Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религиите днес

Featured Replies

Не съм съвсем съгласен обаче, че промиването на мозъка в ранна детска възраст е напълно достатъчно за да направи човека силно религиозен или вярващ в измислици.

Не малко скептици, атеисти са израснали в религиозни семейства и именно заради това твърдя, че дали човек ще вярва в окултното, псевдонауките зависи от определени характерности в психиката и умствените заложби на човека.

Дори също тези характерности не са съвсем достатъчни за да направят човек дълбоко вярващ, че да хлътне в дупката на заблудите.

Познавам много хора, които меко казано допускат, че съществуват да речем призраци, че има ясновидци, че има богове, че има чакри, че астрологията действа, че има извънземни, че има тежки конспирации, но не са хлътнали до там, че да порпилечт живота си и да изгубят желание за живот сред нас "низсшите", "непросветените"  

Не съм твърдял че израстването в религиозни семейство те прави задължително набожен за цял живот. Жена ми не е набожна, въпреки че и двамата й родители са вярващи католици.

Обаче промиването на мозъка в ранна детска възраст създава много повече вярващи, отколкото ако нищо не им говореха до 18 годишна възраст и ги оставяха да си избират чак тогава дали да са набожни.

След 1989г. американците наредиха в бг да се обяснява по медиите кой ден какъв църковен празник е и защо е такъв и как се чества и всичко за запознаването на всичките поколения които не са учили вероучение, с цел да бъдат подмамени спешно възможно най-голям брои новозаблудени и да почнат да се женят пред попа, кръщенета да правят и т.н. Щом като съм виждал по БНТ да ми обяснява спикерката на новините кой светец как трябва да се почита, значи това е заповед дошла от американците. По новинарски сайтове същото нещо става. Та американците са наредили да се насажда пак набожност сред българското население, с цел да има по-малко гласуващи за леви партии. В САЩ няма истинска лева партия, която да я пускат да се докопа до властта. Там янките държат здраво кормилото и симулират яко демокрация, ама от две партии в които си членуват набожни. Президент атеист към днешна дата не е възможно да бъде избран в САЩ, защото тамошните кукловиди са много мощни и не дават атеизма да се афишира и да има успех в политиката. Та това което става в бг е поръчка дошла от Америка. За да можеше да се върни успешно капиталистическата пазарна икономика, след 45 години комунистическа диктатура, американците са знаели предварително че ще им е полезна религията за тази цел. Те американците като са си направили сметката да ни неоколонизират с цел да сме им евтина работна ръка на тях, отлично са знаели до каква мизерия ще ни докарат. Тяхната цел беше да разрушат икономиките в бившите соц. страни, с цел да ги поставят на колене и да им налагат американския начин на живот. Размина ни се само да не ни натресат някоя монархия, щото през 19 век и това са налагали на разни държави. Когато белгийците са си правили революция да се освобождават от Холандия, великите сили са им наложили да са монархия. Главно англичаните са я свършили тази работа. 

Та май погледнато статистически, обществото като цяло, общият брой на набожни не зависи от това колко са умни отделните му членове, ами от това каква диктатура каква политика прокарва. Към момента американската диктатура е решила да налага религията из бившите соц. страни. Това е положението. Преди руската диктатура налагаше атеизъм.

Сега утешението ни е, че сме вече в Европейския съюз и можем да се надяваме , след време, американците да ни оставят на мира с тъпата им религиозна политика и да заприличаме на една франция по отношение на набожността на населението.

• Отговори 690
  • Прегледи 58,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мохини
    мохини

Тук мненията ни се разминават лекинко, но не е беда. Моите убеждения в това отношение са базирани на източната мъдрост и се придържам към нея. Няма значение "богат" ли си или "беден", ако не си привър

• Даже и вие, вегетарианците, убивате животни. Хиляди мравки, мушички и т.н., които стъпквате, комарите, които убивате с вестник или с Райд, и прочее... Пак са си животни. Тук вече опираме до размери и

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Само дето снимката там също е аватар - тоест не е снимка на автора. Линкът ти води към страница, списвана от Юлиан Митев - журналист и изскуствовед.Това му рускоезичния блог.  Ако си беше направил т

Публикувани изображения

Е, виждайки писанията  на тукашните атеисти, Иванчо и белгиеца, трябва денонощно  да бъдем благодарни на Всевишния, че ни е пазил от подобно падение.

А особено забавни са, когато бистрят науката.Семантиката на глагола съвсем точно описва протичащите процеси.

Бистренето и напъването са ключовите моменти в тези епистоларни подвизи.

Очевидната посредственост няма как да добави приятни щрихи в  туй описание.

Ако тези двамата са пример за средностатистически атеисти, то става ясно защо атеизма не е на особена почит дори у постмодернистите.

