Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религиите днес

Featured Replies

• Автор
преди 12 минути, язе написа:

Божията Църква. :)

Всички твърдят, че са божии.

Ах, да, твоята е най-истинската! :)

• Отговори 690
  • Прегледи 58,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мохини
    мохини

Тук мненията ни се разминават лекинко, но не е беда. Моите убеждения в това отношение са базирани на източната мъдрост и се придържам към нея. Няма значение "богат" ли си или "беден", ако не си привър

• Даже и вие, вегетарианците, убивате животни. Хиляди мравки, мушички и т.н., които стъпквате, комарите, които убивате с вестник или с Райд, и прочее... Пак са си животни. Тук вече опираме до размери и

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Само дето снимката там също е аватар - тоест не е снимка на автора. Линкът ти води към страница, списвана от Юлиан Митев - журналист и изскуствовед.Това му рускоезичния блог.  Ако си беше направил т

Публикувани изображения

преди 4 минути, Aumi написа:

Всички твърдят, че са божии.

Ах, да, твоята е най-истинската! :)

Нормално, всеки проповядва своята истина. Въпрос на мисловна дейност е да отсееш вярното от невярното. И на познания, разбира се...

• Автор
преди 6 минути, язе написа:

Нормално, всеки проповядва своята истина. Въпрос на мисловна дейност е да отсееш вярното от невярното. И на познания, разбира се...

Спирам спора преди да е започнал, защото знам че няма да ни отведе до никъде.

на 25.07.2016 г. в 9:25, Aumi написа:

- При представянето на новата ви книга „БогътNeale-Donald-Walsh-interview-3-194x300.j на утрешния ден“/“Tomorrow’s God“/ казвате: „Тази книга съдържа най-вълнуващите новини за последните 100 години“. Какви са новините?

- Човечеството ще си създаде един нов бог в следващите 25-30 години

http://psihobg.com/?p=2607

Що за глупости цитираш ?Бог на утрешният ден.Може ли да ми обясниш как се създава Бог?За Бога време не съществува какъв утрешен ден ви гони .Ако , човечеството може да си създаде Бог ,значи може и всичко друго да създадем и ще станем самите ние Богове.Ха, ти освен да цитираш чужди глупости друго не знаеш .Преди да публикуваш нещо , първо го прочети и изложи своето мислене.

Редактирано от Родина (преглед на промените)

• Автор
преди 50 минути, Родина написа:

Що за глупости цитираш ?Бог на утрешният ден.Може ли да ми обясниш как се създава Бог?За Бога време не съществува какъв утрешен ден ви гони .Ако , човечеството може да си създаде Бог ,значи може и всичко друго да създадем и ще станем самите ние Богове.Ха, ти освен да цитираш чужди глупости друго не знаеш .Преди да публикуваш нещо , първо го прочети и изложи своето мислене.

По същия начин както са били създадени другите богове преди тези в които вярват хората днес.
Историята помни много богове, които днес не съществуват. Да давам ли примери? - Олимп, Зевс, Хера,Нептун, Арес, Аполон, Венера, Амон Ра, Озирис, Изида, Анубис и т.н.

преди 31 минути, Aumi написа:

По същия начин както са били създадени другите богове преди тези в които вярват хората днес.
Историята помни много богове, които днес не съществуват. Да давам ли примери? - Олимп, Зевс, Хера,Нептун, Арес, Аполон, Венера, Амон Ра, Озирис, Изида, Анубис и т.н.

В главата ти, има само плевели . Аре да ми създадеш един Бог.

Има светлина в тунела!

https://zadrugata.com/2016/08/28/%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d1%8a%d1%82-%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%be%d1%80-%d0%b7%d0%b0/

Така е, въпреки, че много хора ще възроптаят.
Поради страха ни! Свикнали сме да получаваме защита и респективно да защитаваме близките си, рода си, родината, хората с които говорим общ език, с които имаме общ бит и култура..., с които сме живяли, с които живеем.
Във всички други, както при животните, виждаме опасност - нещо, което би могло да ни навреди, нещо което ни застрашава.

