Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религиите днес

Featured Replies

Едва ли... :)  но поне ще разберат, че не си атеист.

Въпреки, че за тях, ако не вярваш в техния бог, е равнозначно на неверник, или атеист.

Нищо няма да разберат, докато живеят с парадигмата теист- атеист, ако не си едното начи си другото, или бяло, или черно - друго положение за такива хора не съществува, така че проблемът си е техен, а аз просто се забавлявам.

п.п. пък и това, макар и в кратце, вече съм го обяснил в друга тема.

• Отговори 690
  • Прегледи 60k
  • Създадено
  • Последен отговор

Общественото управление не ме интересува в тези теми. То и от тук започва цялата беля - от големия зор някои хора да управляват другите хора. Тъй, ала има и такива хора, дето сме неуправляеми. :Д

А трябва !

Щом си неуправляем - като Левски , на бесилото !

Или като Христос - на кръста !

Все е едно във времето и пространството ! :)

Първата грешка идва с разделянето на нещото , на независими една от друга части....

Разделянето е неизбежно , ако искаме да открием и изучим подробностите !

Но никога не трябва да забравяме , че самите ние сме го разделили на части !

После трябва да го съберем пак в едно цяло , ако искаме да открием и изучим взаимодействието и взаимозависимостите между отделните части...

Иначе оставаш с една кофа чаркове от разглобена машина...но не и със самата машина...

Пък ако са 2-3 машини и омешаме чарковете......?! :lol6:

Тъпизмите като следствие са неизбежни !

Ако направим аналогия с физиката за образно пояснение - статика , кинематика и динамика на даденото нещо.

Независимо за какво се отнася !

Във философията - Метафизика и Диалектика......

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор

Нищо няма да разберат, докато живеят с парадигмата теист- атеист, ако не си едното начи си другото, или бяло, или черно - друго положение за такива хора не съществува, така че проблемът си е техен, а аз просто се забавлявам.

п.п. пък и това, макар и в кратце, вече съм го обяснил в друга тема.

Знам, просто се шегувам.

........

E щом иде реч за бесилото, тогава съм християно- будистки даоист, от ислямско потекло, изповядващ юдаизма и практикуващ йога.

E щом иде реч за бесилото, тогава съм християно- будистки даоист, от ислямско потекло, изповядващ юдаизма и практикуващ йога.

сега е модерно-еврогей!

• 1 година по-късно...
  • Автор

- При представянето на новата ви книга „БогътNeale-Donald-Walsh-interview-3-194x300.j на утрешния ден“/“Tomorrow’s God“/ казвате: „Тази книга съдържа най-вълнуващите новини за последните 100 години“. Какви са новините?

- Човечеството ще си създаде един нов бог в следващите 25-30 години

и този бог ще е резултат от появата на нова духовност на планетата, която на свой ред ще доведе до придвижване към онова време на мир и хармония за всички, което се предсказва толкова отдавна и е чакано толкова много.

- Вие не говорите просто за индивидуална промяна, а за глобална такава?

- Говоря за създаването на нов бог на земята и с това имам предвид ново разбиране на единственият бог, който някога е бил, е и ще бъде. Но това ще е тотално различно разбиране, една огромна промяна на сегашното разбиране за всичките намерения и цели. Той ще изглежда като един напълно нов бог. Създаването на този нов бог от човечеството ще доведе до появата на нова духовност на планетата.

- Можете ли да опишете разликата между новото разбиране от „Богът на утрешния ден“ и разбирането, което имаме в момента?

- Нашите най-големи заблуди за бог са:

1. Бог се нуждае от нещо.

2. Бог може да не получи това, което иска.

3. Бог те е отделил от себе си, защото не си му дал това, от което се нуждае.

4. Бог все още толкова силно се нуждае от това, от което се нуждае, че изисква от теб, от позицията ти на разделен от него, да му го осигуриш.

5. Бог ще те унищожи, ако не направиш това, което изисква от теб.

От друга страна бог всъщност е:

1. Бог на утрешния ден не изисква никой да вярва в него.

2. Бог на утрешния ден няма пол, размер, форма или каквито и да е други характеристики на отделно живо същество.

3. Бог на утрешния ден говори с всеки, през цялото време.

4. Бог на утрешния ден не е отделен от нищо, присъства навсякъде, той е всичко във всичко, той е алфата и омегата, началото и края, абсолютната сума от всичко, което някога е било, е и ще бъде.

