Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против изучаване на турски в училище ?

Featured Replies

Не са действали защотото не са могли и се радвай че са били руснаците че още сиг щеше да го има това робство а ти Живко някой път ще ме убиеш от смях,само да ти кажа че в Турция никой не обръща внимание за ДПС харесват го само изселените по време на кумонизма...

ДПС знаеш ли какви методи използва? Рекетира хора, рекетират се работници от работодателите им, за да гласуват за ДПС, заплашват българи в по-малките населени места да гласуват за ДПС. Всъщност Атака перфектно допълва схемата им, защото ползват Атака като плашило да гласуват малцинствата за ДПС. Дори много етнически турци не харесват нито ДПС, нито похватите й. За мен тази партия трябва да бъде обявена за нелегална. И не защото защитава дадени малцинства, а защото нищо подобни не прави, а всъщност нажежава междуетническото напрежение и краде пари от бюджета на България, също както и рекетира граждани. Не, българите са могли да поробват, но не са го правели. Всъщност през по-голямата част от историята си, България не е имала за особена цел да поробва, а просто си е пазела своето. Изказването ти пък за руснаците и България нагнетява напрежение, усещаш ли се? Османската империя е била болният човек на босфора в последният век от съществуването си. Ако беше толкова велика структура, щеше ли сама да почне да упада? Но не, въстанията против нея не са били едно или две. Робството по всяка сигурност нямаше да продължи. Имало е 200години византийско робство, но нещата не са стоели като по време на турското. Всъщност византийците са се опитвали да обвързват българските благородници като им отстъпват дребни позиции в управлението на Империята, като по този начин са се опитвали не да поддържат властта си с масови изнасилвания и убийства, ами с ловки ходове в политиката си. Напрежението и ти го насади с част от твоят коментар, както виждаш - моите са много по-умерени в темата.

Има ли закон с който да го приемат ? Някой казал ли е от понеделник ще имаш 4 часа турски ?

То така се започва - със сондиране на общественото мнение. Ако се види, че обществото е поне малко пасивно, тихомълком се опитва да се прокарат някои неща.
  • Отговори 116
  • Прегледи 8,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз лично не искам като мислиш че може да стане се обърнете към правителство или незнам какво и решете проблема а със теми по форумите! Темата ми омръзна и няма как да се развие повече за това лек ден на всички :)

NWM омръзна ми пак казвам има институции които биха разрешили проблема пък и не смятам че съм казала нещо лошо изказвам си мнението това е отворен форум нали ? 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Баси да не сме околия на Турция а

Ето що за глупост!

Айде да учим и "ромски" щото в България живеят Един милион роми.

Да учим Коран щото има Един милион мюсюлмани.

ДПС -партия създадена от БСП.

Какво направиха ДПС в "тяхното" управление.Излъгаха хората в район заселен предимно със турци че,ще им плащат повече за тютюна.

Това е пратия която работи единствено за турските интереси.

Те ДПС как си избират само!

Що ще помагат в район заселен главно със турско говорящи?

Отговор - Етническа омраза.

Трябва в тези райони да стане задължително ученето на български а не на турски.Аз не съм в Турция да уча турски а в България.

Етноса трябва да се съобразява а не НИЕ с тях.

Само не ми се мисли ако ДПС бяха Американска партия.Американците щяха да владеят по 20 езика.

Българио, за тебе те умряха,

една бе ти достойна зарад тях,

и те за теб достойни, майко, бяха

И твойто име само кат мълвяха,

умираха без страх

Усещам че ще заключат много скоро темата понеже предстой масов форумен бой !

Усещам че ще заключат много скоро темата понеже предстой масов форумен бой !

Да ама мисля че физически няма как да стане ;)

Няма никаква причина, която да го налага. Изцепки дребни има във всяка тема. Тук дори няма напрежение. Само се надприказват кой познавал историята в подробности...Коя история? Истинската, или тази с  която ментят днес децата в училище?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Хванаха ни пак турците!!!Искат турски да се изучава в БЪЛГАРИЯ!?!?!?!Нека тогава да се изучават иврит,арменски и тн. за да няма конфликти!!! Официалния език в България е БЪЛГАРСКИ и така трябва да остане ,който иска да си учи майчиният език нека си ходи в държавата!!! Ходете сиииииииииииииииии!!!!!!!! И циганите вземете със себе си майка ви.....!!!!!!!!!!!!!!!  

