Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

Защо, резултатите на Вирус Бюлетин, се различават толкова, от тези на AV-Test, или на AV Comperativ?

Защото са най-измислените резултати! Нали знаеш поговорката "Който плаща той поръчва музиката!"

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 306,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

И като видиш, че Avira Free  е пред Avira Pro и в двете направления (reactive and proactive detection)... и ти става ясно....

И като видиш, че Avira Free  е пред Avira Pro и в двете направления (reactive and proactive detection)... и ти става ясно....

При други програми го има същото! 

И после какво следва!?   Не трябваше ли само атаката да блокира?

• Автор

Ето най-яката стена !

Ако усети атака, блокира целата мрежа

http://prikachi.com/images.php?images/243/7816243A.jpg

Блокира атаката не цялата мрежа. Редно е да уточните това. Иначе се остава с впечатлението,че спира достъпа Ви до интернет.

В настройките има възможност да блокира подмрежата,но тя по подразбиране не е включена. Чудесна стена е. Любимата ми.  :)

И после какво следва!?   Не трябваше ли само атаката да блокира?

Блокира атаката. Не мрежовата активност.

http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge-64/results.php

83271d783cda198ebc56314177374c96.jpg

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ники, защо тази стена е далече от възможностите на моите любими стени?  Предпочитанията ми са към  Privatefirewall 7 и  Comodo Firewall 8.   Те също могат всички интернет връзки да блокират - например когато ползвателят не е наясно какво прави.    

• Автор

Ники, защо тази стена е далече от възможностите на моите любими стени?  Предпочитанията ми са към  Privatefirewall 7 и  Comodo Firewall 8.   Те също могат всички интернет връзки да блокират - например когато ползвателят не е наясно какво прави.    

Като не си я ползвал къде се буташ? Виж Privatefirewall 7 , че е след Kaspersky дори :D  за Comodo е ясно като проактивна защита е най доброто но като стена не може да се сравнява с Outpost. Що се отнася до Privatefirewall скоро не са пускали нова версия нещо не я разработват напоследък.

Получил ответ от руководителя Privacyware на свое короткое письмо

Выдержка.

" В настоящее время Privatefirewall по-прежнему поддерживаемый продукт, но - по крайней мере, в ближайшем будущем, обновлений не предвидится. (there are no pending or planned software upgrades). Ситуация может измениться в процессе поиска и налаживания отношений с новыми стратегическими партнерами. (производителями AV и т.д.). Если и когда это произойдет, дальнейшее серьезное развитие Privatefirewall будет сразу возобновлено ."

Outpost  едва ли въобще някога пак ще я инсталирам - и точно заради Ники няма да уточня какви са разочарованията ми от руската стена. Не желая пак да го дразня.   Ползвам 5-6 различни стени и не е редно да се повтарям като полиползвател...   Хубаво е човек да усвои пълноценно ползване на повече програми.

• Автор

Outpost  едва ли въобще някога пак ще я инсталирам - и точно заради Ники няма да уточня какви са разочарованията ми от руската стена. Не желая пак да го дразня.   Ползвам 5-6 различни стени и не е редно да се повтарям като полиползвател...   Хубаво е човек да усвои пълноценно ползване на повече програми.

Да и когато коментира трябва да е наясно за какво става въпрос. Дори и като полиползвател! В случая ти не си я инсталирал и коментираш.

Трудно се води диалог с човек който е предубеден. Моля не ми отговаряй и без това темата е за друго. Капиш?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Честно казано това на Outpost или ZA е малко маркетингов ход. Никой вече не се заглежда в това, че стената е блокирала малко шум из мрежака или ping of death и другите типове атаки, които ги имаше освен в Outpost и в Kaspersky Anti-Hacker и в PCTools Firewall от преди 10 години. Каква е файдата след като човек следи отворените си портове и, които приложения имат изходящи и входящи връзки? Факт е, че вече дори стената на Windows си е перфектна откакто добавиха следене и на изходящия трафик, има си опции за създаването на мощни правила и има куп програми с красив GUI (за съжаление писани на .Net) за по-добро управление на вградената стена. Важно е да се следи, кои програми се опитват да се свържат с мрежата. Да, важно е и кой се опитва да получи достъп до системата (но тогава стената пак би трябва да се обади, поне сме го тествали с няколко приятели за стената на Comodo). А това какъв тип атака е блокирала стената или фрагментация на пакетите е полезно само за големите организации, които така или иначе използват WireShark + Fiddler и т.н.. За домашни потребили може само да стовари излишни притеснения като видят в логовете тези блокирани атаки... Не е лошо да ги има предполагам тези опции, но мисля, че и Flexxpoint или Nikval ще кажат колко пъти са видяли те да влизат в употреба. Чудно защо ли не ги слагат в модерните стени в наше време (или ако ги има не се тръби така)...Жалко, че заебаха Sygate...това вече беше стена!

Като цяло повечето типове атаки бяха за да спрат разпространението на червеи за Windows 95, 98 SE, XP и вече или не се използват или са пачнати или ако се спрат като функционалност от самия Windows стават безполезни... Ето и описанието на атакита от които пази и сами си преценете.И тази реклама, че спира DDos...мъка, мъка...Те специални облачни услуги се огъват там. Колкото до скриването на компютъра пак ще излъже само пишман хакерите. Стелт портовете отдавна са даже опасни, защото след като няма отговор на заявката, човека отсреща все пак ще знае, че там има някого...по-добре да са просто затворени, да се качват последните ъпдейти за Windows и приложенията и да се изключват неползваните неща като Remote Access, Netbios, Server услугата, SSDP Discovery и още и още. И пак да кажа...който искат ще го хакнат...те с големи корпорации се справят, какво остава за нас пишман потребителите. :)

Весело посрещане на празника утре! Бъдете здрави, щастливи и обичани! xmastree6.gif

Дал съм картинка, можете да видите атакуващите ай пи адреси, те със сигурност не са моята мрежа. Аутпост блокира ай пи адрес, заедно с подмрежата при две или трикратно сканиране на порт. При еднократно сканиране, само отчита атака, като вероятно защитава прослушвания порт.

