Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религиите днес

Featured Replies

И ако папата каже ......

Хващате се за глупости 

Е верно си е - папата приказва глупости, а и църквата изобщо.

• Отговори 690
  • Прегледи 58,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мохини
    мохини

Тук мненията ни се разминават лекинко, но не е беда. Моите убеждения в това отношение са базирани на източната мъдрост и се придържам към нея. Няма значение "богат" ли си или "беден", ако не си привър

• Даже и вие, вегетарианците, убивате животни. Хиляди мравки, мушички и т.н., които стъпквате, комарите, които убивате с вестник или с Райд, и прочее... Пак са си животни. Тук вече опираме до размери и

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Само дето снимката там също е аватар - тоест не е снимка на автора. Линкът ти води към страница, списвана от Юлиан Митев - журналист и изскуствовед.Това му рускоезичния блог.  Ако си беше направил т

Публикувани изображения

Само за възрастни на 50+, че са свикнали с тупането от едно време. За днешните нежни душички е отвратително.  Котка бие малкото си:

http://vbox7.com/play:53c2cbdb 

Това кой адвокат ще я осъди тая гнусна котка, еле пък някоя кривозащитна организация. Кой бог допусна тази отвратителна сцена?!? 

Е, ако кажеш, че и папата, който е наследник на Светия престол и на Свети Петър, няма нищо общо с религията ....то кой има?

А пък и той едва ли би казал нещо, което не го пише в Библията.

Притчи 23:13

Да не ти се свиди да наказваш детето, Защото, ако и да го биеш с пръчка, то няма да умре.

Притчи 23:14

Ти, като го биеш с пръчката, Ще избавиш душата му от ада.

Защото Господ изобличава оня, когото люби, Както и бащата сина, който му е мил.

Притчи 13:24

Който щади тоягата си, мрази сина си, А който го обича наказва го на време.

Притчи 19:18

Наказвай сина си докато има надежда, И не закоравявай сърцето си да го оставиш да загине.

Притчи 29:17

Наказвай сина си, и той ще те успокои, Да! ще даде наслада на душата ти.

Ти пък,да не мислиш че преди 2 хиляди години когато се е създавало християнството, някой е планирал в Рим да има папа на златен трон който да казва кое е правилно и кое не  :D

Както казах - хващате се за глупости 

• Автор

Ти пък,да не мислиш че преди 2 хиляди години когато се е създавало християнството, някой е планирал в Рим да има папа на златен трон който да казва кое е правилно и кое не  :D

Както казах - хващате се за глупости 

Е, затова ти цитирах Библията. Та да не кажеш, че папата сам си ги измисля тези неща. ;)

Айде бе

Както казах Христос не е планирал в Рим да има папа на златен трон

Е верно си е - папата приказва глупости, а и църквата изобщо.

Сериозно ли ?

А атеизма какво е донесъл на света, освен хитлер и сталин  :D  :D  :D

Е, затова ти цитирах Библията. Та да не кажеш, че папата сам си ги измисля тези неща. ;)

То за този човек, Библията не важи, папата не важи, предполагам, че и църквата не важи - но инак е заклет християнин. :Д

А атеизма какво е донесъл на света

Атеизма никога нищо не е донесъл на света - е и?

много  родители са или твърде пасивни или твърде агресивни, когато стане дума за отглеждането на децата им. онези, които не вярват в пляскането, понякога нямат способността да поправят и дисциплинират подходящо,  децата им израстват буйни и непокорни.  има и родители, които могат да изтълкуват погрешно библейската дефиниция за дисциплиниране  и да я използват да оправдаят злоупотребата и насилието над техните деца.Божието дисциплиниране е любящо, така трябва да бъде и това между родител и дете. пляскането никога не трябва да се използва, за да причини продължителна физическа повреда или болка, но едно бързо плясване по дупето е приемливо, за да научите детето, че това, което е направило, е грешно. никога не трябва да бъде използвано, за да излеем гнева си или разстройването си или да бъде неконтролирано.
преди време пляскането на децата е било всеобщо възприета практика. в последните години, обаче, пляскането и други форми на телесно наказание беше заменено с ограничения и други наказания, които не включват физическо дисциплиниране.  биенето на деца стана незаконно в някои държави. много родители се страхуват да напляскат детето си, защото ако това бъде съобщено на властите и детето им може да бъде отнето.