Защо темата да е тъпа този въпрос е доста важен и има голяма вероятност да се учи турски задължително по 4 часа на седмица !

Разбира се че е тъпа темата.

Не виждам как ще стане задължителното изучаване на турски език.

Но и не разбирам вашите плачове.Защо  има задължително изучаване на английски.

Да не би да има тук малцинствена група български граждани, чийто майчин език да е английски?

Разбира се че е тъпа темата.

Не виждам как ще стане задължителното изучаване на турски език.

Но и не разбирам вашите плачове.Защо  има задължително изучаване на английски.

Да не би да има тук малцинствена група български граждани, чийто майчин език да е английски?

Защото половин свят говори английски.Другата половина китайски и испански!

Като отида в щатите няма да им говоря на турски сещаш ли се

Не виждам как ще стане задължителното изучаване на турски език.Но и не разбирам вашите плачове.Защо  има задължително изучаване на английски. Да не би да има тук малцинствена група български граждани, чийто майчин език да е английски?

Няма задължително изучаване на английски, на много места езикът, който може да се учи е избираем. И не, официалният език в България е български и няма защо да се учи турски. Всъщност аз умишлено се опитвам да прихвана възможно по-малко от каквото и да е било от този език. Няма държава, където да има новини по национална телевизия на чужди езици, за други етноси в държавата. Положението в момента без това исторически е много тегаво и каквато и да е заигравка с турски език в училищата веднага може да гръмне като междуетническо насилие. Лично аз никакво намерение не бих имал да уча някога турски, за мен тоя език най-малкото е безполезен. Разбирам руски, английски или испански да се учи - масово използвани по света езици, що-годе универсални в определени групи страни и можеш да ги използваш на повече от едно място.

Защото половин свят говори английски.Другата половина китайски и испански!

Като отида в щатите няма да им говоря на турски сещаш ли се

Това не е аргумент.Какво ме интересува дали ще ходиш в щатите? Там си учи английски колкото искаш.

Коментираме в България.Тук има български граждани, които имат турския за майчин език.Това обуславя подобна необходимост, но за английски такава  не е налице.

Това не е аргумент.Какво ме интересува дали ще ходиш в щатите? Там си учи английски колкото искаш. Коментираме в България.Тук има български граждани, които имат турския за майчин език.Това обуславя подобна необходимост, но за английски такава  не е налице.

Българските граждани имат български език. Отстъпление от това не трябва да се прави и разните там "майчини езици" и подобни означават отстъпление на държавата и оставяне на малцинствата под въздействието на трети страни и разни групировки от близкият изток. Предлагам да въведем и задължителни часове по коран като е така. Според теб малцинствата е по-добре да знаят български и английски, да се идентифицират като етнически турци, но български граждани и европейци или да учат турски, арабски, коран и джихад? Не може да се позволи обособяване на малцинствени групи като държава в държавата, с някакви изключителни привилегии. Не води до нищо хубаво в дългосрочен план.

Това не е аргумент.Какво ме интересува дали ще ходиш в щатите? Там си учи английски колкото искаш.

Коментираме в България.Тук има български граждани, които имат турския за майчин език.Това обуславя подобна необходимост, но за английски такава  не е налице.

Абе това беше пример със щатите..Като имат турския за майчин език ДА УЧАТ БЪЛГАРСКИ ЗАЩОТО СМЕ В БЪЛГАРИЯ.

Без английски мой човек си за никъде.Отиди в Русия или Испания или Китай и им говори на турски и да вида ще те разберат ли.

Като човек,който е учил физика знаеш,колко много информация има на английски език.И колко главна роля има той в света.Същото важи и за руския.Химия,физика,биология,транспорт и т.н,масово информация на английски и руски.

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Няма държава, където да има новини по национална телевизия на чужди езици, за други етноси в държавата. Положението в момента без това исторически е много тегаво и каквато и да е заигравка с турски език в училищата веднага може да гръмне като междуетническо насилие. Лично аз никакво намерение не бих имал да уча някога турски, за мен тоя език най-малкото е безполезен. Разбирам руски, английски или испански да се учи - масово използвани по света езици, що-годе универсални в определени групи страни и можеш да ги използваш на повече от едно място.

Глупости.Никой не те пита тебе дали искаш да учиш турски и аз не искам, но защо да преча на хора които искат.Още повече това за тях е роден език.

