Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

• Автор

На Касперски все още му трябват допълнителни правила AntiWinlock.

И защо на някои програми биват вдигнати на макс настройките (Аваст например), а на някои (като Касперски) не пипва нищо... а съм сигурен, че настроен ще блокира непознатия локер.

При стартиране на такъв файл системата за момент се заключва. Следва анализ и преименуване на заразеният файл изтриване и отмяна на всички вредоносни действия. Това не се видя в клипа. Каква е причината хич не ми дреме. Пък и нещо не видях да отваря настройките му ....

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 299,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

Да му пише нашата "Французойка". Нещо се губи пак @Exhibit A...

Какво трябва да му кажа на бонзаи?

Да прави каквито си иска тестове с каквито си иска защитни програми , НО дойде ли ред на Касперски само възхвали , щото най-малкото което може да му се случи е от kaldata да му наложат БАН по IP адрес :giggle1: 

Ако може да даде файлчето winlock.

Благодаря.

То вече може и да се засича и тестовете ни няма да са обективни май? :)

И това е възможно.С тия облаци.Все пак ще е интересно.

Поздрави Жоре!

То вече може и да се засича и тестовете ни няма да са обективни май? :)

Да,предполагам си прав.Все пак не ги взимайте чак толкова навътре нещата.Той е момче на 20 години.Не работи и по цял ден е пред компа.Мама и тате го издържат.Плюс това живее в едно френско село и доста my е скyчно...за това е пред копа постоянно.Май някакъв сайт си беше направил(последният път като говорихме ме кани),но аз вече нямам много време за тези неща! ;)

Да прави каквито си иска тестове с каквито си иска защитни програми , НО дойде ли ред на Касперски само възхвали , щото най-малкото което може да му се случи е от kaldata да му наложат БАН по IP адрес :giggle1:

Ех,тази фенщина. :clown:

...p.s.Как са новите версии на BitDefender и Norton.Какво ново там?Никoй,има ли наблюдения?

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

Да,предполагам си прав.Все пак не ги взимайте чак толкова навътре нещата.Той е момче на 20 години.Не работи и по цял ден е пред компа.Мама и тате го издържат.Плюс това живее в едно френско село и доста my е скyчно...за това е пред копа постоянно.Май някакъв сайт си беше направил(последният път като говорихме ме кани),но аз вече нямам много време за тези неща! ;)

Ех,тази фенщина. :clown:

...p.s.Как са новите версии на BitDefender и Norton.Какво ново там?Никoй,има ли наблюдения?

Бита, нищо особено. Няколко месеца го пробвах. Пропуска доста от файловете в темата за подпомагане. Но, всички пропускат. :D

• 2 седмици по-късно...

AV Comparatives File Detection test for September

http://www.av-comparatives.org/detection-test/

ALso real world is out today:

http://www.av-comparatives.org/dynamic-tests/

Нови резултати от AV Comparatives.

Струва ми се, че за Есет, са объркали. Трябва да е в първата група.

По отношение на ESET, да инсталиран е на лаптопа на моята половинка, много коректна програма, по отношение на ресурси, засичане и фалшиви детекции. Не мога да отредя това място.
По отношение на KingSoft, мале, мале, мале... това за мен не никак сериозно. Авира и Касперски, следвани от ESET затова мога да си примиря душата ;) БитДефендъра, голяма реклама в мрежата, а според мен от край време ... не е толкова авторитетна :)

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

AV Comparatives File Detection test for September

http://www.av-comparatives.org/detection-test/

ALso real world is out today:

http://www.av-comparatives.org/dynamic-tests/

Нови резултати от AV Comparatives.

А прави ли ти впечатление , че при статичният тест , разликата между 1-ия и предпоследния е само...някакви си 2%! Т.е. вижда се, че класическото сканиране "на килограм" , вече не може да бъде адекватен критерий за избор на програма , тъй като при него имаме практическо изравняване на програмите.

По-съществена е разликата при динамичният тест, т.е. който е максимално близко пресъздава реалната работа с компютъра. Т.е. ако приемем, че до +-2-2.5% разлика е допустимо, то динамичният тест от септември, показва, че в играта остават само - Тренд Микро, Киху, Панда, Касперски, Авира, Битдефендер, НОД32, Фортинет и Ф.-Секюр... всичко друго - не става! От тия 9 програми, като се отчете и влиянието, което оказват върху системата ... избора доста ще се стесни...  :)

Редактирано от T-50 (преглед на промените)

Сметни, колко са 2%, от 126 335 вируса. Толкова са вирусите, с които е извършен теста. :D  И ще видиш, че не е малка разликата.

