Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религиите днес

Featured Replies

булка ,

не си спомням да си почерпила с блага ракия.това едно.второ сложи си снимката твоя.сладур си нема какво да се криеш.махни го тоя рошльо с катинарчето :tongue2:

не си казала,не съм почерпила.Ама ми свърши ракията,можеш ли да си представиш,че от 30 човека българи ми донесоха само 2 литра???? :speak:

Аааааа рошлото си е много готин,нали си падам по рокери та така.

• Отговори 690
  • Прегледи 58,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мохини
    мохини

Тук мненията ни се разминават лекинко, но не е беда. Моите убеждения в това отношение са базирани на източната мъдрост и се придържам към нея. Няма значение "богат" ли си или "беден", ако не си привър

• Даже и вие, вегетарианците, убивате животни. Хиляди мравки, мушички и т.н., които стъпквате, комарите, които убивате с вестник или с Райд, и прочее... Пак са си животни. Тук вече опираме до размери и

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Само дето снимката там също е аватар - тоест не е снимка на автора. Линкът ти води към страница, списвана от Юлиан Митев - журналист и изскуствовед.Това му рускоезичния блог.  Ако си беше направил т

Публикувани изображения

Тази пирамида е американска, измислена от потомък на поляци. Аз не я приемам и не й вярвам. Въпреки че трябваше да я уча в Белгия за изпитите ми.

В какъв смисъл не я приемаш? Викаш - само първите три отдолу-нагоре имат смисъл или как...

Ти пък!

Човека изловил грешките на Кант без да го е чел, та една диаграма ли ще му се опре.

Само дето човекът е от еврейски произход, а не от полски, както вика Белж, но това са детайли. Факт, обаче, е че Белж напълно опровергава тази диаграма. По същия начин, по който опровергава както Дарвиновата теория, така и тази за Сътворението на човека от Бог. Изобщо, Белж е аномалия в тази Вселена и реалност.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

макар и да не си била под чупа,все пак си била каллан/кралицата на деня/.....еврейското  бракосъчетание е  под открито небе,и това е свързано с обещанието на бог към авраам ,потомството му да бъде многобройно като звездите.пожелавам ти го от сърце и на теб,заедно с много любов през целия ти брачен живот.

Благодаря ти от сърце :mark:

Моята сватба също беше на открито,макар и не с тази цел като на евреите.

Моята религия(ако мога така да го нарека)е природата,живота като цяло,така че за нея е моето обещание.

В какъв смисъл не я приемаш? Викаш - само първите три отдолу-нагоре имат смисъл или как...

Според мен френският й вариант, който ни беше даден да усвояваме от един завършил психология и преподаващ ни нещо свързано с неговата област ( без това да ни е било основен предмет ), е тотално сбъркана престава за човеците.

Няма такова нещо че трябвало задължително първо да е налице нещо от долните етажи, преди да се занимава човек с нещо от по-горните й етажи.

Когато аз трябваше да я уча тази тъпня, нямаше интернет, каквото ни е дал преподаващият това сме чели. И още тогава му казах пред всички че не й вярвам на тази подредба и че личностите са различни и има безброй хора които въбще не се вписват в тази условна подредба. За да го оставя на мира, оня рече че съм бил с доста добри умствени способности и според него съм бил могъл да уча психология ( да речем в университета където той е завършил) и съм нямал да отпадна първата година, нито следващите. Тука като няма приемни изпити, та калпавите отпадат повечето още първата година.

Та така, човека рече че съм акълия, пък колегите състуденти се нацупиха, щото на тях им трябваше нещо простичко, подреденичко за зазубряне и съответно за бързо забравяне след изпита ( който ни беше доста страничен от основната насоченост на ученето ни). 

Леле добре че не се бяха сетили и някой философ да ни пратят да ни учи на развален акъл, че както не знаех още добре френския, щеше много да ми е неприятно да ми дрънкат глупости на търкалета и да трябва да уча нови думи дето после няма да ги ползвам почти никога.

Факт, обаче, е че Белж напълно опровергава тази диаграма. По същия начин, по който опровергава както Дарвиновата теория, така и тази за Сътворението на човека от Бог. Изобщо, Белж е аномалия в тази Вселена и реалност.

Не си спомням да съм се заяждал с Дарвин тука.

Аз не съм аномалия, аз съм самата нормалност и не ви прощавам грешките на вас заблудените.

