Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

И тоя тест, като оня лаф - '''мижи да да те лажем' :ph34r:  :D

Някой има ли инфо,коя версия на софос е използвана?

Sophos Endpoint Security and Control 10.3

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 299,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

Аз ползвам Panda Free Security безплатна антивирусна която не ми прави проблеми. Тази Аваст ако може някой да ми каже като тръгна да презараждам страници и то ми забива...

Аз ползвам Panda Free Security безплатна антивирусна която не ми прави проблеми. Тази Аваст ако може някой да ми каже като тръгна да презараждам страници и то ми забива...

Както сте формулирал поста си, излиза че ползвате две антивирусни програми - едновременно. Така ли е или сте искал нещо друго да кажете?

Както сте формулирал поста си, излиза че ползвате две антивирусни програми - едновременно. Така ли е или сте искал нещо друго да кажете?

Просто използвам Panda Antivirus безплатната версия и съм доволен.

Ето тази : http://www.pandasecurity.com/usa/homeusers/solutions/free-antivirus/

Редактирано от Devastation (преглед на промените)

Не случайно големите имена в антивирусният софтуер се дръпнаха от av-comparatives.org тестът им е повече от несериозен.Аваста като изпише,че е неутрализирал вирус,след рестарт се вижда,че вируса си работи като процес така,че и 100 % детекция да има това не означава,че сте защитени.

• 2 седмици по-късно...

Преглед и тест на Bitdefender Internet Security 2016 и Windows 10

Интересните неща започват след 47:00 мин..Нещото което ми направи впечатление,е че в един момент,след стартирането на зловреди,опциите на папките бяха блокирани.По време на допълнителното сканиране с Hitman,2 от обектите бяха засечени с дефиниция на Бит-а,а на реалната система нямаше индикация...

Цитат:"Для проверки уровня защиты Bitdefender Internet Security 2016 были использованы:

• 548 вредоносных образца, собранных в Интернете в период с 14.08.2015 по 21.08.2015 и отобранных по несколько представителей каждого вида.
  • 1780 вредоносных образца собранных в Интернете в период с 22.08.2015 по 28.08.2015 без отбора.
  • 1402 вредоносных образца собранных в Интернете в период июля 2015 года (альтернативный).
  • 1455 вредоносных образца собранных в Интернете в период августа 2012 года (дополнительный).
  • 75 вредоносных образца собранных в Интернете в сентябре 2015 года (специализированный).
  • 746 вредоносных образца собранных в Интернете в августе 2015 года (специализированный). 
  • 35 bat-скриптов, как вредоносные, так и содержащие команды управления параметрами ОС Windows, которые могут привести к непредсказуемым последствия.
  • 16 безопасных образцов для проверки ложных срабатываний.
  • 396 зловредных программ-шифраторов."

Тестирование комплексного антивируса Bitdefender Internet Security 2016. Проверка уровня обнаружения и оценка производительности, тестирование проактивной защиты при запуске неизвестных угроз

Bitdefender Internet Security 2016 - комплексный антивирус с фаерволом и усиленной защитой личных данных. Многоуровневая веб-защита, безопасный интернет-банкинг, родительский контроль. Автоматическая защита с высоким быстродействием.

В тестировании принимала участие версия Bitdefender Internet Security 2016 20.0.18.1037.

Используемые образцы для тестирования

Для проверки уровня защиты Bitdefender Internet Security 2016 были использованы:

• 548 вредоносных образца, собранных в Интернете в период с 14.08.2015 по 21.08.2015 и отобранных по несколько представителей каждого вида.
  • 1780 вредоносных образца собранных в Интернете в период с 22.08.2015 по 28.08.2015 без отбора.
  • 1402 вредоносных образца собранных в Интернете в период июля 2015 года (альтернативный).
  • 1455 вредоносных образца собранных в Интернете в период августа 2012 года (дополнительный).
  • 75 вредоносных образца собранных в Интернете в сентябре 2015 года (специализированный).
  • 746 вредоносных образца собранных в Интернете в августе 2015 года (специализированный). 
  • 35 bat-скриптов, как вредоносные, так и содержащие команды управления параметрами ОС Windows, которые могут привести к непредсказуемым последствия.
  • 396 зловредных программ-шифраторов.