То за този човек, Библията не важи, папата не важи, предполагам, че и църквата не важи - но инак е заклет християнин. :Д

Атеизма никога нищо не е донесъл на света - е и?

Как така нищо - да ти напомня ли за около 70-те милиона мъртви,по вина на АТЕИЗМА 

Как така нищо - да ти напомня ли за около 70-те милиона мъртви,по вина на АТЕИЗМА 

Колко пъти да ти казвам - не пиши на пияна глава.

Примера с Хитлер и Сталин ли? Той не струва, никак дори. 

..........

Пак си в грешка - на снимката няма нито вярващ, нито атеист, а да видим ще познаеш ли що?

Как да няма ?

Превеждам за да не кажете че си измислям

Едното бебе пита другото

- Хей брат,мислиш ли че има живот след раждането ?  Вярваш ли в мама ?

- Ха,аз не вярвам в тези неща, съм АТЕИСТ. Имам предвид,някога виждал ли си мама ?  :D

Снимка която чудесно характеризира атеистите,който се съмняват в очевидни неща

Всичките сте в ролята на второто бебе,честито  :D  :D  :D

Мхм, заглавието  на темата ми напомни за един филм, дето гледах скоро.. :D

В едно училище даскала:

- Имаме, будисти, баптисти, атеисти и имаме "не знам", което изглежда е най-бързо нарастващата религия днес :D

Тия които не знаят, стават религиозни. Щото е най-лесно и няма изпити с оценки, няма формули, няма тестове. А после никой не може да им направи проверка на контролното, освен ако не е спиритист. Минават по линията на лесното.

Снимка която чудесно характеризира атеистите,който се съмняват в очевидни неща

Именно - за двете бебета майката е очевиден факт, така че нито едното е вярващо, нито другото е атеист. И в това е разликата - вярващите вярвате в очевидно измислени неща, а от там и атеистичната реакция да не вярва в същите.

А аз не съм в нито една от двете роли, нито съм вярващ, нито атеист - след като няма Бог, атеизма се обезсмисля т.е. изобщо не се и съмнявам, съмнението е за вярващите и атеистите, аз знам, че няма Бог.

Именно - за двете бебета майката е очевиден факт, така че нито едното е вярващо, нито другото е атеист. И в това е разликата - вярващите вярвате в очевидно измислени неща, а от там и атеистичната реакция да не вярва в същите.

А аз не съм в нито една от двете роли, нито съм вярващ, нито атеист - след като няма Бог, атеизма се обезсмисля т.е. изобщо не се и съмнявам, съмнението е за вярващите и атеистите, аз знам, че няма Бог.

Ама как лъжешшшш ...

Второто бебе си признава че е атеист,освен това казва че се съмнява в майката,докато не я види - с което страшно прилича на вас

И след като в думата атеизъм присъства ,,теизъм,,  - тогава за какво говорим  :D  :D  :D

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC

....като няма Бог, атеизма се обезсмисля....

Не се обезсмисля !

Атеизъм изобщо означава вяра без Бог и нищо друго.

Пък ти , аз , всеки , можем да си вярваме в каквото си искаме (или ни внушат , наложат).

За пример само , вярвам в щастливата си шапка за покер (буквално!)..... В такъв смисъл съм атеист.

Мисля , че тук не разбираш .

При някои (!) от атеистите , понятието за Бог се подменя с обожествяване на живи хора !

Пък то после пак религия става....

Един такъв все още го има в Москва ! Нашия го изринаха.....Фараоните са в Египет....и т.н.