Ако тези двамата са пример за средностатистически атеисти

Макар че, ако трябва да сме справедливи, средностатистическите вярващи, в която и да е религия също не са за пример.

Макар че, ако трябва да сме справедливи, средностатистическите вярващи, в която и да е религия също не са за пример.

Ако трябва да сме справедливи, това далеч не е така.

Ако трябва да сме справедливи, това далеч не е така.

Tрудно е да се установи, но във всеки случай и Белге не е пример за типичен атеист, а по-скоро е от вида войнстващи атеисти. При това мотивацията му е твърде нечиста, ако съм схванал вярно, а имено да изучава реакциите на вярващите, за да може след това да им се харесва и да ги манипулира. Поне така твърди.

От друга страна, факт е, че всяка от големите религии съдържа сходен етичен кодекс и проповядва неща като ненасилие, състрадание и алтруизъм. Доколко вярващите следват тези послания е друг въпрос, но причината не е в самите послания, а в човешката природа.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Всеки иска да е умен, всеки иска да е експерт, авторитет в дадена област и най-лесно това се постига като се захванеш да станеш експерт в някаква неясна материя, псевдонаука, религия, където доказателства, ясни резултати не са необходими и не играят особен роля. Понеже в тази среда нищо не е точно установено, често е трудничко един такъв човек да го изкараш балама (макар, че са си точно такива) понеже, чрез купища празни приказки и философстване се измъкват и се крият като мишчици в неясната материя в която виреят  -  религии, псевдонауки.  Страх ги е да излязат от там, защото това е единственото място в което се чувстват важни,значими сигурни. Именно затова такива хора с нокти и зъби ще драпат за да останат в блатото в което са се намърдали, да го защитавата и да вкарват други хора вътре по възможност, скептици, атеисти, умни, реализирали се хора - те са най-ценната плячка. Извадиш ли ги от това блато е тъй болезнено за тях, че могат и беля да направят. Все пак това е единствената възможност, както казах, която им е останала да се чувстват значими, важни,.а човек не се ли чувства значим, важен е въпрос на време да полудее, да деградира - преносно, буквално както искаш го приемай.

Като цяло рядко ще намериш умен човек, който да пращи от щастие - умните хора са си малко нещастни, малко самотни, малко тревожни и особено тогава, когато не намират начин да реализират потенциала си. Когато обаче глупав човек иска да мине за умен, това почти винаги води до много страдания и разочарования.  В този смисъл глупавият човек е най-малко една идея по-предразположен от умния към религиите/окултното, псевдо науките. Макар, че пък умния човек вкараш ли го успешно в това блато - там той бързо става цар, и до живот няма мърдане от там.

Ти хората няма как да ги водиш, управляваш ако не им сочиш светло бъдеще и спасение. Всяка религия, политическа система и повечето манипулативни похвати разчитат на и са са съобразни с тази идея.

За да действа обаче системата е нужно и още нещо -  срещу  светлото бъдеще и спасението трябва да сложиш и една сериозна доза страх от обратното - така вече формулата е пълна и функционална.

Например: 

Религията:  спасение, рай  /  апокалипсис, ад.

Демокрацията особено в началото: свобода, права, светло бъдеще/ диктатура, комунизъм, атака апокалипсис поради нападение от соц блока.

Комунизмът: равноправие, светло бъдеще особено за всички, които подкрепят с цялото си съществуване партията/ репресии за непослушните, злите капиталисти и техните подмолни диверсионни действия целящи унищожението на соц системата и благоденствието на соц народа.

Фашизмът : светло бъдеще - велика Германия, велика арийска нация, господари на света/ злите евреи и техните действия, които ще поробят Германия и света.

И т.н.

От употребата на "умен" и "тъп" предишния ми пост деградира заради обществения негативизъм, който носят и двете понятия. До умния човек хората придобиват чувство за малоценност когато усетят неговото себеизтъкване и недоброжелателност. Затова страданията ги наричам "разумни" и "неразумни", като вторите се причиняват от желанията и непременно очаквания краен резултат.

Разумен е само смирения човек.

Човешката деградация се състои в безволие човека да се освободи от своите зависимости - алкохол, наркотици, тютюнопушене, употреба на стероидни, анаболни препарати, сексуални извращения, параноидности, неврози, шизоврении, неоснователен страх, разяждащо чувство на вина, чудовищна агресия, маниакална психопатия, садизъм, мазохизъм, и това е в условията на вечно състезаващо се общество, на конкурентен принцип.

Затова на олимпиада за умствено изостанали може да се види как когато някой "състезател" падне, други се спират и го подкрепят да стигне финала. Даже някои състезатели пускат другите да ги победат "за да се почувстват по-добре".  

Обаче промиването на мозъка в ранна детска възраст създава много повече вярващи, отколкото ако нищо не им говореха до 18 годишна възраст и ги оставяха да си избират чак тогава дали да са набожни.

Спор няма.