Вчера сме отишли да подписваме един предварителен договор при един нотариус и оня прави грешки, къде неволно къде уж неволно, пробва ако му мине номера. И като стигна до мястото от договора дето пише че сме имали право и аз и купувача да си изберем други нотариуси в следващите 8 дена, за подписването на окончателния договор дето ще се регистрира, аз го питам уж учудено дали е вярно че и него можем да го сменим въпреки че сме подписали при него предварителния договор. На оня му стана едно неловко, ама отговори че да, могли сме да го разкараме, ха ха ха ... Значи аз по този начин му намеквам да внимава кво говори на купувачите, че иначе може да му се размине тлъстия хонорар ( комисионна). Ама той човека като е свикнал че другите му клиенти го слушат като чели е исус слезъл от небето и не смеят да му противоречат , та пак почна с неговите 15% неустойка дето ги пробутва по подразбиране наред. И тогава го прекъснах невъзпитано и рязко с едно:

"Не, не са 15%, ами са 10% !!!"

А оня се пули фалшиво и забоде нос в екрана да търси точно колко са били. А купувачката го наблюдава весело, щото знаеше отпреди че аз съм го накарал да пише 10%.

Та така братче, можеш спокойно да ми ги наредиш тука и Кант и Мант и Буда и Муда, барабар с Маркс и Ленин и светого духа , пак ще им казвам че бъркат, когато аз съм правият. Такиви сме ние свободните личности.

А със личността на този Maslow, дето още като дете са го броили за психично нестабилен, въобще нямам намерение да се занимавам. По университетите където няма приемни изпити е пълно с хора с психически проблеми, записали се за студенти по психология с цел да се разберат самите себе си що са такиви. Да бе, също като психиатрите които изглеждат по-чалнати от пациентите им. 

Според мен френският й вариант, който ни беше даден да усвояваме от един завършил психология и преподаващ ни нещо свързано с неговата област ( без това да ни е било основен предмет ), е тотално сбъркана престава за човеците.

Няма такова нещо че трябвало задължително първо да е налице нещо от долните етажи, преди да се занимава човек с нещо от по-горните й етажи.

Когато аз трябваше да я уча тази тъпня, нямаше интернет, каквото ни е дал преподаващият това сме чели. И още тогава му казах пред всички че не й вярвам на тази подредба и че личностите са различни и има безброй хора които въбще не се вписват в тази условна подредба. За да го оставя на мира, оня рече че съм бил с доста добри умствени способности и според него съм бил могъл да уча психология ( да речем в университета където той е завършил) и съм нямал да отпадна първата година, нито следващите. Тука като няма приемни изпити, та калпавите отпадат повечето още първата година.

Та така, човека рече че съм акълия, пък колегите състуденти се нацупиха, щото на тях им трябваше нещо простичко, подреденичко за зазубряне и съответно за бързо забравяне след изпита ( който ни беше доста страничен от основната насоченост на ученето ни). 

Леле добре че не се бяха сетили и някой философ да ни пратят да ни учи на развален акъл, че както не знаех още добре френския, щеше много да ми е неприятно да ми дрънкат глупости на търкалета и да трябва да уча нови думи дето после няма да ги ползвам почти никога.

Очевидно нямаш и най-малка представа какво значи мизерия. Това, че професорът е казал, че си бил акълия, е под много голям въпрос.

Като те чета, оставам с впечатлението, че в белгийските университети преподават идиоти. Би ли споделил с нас името на учебното заведение и на професора, който ви е преподавал толкова "ценно" знание? Ако може и източник, където да прочетем по въпроса? Благодаря предварително.

Очевидно нямаш и най-малка представа какво значи мизерия. Това, че професорът е казал, че си бил акълия, е под много голям въпрос.

Като те чета, оставам с впечатлението, че в белгийските университети преподават идиоти. Би ли споделил с нас името на учебното заведение и на професора, който ви е преподавал толкова "ценно" знание? Ако може и източник, където да прочетем по въпроса? Благодаря предварително.

:) Не познаваш Белж - значи нищо не знаеш за чудесата на Вселената. Без да е чел Кант, той го отхвъхрли като го обяви за педофил, идиот и други. Алеко Константинов също е идиот, щото нямал пари да иде до Чикаго. Айнщайн - също, но вече не помня защо. Както и всички останали от форума, които са заблудени балъци. Само Белж е тарикат и ни пързаля всички... Всичко това са негови твърдения. Не преувеличавам.

