Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против изучаване на турски в училище ?

Featured Replies

Глупости.Никой не те пита тебе дали искаш да учиш турски и аз не искам, но защо да преча на хора които искат.Още повече това за тях е роден език.

Съгласен с това да не им се пречи, но това изучаване да си е изцяло лично решение на всяко семейство, а не налагана анти-българска държавна политика

• Отговори 116
  • Прегледи 8,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Без значение е къде ще ходиш, говорим за България, а не какво ще правиш в Русия.Къде ще отиваш никого не интересува.

Интересуват ме нуждите на българското общество, а не на руското.

Нуждите на българското общество като цяло е да учи като допълнителни езици, руски и английски!

И не обиждай,ако обичаш.

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Който иска да учи нещо си има частни уроци, кой каквото иска може да се учи като си плати

Точно така, но ядец има задължителни уроци по английски.Нека всеки учи каквото си иска, но под формата на частни уроци.

Нуждите на българското общество като цяло е да учи като допълнителни езици, руски и английски!

И не обиждай,ако обичаш.

И коя бе ти, че да постулираш нуждите на цялото българско общество.Според мен турско говорящите български граждани имат нужда от изучаване на турски език.

Малоумни ли сте или не знаете, че българския език е задължителен за всяко училище у нас и всички български граждани  задължително го изучават в училище.Включително тези за които турския е майчин.Но да учат и техния си.Кому пречи това?

Понятието "майчин език" в контекста на България е измислено за обособяване и отцепване на едни етнически групи от други по някакъв белег, с цел въздействието върху мисленето на определени групи и тяхното самосъзнание. Не може да се позволи по-сериозно етническо обособяване и трябва малцинствата да бъдат интегрирани към светска българия, български език и европейски ценности - да повторя. Изучаването на турски език, особено минаващо през съмнителни преподаватели със съмнителни морални и етични ценности и налагането на самосъзнание на различие и отделност от останалите граждани в република България не може да бъде допускано от съображения за националната стабилност, сигурност, неприкосновеност и запазване на целостта на България. Не може и малцинства да се опитват да налагат своите щения над мнозинството, което в България твърде често се опитва да се прави. Ще се загуби контрол над положението и ще избухне най-накрая. Не може да се оставя една анти-българска пропаганда, защото съм сигурен, че заедно с турски език поради съмнителните етнически и морални ценности на преподавателите, които ще го преподават и ще бъдат в системата поради нечии интереси ще преподават между другото и превъзходство на едни етнически прослойки над други прослойки, както и ще се всява разделение, нещо което е недопустимо. Виждаме как бяха избухнали скандали за радикален ислям, как има обособяване и малцинствата не могат/не желаят да се интегрират и се опитва да се създаде държава в държавата - недопустимо!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И коя бе ти, че да постулираш нуждите на цялото българско общество.Според мен турско говорящите български граждани имат нужда от изучаване на турски език.

Човеко, нуждата се ражда от причини и поражда мотиви. Айде бъди така добър да ни обясниш, за чего им е нужен на източно  родопските българи да учат турски език. Или им налагаш ти такава "нужда"? Кой си ти че да им гледаш в паничката и да им броиш залците?

Това не го казвам само аз,а обществото като цяло само е решило това. Както сам виждаш,обществото отхвърля турския език да е задължителен. А пък,който иска да си учи турски си е негов проблем.

Малоумни ли сте или не знаете, че българския език е задължителен за всяко училище у нас и всички български граждани  задължително го изучават в училище.Включително тези за които турския е майчин.Но да учат и техния си.Кому пречи това?

И разбирам, че на вас българския ви е непонятен.

Без значение е къде ще ходиш, говорим за България, а не какво ще правиш в Русия.Къде ще отиваш никого не интересува.

Интересуват ме нуждите на българското общество, а не на руското.

Абе пич или каквото си там давам ти пример за старните..За къв хуй ми е да уча тоя турски като с него мога да се разбера само с някакви си мангали?

