Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

Мдааа под  Windows   8.1  тук все още говорим за пряка съвместимост ,рано е за изводи според мен

И все пак адмирации за Bitdefender и Kaspersky 

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 1,8k
  • Прегледи 299,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

www.chart.av-comparatives.org/chart1.php  Real-World Protection   May 2014

Обърнете внимание на отчетливо-низходящият тренд на Аваст, започвайки от октомври 2013 до сега! Т.е. от периода на излизане на новата, крайно неудачна, версия 2014 ! Именно тази версия, необмислена от всякъде (започвайки от интерфейса) ме принуди да се завърна към добрият, стар и проверен във времето НОД 32.

Новата версия 2014 на Аваст, е типичен пример - какво НЕ трябва да се прави и как не трябва да пипаш нещо, което до момента е работило и те е качило на върха! Ако Аваст не преработят коренно неудачната версия 2014, аз предричам, че срива им ще продължи! Щом и АВГ, които дълго време бяха назад, вече ги задминава, значи грешката е вярна !

Обърнете внимание на отчетливо-низходящият тренд на Аваст, започвайки от октомври 2013 до сега! Т.е. от периода на излизане на новата, крайно неудачна, версия 2014 ! Именно тази версия, необмислена от всякъде (започвайки от интерфейса) ме принуди да се завърна към добрият, стар и проверен във времето НОД 32.

Новата версия 2014 на Аваст, е типичен пример - какво НЕ трябва да се прави и как не трябва да пипаш нещо, което до момента е работило и те е качило на върха! Ако Аваст не преработят коренно неудачната версия 2014, аз предричам, че срива им ще продължи! Щом и АВГ, които дълго време бяха назад, вече ги задминава, значи грешката е вярна !

с пуснат усилен режим нещата ще са коренно различни

Редактирано от T H E P L A Y E R (преглед на промените)

baidu редом до касперски и бит-а  :D

Ти още не си разбрал , че когато се подиграваш на Касперски получаваш БАН :mad:

baidu редом до касперски и бит-а  :D

в случая става въпрос за перформънс, така че по скоро е антиреклама за байду  :ph34r:

Защо да е анти-реклама? Impact score е колко не се усеща на системата. Колкото по-малко, толкова по-добре. :)

Само дето Kaspersky и Bitdefender да са толкова леки не ми се вярва, но и скоро не съм ги слагал.

Защо да е анти-реклама? Impact score е колко не се усеща на системата. Колкото по-малко, толкова по-добре. :)

Само дето Kaspersky и Bitdefender да са толкова леки не ми се вярва, но и скоро не съм ги слагал.

Има нещо доста нередно в тези резултати, според мен. До колкото виждам от текста е тествана Панда клауд. Тя се отличава с добра детекция и не голямо въздействие върху системата, а според тези резултати е точно обратното. Освен това Макафи и тренд микро да имат толкова ниска детекция, а и първите места за въздействие върху системата също ми се струват не точно така. 

Нещо не е съвсем нормален теста, лично според мен.

Има нещо доста нередно в тези резултати, според мен. До колкото виждам от текста е тествана Панда клауд. Тя се отличава с добра детекция и не голямо въздействие върху системата, а според тези резултати е точно обратното. Освен това Макафи и тренд микро да имат толкова ниска детекция, а и първите места за въздействие върху системата също ми се струват не точно така. 

Нещо не е съвсем нормален теста, лично според мен.

Кой ти каза че Панда клауд не въздейства върху системата / не я натоварва ???! Сам ли го установи или просто така си пишеш ???!

Вече започвам да се колебая кой от 2-та теста - този или на AV-Test.org е по-далеч от действителността. Говоря за тестовете за влияние върху системата. Разбира се ако тестват на hi-end машини, тогава само най-тромавите биха оказали забележимо влияние. И аз съм съгласен с b-boy, че е по-важно I/O операциите да са по-малко, защото четенето от твърдият диск (освен ако не е SSD) винаги е най-бавно и се усеща забавяне на системата като цяло, отколкото отживелиците кой колко РАМ дърпал.

Потвърждавам, че Panda Cloud не е от най-леките програми. Спъна до невъзможност чисто нова инсталация на XP SP3 миналата седмица на една стара, слаба машина. Мисля че беше със celeron или sempron 1.4 iли 1.6 GHz.

Без нея машината имаше добра бързина.

Сложих  Форти - и при нея не е като да няма никаква - но се оказа значително по-добре отколкото с Панда.

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Шегата на страна, но байдуто найстина се оказа много леко, особено с напълно спрян авира енджин, потествах го със семпъли от  http://www.malwareblacklist.com/showMDL.php и бастардиса всичко което успя да се свали, като всички деф. бяха на касперски и есет :)

Редактирано от T H E P L A Y E R (преглед на промените)

Потвърждавам, че Panda Cloud не е от най-леките програми. Спъна до невъзможност чисто нова инсталация на XP SP3 миналата седмица на една стара, слаба машина. Мисля че беше със celeron или sempron 1.4 iли 1.6 GHz.

