Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

Добре де. С настройките, дето направих по твойте съвети, Комодо е непробиваем практически. Тия от тестовите сайтове, не правят ли оптималните настройки, за всяка програма? Или разчитат, на тези по подразбиране? Щото така, резултатите се променят, много.

Няма непробиваема,има достатъчно добре пазеща... :) .А за резултатите...ами не се променят-направо се подменят.. :ph34r:

Много бих искал да видя тест с максимални настройки....да видим кой-кого.....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 299,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

Няма непробиваема,има достатъчно добре пазеща... :) .А за резултатите...ами не се променят-направо се подменят.. :ph34r:

Много бих искал да видя тест с максимални настройки....да видим кой-кого.....

Е казах, практически непробиваем. :)

Между другото,  достойнствата му като безплатен и добре защитаващ продукт са факт...поне за мен...а и не  мисля ,че е много сложен за конфигуриране...

Не е. Но, си иска познания. Че иначе, е малко объркващо.

Не е. Но, си иска познания. Че иначе, е малко объркващо.

Предполагам.. интернет образованието трябва да се повишава..за да сме защитени... ;)

Предполагам.. интернет образованието трябва да се повишава..за да сме защитени... ;)

И не само интернет образованието. :)  Ама, нека се почне, от някъде. :D

Добре де. С настройките, дето направих по твойте съвети, Комодо е непробиваем практически. Тия от тестовите сайтове, не правят ли оптималните настройки, за всяка програма? Или разчитат, на тези по подразбиране? Щото така, резултатите се променят, много.

Това зависи от тестващия екип. Много от тестовете се правят с настройки по подразбиране, тоест така както обикновените потребители правят - инсталират програмата и ползват. Други правят определени настройки, според изискванията на теста, а трети си правят настройките както си искат. Та това е много относително и зависи от тестващия екип.

Е казах, практически непробиваем. :)

Е, аз пък ще кажа, че практически непробиваеми неща няма. Краткият ми опит показва, че всичко се пробива по един или друг начин, въпросът е и какви ще бъдат действията на потребителя.  :)

Е, аз пък ще кажа, че практически непробиваеми неща няма. Краткият ми опит показва, че всичко се пробива по един или друг начин, въпросът е и какви ще бъдат действията на потребителя.  :)

Знам че няма непробиваеми неща. Иска ли човек, намира начин.

Тест от

MRG_Effitas.png

MRG-Effitas-360-Assessment-and-Certifica

Сертификата "MRG Effitas 360 Assessment" е за :

• Kaspersky Internet Security
  • ESET SmartSecurity
  • Webroot SecureAnywhere Internet Security

https://www.mrg-effitas.com/wp-content/uploads/2015/02/MRG-Effitas-360-Assessment-Certification-Q4-2014.pdf

• 2 седмици по-късно...

www.av-test.org/en/award/2014/     Победителите в отделните категории за 2014.

Редактирано от Лудият Учен (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Хаха, бацилоразпространителите правят тестове. Добре.
  • 3 седмици по-късно...

www.chart.av-comparatives.org/chart1.php     Real-World Test March 2015

www.av-comparatives.org/detection-test/         File Detection Test March 2015

Редактирано от Лудият Учен (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Е...... на това ,ако не друго,здраве му кажи...

Тест за влиянието на антивирусните програми върху системата

csm_0415_Performance_Fact_Sheet_en_e92f6

csm_0415_Performance_Grafik_Gesamt_en_83

Е...... на това ,ако не друго,здраве му кажи...

Тест за влиянието на антивирусните програми върху системата

Получените резултати, за мен са силно изненадващи и напълно противоположни на резултатите, които получава средностатистически потребител ! Касперски , Битдефендер, Макафи ... оказват най-малко въздействие върху системата !?! Абсурд на абсурдите ! 

Много пара е играла тук!

...

п.п. Сега поглеждам подзаглавието на руската статия : "В течение 14 месяцев лаборатория AV-TEST проводила нагрузочное тестирование антивирусов, рассмотрев компромисс между производительностью и защитой"

Ако се стъпи на подчертаното, като начално условие, т.е. ако посочените числа в теста (за касперски 5.1) представляват съотношение на производителност към степен на защита, то тогава донякъде може да се приеме, че касперски, отчитайки защитата, която дава, може да е относително най-лек. Но ако се разглеждат нещата в абсолютна стойност, да се твърди, че Касперски и битдефендер са "леки" програми е меко казано- смешно! Нито един ползвател, който е пробвал всичко, няма да повярва на такова твърдение! 

Редактирано от T-50 (преглед на промените)

Получените резултати, за мен са силно изненадващи и напълно противоположни на резултатите, които получава средностатистически потребител ! Касперски , Битдефендер, Макафи ... оказват най-малко въздействие върху системата !?! Абсурд на абсурдите ! 