Така или иначе , бог (Ленин примерно) и религия (вяра в Партията) са средство за владеене умовете на хората , използвайки тяхната вяра....

(мислене = знание и вяра).....

......уж атеисти (не вярват в бог) , пък в същност са религиозни (вярват в Ленин и Партията)....!

.....по същият начин , във Волен Сидеров и "Атака" примерно , или в Б.Б. и "Герб" .....и т.н....

Т.е. сходството (примерно) с Христос и Светата Църква е пълно !

Механизмът е един и същ ! Само мащабът е различен и според случая !

И ако си мислиш , че при атеистите го няма Светият Дух - заблуждаваш се !

Още тогава са го писали (Ф.Енгелс):

Комунистически Манифест 

"...един призрак броди из Европа . Призракът на Комунизма...."

....то и един куп други призраци има , ама това е друга тема...

Демокрация е последният !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор

Е, Ошо не казва точно, че няма Бог, а че няма такъв какъвто е представен в религиозните писания. Защото там Богът е същество, личност, което има човешки качества.

Ако нещо има разум, съзнание, то няма как да не бъде личност. А дали, ако се е зародило първо във Вселената и самостоятелно, без да има около себе си с какво да се сравнява, разумът му е останал непокътнат, или се е провалил от самота и полудял?

Не се обезсмисля !

Атеизъм изобщо означава вяра без Бог и нищо друго.

По принцип атеизма се заражда, като контра позиция на теизма и в този си смисъл се обезсмисля, при положение, че няма Бог - инак, като вяра без Бог ....... не бих казал, че това е атеизъм, това си е просто вяра, няма нужда изобщо да се намесва теистичната идеология. Това, че вярваш в щастливата си шапка за покер, не те прави атеист, защото няма нищо общо с теизма - разбира се, теиста ще каже, че си атеист, но това си е негова мера, толкова може, ти от какъв зор ще му се вържеш на глупотевините.

такъв какъвто е представен в религиозните писания

А ние нали тъкмо този Бог обсъждаме. (;

По принцип атеизма се заражда, като контра позиция на теизма и в този си смисъл се обезсмисля, при положение, че няма Бог - инак, като вяра без Бог ....... не бих казал, че това е атеизъм, това си е просто вяра, няма нужда изобщо да се намесва теистичната идеология. Това, че вярваш в щастливата си шапка за покер, не те прави атеист, защото няма нищо общо с теизма - разбира се, теиста ще каже, че си атеист, но това си е негова мера, толкова може, ти от какъв зор ще му се вържеш на глупотевините.

Благодаря !

Разбирам , че ме разбираш !

В мерките е проблема.....

Но е необходимо - средство за обществено управление !

Това обаче е в темата "Човек и Общество".....

Иначе , сам в планината , наистина не е необходимо средство......една брадва повече работа би вършила...... :)

В обществото , няма как да не се съобразяваш !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор

Е, поясни им тогава, че не вярваш в такъв бог.

В мерките е проблема.....

А разбра ли, че не вземам предвид общоприетите? Теистите все им се иска, всичко да се върти около тях - те задават условията, техните аршини са центъра на събитията ...... ок, но не винаги и не за всеки.

Е, поясни им тогава, че не вярваш в такъв бог.

Как мислиш - щом не са го разбрали до сега, да го кажа в прав текст, дали ще разберат нещо по- различно?

Но е необходимо - средство за обществено управление !

С тези твоите късни редакции.

Общественото управление не ме интересува в тези теми. То и от тук започва цялата беля - от големия зор някои хора да управляват другите хора. Тъй, ала има и такива хора, дето сме неуправляеми. :Д

• Автор

Как мислиш - щом не са го разбрали до сега, да го кажа в прав текст, дали ще разберат нещо по- различно?

Едва ли... :)  но поне ще разберат, че не си атеист.

Въпреки, че за тях, ако не вярваш в техния бог, е равнозначно на неверник, или атеист.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.