Човеко, нуждата се ражда от причини и поражда мотиви. Айде бъди така добър да ни обясниш, за чего им е нужен на източно  родопските българи да учат турски език. Или им налагаш ти такава "нужда"? Кой си ти че да им гледаш в паничката и да им броиш залците?

Ех!Кой да ти каже, че в една нация може да има различни етноси.Етнически турчин дали има нужда да учи турски език?

Може ли да ми задаваш такива тъпи въпроси?

Днес 1 юни всички деца рецитират ,,Аз съм българче,,.Непонятно ми е , защо е тази тема.Нима има друга цел, да разделя обществото.Чета последните дни само за турци в пресата и мисля че не е случаино.Дпс иска областни управители, http://www.blitz.bg/news/article/202956 .В друг вестик ни напомнят за изселването http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2007564 .Като добавим ,че в момента някои иска да разбуни Турция.  Който е умен ,ще се досети че има нещо гнило.

Абе пич или каквото си там давам ти пример за старните..За къв хуй ми е да уча тоя турски като с него мога да се разбера само с някакви си цигани?

И никой не те кара да учиш.Но на дадена група може да им е необходим.

Ето така се създава омразата.Вие не искате тези хора да се чувстват такива.

Не можете да разберете, че така не става.Всеки сам има право да решава за себе си като какъв да се чувства.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Ех!Кой да ти каже, че в една нация може да има различни етноси.Етнически турчин дали има нужда да учи турски език?

Може ли да ми задаваш такива тъпи въпроси?

Първо докажи че съответния е етнически турчин(извади му родословното дърво достатъчно назад в миналото, изисквам да е в документален вид) , и като заговори за етноси ,много внимавай да не влезеш в конфликт с някой антидискриминационен закон и дори с някои основни конституционни положения.

Първо докажи че съответния е етнически турчин(извади му родословното дърво достатъчно назад в миналото, изисквам да е в документален вид) , и като заговори за етноси ,много внимавай да не влезеш в конфликт с някой антидискриминационен закон и дори с някои основни конституционни положения.

Невежеството не прощава никому.Ноторно известни факти не се доказват.Напротив доказателствената тежест е в/у този който ги оспорва.

Невежеството не прощава никому.Ноторно известни факти не се доказват.Напротив доказателствената тежест е в/у този който ги оспорва.

Аз пък, странно защо не мисля че са факти? Ти ли ги определяш за факти и къде са въпросните "факти"?

Аз пък, странно защо не мисля че са факти? Ти ли ги определяш за факти и къде са въпросните "факти"?

Зная, че ти не мислиш.Това не е новост.Както за всички не е новост, че в България има голяма група хора, които се самоопределят като етнически турци.

Факт ли е според теб това?

Преди няколко страници попитах:

Може ли да споделиш източника на тази "новина".

Ама никой не ми отговори, да не се окаже, че не било бомби, ами компоти....А иначе добре влизате във филма :)

Ами точно затова влязох във филма.За да не се бърза и подскача по подобни теми.Наличието или отсъствието на новина е само повод.

Нужен е  обществен диалог по тази тема, но той да не бъде насочван анти-някой си, а към консолидиране на нацията. 

Зная, че ти не мислиш.Това не е новост.Както за всички не е новост, че в България има голяма група хора, които се самоопределят като етнически турци.

Факт ли е според теб това?

Да, помня как дойдоха емисари още навремето и почнаха да ги "самоопределят", междувременно част от емисарите се оказаха агенти на MIT пратени с цел тероризъм, включително и обучаване на местно ниво на "пушечно месо", които извършиха няколко атентата на наша територия. След промените през` 89, "помощта" отвън, спрямо нашите граждани за това да ги/се "самоопределят" като турци се увеличи неимоверно, като започна да става и част от държавната политика чрез допуснатата във властта антиконституционна партия ДПС и на някой българи предатели и продажници бивши и настоящи депутати и министри. Опростачването на образованието и убиването на националната ни идеология предавана на децата чрез него, допълнително поднесе онези наши съграждани като лесно мезе на турските агенти, а през последните няколко години и на сирийски и иракски фундаменталисти.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Да, помня как.....

