой започене да коментира АТАКА,ти веднага започваш в стил "ами БСП ? ,ами ГЕРб ? "

Аз пък не съм избрал нито едно зло,и не подържам нито една партия.И за това не ми се налага да се защитавам когато някой обиди моята партия :)

Все едно да влезеш в магазин,пълен с боклуци и ментета ,и задължително да си купиш нещо :) ,аз просто излизам от магазина :)

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Не искам да се заяждам, но нали се сещате, че заплатите на господата в политическия кабинет са в пъти по-големи от тези на експертите, техническите сътрудници и администрацията. За авиоотряда управляващите реват за някакви си 800 000, които Борисов похарчил за "безцелни" полети, а те ще похарчат 1 184 000 за ремонт на нещо, което няма да лети.

За последен път се включвам в безмислената "полемика" с теб.

Радвам се, че си запознат с единното щатно разписание и си направил сметка колко повече пари ще си раздадат властимащите.

Би ли изкарал цифрите и тук, за да ги видим ние, незнаещите?!?!

Относно близо единия милион за авиоотряда за последен път ще те поканя да прочетеш внимателно линка, който самия ти си дал.

Парите се дават за вече направени ремонти след като с въпросния самолет са летяли футболисти от Етрополе, Бистрица и още куп знайни и незнайни "войни" и приближени на бившия премиер.

Ако не знаеш, всичко това е в Прокуратурата вече и скоро ще видим кой кум и кой сват.

Та горивото за тези "безцелни" полети са един разход, а ремонта на машината е съвсем друг разход.

Той се прави сега, но амортизацията е направена в предните години.

Така по-ясно ли обясних нещата, които ти сам не можеш да прочетеш в линковете, които си дал?

пп. Няма лошо да симпатизираш на Борисов, но поне чети линковете, които даваш.

Така ще избегнеш възможността отново да се прецакаш сам и да постнеш нещо, което не си чел.

Излагация си е, не мислиш ли?

Толкова ли не можете да си говорите нормално без да се обиждате един друг и без да сеете омраза?!?!

Pontifex, при следваща обида към който и да е човек от форума, заминаваш на дълга почивка.

Не съм съгласен да се толерират платени от партийните централи драскачи и психично болни хора. Как да се разговаря с тях? Комунист от добро не разбира.

Я вижте колко безделници има през погледа на американците. :D

http://www.washingtonpost.com/world/europe/middle-class-rage-sparks-protest-movements-in-turkey-brazil-bulgaria-and-beyond/2013/06/28/9fb91df0-df61-11e2-8cf3-35c1113cfcc5_story.html

post-132587-0-66643400-1372494180_thumb.

Редактирано от Pontifex (преглед на промените)

Според мен (това е лична теория) средната класа специално в България са всички тези хора, които някак си успяват да си платят сметките (ток, вода, парно, телефони, интернет, горива и тн.) и да не бъдат гладни, в що годе приличен вид.

Даже това въобще не се вписва в каквато и да е характеристика на "средна класа", по-скоро е класата на оцелелите - ТОЗИ МЕСЕЦ!

Според Денис Гилбърт средната класа се разделя на 2 дяла:

Висока средна класа - Високо образовани, с обикновена заплата, професионалисти или средно ниво мениджмънт с голяма автономия на работа

Ниска средна класа - Полу-професионалисти и занаятчии/майстори с горе-долу нормален стандарт. Трябва да имат колеж.

а Бийгли ги описва и по възнаграждение (с уловката, че става въпрос за САЩ)

Средна класа - Работещи с образование от колежи с доходи над средните и с компенсации, типични заплати от $40,000 до $57,000.

Работническа класа - Силно рутинна работа с ниска икономическа сигурност, типично заплащане $26,000 - $40,000. Средно образование.

Българската "средна класа" изобщо не се вписва в тези описания.

Българската "средна класа" изобщо не се вписва в тези описания.

Несъмнено.

...

Според Денис Гилбърт средната класа се разделя на 2 дяла:

Висока средна класа - Високо образовани, с обикновена заплата, професионалисти или средно ниво мениджмънт с голяма автономия на работа

....

А къде тогава е с високо образование и с висока заплата (по българските стандарти) Само не ми казвай че се води от богатите...

Айде сряда вече да ги изритваме. Да не чакаме да дойде Орешарската зима. И Виденов беше добър "специалист в областта", както е Орешарски, но и двамата са пионки. И въобще виждам дежавю от 1997 и много лоши неща през зимата. Сега още си имат пари някои, работа, щракат си с пръсти, ама ще ги питам ако оставим това правителство зимата.

https://www.facebook.com/events/180892685411359/

Днешният коментар на Волгин в "Деконструкция" засяга сходна тематика - има ли средна класа, както и защо протестите трябва да включват социални искания.: http://bnr.bg/sites/horizont/shows/thematic/deconstruction/Pages/default.aspx

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

все повече започвам да си мистя че тези протести се организират от активисти на ГЕРБ, винаги е имало недоволни от оправлението и защо точно сега скочиха и какво искат 1/7 от софия това не е цялата страна, не е важно кой ще направи промените - а да се направят

Хората изгубиха доверието в новото правителство заради първите стъпки,които предприеха.Можеби искат да ги махант възможно най-бързо,че да не ги търпят и тях като ГЕРБ.

Доверието в ГЕРБ също е поохладняло,мисля че за тях е най-добре в момента да седят от страни и да гледат сайр,вместо да не набутват в шамарите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.