Това е защото хилядолетия сме били като зверовете - оцелявали сме на групи, на племена, на родове... Група срещу група, род срещу род. Едни други сме се избивали, сме се грабили... 
Уплашени и тесни в приемане, в разбиране, по животински глуповати.

Сега, гледайки света, не виждам нещо по-различно, а толкова време е изтекло...
Дали сме поумнели?
Дали наистина има еволюция?

Щом се питаме и обсъждаме/разсъждаваме над такива въпроси, има.
Еволюираме и дано еволюираме бързо, преди да унищожим себе си и планетата.

Салям (имайте Мир)!

Редактирано от rurk (преглед на промените)

• Автор
преди 22 минути, Родина написа:

В главата ти, има само плевели . Аре да ми създадеш един Бог.

Мисля, че няма как да се обясни нещо на човек, който не разбира какво му говориш.

Но за да опростя нещата, за да разбереш по-лесно какво искам да кажа, ще попитам пак - къде са изчезнали изброените от мен богове?

преди 12 минути, Aumi написа:

Мисля, че няма как да се обясни нещо на човек, който не разбира какво му говориш.

Но за да опростя нещата, за да разбереш по-лесно какво искам да кажа, ще попитам пак - къде са изчезнали изброените от мен богове?

Питам ,как се създава Бог.Бог е създал човека и всичко около нас ,за обратното не съм чувал.За да има нова религия и Бог да ни се яви в целият си блясък ,трябва да се случат още много неща.Култът към някого не го прави Бог.Те са покровители и пратеници на Бог.

• Автор
преди 1 минута, Родина написа:

Питам ,как се създава Бог.Бог е създал човека и всичко около нас ,за обратното не съм чувал.За да има нова религия и Бог да ни се яви в целият си блясък ,трябва да се случат още много неща.Култът към някого не го прави Бог.Те са покровители и пратеници на Бог.

Пак ще повторя въпроса си. Според теб, съществували ли са гореизброените от мен богове и къде са те сега?

преди 5 минути, Aumi написа:

Пак ще повторя въпроса си. Според теб, съществували ли са гореизброените от мен богове и къде са те сега?

Чети . Култът към някого не го прави Бог .Ти не четеш , ли?

• Автор
преди 4 минути, Родина написа:

Чети . Култът към някого не го прави Бог .Ти не четеш , ли?

Да, но за хората от миналото тези богове са били толкова реални, колкото е реален и богът в който вярваш ти днес.

Някои цивилизации са имали цели пантеони от богове. С изчезването на цивилизациите, са изчезвали и техните богове. От което следва, че боговете в които са вярвали, са били "създадени" от тях. Също и култовете, идолите и божествата. Т.е. те са били проекция на техните умове.

преди 1 минута, Aumi написа:

Да, но за хората от миналото тези богове са били толкова реални, колкото е реален и богът в който вярваш ти днес.

Някои цивилизации са имали цели пантеони от богове. С изчезването на цивилизациите, са изчезвали и техните богове. От което следва, че боговете в които са вярвали, са били "създадени" от тях. Също и култовете, идолите и божествата. Т.е. те са били проекция на техните умове.

Аре ,вземи се в ръце .Бог Създателя е един.Ще се връщаме в езичеството ли ?Дай да си измислим един Бог на обратните , сега е модерно.Лека ти вечер .Ама ,си досадна.

• Автор
преди 4 минути, Родина написа:

Аре ,вземи се в ръце .Бог Създателя е един.Ще се връщаме в езичеството ли ?Дай да си измислим един Бог на обратните , сега е модерно.Лека ти вечер .Ама ,си досадна.

Наистина е досадно и губене на време да се опитваш да обясниш нещо на хора, които си нямат понятие от посланието на Н. Д. Уолш.

преди 14 минути, Aumi написа:

Наистина е досадно и губене на време да се опитваш да обясниш нещо на хора, които си нямат понятие от посланието на Н. Д. Уолш.