Еми мила моя непозната жено, не съм писал думата професор тука.

Щом като не можеш да четеш и разбираш правилно написаното на български, за какво ми е да ти обяснявам нещо ?

А оня дето рече че съм акълия, после ме хвана за жертва а му нося видеото и да му го свързвам, щото надушил човека че ако ги накара ония другите смотльовци да я свършат тая работа, после щеше да има смях в залата като не работи техниката и той щеше да изглежда тъпо. Та така, човека надушил кой може повече и го мъчи него с "хамалска" работа. Караше ни гледаме откъси от едни предавания и ги връщаше назад за да ги видим пак и анализираме поведението по една тъпа схема - кой се държи като "детето" , кой като "бащата" , кой като "лидерът" , кой като "вечно следващият" и т.н. Леле колежките се утрепваха да отговарят точно както я беше поставил тъпата схема. И на човека му беше кеф че някой му вярва.

Ако напиша името на учебното заведение ще се сетят тука едни завистници какво съм учил, пък аз не им казвам това от години вече. Това е то да си тарикат, не е като да си признаваш че си учил да инсталираш хладилници например, като помохамеданчения.

Тука на този форум каквото и да им кажеш за себе си, все го изопачават. 

:) Не познаваш Белж - значи нищо не знаеш за чудесата на Вселената. Без да е чел Кант, той го отхвъхрли като го обяви за педофил, идиот и други. Алеко Константинов също е идиот, щото нямал пари да иде до Чикаго. Айнщайн - също, но вече не помня защо. Както и всички останали от форума, които са заблудени балъци. Само Белж е тарикат и ни пързаля всички... Всичко това са негови твърдения. Не преувеличавам.

Е не съм ги определял така както ти го пишеш. По принцип не ползвам думичката идиот. И не съм писал никога че всички от форума са заблудени. Изкривяваш ми думите. Ще си развалиш сега кармата с тези клевети, после ще трябва да компенсираш с много усилия за да си я изчистиш.

Еми мила моя непозната жено, не съм писал думата професор тука.

Щом като не можеш да четеш и разбираш правилно написаното на български, за какво ми е да ти обяснявам нещо ?

А оня дето рече че съм акълия, после ме хвана за жертва а му нося видеото и да му го свързвам, щото надушил човека че ако ги накара ония другите смотльовци да я свършат тая работа, после щеше да има смях в залата като не работи техниката и той щеше да изглежда тъпо. Та така, човека надушил кой може повече и го мъчи него с "хамалска" работа. Караше ни гледаме откъси от едни предавания и ги връщаше назад за да ги видим пак и анализираме поведението по една тъпа схема - кой се държи като "детето" , кой като "бащата" , кой като "лидерът" , кой като "вечно следващият" и т.н. Леле колежките се утрепваха да отговарят точно както я беше поставил тъпата схема. И на човека му беше кеф че някой му вярва.

Ако напиша името на учебното заведение ще се сетят тука едни завистници какво съм учил, пък аз не им казвам това от години вече. Това е то да си тарикат, не е като да си признаваш че си учил да инсталираш хладилници например, като помохамеданчения.

Тука на този форум каквото и да им кажеш за себе си, все го изопачават. 

Ясно.

Нямаш никакви солидни аргументи, нито авторитет, с който да си послужиш, а дори те е страх да споделиш учебното заведение, където, уж, си учил.  :clap:

А-а-а, не си прав. Познавам неговия сорт.

"Булгаааар, булгааар..." 

:whist:

Е не съм ги определял така както ти го пишеш. По принцип не ползвам думичката идиот. И не съм писал никога че всички от форума са заблудени. Изкривяваш ми думите. Ще си развалиш сега кармата с тези клевети, после ще трябва да компенсираш с много усилия за да си я изчистиш.

Сори. Преувеличил съм малко, но общия дух и стил са горе-долу спазени. Но за в бъдеще, ще внимавам да те цитирам точно.

"Булгаааар, булгааар..." 

Аз го определих по същия начин. Но той е нещо повече, според мен.

"Я гледай го ти мазния митар!

Веднъж го мразя като християнин,

но дваж, задето от вродена глупост

пари отпуска в заем безвъзмезден

и смъква с туй приетия в тоз град

размер на ползата! Да можех само

за глезена един път да го пипна,

наситил бих ненавистта, която

набрал съм не от вчера срещу него!

