Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

MalwareBytes' Anti-Malware - проблеми, дискусии, мнения

Featured Replies

Пак не става,проблем с лиценза....явно са променили стратегията тотално!Ако някой има свободен лиценз???

post-336786-0-38258700-1442657913_thumb.

Редактирано от Iliyan Nikolov (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 181,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тези, които видят такова число за базата данни на MBAM: 911122006 (това е само пример), да не се притесняват. От днес има нов вариант за номериране на базата данни за MBAM, справка: Malwarebytes New

• Тази новина много ме зарадва! Ха, дано MBAM да ги мачка всичките Туулбари и нежелани приложения, че така съм им набрал покрай близки и приятели.

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Има нова версия на почистващия инструмент поддържащ вече и версия 3. За тези, които имат проблеми с нея може да почистят с него и да я инсталират наново. https://forums.malwarebytes.com/topic/196

Публикувани изображения

Е тогава вече не мога да помогна. Ако лиценза е бил пиратски е възможно да е влезнал в черния списък на новата версия. Вариант е да попитате в раздела за промоциите или да си я закупите или просто да я използвате само като скенер. По едно време валяха лицензи за нея, които струваха някакви центове и от самите MBAM бяха обявили амнистия на пиратите, защото тяхната цел са не парите, а всички да са зашитени. Поради вълната от недоволство на останалите потребители, които все пак са се бръкнали едни пари може да са променили стратегията си, но в тази тема ключ няма как да получите заради 2.10 от правилата на форума. По-добре се питайте, както казах в раздела за промоциите.

Поздрави!

Здраветйе!Незнам дали мястото на въпроса ми е точно в тая тема,но ще питам!Знае ли някой какво е DNS Unlocker,не помня да съм го инсталирал на компа,а пък немога да го деинсталирам!С уиндоус XP SP3 съм,нямам антивирусна!Мерси предварително!

Е тогава вече не мога да помогна. Ако лиценза е бил пиратски е възможно да е влезнал в черния списък на новата версия. Вариант е да попитате в раздела за промоциите или да си я закупите или просто да я използвате само като скенер. По едно време валяха лицензи за нея, които струваха някакви центове и от самите MBAM бяха обявили амнистия на пиратите, защото тяхната цел са не парите, а всички да са зашитени. Поради вълната от недоволство на останалите потребители, които все пак са се бръкнали едни пари може да са променили стратегията си, но в тази тема ключ няма как да получите заради 2.10 от правилата на форума. По-добре се питайте, както казах в раздела за промоциите.

Поздрави!

Благодаря![emoji106]

Здраветйе!Незнам дали мястото на въпроса ми е точно в тая тема,но ще питам!Знае ли някой какво е DNS Unlocker,не помня да съм го инсталирал на компа,а пък немога да го деинсталирам!С уиндоус XP SP3 съм,нямам антивирусна!Мерси предварително!

DNS unlocker си е adware - справка от тази тема

C:\AdwCleaner\Quarantine\C\Program Files (x86)\DNS Unlocker\dnswethersfield.exe.vir detected: Application.Generic.1488757 (B)

Дори да се почиства лесно от adwcleaner или EmsisoftEmergencyKit аз силно препоръчвам да си отворите тема тук за да проверите за  по-сериозни зарази:

Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?

• 2 месеца по-късно...

Здравейте,след като компютъра ми стана много бавен а процесора започна да се товари на 90-100% ,реших да взема мерки и освен анти-вирусната ми програма /Аваст/ си изтеглих и Malwarebytes Anti-Malware безплатната версия.След като я пуснах да сканира след около час и половина излезе ,че има 1087 открити заплахи!Резултата ме вкара във филм на ужасите.Компа се ползва от много хора и не знам какво си е инсталирало и т.н.

Та въпроса ми е всичко ли да трия и как да разбера кое да не трия?Малко съм на вие с тези неща и определено имам нужда от компетентно мнение.

Това е резултата от проверката ..дано да съм запазила правилните неща...

Malwarebytes Anti-Malware.txt

Malwarebytes Anti-Malware.xml

Evitta_22, моля прочетете и изпълнете указанията зад линка. Изчакайте член на HJt  екипа да ви даде указания за по-нататъшни действия.
Прочетете и изпълнете указанията зад линка. Изчакайте член на HJt  екипа да ви даде указания за по-нататъшни действия.
https://www.kaldata.com/forums/topic/132819-системата-ми-е-инфектирана-какво-да-правя-сега/

• 3 месеца по-късно...
  • 3 месеца по-късно...

Здравейте.Имам проблем с програмата.Проблема е ,че след сканиране и изтриване на намерените обекти ,както знаете програмата изисква рестарт ,за да ги изтрие окончателно .След рестарта , ми изтрива  всички отметки и разширения в браузера. Гледах по настройките на програмата ,но нищо не можах да намеря .Някакви идеи. Браузера ,който ползвам е Chrome.

Прочетох, че има проект всичко да се внедри в MBAM!