Има нещо друго, обаче. Етиката има определена и трудно отстранима връзка с метафизиката и религията от гледна точка на своето разумно обосноване. С други думи, човек може да е чист материалист и да вярва, че всичко започва със зачеването и завършва със смъртта, и едновременно с това да е добър и състрадателен човек, защото е бил така възпитан и има такава вродена нагласа. Но ако трябва да обоснове теоретично защо е по-добре да е такъв, а да не е егоист или хедонист, ще изпита известни затруднения. Докато за някой вярващ това не представлява проблем. 

надценяваш го.атеистите не само не вярват в бог,но и отричат  наличността на други свръхестествени реалности от всякакъв вид

Туй му викам вулгарен материализъм. Много ограничен възглед. Ако човек го изповядва последователно, то би следвало или да стане краен хедонист, или да се хвърли в някой кладенец. ;)

А особено забавни са, когато бистрят науката.

Дедо попе, ти що не искаш да ни кажеш алах за кога е предвидил да изгасне Слънцето бе ?

Да не би да си зле с арабския нещо, та да не си го доразбрал баш този кофти момент ?

Дедо попе, ти що не искаш да ни кажеш алах за кога е предвидил да изгасне Слънцето бе ?

Добре де, защо се заяждаш? В сферата на физиката и астрономията, знанията на Бадр далеч надминават твоите. По-точно няма база за сравнение. Тъй че допускаш стратегическа грешка, когато се опитваш да спориш с него на научна тематика.

ха,ха,ха .....че аз не знам религия в която да няма посочени удоволствия..женииии,сеекс...виноооо и пр :wink12:

Имам предвид безогледния хедонизъм, както знаеш. Не ми реагирай "на скорост", моля те, за да не си губим взаимно времето да изясняваме неща, по който сме на едно мнение.

.

Човешката деградация се състои в безволие човека да се освободи от своите зависимости - алкохол, наркотици, тютюнопушене, употреба на стероидни, анаболни препарати, сексуални извращения, параноидности, неврози, шизоврении, неоснователен страх, разяждащо чувство на вина, чудовищна агресия, маниакална психопатия, садизъм, мазохизъм, и това е в условията на вечно състезаващо се общество, на конкурентен принцип.

Това, което казваш е много вярно, но спокойно без да се притесняваш можеш да включиш и "тежки самозаблуди и липса на критично мислене"

Що се отнася до смирените хора (не говоря за безволеви червеи и слабаци, а за силни хора с качества, които въпреки това са смирени, скромни) те са изключителна рядкост и са невероятно силни личности. За да си силен и смирен, трябва бая път да си извървял, и доста неща да си научил за живота и човешката природа, аз лично не съм сигурен, че познавам такъви хора

...  във всеки случай и Белге не е пример за типичен атеист, а по-скоро е от вида войнстващи атеисти. При това мотивацията му е твърде нечиста, ако съм схванал вярно, а имено да изучава реакциите на вярващите, за да може след това да им се харесва и да ги манипулира. Поне така твърди.

Belge е на френски бе и се чете Белж = белгиец. Ама ако повече ти харесва немското произношение на същото съчетание от букви, можеш да си го ползваш, не ми пречи.

Та аз тука съм в вреждебна среда, в която те гледат накриво все едно си им седнал на сенията ( масата ) , просто защото си чужденец. Та трябва да съм по-голям майстор от тях, за да мога да им прибирам паричките, иначе мнозинството имат лошия навик да предпочитат да се обръщат към местни знаещи за акъл. Една от характеристиките на местните жители е именно отношението им към религиите. По телевизиите им промиват мозъците че да си набожен било нормално, че да има крал било нормално па и даже че било по-готино от избори за президент. А най-големия майтап е че най-големите подръжници на монархията са сациалистите ( които са атеисти ), просто защото така ги устройва, държавният глава да е франкофон със сигурност ( демек да не е някой фламандец).