Този Уолш , го хвърли в пералнята.Човека от грехопадението насам  , не е създал нищо ,само руши.

преди 22 минути, valkiria1 написа:

Пише го в Библията.

Не само ти се смееш от сърце - щом го пишело в Библията, значи е тей. :Д 

• Автор
преди 22 минути, valkiria1 написа:

и не се вживявай толкова :P

Не виждам някой друг да се вживява в религията толкова, колкото теб...:lol6:
Няма нито един свидетел, който да потвърди, че Мойсей е говорил с Бог, така че е въпрос на личен избор дали ще приемеш писаното в библията за истина, или не.

Не съм фенка на Уолш, но ми хареса посланието което дава.

преди 1 час, Aumi написа:

Няма нито един свидетел, който да потвърди, че Мойсей е говорил с Бог,

На всичкото отгоре няма и никакви истор. данни въпросното лице да е съществувало, за разлика, например, от лицето Йешуа бен Йосиф.

• Автор
преди 7 часа, Thug life forever написа:

На всичкото отгоре няма и никакви истор. данни въпросното лице да е съществувало, за разлика, например, от лицето Йешуа бен Йосиф.

Да, но самото съществуване на лице с името Йешуа бен Йосиф, не е доказателство, че това лице, или този човек, е бил бог въплътил се в тяло на човек!

преди 3 часа, valkiria1 написа:

за градация по авторитети говорим ....чети и мисли преди да пишеш,драги ми саунде:P

Ами мисли де - Мойсей е авторитет за? ...... теб. Колкото и невероятно да ти звучи, за много хора не е никакъв авторитет - именно, защото е личен избор и няма как да е по- друг начин, имайки се предвид, че Библията е пълна с купища противоречия и неоснователни твърдения.

преди 2 минути, valkiria1 написа:

.....

И всички, които не вярват в нея, не вземат предвид Мойсей. :Д

п.п виж - съмнявам се, че ще изнамериш някакъв смислен довод в случая, докато се подпираш на библията.

преди 1 час, valkiria1 написа:

.....отговорите могат да бъдат много и разнообразни ..

Също, като хората. Знаеш ли кога това човечество, ще бъде наистина религиозно - когато всеки човек, открие своята религия, защото религията е напълно частна собственост, в нея няма две, няма място за втори. И тъй като съм печен на бавен огИн, то ще ти пожелая, някой ден да откриеш твоята религия, която може да бъде само и единствено твоя, напълно неповторима и уникална, както самата ти. В момента водиш чужди хвърчила - страх те е да си направиш свое, инак не, че не можеш. Пъзла. :Р

Редактирано от sound (преглед на промените)

преди 1 час, sound написа:

Знаеш ли кога това човечество, ще бъде наистина религиозно - когато всеки човек, открие своята религия, защото религията е напълно частна собственост, в нея няма две, няма място за втори. И тъй като съм печен на бавен огИн, то ще ти пожелая, някой ден да откриеш твоята религия, която може да бъде само и единствено твоя, напълно неповторима и уникална, както самата ти. В момента водиш чужди хвърчила - страх те е да си направиш свое, инак не, че не можеш. Пъзла. :Р

Ами свой си атеизъм как да си намери всеки поотделно ?
Щото на мен повече ми харесва да съм атеист, разбираш ли братче.

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

Е атеизма бидейки опозиция на религиите, значи ..... от там се почва т.е. без атеистично отношение няма да го бъде.

преди 20 часа, Aumi написа:

Да, но самото съществуване на лице с името Йешуа бен Йосиф, не е доказателство, че това лице, или този човек, е бил бог въплътил се в тяло на човек!

Именно, именно... Това е трудната - да не кажем почти сизифовска - задача на новозаветните библеисти - да конструират на база оскъдните свидетелства неговата историческа фигура. Теологичният Иисус е, както се подразбира от само себе си, неподатлив на емпирично изследване.

Впрочем най-накрая написа нещо разумно, поздравления!

Редактирано от Thug life forever (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.