B-boy[styLe] показаната класация е заблуда на обикновения потребител, всичко е реклама. И всички тия стени имат дупки, да не мислите че компанийте имат интерес да раздават сигурност, я обърнете въпроса и порасъждавайте.

Редактирано от titan1976 (преглед на промените)

Няма какво да му разсъждавам, може да не разбирам всичко, но ми е по-леко като не се натоварвам с подобни логове, които не ми носят никаква информация. Ще тръгнете да трасирате  всички IP-та от лога?...Шанс...и каква е файдата тогава питам аз? :) Просто да си знаете, че са блокирани? Ами те с лог или не пак ще са блокирани така или иначе. А за да има аномалия като препълване на буфера или друга поразия, все ще бъде засечено от HIPS модула.

Именно, че всичко е реклама...реклама дори за възможносите на outpost относно блокирането на DD0S... Мислите ли, че не мога да покажа подобен лог и от Comodo (само трябва да махна отметката в която съм указал да не записва логове от блокираните акаки над псевдопроцесите System и Windows Operating System)? Това им е работата на стените, да правят мониторинг и анализ на пакетите. Ако стената е пробита веднага ще се разбере така или иначе. Иначе няма перфектен софтуер и никой няма ползва да попада в нашите ръце. Това си е индустрия...

Специално за снимката ти...блокираните портове са 80 и 443, които се използват от HTTP/S при сърфиране. В лога не видях кой е процеса, който ги използва, само блокираните IP адреси...Портовете могаг да се използват и от браузъра ви в момента и от Скайп (ако не са махнати съответните отметки) и от още куп програми (за 443 дори от Remote Desktop).

Ами пуснете един uTorrent и вижте тогава как се случва с входящите и изходящи IP заявки и последвалите блокирани атаки след това.

Както и да е...радвайте се, че блокирате успешно всички атаки. :)

А пък аз няма накакво да се радвам. За две години хакерите които провеждат тия атаки, ме принуждаваха да сменям стена след стена, след стена. Докато ги минах всичките, а те минаха всички от комодо до панда. Е то е ясно че това са заблуждаващи механизми за да тръгне някой да трасира адресите от прихванатото на аутпост. Истинския начин по който влизат си е само за тях ясен. Жалко че никой неможа да ги хване, ако и да беха очевидни, понякога излизаха реалните им адреси.

Ами ние сме по-почистването, не по анализ на влоз (макар ако е имало такъв наистина доста добре да е бил прикрит, защото нямаше следи в логовете). Нали знаеш, че само черна нинджа може да убие друга черна нинджа... :D Но темата за спам е малко под тази. :)

Поздрави и весело посрещане утре! :)

Весела Нова Година! А тестовете вероятно все ще са в съответствие с идеите на тези, които ги поръчват и плащат... Не свикнахме ли вече с това... Мнението ми е да си тестваме ние самите и да споделяме своите изводи, мнения и преценки.

Весела Нова Година! А тестовете вероятно все ще са в съответствие с идеите на тези, които ги поръчват и плащат... Не свикнахме ли вече с това... Мнението ми е да си тестваме ние самите и да споделяме своите изводи, мнения и преценки.

Върни се в темите от преди 3-4 години и разгледай......как се тестваше..с клипове,с шотове и коментари.....сега само се говори......

Весело посрещане на Новата...

• Автор

Върни се в темите от преди 3-4 години и разгледай......как се тестваше..с клипове,с шотове и коментари.....сега само се говори......

Весело посрещане на Новата...

Времената се менят. Весело изкарване на празника. Късмет и много здраве на всички полиполватели и такива като мене анти :D

Лично аз съм за това повече да се говори  и да има логична обосновка.  Не съм следовател -  та да изисквам доказателства.   Когато пробваш почти всичко, нормално е да си създадеш обща преценка ...   Нека който желае си прави клипове, шотове и коментари...Дали изобщо ще ги гледам си е моя преценка - защото не съм на нивото на някой, който тепърва ще бъде обучаван или убеждаван за нещо....Весела Нова Година!

Лично аз съм за това повече да се говори  и да има логична обосновка.  Не съм следовател -  та да изисквам доказателства.   Когато пробваш почти всичко, нормално е да си създадеш обща преценка ...   Нека който желае си прави клипове, шотове и коментари...Дали изобщо ще ги гледам си е моя преценка - защото не съм на нивото на някой, който тепърва ще бъде обучаван или убеждаван за нещо....Весела Нова Година!

В случая не става въпрос за теб и за раследване...Опита който имаш и познанията трябва да бъдат в помощ на нуждаещите се ..и незнаещите....като мен...и половината форум...

• 3 седмици по-късно...

Въпреки че, моя фаворит не е в челната 3-ка,аз съм доволен от резултатите които показва... :)

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Въпреки че, моя фаворит не е в челната 3-ка,аз съм доволен от резултатите които показва... :)

Добре де. С настройките, дето направих по твойте съвети, Комодо е непробиваем практически. Тия от тестовите сайтове, не правят ли оптималните настройки, за всяка програма? Или разчитат, на тези по подразбиране? Щото така, резултатите се променят, много.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.