Трябва си да ги познаваш добре местните как и в какво вярват, че иначе правиш неволни грешки и си вредиш на бизнеса. Преди години се изказах нещо пред една клиентка , а па тя ме пита дали имам нещо против хомосексуалните. Лелееее, господи божке, света богородице, оти ми требваше да си отварям устата на подобна тема, лелее ... тая я загубих като клиентка. Не я знам дали тя не е такава, или има роднина такъв, ама научих че не трябва нищо да говори човек относно тези сексуално обратно ориентирани хора, щото тука си ги обичкат и ги защитават и т.н. Сега даже премиерът ни социалист е такъв. Сложен е живота в чужбина, сложен, докато им научиш всичките странности и им хванеш цаката как разсъждават. Тука си имат един бог идол, викат му толерантност към инакомислещите. Демек един котолик да е толерантен едновременно към един еврейн и към един мюсюлманин. Проблемът идва от това че са повечко толерантни католиците към другите набожни, отколкото към атеистите. Значи трябва да им пречиш да не те усетят че си атеист, за да си мислят че си православен християнин и да са си спокоини че и ти вярваш в божества. Еми това си е цяло изкуство да можеш да им говориш, така че да си мислят че си набожен, без ти да си го заявил директно. А пък те по подразбиране се надяват че си набожен и не те питат дали вярваш в божества. Като им говориш с уважение за техните традиции свързани по някакъв начин с религиозните празници, те се ловят на въдицата и са спокойни. Не се стряскат че си братовчед на дявола, както ги е учил попа че атеизма е работа на рогатия. Какво да ви прави човек вас вярващите, вие сте като алкохолиците, няма да се излекувате никога. Единстнвеният начин да се разбира с вас човек, е да се преструва че ви уважава зависимостта ви от вярата ви. Също както като видя някой дето се е напил, не го нахоквам как не го е срам да се показва в такъв вид, а го питам какво пие, все едно че и аз обичам да пия същия алкохол и му говоря положително за любимото му питие. Та той кротува, щото си мисли че и аз се напивам като него и че го разбирам него че е попрекалил точно в този момент. Така се прави, чрез майсторска манипулация към просперитет. 

Та вие тука, братя вяравщи сте ми много ценни събеседници и много си ви обичкам аз вас,  душички милички.

надценяваш го.атеистите не само не вярват в бог,но и отричат  наличността на други свръхестествени реалности от всякакъв вид

Туй му викам вулгарен материализъм. Много ограничен възглед. Ако човек го изповядва последователно, то би следвало или да стане краен хедонист, или да се хвърли в някой кладенец. ;)

Няма такива неща, аз съм атеист и не вярвам в никакви паранормални, свръхестествени глупости, митове и легенди и ще ти кажа, че това не ограничен възглед, а реален, кристален поглед върху живота. Вие си мислите, че е скучно, но не е, а даже невероятно забавно - да гледаш от високо, как хората  се лутат в заблуди защитават тези заблуди и ги разпространяват с пяна на уста. Често спорят, карат се, избиват се в името на не съществуващи неща и в същото време се считат за просветени, за капацитети - това една невероятна комедия, която следя с интерес. 

А що се отнася за хедонизмът само ще ти кажа - изключи на един мозък серотонина и тоя човек ще се самоубие до година. Тия, дето се лишават от алкохол, цигари и да не ги изброявам всичките удоволствия ти си мислиш, че така лишават себе си от удоволствие и едва ли не страдат в името на чистата си душа, но реално резултатът е точно обратния - успоредно с лишенията постепенно мозъкът им  произвежда изключително силни дози серотонин, и то много качествен серотонин(удоволствие) Далеч, по големи дози серотонин от колкото, може да си осигори, човек чрез алкохол, наркотици и т.н. Това ти го гарантирам, че е истина.  Йогите, духовните последователи, които живеят в изключително големи лишения мозъците им бъкат от серотонин и някои други щастливи хормони в пъти повече от колкото мозъците на хората, като теб и мен.

Няма ли удоволствие, човек заболява и умира, абсолютно ти го гарантирам. Всеки се бори на тази планета за този хормон едни го получават като работят здраво, градят кариера, други като творят, създават изкуство, трети, чрез спорт, четвърти не знам си как - реално всеки на тази планета прави необходимото за да се чувства добре ( тоест мозаъка му да отдели серотонин, допамин, ендорфин) иначе, както ти казах, човек заболява психически, физически и умира доста бързо. Затова има, алкохолици, наркомани и хлътнали в духовни течения - това са хората, които не са намерили път, реализация в живота, която да им дава щастие (серотонин) 

Belge е на френски бе и се чете Белж = белгиец. Ама ако повече ти харесва немското произношение на същото съчетание от букви, можеш да си го ползваш, не ми пречи.

Та аз тука съм в вреждебна среда, в която те гледат накриво все едно си им седнал на сенията ( масата ) , просто защото си чужденец. Та трябва да съм по-голям майстор от тях, за да мога да им прибирам паричките, иначе мнозинството имат лошия навик да предпочитат да се обръщат към местни знаещи за акъл. Една от характеристиките на местните жители е именно отношението им към религиите. По телевизиите им промиват мозъците че да си набожен било нормално, че да има крал било нормално па и даже че било по-готино от избори за президент. А най-големия майтап е че най-големите подръжници на монархията са сациалистите ( които са атеисти ), просто защото така ги устройва, държавният глава да е франкофон със сигурност ( демек да не е някой фламандец).