По-запознатите, да кажат за този тест. http://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2014/10/avc_fps_201409_en.pdf Какво ви е мнението?

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Сметни, колко са 2%, от 126 335 вируса. Толкова са вирусите, с които е извършен теста. :D  И ще видиш, че не е малка разликата.

Остави тия глупости - 2% са си 2%, и нямат никакво реално практическо значение, и са по-малко и от статистическата грешка, съгласно теорията на вероятностите!  Никога в живият живот няма да сканираш "една торба" с вируси... това е коментирано тук много пъти! Между другото - аналогични мнения срещам вече и във много руски форуми.

• 4 седмици по-късно...

www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2014/11/avc_factsheet2014_10.pdf   Real-World Protection Test - October  2014

www.virusbtn.com/vb100/latest_comparative/index          Virus Bulletin  February-August 2014   Windows 8.1

Редактирано от Лудият Учен (преглед на промените)

Авира free, по-добро представяне от Про версия? :ohmy:  Според Вирус Бюлетин. Това е шега.

• Автор

Авира free, по-добро представяне от Про версия? :ohmy:  Според Вирус Бюлетин. Това е шега.

Ако сложиш една мислена линия и двете са горе долу на едно ниво. Ама Аваст като гледам как са го забутали нещо тоя тест ми изглежда  не айс :D

Отдавна съм спрял да вярвам именно на тази лаборатория. Толкова нагласени тестове че чак ме вбесяват! Лидери са забутани на дъното, измислени програми на върха а безплатни версии по добри от платените си братя от същия антивирус! Е няма такава измислица!

Ако сложиш една мислена линия и двете са горе долу на едно ниво. Ама Аваст като гледам как са го забутали нещо тоя тест ми изглежда  не айс :D

Проактивната детекция на Авира фри, я дават по-добра. Почти 90%, срещу 85% за Про версита.

Авира ми бе любимка преди 6-7 години - сега според мен вече е при недоказаните програми и дори е по-зле и от тях.  Аутсайдер с погрешно блокирани права на достъп ...С погрешна обща преценка.  С много фалшиви тревоги и сложни сработвания.  Тези факти тест не ги лови - значи няма смисъл от такива тестове... Най-добре е човек сам да си пробва.

Редактирано от attj (преглед на промените)

Сега с Cloud системата нещата са коренно различни и не мога да се съглася с твоето мнение, но така или иначе аз разчитем основно на HIPS-a в последно време и на груповите политики. :)

Авира ми бе любимка преди 6-7 години - сега според мен вече е при недоказаните програми и дори е по-зле и от тях. Аутсайдер с погрешно блокирани права на достъп ...С погрешна обща преценка. С много фалшиви тревоги и сложни сработвания. Тези факти тест не ги лови - значи няма смисъл от такива тестове... Най-добре е човек сам да си пробва.

Предизвиквам за тест!!!

Нови проби, детекция и стартиране, продукт на китайците без енджин на Авирци. Доказване само с клипове. Ръкавицата е хвърлена.

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Авира ми бе любимка преди 6-7 години - сега според мен вече е при недоказаните програми и дори е по-зле и от тях.  Аутсайдер с погрешно блокирани права на достъп ...С погрешна обща преценка.  С много фалшиви тревоги и сложни сработвания.  Тези факти тест не ги лови - значи няма смисъл от такива тестове... Най-добре е човек сам да си пробва.

И аз не мога да се съглася с това твърдение. На два пъти иначе инсталвам Авира (на система  ЕксПи) и я махам след 20 минути, но това няма общо с детекцията, де (товари понякога нечовешки. Може да са изоставили неофициално ЕксПи, знам ли.). Повечето проби, които пускам в темата за подпомагане са именно от Авира и често Майкрософт. Преди пусках и от Икарус и доктора, но там фалшовете са наистина доста... При Авира нямам такова наблюдение. Досадното ми е с китайските проби. Те нали имат сделка с китайците, и не знам там, дали няма някакъв проблем, но определено немците са били и ще останат програма, на която може да се разчита. Лично мнение...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Автор

Авира ми бе любимка преди 6-7 години - сега според мен вече е при недоказаните програми и дори е по-зле и от тях.

Защо тогава Кихо ползва енжина на Авира? Мнението ти е пълен шит! Ползвал си я преди 6-7 години и даваш тука мнение!

След моите премеждия с фалшивите аларми на Кихо справка сложих Авира на лаптопа и работата заспа!

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.