Краткие итоги тестирования

Уровень обнаружения

Уровень обнаружения в режиме работы Bitdefender Internet Security 2016 по умолчанию:

• Оставшиеся файлы после всех проверок: 95
  • Вылечено: 33
  • Зараженные файлы: 62 (11,31%)
  • Файлы, вредоносность которых подтверждена на VirusTotal более 10 движками: 16 (2,92%)
  • Из 35 bat-скриптов в состав которых входят, как целенаправленно написанные вирусы, так и команды ОС, после распаковки и сканирования в папке осталось 20 объекта.
  • Ложные срабатывания: 0/16.
  • Из 396 шифраторов в папке остается 1 объект, который в windows 10 запустить не представляется возможным.
  • Остаток после обработки архива №2 (1780) - 5 файлов, подтверждено VirusTotal - 5.
  • Остаток после обработки архива №3 (1402) - 123 файла, подтверждено VirusTotal - 123, более 10-ю - 86.
  • Остаток после обработки архива №4 (1455) - 11 файлов, подтверждено VirusTotal - 11, более 10-ю - 11.
  • Остаток после обработки архива №5 (75) - 71 файл, подтверждено VirusTotal - 71, более 10-ю - 49.
  • Остаток после обработки архива №4 (746) - 711 файлов, подтверждено Zemana - 711.

Производительность и быстродействие

• Общее время сканирования: 0:21:59
  • Максимальное значение потребления памяти основным работающим процессом антивируса: виртуальная память: 1,50 GB; физическая память: 616,42 MB

Запуск оставшихся файлов

Итоги запуска:

• При запуске зловредных файлов оставшихся после распаковки архивов некоторые стартовали и работали в системе в режиме реального времени, по истечению некоторого времени выгружались. Большое количество файлов блокировалась антивирусом при запуске. Опасные bat скрипты были удалены антивирусом. Скрипты, которые не распознаются как зловредные, выполняют запрограммированные в них действия. После выполнения очистки и рестарта в системе были обнаружены работающими в режиме реального времени несколько зловредных объектов низкой степени риска (рекламные модули и потенциально нежелательные модификации). Фактически, заражение компьютера не состоялось.

Выявленные проблемы в Bitdefender Internet Security 2016

• За время проведения исследования каких-либо отклонений в работе продукта не выявлено.

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

AV-Test -The best antivirus software for Windows Home User

Тестовете са проведени юли-август

AV-Test: Лучшие антивирусы для Windows 7 - Июль-Август 2015

https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-7/

Много исках да коментирам,но като кликнах на "Protection"  ...останах без думи..

AV-Test -The best antivirus software for Windows Home User

Тестовете са проведени юли-август

AV-Test: Лучшие антивирусы для Windows 7 - Июль-Август 2015

https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-7/

Много исках да коментирам,но като кликнах на "Protection"  ...останах без думи..

Сериозно ли? Майкрософската антивирусна, за първи път я виждам с три точки. Тия бастуни, я изравниха с Комодо. :eek:

Сериозно ли? Майкрософската антивирусна, за първи път я виждам с три точки. Тия бастуни, я изравниха с Комодо. :eek:

И друг път съм задавал въпроса:-какво точно и как тестват при положение че"програмите трябва да демонстрират своите възможности,използвайки всички свои компоненти и нива на защита..." това е според техните условия ..направо ми се доповръща от нагласени класации...От време на време си позволявам да постна някои и друг тест на Ностромо,защото там поне нагледно се виждат последиците,не че и там всичко е ...Спомням си едно представяне на Земана,на която за тест използва Комодовския CLT....не за тест,ами за засичане на архива...после ми изтриха поста,щото попитах,защо не се тества теста,като тест,ами само го разархивира и толкоз...

..направо ми се доповръща от нагласени класации..

Е какво пък толкова нагласено има ? Първите 16 програми може да се счита, че имат еднакъв резултат. Ако има нещо учудващо, то това е, че почти всички програми имат високи резултати, което от друга страна е добре за потребителя.

..направо ми се доповръща от нагласени класации..

Е какво пък толкова нагласено има ? Първите 16 програми може да се счита, че имат еднакъв резултат. Ако има нещо учудващо, то това е, че почти всички програми имат високи резултати, което от друга страна е добре за потребителя.

Не става въпрос за класацията,а за принципа и начина на теста...пропуснал си нещо "че"програмите трябва да демонстрират своите възможности,използвайки всички свои компоненти и нива на защита..." това е според техните условия .

Не Ви ли омръзна да тествате?   Винаги има пропуски - просто защото реален творец атакува конкретна програма и пробва упорито... докато успее... В тази връзка - всички програми са преодолими.   Това е добре да се знае и помни.