Трябва си да ги познаваш добре местните как и в какво вярват, че иначе правиш неволни грешки и си вредиш на бизнеса. Преди години се изказах нещо пред една клиентка , а па тя ме пита дали имам нещо против хомосексуалните. Лелееее, господи божке, света богородице, оти ми требваше да си отварям устата на подобна тема, лелее ... тая я загубих като клиентка. Не я знам дали тя не е такава, или има роднина такъв, ама научих че не трябва нищо да говори човек относно тези сексуално обратно ориентирани хора, щото тука си ги обичкат и ги защитават и т.н. Сега даже премиерът ни социалист е такъв. Сложен е живота в чужбина, сложен, докато им научиш всичките странности и им хванеш цаката как разсъждават. Тука си имат един бог идол, викат му толерантност към инакомислещите. Демек един котолик да е толерантен едновременно към един еврейн и към един мюсюлманин. Проблемът идва от това че са повечко толерантни католиците към другите набожни, отколкото към атеистите. Значи трябва да им пречиш да не те усетят че си атеист, за да си мислят че си православен християнин и да са си спокоини че и ти вярваш в божества. Еми това си е цяло изкуство да можеш да им говориш, така че да си мислят че си набожен, без ти да си го заявил директно. А пък те по подразбиране се надяват че си набожен и не те питат дали вярваш в божества. Като им говориш с уважение за техните традиции свързани по някакъв начин с религиозните празници, те се ловят на въдицата и са спокойни. Не се стряскат че си братовчед на дявола, както ги е учил попа че атеизма е работа на рогатия. Какво да ви прави човек вас вярващите, вие сте като алкохолиците, няма да се излекувате никога. Единстнвеният начин да се разбира с вас човек, е да се преструва че ви уважава зависимостта ви от вярата ви. Също както като видя някой дето се е напил, не го нахоквам как не го е срам да се показва в такъв вид, а го питам какво пие, все едно че и аз обичам да пия същия алкохол и му говоря положително за любимото му питие. Та той кротува, щото си мисли че и аз се напивам като него и че го разбирам него че е попрекалил точно в този момент. Така се прави, чрез майсторска манипулация към просперитет. 

Та вие тука, братя вяравщи сте ми много ценни събеседници и много си ви обичкам аз вас,  душички милички.

Белге извинявай ама ти си пишман манипулатор ако не знаеш как да финтираш религиозен човек. По лесни от тях няма и ако с тях не можеш да се справиш с никой друг няма да можеш да се справиш

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

надценяваш го.атеистите не само не вярват в бог,но и отричат  наличността на други свръхестествени реалности от всякакъв вид..в това последното отношение, иръпшън белджъм  ,съвсем не може да бъде обвинен..той вярва в такива неща и дори се хвали,че може да ги използва за заблуда на хора,с цел да извлече от тях материална изгода.иръпшъна е просто една дребна душица  чиито живот е само и единствено келепира..та дори и женитбата му.но какво да се прави,не можем да изискваме от човечеца нещо,дето е преко силиците му.

Не те знам дали е от еврейския ти произход, или защото се правиш на жена с този ник ( та се опитваш да изглеждаш по-глупавичка), ама сега се налага да ти го напиша черно на бяло че в нищо имащо връзка с богове не вярвам.

Да познаваш свойствата на материята и да можеш да ги използваш , не означава че вярваш в божи работи.

Чудесата са си ставали много преди човеците да се сетят да си скалъпят сегашните големи религии. Защото има хора надарени от еволюцията със по-големи способности да усещат някои прояви на своиствата на материята. Такиви хора като си служат с познанията си за свойствата на материята, лесно могат да те избудалкат че бог им помага да направят нещо. Щото на теб ти изглежда като чудо. Един вид илюзионисти са, на които не можеш цял живот да им разбереш номера как го правят, щото ти липсват техните възможности да усещаш и боравиш със свойставата на материята. 

Ще ви дам тука един нагледен пример. Сред аудиофилите има такиви които усещат различно звучение на стереоуредба само при смяна на кабелите свързващи ЦД плейъра с усилвателя. Аз съм един от тези, които усещат различно звучение при смяна на кабели. И мога да се изтупанча в пряко предавене по някоя телевизия и да познавам без да гледам че има сменен кабел, даже и мога да описвам разликата във звучението при ползването на различни кабели. Дават ти на теб кабели и ти ги сменяш или не ги сменяш, пък аз ще познавам всеки път точно какво е станало, със завързани очи ще познавам и няма да имам слушалка в ухото някой да ми казва скришом какво правиш. Ако го нямаш моят развит слух да усещаш тези разлики в естетиката на звука, щял хивот ще си мислиш или че те будалкам по някакъв начин или че божество някакво ми помага. А пък аз не те будалкам, защото найстина усещам разлика в звучението и освен мен има по цял свят много други аудиофили които усещат същото нещо. Даже има развит цял пазар за скъпи кабели за аудиоуредби. Не са луди аудиофилите, вие дето сте "глухи" за определени свойства на материята не чувате всичко, това е. Няма дето боже, няма алах ни еврейска митология в тая реалност.