Той мрази нашия избран народ

и тъкмо сред търговското гъмжило

обсипва с хули мене, моите сделки

и честните ми доходи, които

нарича „лихви“! Ако му простя,

проклето да е племето ми!"

Вал, надявам се, ще ни разкаже повече за прототипа на Шейлок - Йосиф Наси. (горното са думите на Шейлок, алчният еврей-лихвар, с които той описва алтруистичния христянски търговец Антонио в пиесата "Венецианският търговец")

Публикувано изображение

И аз се надявам да му обърне внимание. Ще ми бъде наистина интересно.

И аз се надявам да му обърне внимание. Ще ми бъде наистина интересно.

Tя го игнорира и аз си замълчах. Но след като повдигаш пак сигурно ще му обърне.

• Автор

Ти в кой точно запад си ?

Тази пирамида е американска, измислена от потомък на руснаци. Аз не я приемам и не й вярвам. Въпреки че трябваше да я уча в Белгия за изпитите ми.

Публикувано изображение

Исках да кажа, че голяма част от хората на Изток, се занимават с духовност, дори и да тънат в мизерия. За много от тях материалното е без никакво значение , защото вярват в Прераждането и за тях животът тук , на Земята, е страдание. И считат че човек не трябва да има никакви материални притежания,  защото се привъзва към тях, а всяка привързаност носи страдание и трупа нова Карма.

А в Западния свят, за да почнеш да се интересуваш от духовност, трябва да си задоволил първите нива на Пирамидата.

Моят Запад, е тук, в България. :)

• 10 месеца по-късно...
  • Автор

Показаха шокиращо видео на секс оргия с гей свещеници от Ватикана (ВИДЕО 18+)

Сензационно разследване на немски журналисти: свещеници гейове от Ватикана отново се отдават на сексуални утехи, като са били прикривани не от кой да е, а от самият папа Бенедикт XVI, който се оттегли миналата година. Милиони вярващи по целия свят наблюдават за развитието на новия грандиозен скандал в лоното на Римокатолическата църква. В дните, когато папа Франциск извърши поклонение в Светите земи, немските журналисти представиха документален филм, в който подробно се разказва как всъщност протича животът на свещениците от Ватикана.

Нетрадиционен секс, интриги, пране на пари, като това, ако се вярва на авторите на филма, е само върхът на айсберга. По думите на кореспондента на НТВ Константин Голденцвайг, корупцията, връзките и секс скандалите са пороци от тъмното минало за Ватикана. Но авторите на филма „Ватикански заговор“, излъчен по канала ARD, доказват: всичко това не е минало, а е настояще за католическата църква.

Преди три години италианският журналист Кармело Абате, разбирайки от свой приятел гей, че е правил секс със свещеник от Ватикана, успява да разобличи цяла група такива свещеници, а след това се сдобива и с впечатляващи записи от скрита камера, направени в частен клуб. На една от въпросните секс вечеринки в Рим монсеньорите са забавлявани от момчета на повикване.

„След това дойде моментът, който ме шокира най-много. Тогава осъзнах какво всъщност се случва, че тук става дума не само за секс. Свещеникът от Франция, преспал с моя приятел, на сутринта е извадил от чантата си църковна отвара и е започнал богослужение на същото място, където той и други свещеници са се занимавали с това“, казва Абате.

Шокиращото е, че, пише телевизията, тези хора имат подобни връзкимо и държат проповеди колко греховна е содомията. За такъв свещеник, принуждавал своите миряни да „подтискат плътското в себе си“ и е изградил кариерата си върху борбата с църковния разврат, във филма разказва негов бивш любовник.

Високопоставените свещници гейове, жертви на църковната педофилия и кардинали, опитващи се да се борят с корупцията и прането на пари в най-потайната в света банка Ватикана – там е събран едва ли не целият италиански наказателен кодекс, който, естествено, Светият престол не признава, пише още НТВ.