Не Ви ли омръзна да тествате?   Винаги има пропуски - просто защото реален творец атакува конкретна програма и пробва упорито... докато успее... В тази връзка - всички програми са преодолими.   Това е добре да се знае и помни.

Ние вече не тестваме...коментираме тестващите "елитни" организации...Когато тествахме ,подфорума беше пълен с потребители...и се доказваше на практика,коя програма е по- непреодолима...а не с платени тестове..и това е добре да се знае и помни...да се помнят и съфорумниците,дали приноса си този форум да е първи,изобщо във форума...Ама много бързо забравяте бе....

Нов тест от AV-Comparatives: Malware Removal - Test 2015

http://www.av-comparatives.org/removal-tests/

Яко! От петте представили се най-добре, три са безплатни. Да продължават с твърденията, че безплатните sucks пред платените!  ;) На една заплаха всички се издънили (Shutdowner), а една е излекувана само от безплатните Avast и AVG.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Тест на Outpost Security Suite PRO 9.2(4859.708.2041) от Comss.ru и Nostromo 771

Не бях гледал ,от доста време ,тест на платена програма с толкова лошо представяне..Поредното доказателство,че не всичко платено е по-добро от безплатното..

Цитат:

"После выполнения очистки и рестарта в системе были обнаружены работающими в режиме реального времени несколько зловредных объектов, а также много присутствующих не работающих. Фактически, заражение компьютера состоялось.

В процессе запуска возникла ситуация, которая привела к BSOD. После рестарта все настройки в том числе парольная защита и защита папок пользователя были аннулированы, сброшены. И это, не смотря на тот факт, что после изменения и применения настроек компьютер неоднократно перезагружался."

"Для проверки уровня защиты Outpost Security Suite PRO 9.2 были использованы:

• 1235 вредоносных образца, собранных в Интернете в период с 14.09.2015 по 19.09.2015 и отобранных по несколько представителей каждого вида.
  • 2359 вредоносных образца собранных в Интернете в период с 05.09.2015 по 13.09.2015 без отбора.
  • 1824 вредоносных образца собранных в Интернете в период августа 2015 года (альтернативный).
  • 425 зловредных программ-шифраторов.

Краткие итоги тестирования

Уровень обнаружения

Уровень обнаружения в режиме работы Outpost Security Suite PRO 9.2 по умолчанию:

• Оставшиеся файлы после всех проверок: 194
  • Вылечено: 33
  • Зараженные файлы: 161 (13,04%)
  • Файлы, вредоносность которых подтверждена на VirusTotal более 10 движками: 120 (9,72%)
  • Из 35 bat-скриптов в состав которых входят, как целенаправленно написанные вирусы, так и команды ОС, после распаковки и сканирования в папке осталось 34 объекта.
  • Ложные срабатывания: 1/16.
  • Из 425 шифраторов в папке остается 12 объектов, запуск которых осуществляется, но с ограничениями, что в итоге не позволило выполнить шифрование как защищенных, так и незащищенных директорий.
  • Остаток после обработки архива №2 (2359) - 370 файлов, подтверждено Zemana - 76.
  • Остаток после обработки архива №3 (1824) - 525 файлов, подтверждено Zemana - 403.
  • Остаток после обработки архива №4 (1455) - 116 файлов, подтверждено Zemana - 113."

Подробности:http://www.comss.ru/page.php?id=2665

• Автор

Тестера да беше първо си обучил програмата или пък да изключи режима на обучение ли.... Какво тества на бабината си така?

Clip.jpg

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Програмата с тества ,освен с автоматично създаване на правила и ..с включени правила "доверявай се на програми от сигурни издатели"(14:35)..Естествено ,че има и други настройки...но се тества по подразбиране...И аз се чудя, понякога, на някои резултати...за които е обявено ,че се тестват "пълните възможности на програмите,с всички елементи на защита"...А специално Outpost,никога не се е славила с добра детекция ,като антивирус...като HIPS-да,но с правилните настройки.

Та така..те и ония така "по бабината си"тестват...

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Не случайно големите имена в антивирусният софтуер се дръпнаха от av-comparatives.org тестът им е повече от несериозен.Аваста като изпише,че е неутрализирал вирус,след рестарт се вижда,че вируса си работи като процес така,че и 100 % детекция да има това не означава,че сте защитени.

Имаш ли линк към този случай? Интересува ме понеже съм аваст на доста машини. Получавам съобщения на всяко блокиране на опасност, но не съм получавал за зловредни процеси при обичайното седмично сканиране впоследствие.