При чудесата и магиите е същото, както при усещането на разлино звучение само при сменен кабел.

Някои хора са надарени от еволюцията и се сещат как могат да си ползват дарбата. За останилте които нямат същата дарба, всичко изглежда баш като чудо, необяснимо чудо. Толкова много неояснимо и недоказуемо, че по времето на светата инквизиция са заминавали на клада да ги горят, тези които са били надарени и са имали нещастието да направят демонстрация на способностите си и поповете са разбрали за това.

Да мило ми същество от еврейски произход, и десет инженерски дипломи да имаш и хиляда формули да ми изпишеш, аз съм надареният, а ти си от вярващите в божества. За слушането на кабели мога да го докажа на цял Свят, въпреки че всеки инженер, който няма моята дарба ще си вярва на зазубрените формули, според които разлика нямало. За чудесата и магиите съм обяснявал частично как стават в други теми. И снимки съм лепил от хора благодарили за оказана им помощ. Не съм ти виновен, че вместо да разбираш правилно нещата и да усещаш за какво иде реч като някой говори за парапсихология, ти четеш стария завет. От стария завет на тарикатлъци няма да се научиш, дарбица ако имаш някаква няма да можеш да я развиеш. Време е да зарежеш стария завет и да се захванеш с парапсихологията, ама не като вярваш сляпо на писанията на разни болни мозъци, ами като си позваш твоя мозък за да се сетиш как стават магиите. То ако нямаш никаква дарбица ще ти е адски трудно да се сетиш по какъв път се постигат резултати, ама пробвай, може пък еврейският бог да се смилил над теб и да ти е оставил малко способности, благодарение на които да разгадаеш тайните на паранормалните чудеса.

Добре де, защо се заяждаш? В сферата на физиката и астрономията, знанията на Бадр далеч надминават твоите. По-точно няма база за сравнение. Тъй че допускаш стратегическа грешка, когато се опитваш да спориш с него на научна тематика.

Щото вчера питах жена ми дали си пази книгите по астрономия относно слънцето, та да си направя кефа да ги снимам и ги покажа тука, ако турчина почне да се прави на много учен. Тя жена ми има и видеокасети с лекции на този:

http://fr.wikipedia.org/wiki/Hubert_Reeves

пък той със сигурност повече ги чатка слънчевите работи от някакъв си турски имам.

Това, което казваш е много вярно, но спокойно без да се притесняваш можеш да включиш и "тежки самозаблуди и липса на критично мислене"

Що се отнася до смирените хора (не говоря за безволеви червеи и слабаци, а за силни хора с качества, които въпреки това са смирени, скромни) те са изключителна рядкост и са невероятно силни личности. За да си силен и смирен, трябва бая път да си извървял, и доста неща да си научил за живота и човешката природа, аз лично не съм сигурен, че познавам такъви хора

A имаш и да кажеш нещо за ролята на желанията в контекста, който съм описал, или умишлено го пропускаш?

Не те знам дали е от еврейския ти произход, или защото се правиш на жена с този ник ( та се опитваш да изглеждаш по-глупавичка), ама сега се налага да ти го напиша черно на бяло че в нищо имащо връзка с богове не вярвам.

Да познаваш свойствата на материята и да можеш да ги използваш , не означава че вярваш в божи работи.

Чудесата са си ставали много преди човеците да се сетят да си скалъпят сегашните големи религии. Защото има хора надарени от еволюцията със по-големи способности да усещат някои прояви на своиствата на материята. Такиви хора като си служат с познанията си за свойствата на материята, лесно могат да те избудалкат че бог им помага да направят нещо. Щото на теб ти изглежда като чудо. Един вид илюзионисти са, на които не можеш цял живот да им разбереш номера как го правят, щото ти липсват техните възможности да усещаш и боравиш със свойставата на материята. 

Ще ви дам тука един нагледен пример. Сред аудиофилите има такиви които усещат различно звучение на стереоуредба само при смяна на кабелите свързващи ЦД плейъра с усилвателя. Аз съм един от тези, които усещат различно звучение при смяна на кабели. И мога да се изтупанча в пряко предавене по някоя телевизия и да познавам без да гледам че има сменен кабел, даже и мога да описвам разликата във звучението при ползването на различни кабели. Дават ти на теб кабели и ти ги сменяш или не ги сменяш, пък аз ще познавам всеки път точно какво е станало, със завързани очи ще познавам и няма да имам слушалка в ухото някой да ми казва скришом какво правиш. Ако го нямаш моят развит слух да усещаш тези разлики в естетиката на звука, щял хивот ще си мислиш или че те будалкам по някакъв начин или че божество някакво ми помага. А пък аз не те будалкам, защото найстина усещам разлика в звучението и освен мен има по цял свят много други аудиофили които усещат същото нещо. Даже има развит цял пазар за скъпи кабели за аудиоуредби. Не са луди аудиофилите, вие дето сте "глухи" за определени свойства на материята не чувате всичко, това е. Няма дето боже, няма алах ни еврейска митология в тая реалност.