Коментирахме ноторно известни факти и виждам че сега си съгласен.

Ами ти си пример за падение на образованието ни.Представи си коментираме наличието на група която се самоопределя някак, а не причините за това.

Защо спориш тогава? Ами предложи  идейно по-привлекателна алтернатива, а не да спориш има ли такива хора, които се самоопределят като етнически турци в България.

Коментирахме ноторно известни факти и виждам че сега си съгласен.

Ами ти си пример за падение на образованието ни.Представи си коментираме наличието на група която се самоопределя някак, а не причините за това.

Защо спориш тогава? Ами предложи  идейно по-привлекателна алтернатива, а не да спориш има ли такива хора, които се самоопределят като етнически турци в България.

"Самоопределя" не е същото като:  Самоопределя. Ако си забелязал съм сложил кавички. На практика са подведени и то много жестоко и, ако им дойде случайно или не акъла в главите, на моите съграждани от източните Родопи, жална им майка  и на имамите и на другите емисари. Едва ли ще излязат живи от страната...Вече има известна такава тенденция и(инициативата за) въвеждането на турски език, е част от опита да се отклони вниманието на хората от желанието за линч върху Ахмед Доган и компания, към нарочно поддържаното напрежение с останалите българи и дори към дрязги на местно ниво. Помниш предполагам едни скорошни събития с Октай Енимехмедов, така че като искаш факти - имаш ги.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

А защо  предлагат да се учи Турски език,сега ме светнаха по въпроса,ДПС нали на 6-ти май на Демир Текке правят събор, та Л.Местан се е опитал да говори на турски език.Опитал казвам защото почти никой не разбрал какво говори,той го прави с цел, да говорих на изборите на друг език  плащам глоба 2000лв, а ектората си  казва ето за 2 трудно свързани думи глоба,те ни дискриминират,а не разбират ,че в една Дъжава трябва да се спазва Конституцията.И Доган , който също не може да свърже две думи на турски и Местан са го учили до 1970г и какво две думи на кръст не могат да кажат,а ако бяха сред електората да речем на сед. един ден щяха да си опреснят наученото,клоуни

Имало тенденции.Едва  ли ти ще ми кажеш какви тендеции има в тази област.

Макар да не знам и 5 турски думи винаги, когато отида в район с население което се самоопределя като турско съм бил посрещан с огромно уважение.Когато уважаваш тези хора те ти  отвръщат пребогато.Те са истински приятели и винаги от тях може да очакваш подкрепа.

Те не са агресивни и ако искаш да знаеш наистина обичат България като своя родина.

Да ДПС и Атака експлоатират анти-турски настроения, но м/у обикновените хорица няма такива настроения.

Но пък приказки като тези на пишман националистите наливат масло в огъня.Глупашките изцепки от рода "Който иска да се пръждосва"

Ние обаче, ако искаме да бъдем по-умни ще проумеем, че душманите ни са в народното събрание.

Нашите душмани и техните душмани.Те са едни и същи.Няма нужда да се разделяме за да ни командват отрепките.

Аз съм твърдо против това, достатъчно са ни два езика - българския и Английския, да не говориме, че някои имат и ЗИП език, тоест 3 езика... Които иска да учи турски.

Днес 1 юни всички деца рецитират ,,Аз съм българче,,.Непонятно ми е , защо е тази тема.Нима има друга цел, да разделя обществото.Чета последните дни само за турци в пресата и мисля че не е случаино.Дпс иска областни управители, http://www.blitz.bg/news/article/202956 .В друг вестик ни напомнят за изселването http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2007564 .Като добавим ,че в момента някои иска да разбуни Турция.  Който е умен ,ще се досети че има нещо гнило.

И аз прочетох за областните управители -

е жална ни майка, айде пак под турско...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.