Като човек,който е учил физика би трябвало да знаеш,колко много информация има на английски език.И колко главна роля има той в света.Същото важи и за руския,химия,физика,биология,транспорт и т.н,масово информация на английски и руски.

Е, недей. На турски има упътвания за бомби от радикални елементи, пристигащи от други страни в близкият изток!(сарказъм)

Глупости.Никой не те пита тебе дали искаш да учиш турски и аз не искам, но защо да преча на хора които искат.Още повече това за тях е роден език.

Не, положението с турският език не може да се позволи точно с турският език, защото води до още по-голямо отцепване, затваряне и обособяване на някои етнически групи в страната, като още повече това се използва като удобно от разни радикални елементи. Малцинствата трябва да придобият европейски и светски ценности, което не минава през изучаването на турски език, отцепването, неинтегрирането в българското общество(с български език!), явления които наблюдаваме в момента. Няма място турски език като задължителен никъде в България.

Дай да видим КОЙ иска.Сещаш ли се?

По света има сума ти Турци,но в никоя Държава не се изучава майчиният им,това е един стар нов номер в Цирка,един клоун се пробва за този номер.Сега заместилия го друг клоун понеже не може друго ,се мъчи да върти стари безсмисленни номера

Който иска да учи нещо си има частни уроци, кой каквото иска може да се учи като си плати

Въпроса ,трябва да го отправите към Сидеров.Второ , някои иска да разбута кошера , но няма да сполучи.

Има български граждани, на които им дойдоха едни чужди агенти имами и разни други служители на MIT, излъгаха ги че са мюсулмани, после ги излъгаха че мюсулманите са турци и щом те са мюсулмани значи са турци. Езикът, който говорят тези българи, било то помъчени, било наследници на еничари, не им е майчин. Те с твърде малки изключения нямат и капчица турска кръв.

Който иска да учи нещо си има частни уроци, кой каквото иска може да се учи като си плати

Аве ето къде е Турция на една туба бензин ... кой иска да хваща дисагите и да върви да учи на место.

Колкото по-образовани,толкова по-добре.Ученият човек се подава по-трудно на манипулации и на насаждане на радикален ислям.Турският и без това си го знаят говоримо,какво пречи да го научат и писмено? Да ходят в религиозни училища по-добре ли е? При това,доколкото разбирам,това изучаване няма да е за сметка на часовете по български.Нека хората се образоват.

Абе това беше пример със щатите..Като имат турския за майчин език ДА УЧАТ БЪЛГАРСКИ ЗАЩОТО СМЕ В БЪЛГАРИЯ.

Без английски мой човек си за никъде.Отиди в Русия или Испания или Китай и им говори на турски и да вида ще те разберат ли.

Малоумни ли сте или не знаете, че българския език е задължителен за всяко училище у нас и всички български граждани  задължително го изучават в училище.Включително тези за които турския е майчин.Но да учат и техния си.Кому пречи това?

И разбирам, че на вас българския ви е непонятен.

Без значение е къде ще ходиш, говорим за България, а не какво ще правиш в Русия.Къде ще отиваш никого не интересува.

Интересуват ме нуждите на българското общество, а не на руското.

Не знам защо толкова вдигате пара.Какво ви са виновни българите ,които се чувстват като турци ,а циганите ,които се чувстват повече турци,отколкото българи.

Учете се от САЩ ,от Германия.САЩ няма по конституция ,официален език и религия,но въпреки това всеки говори английски език.Същото и в Германия ,в Германия има турци,но не вярвам че турците не знаят немски език.Има и турска партия.Но всички са длъжни пазят конституцията на страната.

Това нещо не го виждаме в България.Турския гражданин  или циганите се мислят ,че са свещенни крави и са недостижими и не трябва да спазват законите в съответната страна.Не можем да ги виним,защото не само те ,но и самите българи не спазват законите на собствената си страна и няма кой да налага контрол и правосъдие.

За мен е абсурдно в България да се учи ,какъвто и да език като майчин .Всеки друг език ,освен българския не може да се третира като майчински език.

Било английски език,китайски език,немски език,цигански език,турски език,арабски език всички тези езици са чужди и ученикът си избира какъв език да изучава.

Българската страна ,българските граждани трябва да пропагандират,налагат българския език в територията на Република България .Било то в интернет,телевизията,рекламите.Друг език освен българския език ,да не се толерира в територията на Република България.

Който вее чуждо знаме,трябва да вее и българското знаме ,ако е в Република България.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.