При чудесата и магиите е същото, както при усещането на разлино звучение само при сменен кабел.

Някои хора са надарени от еволюцията и се сещат как могат да си ползват дарбата. За останилте които нямат същата дарба, всичко изглежда баш като чудо, необяснимо чудо. Толкова много неояснимо и недоказуемо, че по времето на светата инквизиция са заминавали на клада да ги горят, тези които са били надарени и са имали нещастието да направят демонстрация на способностите си и поповете са разбрали за това.

Да мило ми същество от еврейски произход, и десет инженерски дипломи да имаш и хиляда формули да ми изпишеш, аз съм надареният, а ти си от вярващите в божества. За слушането на кабели мога да го докажа на цял Свят, въпреки че всеки инженер, който няма моята дарба ще си вярва на зазубрените формули, според които разлика нямало. За чудесата и магиите съм обяснявал частично как стават в други теми. И снимки съм лепил от хора благодарили за оказана им помощ. Не съм ти виновен, че вместо да разбираш правилно нещата и да усещаш за какво иде реч като някой говори за парапсихология, ти четеш стария завет. От стария завет на тарикатлъци няма да се научиш, дарбица ако имаш някаква няма да можеш да я развиеш. Време е да зарежеш стария завет и да се захванеш с парапсихологията, ама не като вярваш сляпо на писанията на разни болни мозъци, ами като си позваш твоя мозък за да се сетиш как стават магиите. То ако нямаш никаква дарбица ще ти е адски трудно да се сетиш по какъв път се постигат резултати, ама пробвай, може пък еврейският бог да се смилил над теб и да ти е оставил малко способности, благодарение на които да разгадаеш тайните на паранормалните чудеса.

Щото вчера питах жена ми дали си пази книгите по астрономия относно слънцето, та да си направя кефа да ги снимам и ги покажа тука, ако турчина почне да се прави на много учен. Тя жена ми има и видеокасети с лекции на този:

http://fr.wikipedia.org/wiki/Hubert_Reeves

пък той със сигурност повече ги чатка слънчевите работи от някакъв си турски имам.

Белге аз мога да не усещам разликата в звука, но мога да седна на твоята маса и без да докосвам, а със силата на мисълта си или, чрез силата на божията воля, да  накарам кутията ти със цигари или запалката ти да застане в диагонално положение от самосебе си и да стои така близо минута. или колкото желая Освен това мога да ти преместя запалката или цигарите с поглед на половин метър разстояние та ако ще да я захлупиш с аквариум така, че да не мога да я докосвам. И не не става въпрос за магнити, а за истинска магия. Така мога да завъртя главата на някой, че цял живот ще вярва в чудеса и ще ме счита за  човек със паранормални умения, че след това дори и да му кажа истината, той няма да я приеме и ще продължи да вярва в суперуменията ми, които се градят единствено на човешка хитрост. 

Аз добре разбирам, какво казваш, но тук никой няма да вникне в думите ти на сериозно. Хора, като теб и мен имат два варианта - да се възползват от уменията си и трезвия си поглед или да си губят времето убеждавайки вярващите, че се самозаблуждават- което дефакто засилва вярата им.  

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

че така лишават себе си от удоволствие и едва ли не страдат в името на чистата си душа, но реално резултатът е точно обратния - успоредно с лишенията постепенно мозъкът им  произвежда изключително силни дози серотонин, и то много качествен серотонин(удоволствие) Далеч, по големи дози серотонин от колкото, може да си осигори, човек чрез алкохол, наркотици и т.н. Това ти го гарантирам, че е истина.  Йогите, духовните последователи, които живеят в изключително големи лишения мозъците им бъкат от серотонин и някои други щастливи хормони в пъти повече от колкото мозъците на хората, като теб и мен.

Хм, започва вече да става смешно, когато някой започва да обяснява неща прочетени в някой вестник или сайт, без изобщо да има понятие за какво става дума. Мои учители ги изследваха в Харвард по време на медитация. Тези изследвания са публикувани и известни на хората, които се интересуват от темата. Серотонинът е най-малкото. Мозъчните вълни и всякакви физиологични показатели са напълно извън нормата. А те дори не навлизаха в истински дълбоки състояния на самадхи. Учените бяха удивени и изписаха доста по въпроса. Не е тук темата да обсъждаме всичко това. Единственото, което ще ти кажа е,  че това са най-нормалните, здравомислещи, добронамерени и напълно осъзнати хора, които съм виждал. И това не е просто мое мнение, а мнение на учените, които са провеждали изследванията. 

Е тука наистина настана веселба.Скептиче, братко, виждаш ли какви съмишленици имаш, добре че те знаем, инак до интересни изводи щяхме да стигнем.