Сложих  Форти - и при нея не е като да няма никаква - но се оказа значително по-добре отколкото с Панда.

Тя спъва и тази машина :mad:  та теста на въпросната компания си е много достоверен.

Публикувано изображение

Кой ти каза че Панда клауд не въздейства върху системата / не я натоварва ???! Сам ли го установи или просто така си пишеш ???!

Не знам как ги слагате и тествате тези програми, но облачната версия на панда се оказа доста добре при няколко компютъра. А и не съм казал, че няма въздействие върху системата, а казах "не голямо въздействие върху системата", като основното се усеща при IO операциите си. Но без IO операции не може и това си е нормално. Но чак пък толкова да товари системата, която си показал, не ми се вярва. На доста по-слаби системи от към процесор работи Касперски и Аваст и не се усещат особено.

Щом и втората програма, която си сложил, създава проблеми, то грешката е някъде в машината и/или уиндоуса.

В случая ще ти опонирам, защото малката Панда е вече месец на служебният лаптоп с Уин 7 и се държи отлично - все едно я няма. Докато Киху го изтърпях точно 2 дни.

Ми зависи от доста неща - операционна система, софтуерно обкръжение, стартирани в паметта процеси - нали антивира би трябвало да им обръща внимание, интернет свързаност на стартираните процеси, хардуерна конфигурация, и въобще подобни тестове са малко "едно към кесим", но не бива да се обвинява чак толкова медията, и те деца хранят. Кофтито е когато подобни "резили" ги изкарват някакви компании, които имат самочувствието за самата обективност. Да, Авира на доста места натежава, на доста - не. С Касапа е същата работа. Да не говорим за начина, по който си поддържаш системата. Всичкото там специалист ти казва: "Инсталирайте толкова програми, колкото са ви нужни - колкото по-малко, толкова по-добре". Колко хора се вслушват в този съвет. Аз самият не се вслушвам в тях. "Просто не мога да се въздържа" :).  Стартиращите със системата процеси да са, колкото може по-малко. Отделно дефрагментация на диска, на регистъра, гигабайти временни файлове и увиснали деинсталации. Тоест, субективно е. Най-добър тест е личния опит, защото твойто животинче си го познаваш най-добре. 

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Щом и втората програма, която си сложил, създава проблеми, то грешката е някъде в машината и/или уиндоуса.

В случая ще ти опонирам, защото малката Панда е вече месец на служебният лаптоп с Уин 7 и се държи отлично - все едно я няма. Докато Киху го изтърпях точно 2 дни.

Не е от уиндоуса - имам го отдавна, проверен е с времето - hash (msdn) и вече съм го слагал сигурно на 50 стари машини.

Чисто нова инсталация - и се осети разлика огромна. Просто в този случай така се получи и споделих мнение след коментарите за последния перформанс тест...

П.П. Може и от друго да е - след Панда запонах да инсталирам доста нови програми (плеяри, записващи програми, офис пакет, скайп и пр.). Може първоначалната им проверка (инсталиране на драйвери и сървиси, първи връзки с интернет) от антивируса (нищо че е облачен) да е забавила като цяло слабата машина.

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

www.av-comparatives.org/retrospective-test/ Heuristic/Behaviour Test March 2014

Редактирано от Лудият Учен (преглед на промените)

Странни резултати:

Bitdefender - 98%;

Kaspersky Lab - 97%.

То излиза, че програмите на тези две компании могат да минат и без дефиниции. Публикувано изображение

• Автор

Странни резултати:

Bitdefender - 98%;

Kaspersky Lab - 97%.

То излиза, че програмите на тези две компании могат да минат и без дефиниции. Публикувано изображение

За Bit Defender не знам но с Kaspersky мога и без дефиниции. Достатъчен е Trusted Applications Mode

The Trusted Applications mode in Kaspersky Internet Security 2015 blocks all applications that are not considered Trusted (for example, the applications on which there is no information in Kaspersky Security Network database or those received from an unreliable source). Thus, Kaspersky Internet Security 2015 only allows known and trusted applications and ensures their safe execution.

За Bit Defender не знам но с Kaspersky мога и без дефиниции. Достатъчен е Trusted Applications Mode

Вярно, че с този режим Касапът може да опази системата напълно, ама в теста доколкото разбрах изключват облака, а без него си мисля, че ще блокира и безопасни файлове, които не са били анализирани преди спирането му. Уж са се опитали да тестват само евристиката и проактивната защита на програмите, ама си мисля, че са забравили да премахнат дефинициите, които идват с инсталаторите, защото ми се струват нереални тези резултати.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.