5. Бог на утрешния ден не е отделно супер същество, а е удивителният процес, наречен живот.

6. Бог на утрешния ден се променя постоянно.

7. Бог на утрешния ден няма нужди.

8. Бог на утрешния ден не иска да му се служи, но самият той е слуга на живота.

9. Бог на утрешния ден ще бъде безусловно обичащ, неосъждащ, непорицаващ и ненаказващ.

Съотнесени към колективното, тези разлики ще създадат поразително различна духовност, която от своя страна ще създаде поразително различен живот, различен начин на съществуване.

- Кое е посланието, което казвате, че липсва в световните религии?

- Липсващото послание е, че всички сме едно.

Ние сме едно с бог, не сме отделени от него. Това послание не е било предадено на света от исляма, от християнството, от юдаизма – най-големите организирани световни религии. Нито една от тях не казва: „Ние с бог сме едно“. Всъщност, те ни учат на точно обратното. Те не само не са успели да предадат това послание, но и твърдят противоположното на него.

- Кое ще накара последователите на тези религии/има се предвид познатите ни до сега религии/ да възприемат новата духовност в следващите 20-30 години?

- Лидерите и водещите фигури на най-големите организирани световни религии няма просто да се събудят някоя сутрин и да кажат: „Знаете ли, цялото ни разбиране беше грешно.“ Или: Разбирането ни беше непълно и затова трябва да предложим нови „правила“. Няма да се случи по този начин. А точно по начина, по който се случиха политическите промени преди 20 години и които никой не очакваше. Ще започне от самата основа. Както падна комунизмът в Източна Европа. Както политическите промени се случват в цял свят в последните 30-40 години. Отдолу нагоре, а не отгоре надолу.

Предполагам, че ще се случи едно от двете неща. Или самите религии ще започнат да се променят и разширят системата си от вярвания, за да включат липсващото съобщение, или

тези религии, които не успеят да го направят, просто ще изчезнат

http://psihobg.com/?p=2607

Пъфффф ! Велико откритие ! Баси досадата..... :)

Бог е вечен , защото човекът си  измисля заместител на това което НЕ СЕ ЗНАЕ ! И като чрез Бог си го обяснява..

А иначе , наистина е дошло време за нов заместител на незнанието , съответстващ на днешните достижения ...

" ....И Човекът създаде бог , бог да служи на Човека и да осветлява пътищата му неведоми..." - из "Моята Библия " :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор
преди 8 минути, by_chechi написа:

Пъфффф ! Велико откритие ! Баси досадата..... :)

Бог е вечен , защото човекът си  измисля заместител на това което НЕ СЕ ЗНАЕ ! И като чрез Бог си го обяснява..

А иначе , наистина е дошло време за нов заместител на незнанието , съответстващ на днешните достижения ...

" ....И Човекът създаде бог , бог да служи на Човека и да осветлява пътищата му неведоми..." - из "Моята Библия " :)

Религии е имало винаги откакто съществува човечеството.
Но важното е, че днес, когато вече живеем в света на технологиите, е крайно време примитивните вярвания, които носят само негативни последствия след себе си, да се заменят с нови, по-градивни и полезни за обществото и света вярвания. Вярвания, които не насаждат омраза и разединение, а водят до едно мирно съществуване на човечеството.

преди 1 час, ncl написа:

Моята вяра в Бог може да е примитивна. Но ме прави един по-добър човек. Надявам се и твоята да е такава.

По-добре е човек сам да си знае и разбира какво се случва в неговата собствена глава , от колкото други да му се разпореждат какво трябва да се случва там ......!:)

• Автор
преди 10 часа, ncl написа:

Моята вяра в Бог може да е примитивна. Но ме прави един по-добър човек. Надявам се и твоята да е такава.

Ако твоята вяра не те кара да мразиш и убиваш другите, ако те прави по-добър човек, значи е безвредна и безопасна.

В момент , когато започне да се Пробужда Съзнанието и започне бавничко да се подрежда "пъзела" от опита и натрупания капацитет Познание 

от предишни "дестинации"  рязко се дистанцираш от манипулативното "крило" на религиозните схващания и "пътеводния сив ред " , който ти създава 

условия да следваш "удобния социален коловоз и групово Съзнание " .

Не ти е нужен повече "приют и прегръдка " във масовата "традиция и норма" .