Имаш ли линк към този случай? Интересува ме понеже съм аваст на доста машини. Получавам съобщения на всяко блокиране на опасност, но не съм получавал за зловредни процеси при обичайното седмично сканиране впоследствие.

Преди 2-3 години теглих пакетите с над 1300 вируса за да тествам антивирусни и тогава още забелязах,че аваста ги засича,но даже и да покаже,че ги е неутрализирало и даже и да е то след рестарт на системата пак има доста работещи.

В сервиз работя и доста от клиентите като дойдат с симптом,че вече много им бави Windows-а го сканирам за вируси и им показвам колко имат.Пресен случай от вчера: Идва човек с лапроп процесор i5 с 8 GB рам и то 10 мин, зарежда Windows традиционно аваста показва ,че ВСИЧКО Е ОК и СИСТЕМАТА Е ЗАЩИТЕНА,но сканиране с HITMANPRO показа 4 работещи вируса с имена като asfjsdghkl.exe без цифров подпис,в virustotal почти всички ги дават като Trojan,Malware и Hijack дори и Аваста.Човека каза,че това е нова инсталация на Windows и си е сложил само adobe flash от непознат сайт,poker stars и една игра.Другият път ще ти направя снимка как Аваста показва,че всичко е ОК а отзаде работят вирусите.

За сега може да сканираш с :

Zemana AntiMalware безплатен лиценз от тука http://www.zemana.com/product/beta/register.aspx

Hitman Pro (използва сигнатурите на Bitdefender и Kaspersky) и EmsisoftEmergencyKit ( използва сигнатурите на Bitdefender и техни собствени )след тях не съм виждал работещ вирус.

Ако искаш сканирай си машините с тях и кажи дали имаш работещи вируси като често те са скрити процеси,но с HITMAN ще ги познаеш като на тая снимка виждаш,че пише RUN на първият резултат.

scan-results.jpg

Преди 2-3 години теглих пакетите с над 1300 вируса за да тествам антивирусни и тогава още забелязах,че аваста ги засича,но даже и да покаже,че ги е неутрализирало и даже и да е то след рестарт на системата пак има доста работещи.

В сервиз работя и доста от клиентите като дойдат с симптом,че вече много им бави Windows-а го сканирам за вируси и им показвам колко имат.Пресен случай от вчера: Идва човек с лапроп процесор i5 с 8 GB рам и то 10 мин, зарежда Windows традиционно аваста показва ,че ВСИЧКО Е ОК и СИСТЕМАТА Е ЗАЩИТЕНА,но сканиране с HITMANPRO показа 4 работещи вируса с имена като asfjsdghkl.exe без цифров подпис,в virustotal почти всички ги дават като Trojan,Malware и Hijack дори и Аваста.Човека каза,че това е нова инсталация на Windows и си е сложил само adobe flash от непознат сайт,poker stars и една игра.Другият път ще ти направя снимка как Аваста показва,че всичко е ОК а отзаде работят вирусите.

За сега може да сканираш с :

Zemana AntiMalware безплатен лиценз от тука http://www.zemana.com/product/beta/register.aspx

Hitman Pro (използва сигнатурите на Bitdefender и Kaspersky) и EmsisoftEmergencyKit ( използва сигнатурите на Bitdefender и техни собствени )след тях не съм виждал работещ вирус.

Ако искаш сканирай си машините с тях и кажи дали имаш работещи вируси като често те са скрити процеси,но с HITMAN ще ги познаеш като на тая снимка виждаш,че пише RUN на първият резултат.

Благодаря!

Пробвах хитман про на една машина, намери тракинк кукита. Когато нещо зловредно си работи при аваст, може да погледнеш дали не е whitelist-нато. Щото така синът ми, пълнеше му се компютъра с гадости за две седмици и трябваше преинсталация. Последният път си направих труда да погледна в списъка с разрешените програми и видях че всички гадини са разрешени да работят. Като  му е излязло съобщението от аваст че нещо е зловредно, той е кликнал "разреши му да стартира"  и така. Та преди 7-8 месеца му сложих парола на аваста и ако иска да разреши нещо трябва да въведе паролата която той не знае. И не съм преинсталирал компютъра повече, ще трябва да го проверя с хитман про да видя какво е надробено там.

Hitman Pro (използва сигнатурите на Bitdefender и Kaspersky) и EmsisoftEmergencyKit ( използва сигнатурите на Bitdefender и техни собствени ) след тях не съм виждал работещ вирус.

Аз съм виждал след почти всички, защото е нормално всички да пропускат...само от ръчния анализ трудно бягат. :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.