Със скандалите, разтърсили Ватикана, авторите на филма свързват директно и оттеглянето на Бенедикт XVI миналата година. Бившият папа, публично обещал да отвори нова страница в живота на католиците, не само е знаел какво се случва, но и като глава на комисията за разследване на секс престъпленията в църквата сам е възпрепятствал мащабни разследвания. /БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/270092

http://www.ntv.ru/novosti/995459/

• 8 месеца по-късно...
  • Автор

Папа Франциск разреши удрянето на децата

papa-francisk-razreshi-udrqneto-na-decat

"Няма нищо нередно в това родителите да удрят децата си, за да ги дисциплинират, стига да не потъпкват достойнството им". Това каза папа Франциск по време на седмичната си аудиенция, която този път засягаше ролята на бащите в семейството, пише вестник The Guardian. Папата посочи чертите на добрия баща, например той прощава, но „коригира със строгост“ без да обезкуражава децата си. „Веднъж, на среща на женени двойки, чух един баща да казва: „Понякога трябва да удрям децата си, но никога не ги удрям по лицето, за да не ги унижавам“, каза Франциск и допълни: „Колко красиво. Той познава чувството за достойнство! Наказва ги, но го прави справедливо“

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/264732-%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B0-%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%81%D0%BA-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B8-%D1%83%D0%B4%D1%80%D1%8F%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0.html

Прилагането на физическо насилие при явно надмощие , е израз на духовна нищета и безсилие !

При това трябва да се разбра , кога е потребно да не се спазва буквата на закона човешки.....(законът за това е закон , защото ограничава !)  :)

Т.е. пошляпване в смисъл , да се знае кой тук е шефа - може ! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Удряй без да потъпкваш достойнството на децата - това ще да е нов кунг фу стил, да се надяваме, че папата ще направи нагледна демонстрация.

Сигурен съм че родителите атеисти НИКОГА не са удряли децата си  :D

Дори и да не слушат и да правят бели  :no-no:

• Автор

Сигурен съм че родителите атеисти НИКОГА не са удряли децата си  :D

Дори и да не слушат и да правят бели  :no-no:

В случая не е важно дали родителят е атеист или религиозен, а това че религиозен водач от такъв ранг, отправя такива призиви.

Но ето и реакцията на Германия:

Германия към папата: Няма достойно удряне

Германия и правозащитни групи реагираха остро на коментара на папа Франциск, че децата могат да бъдат пошляпвани за нуждите на дисциплинирането им, ако при това наказание не се накърнява тяхното достойнство, предаде Асошиейтед прес.

Верена Херб, говорителката на германското министерство на семейството, възрастните хора, жените и младежта, подчерта по повод изказването на папата, че

не може да има „достойно удряне“.

„Всяка форма на насилие срещу децата е напълно неприемлива и по този въпрос не трябва да има неясноти“, подчерта тя.

По време на генералната си аудиенция в сряда папата похвали баща, който каза, че пошляпва детето си, но никога не го зашлевява в лицето, за да не го унижи.

„Този човек знае какво е чувство за достойнство.

Той наказва, когато е нужно, но го прави справедливо“, заяви папата.

Германия е сред страните, в които физическите наказания на децата са незаконни.

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/germaniia-kym-papata-niama-dostojno-udriane-6031353

Едно време са ги били с колани или пръчки ако са виновни

Това няма нищо общо с религията,не знам защо си засегнал тоя въпрос

И ако папата каже повече да не се яде шоколад,това означава ли че повечето от милиард католици повече няма да го купуват ?

Хващате се за глупости 

• Автор

Едно време са ги били с колани или пръчки ако са виновни

Това няма нищо общо с религията,не знам защо си засегнал тоя въпрос

И ако папата каже повече да не се яде шоколад,това означава ли че повечето от милиард католици повече няма да го купуват ?

Хващате се за глупости 

Е, ако кажеш, че и папата, който е наследник на Светия престол и на Свети Петър, няма нищо общо с религията ....то кой има?

А пък и той едва ли би казал нещо, което не го пише в Библията.

Притчи 23:13

Да не ти се свиди да наказваш детето, Защото, ако и да го биеш с пръчка, то няма да умре.

Притчи 23:14

Ти, като го биеш с пръчката, Ще избавиш душата му от ада.

Защото Господ изобличава оня, когото люби, Както и бащата сина, който му е мил.

Притчи 13:24

Който щади тоягата си, мрази сина си, А който го обича наказва го на време.

Притчи 19:18

Наказвай сина си докато има надежда, И не закоравявай сърцето си да го оставиш да загине.

Притчи 29:17

Наказвай сина си, и той ще те успокои, Да! ще даде наслада на душата ти.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.