Осъзнаваш , че си стъпил на собствена Енергийна основа , Възприятията ти протичат чрез видоизменена Мисловна форма и комбинират Различни реакции 

от предишната , примитивна практика и парадигма.

Колкото по-рано се "скъсат оковите" на "порочните религиозни условия" , толкова по-широко се отварят Вратите на персоналният хоризонт .. 

• 2 седмици по-късно...
на 26.07.2016 г. в 22:00, _sirena_ написа:

В момент , когато започне да се Пробужда Съзнанието и започне бавничко да се подрежда "пъзела" от опита и натрупания капацитет Познание 

от предишни "дестинации"  рязко се дистанцираш от манипулативното "крило" на религиозните схващания и "пътеводния сив ред " , който ти създава 

условия да следваш "удобния социален коловоз и групово Съзнание " .

Не ти е нужен повече "приют и прегръдка " във масовата "традиция и норма" .

Осъзнаваш , че си стъпил на собствена Енергийна основа , Възприятията ти протичат чрез видоизменена Мисловна форма и комбинират Различни реакции 

от предишната , примитивна практика и парадигма.

Колкото по-рано се "скъсат оковите" на "порочните религиозни условия" , толкова по-широко се отварят Вратите на персоналният хоризонт .. 

Че то това си е чист сатанизъм...

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
на 7.08.2016 г. в 14:26, язе написа:

Че то това си е чист сатанизъм...

И кой казва, че това е сатанизъм?

на 24.08.2016 г. в 7:12, Aumi написа:

И кой казва, че това е сатанизъм?

Язе. ;) Имаш ли идея, какво е сатанизъм? Това е учение, което проповядва... най- общо казано- поставянето на собствената си личност, над всичко.

Повече инфо- https://bg.wikipedia.org/wiki/Сатанизъм

Редактирано от язе (преглед на промените)

• Автор
на 27.08.2016 г. в 13:56, язе написа:

Язе. ;) Имаш ли идея, какво е сатанизъм? Това е учение, което проповядва... най- общо казано- поставянето на собствената си личност, над всичко.

Повече инфо- https://bg.wikipedia.org/wiki/Сатанизъм

А защо е наречено сатанизъм?

преди 1 минута, Aumi написа:

А защо е наречено сатанизъм?

Добър въпрос! Лично моето мнение е, за да провокира. От друга страна,, всички знаем кой е Сатаната и какъв е най- големия му успех сред хората- да ги накара да повярват, че той не съществува.

• Автор
току-що, язе написа:

Добър въпрос! Лично моето мнение е, за да провокира. От друга страна,, всички знаем кой е Сатаната и какъв е най- големия му успех сред хората- да ги накара да повярват, че той не съществува.

А кой е Сатана и къде се намира той?

преди 5 минути, Aumi написа:

А кой е Сатана и къде се намира той?

Пишеш в гугъл Сатана (Луцифер) и получаваш всичката възможна информация. :)

Ето ти от уики- https://bg.wikipedia.org/wiki/Сатана

• Автор
преди 2 минути, язе написа:

Пишеш в гугъл Сатана (Луцифер) и получаваш всичката възможна информация. :)

Знам какво пише в гугъл, но исках ти да ми поясниш къде е в момента Сатана?

преди 5 минути, Aumi написа:

Знам какво пише в гугъл, но исках ти да ми поясниш къде е в момента Сатана?

Предполагам, където е бил и по времето на Данте... Към днешно време обаче, Библията твърди, че дявола ще влезе в църквата, та може и там да е. КОй съм аз, че да оспорвам...

"Съзнанието ви е градина. Мислите ви са семената. Можете да отгледате цветя, но може да отгледате и плевели."

Значи варианта за чушки и домати отпада?

• Автор
преди 6 минути, язе написа:

Предполагам, където е бил и по времето на Данте... Към днешно време обаче, Библията твърди, че дявола ще влезе в църквата, та може и там да е. КОй съм аз, че да оспорвам...

И ти вярваш, че дяволът все още не е влязъл в Църквата?!
Че той е нейният създател, както е и създател на всички разрушителни идеологии.

преди 1 минута, Aumi написа:

И ти вярваш, че дяволът все още не е влязъл в Църквата?!
Че той е нейният създател, както е и създател на всички разрушителни идеологии.

Създателят на църквата е Бог и тя съвсем не е някакво хомогенно понятие. Да, дяволът е в църквата, но не във всяка...

• Автор

Коя по-точно църква е създадена от Бог?

Божията Църква. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.