Толкова  безхаберност, трудно се събира на едно място.

Белгийчето,  щяло да покаже книгите на някой учен от които учела жена му.Тук ми се струва неведнъж сме цитирали Хокинг, Пригожин, Онзагер.Всички те  сигурно се занимават с оперно пеене.

Другия атеист, Симтеч, успя да бъде тъй алтернативно  хитър, щото хлъцна, и без да му мигне окото,  тоз радетел на науката, обяви феноменологичните уравнения за глупост, макар те да са фундаментален пробив за изследване  температурите градиенти и разбира се за тях е присъдена нобелова награда.

Ларс Онзагер е толкова известно име в науката, колкото е тотално неизвестен упоменатия  безбожник.

Дано Аллах се смили на душите им и да упъти, но боя се че той ги е определил за шутове, веселящи аудиторията с интересните си подскачания.

Сега завалийките ни сервират серотонин.Описанието е повече от авангардно.Подходящо е за целевата аудитория на Митко Пайнерски.

..........

Сега завалийките ни сервират серотонин.....

Само дето явно имат предвид допамин ми се струва.

ама какво ли разбирам аз от невротрансмитери :lock:

...

Valkiria1  да не е "случайно" клонинг на Profruit  ?

...

Аз съм четвъртият мускетар !!!

Публикувано изображение

Културистите помпат мускули с вдигане на тежести. Градат теласа, ярко изразени релефни бодита. Но тебе като те гледам какво колосално мислене те е напънало ме плаши мозъкът ти, да се нагърчи дотолкова, че да изтрещи като тяло на културист.

Не се ли усещаш ли,че от позицията си на бедняк, пропиляваш времето си в кибичене в нета и просто изливаш помията от скапания си живот. Колко е тъжно една мижитарка, да умува около особата на Profruit и да гадае за фрагменти от битието му. Тесногръдите ти изказвания в стил "искам всички да са бай Ганьовци като мене" рязко се разминават на фона на аватара ти. Не знам кой е Юлиан, сигурно омразния ти брат се казва така, но ме учудва ти вестници не четеш ли? Хай-лайф? Нагоре-надолу? Блясък? Певицата Шер наскоро сподели, че имала любовници и в личната й класация Том Круз заема ТОП 5. Светна ли ти? Този на аватара ми е Том Круз след раздяла с Шер. Точка!

Том Круз,

лапа много кукуруз !

И оправя Томчо всички,

и момички и женички !

Ами вземи и помисли  за хипократовата клетва.Нали не трябваше да се вреди на пациента.

Ти защо използваш такива сложни думички, като "невротрансмитери".Нали ще ги болят главите нашите  момчета.

А дали ще е допамин или серотонин е просто скучна подробност.Това са хора работещи в космически мащаби.Искат дори да гасят слънцето, а ти тук допамин било.

Серотонин е щом казват наште ора.

Допамин, правилно. Ми, не внимавам много като се има предвид опонентите, ако мога така да ги нарека.

Е тука наистина настана веселба.Скептиче, братко, виждаш ли какви съмишленици имаш, добре че те знаем, инак до интересни изводи щяхме да стигнем.

Ми, това е щото ме зарязахте сам да се оправям с водещите наУчни умове във форума и IQ  ми даде фира.

Инак ето ТУК напр. има инфо за това, което говорех, но и на много други места - късно е и сега не ми се търси. В материала става дума за обикновени хора, а не за сериозно практикуващи.

Аз съм ...

Не знам кой е Юлиан, сигурно омразния ти брат се казва така, но ме учудва ти вестници не четеш ли?

Този на аватара ми е Том Круз след раздяла с Шер. Точка!

Виж кво еврейски набожен човеко с многото клонинги, тебе вече май ти прави номера паметта и не знаеш къде кво си се изцвръкал.

Трябва да внимаваш когато пишеш някъде където има хора с ясновидски способности, щото те ти знаят и майчиното мляко.

Ето тука да видят всички съфорумци за кой Юлиян говоря аз:

http://vk.com/id3273553

Я, ама то там е същата снимка като на твоя аватар бе, ц . ц. ц.

Няма скрито покрито от мен, да знаеш. И на оня свят да се скриеш и там ще те намеря какви ги вършиш.

Белгийчето,  щяло да покаже книгите на някой учен от които учела жена му.

Ми да, виж как ти вземах страха и не смееш нищо да кажеш за Слънцето.

Той твоят профет Мохамед ( ли беше не го знам, абе оня дето имал 12 годишна за съпруга ) като е бил неук и не е знаел нищо за изгасването на Слънцето, та не е имало как да ви напише никой в корана кога ще изгасне звездата и сега не знаете кво да разправяте по джамиите.

Ще трябва да питаш направо алах, ама като му нямаш телефона, така и няма да ти отговори.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.