Много пара е играла тук!

...

п.п. Сега поглеждам подзаглавието на руската статия : "В течение 14 месяцев лаборатория AV-TEST проводила нагрузочное тестирование антивирусов, рассмотрев компромисс между производительностью и защитой"

Ако се стъпи на подчертаното, като начално условие, т.е. ако посочените числа в теста (за касперски 5.1) представляват съотношение на производителност към степен на защита, то тогава донякъде може да се приеме, че касперски, отчитайки защитата, която дава, може да е относително най-лек. Но ако се разглеждат нещата в абсолютна стойност, да се твърди, че Касперски и битдефендер са "леки" програми е меко казано- смешно! Нито един ползвател, който е пробвал всичко, няма да повярва на такова твърдение! 

Ама разбира се ,че ще си "вържат гащите" ,иначе как се обеснява необяснимото......

"К команде AV-TEST иногда обращаются пользователи, которые в собственных тестах получают совершенно другие результаты. Это действительно может произойти для определенных конфигураций и в конкретных комбинациях аппаратных и программных средств.".........

Глупости на таркалетки.......

• Автор

При днешните дву и вече четири и повече ядрени процесори и оперативна памет в повечето случаи на 4 гига не виждам някакво значение колко ще дърпа антивируса. То един флашплъгин лапа два пъти повече.

За Касперски

Легенда о Каспере -тормозе будет передаваться из поколения в поколение :)

Легендите са живи ама някои легенди не са вече актуални. 

Ама разбира се ,че ще си "вържат гащите" ,иначе как се обеснява необяснимото......

"К команде AV-TEST иногда обращаются пользователи, которые в собственных тестах получают совершенно другие результаты. Это действительно может произойти для определенных конфигураций и в конкретных комбинациях аппаратных и программных средств.".........

Глупости на таркалетки.......

Защо да не е вярно? Бих казал,че е нормално да има разлика при различни конфигурации и софтуер.

Затова много често даден проблем се появява при едни потребител пък при друг не. Причината е точно в различните конфигурации и софтуера който се ползва. И обикновенно гафовете с неотстрани бъгове са точно заради това,че докладваният проблем не са го възпроизвели разработчиците и е пропуснат с лека ръка.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

"...для определенных конфигураций и в конкретных комбинациях..."

...финансовых средств.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Защо да не е вярно? Бих казал,че е нормално да има разлика при различни конфигурации и софтуер.

Затова много често даден проблем се появява при едни потребител пък при друг не. Причината е точно в различните конфигурации и софтуера който се ползва. И обикновенно гафовете с неотстрани бъгове са точно заради това,че докладваният проблем не са го възпроизвели разработчиците и е пропуснат с лека ръка.

Ник,в случая ,нали се сещаш в каква абсурдна ситуация са изпаднали-тест при определени условия...и се оправдават...Съгласен съм че, добавките на Мозила "лапат"повече,ама Бит-а,като лек....моля ти се.....Я някой да отвори прозореца на Кихо,и да почне да прехвърля файл,и да види колко е натоварването......

Ето ви моментна снимка на Комодо:

8072896O.png

Аз сега "при определени условия" ли съм или не!?

• Автор

Ник,в случая ,нали се сещаш в каква абсурдна ситуация са изпаднали-тест при определени условия...и се оправдават...Съгласен съм че, добавките на Мозила "лапат"повече,ама Бит-а,като лек....моля ти се.....Я някой да отвори прозореца на Кихо,и да почне да прехвърля файл,и да види колко е натоварването......

Ето ви моментна снимка на Комодо,понеже не е в теста:

8072896O.png

Аз Бита не мога да го коментирам и не го правя. Говоря , че има разлика при различни конфигурации и различен софтуер.

Аз Бита не мога да го коментирам и не го правя. Говоря , че има разлика при различни конфигурации и различен софтуер.

Значи,да уточним нещата-съгласен съм с това.Не съм съгласен с резултатите от теста,защото са само за определен тип конфугурации.Затова и зададох въпроса....

"Для теста в лаборатории использовалось несколько компьютеров с абсолютно идентичными аппаратными характеристиками: Intel Xeon X3360 @ 2.83GHz, 4 GB RAM и жесткий диск 500 GB."

Е,моят лаптоп е с далеч по-малки характеристики.....

Ето ви моментна снимка на Комодо:

8072896O.png

това колко рам ползва даден антивирус според мен не е  критерий за лекота, крайна сметка рамта е затова да се ползва, по скоро влиянието върху харда и бързината на системата като цяло са от по голямо значение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.