Цитат

Yes, MBAE and MBARW will roll into MBAM. That's our most immediate project. But there's also some other projects in the queue that we can't talk about just yet.

https://www.wilderssecurity.com/threads/malwarebytes-anti-exploit.354641/page-124#post-2597606

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Мда, доскоро бе pre-alpha и нямахме право да изнасяме информация. Редно е да се спомене, че вече обединява способностите на всички програми (то се вижда от снимката) като Marcin (президента на компанията) вече казва, че този продукт може спокойно да замести антивирусна програма (т.е. вече не е допълнение към нея, защото не се наблягало само на дефиниции, но се използвали и други превантивни технологии). Лично малко се съмнявам, че ще успее да лекува Sality или подобни полиморфни вируси и отделно те досега премахнаха доста от malware-a, които не са разпространени in the wild за да запазят енджина бърз и така не мисля, че може да се конкурира с пълноценна антивирусна програма, но времето ще покаже.

Според мен е някакъв UI бъг защото пише, че няма налични актуализаций а жълтото ми светка постоянно.. А и постоянно ми излиза известие за остаряла база данни.

MBAM.JPG

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

Windows го приема като антивирусна. Имах си проблеми.

А каква ще е съдбата на MBAE и MBARW?

Инсталирах го, като имах MBAM и MBAE и ги деинсталира и лиценза от МВАМ се запази.

Ами предполагам, че известно време ще ги задържат и тях и ще ги обновяват самостоятелно за тези, които имат други решения за защита и искат да ползват само тези конкретно програми. Не знам дали може да се инсталира 3-ката и да се изключат нежеланите модули и пак да се ползва в комбинация с друга програма за защита, но все пак препоръчват ако се ползва версия 3, то да няма друга антивирусна инсталирана. От една страна като е всичко е един продукт събрано се предполага, че трябва да има по-малко конфликти и да създава по-малко проблеми и да осигури по-стабилна и безпроблемна работа, но пък така човек се лишава от възможността сам да комбинира защитата си.

Иначе се появи интересна тема във форума им => https://forums.malwarebytes.org/topic/190808-mbam-30-7-yeras-ago/

Аз спокойно съм си само със MBAM & MBAE и не мисля, че ми е нужда анти-вирусна да допълва продуктите на Malwarebytes, която да ми яде от рамта. Е понякога сканирвам и със Hitman Pro, но само за това го ползвам. Но ако се превърне в пълно функционална анти-вирусна може би пък.. ще е по-удобно.

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

на ‎19‎.‎11‎.‎2016‎ г. в 21:18, B-boy/StyLe/ написа:

Иначе се появи интересна тема във форума им => https://forums.malwarebytes.org/topic/190808-mbam-30-7-yeras-ago/

On ‎19‎.‎11‎.‎2016‎ г. at 6:20 PM, remember said:

The trick is, once MBAM 3.0 is declared a fully flagged antivirus , will have to participate in AV test / AV comparatives; up to this point MBAM had a valid excuse: was not an AV.

преди 10 часа, Mr.n0b0dy написа:

Аз спокойно съм си само със MBAM & MBAE и не мисля, че ми е нужда анти-вирусна да допълва продуктите на Malwarebytes, която да ми яде от рамта. Е понякога сканирвам и със Hitman Pro, но само за това го ползвам. Но ако се превърне в пълно функционална анти-вирусна може би пък.. ще е по-удобно.

Всъщност въпроса е там, че именно MBAM бе създадена да допълва антивирусния софтуер, а не обратното. А като самостоятелна програма не мисля, че все още може да я замести. Лично аз пък предпочитам друга антивирусна, а MBAM да ми е основно скенер за остатъци. Както писах и преди, времето ще покаже.

Не. Нормално е при ползване на P2P да има подобни съобщения. По-опасно (и знак за инфекция) ако легитимен процес като (svchost.exe) например искаше изходяща заявка. В момента не ползвам MBAM, но лично  аз бих спрял уведомленията за тази програма ако е възможно (но не спирайте уведомленията нацяло или поне не и изходящите такива). В този случай програмата си върши просто работата и блокира свързванията от P2P програмата, на които домейните са в черния и списък. ;)

Продуктите на Malwarebytes версия  3.0.4.1269 Final

mb3

За новите възможности-в това видео:

Spoiler

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Цитат

How do I upgrade my Malwarebytes Anti-Malware to Malwarebytes 3.0?
Simply download and run the installer from here. Malwarebytes 3.0 will automatically upgrade Malwarebytes Anti-Malware 2.x to Malwarebytes 3.0 and apply its license key accordingly.

How do I upgrade to Malwarebytes 3.0 if I also have Anti-Exploit or Anti-Ransomware installed?
Simply download and run the installer from here. Malwarebytes 3.0 will automatically remove the old Anti-Malware, Anti-Exploit and Anti-Ransomware and upgrade them all to Malwarebytes 3.0.

I’m a business customer and I want Malwarebytes 3.0! When can I get it?
Small businesses that use the un-managed Malwarebytes Anti-Malware 1x or 2x versions can uninstall the old product and install the new Malwarebytes 3.0 Premium. The centrally managed Malwarebytes 3.0 will be shipping for business customers by early next year. We’re very excited about some really cool endpoint protection management technologies we have in the pipeline for our business customers.

https://forums.malwarebytes.org/topic/191748-announcing-malwarebytes-30-a-next-generation-antivirus-replacement/

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.