Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

http://www.comss.ru/page.php?id=1759 доста интересен тест, панда клоуд тук е доста назад, интересно защо?

Защото тези правят някакви супер смешни тестове. 100%, какво е това 100%. Пишат: пускаме им буби, квот' остане го изпълняваме...Та 100%, на какво е? На статична детекция? Или след изпълнението на файловете? И много интересно на Комодо настройките по подразбиране, ако са изолирали файл, те за какво го смятат? И 3% при вредните сайтове...  :nono:

40 на ден за колко дена? През целия месец? И ако някакъв файл събори антивира на първия ден?

Много ми харесват показаните резултати за вредни ввръзки - 3 от първите 4 - безплатни програми, но за резултата на Касапа и на Комодо ме съмнява много... Ако са фишинг адреси без зловреден код и Касапа се е издънил, ок, но ако са адреси със зловреден код - не - ЕСЕТ, Тренд Майкро и Нортън пред него... хм... Просто Касапов на зловреден код не знам как го бие Аваст безплатната, не Интернет Сек.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 300k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

Публикувано изображение

AV-Comparatives Summary Report 2013

Product of the year: Kaspersky

Top-rated products: Avast, Avira, BitDefender, ESET, BullGuard, Fortinet, F-Secure

http://www.av-comparatives.org

Редактирано от Calando (преглед на промените)

Публикувано изображение

AV-Comparatives Summary Report 2013

Product of the year: Kaspersky

Top-rated products: Avast, Avira, BitDefender, ESET, BullGuard, Fortinet, F-Secure

http://www.av-comparatives.org

тоя аваст в челната тройка ме удиви леко :ph34r:

губи ми се ф секюр в риъл ворлд класацията и авирата при детекшъна.

Редактирано от G H O S T R I D E R (преглед на промените)

Не знам, в моите тестове 360 Internet Security е на отлично ниво, а и не само при мен, а тука нещо куца, според мен ... не е толкова лоша програмата, колкото я представя.

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Не знам, в моите тестове 360 Internet Security е на отлично ниво, а и не само при мен, а тука нещо куца, според мен ... не е толкова лоша програмата, колкото я представя.

защото  я тестват с настройки по подразбиране без QVM

Да пишат каквото си искат.Който ползва програмата знае за какво става въпрос.

:offtopic_s: :offtopic_s:

На китайката съм много навит аз, обаче, ако може поне някой с познания по езика да преведе на английски... не съм свикнал, да гледам като голям камък.

А и това: Публикувано изображение ми допада :)

А с настройки по подразбиране, много от фаворитите куцат ;)

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

На китайката съм много навит аз, обаче, ако може поне някой с познания по езика да преведе на английски... не съм свикнал, да гледам като голям камък.

Няма начин да се преведе китайката, поне на тая етап.Дръпнатите изключително добре са скрили езиковите файлове.Дори да бъдат намерини, ще бъде много друдна за превод от гледна точка на това, че един йероглиф (не всички) замества няколко наши думи и мястото за превод на реда ще бъде недостатъчно и ще стане каша.

няма кой знае какви настройки да й се правят, просто активираш енджините на авира и бита и си готов, тя е пълен автомат

няма кой знае какви настройки да й се правят, просто активираш енджините на авира и бита и си готов, тя е пълен автомат

Проблемите там са от друго естество.Когато хипса извади запитване за подозрителен файл или процес (примерно крак за офис пакета ) има да се чудиш кое, как и защо:

Публикувано изображение

По мои наблюдения точно тези запитвания са в пъти повече от английската, най-вече заради допълнителните модули за защита.

Проблемите там са от друго естество.Когато хипса извади запитване за подозрителен файл или процес (примерно крак за офис пакета ) има да се чудиш кое, как и защо:

Публикувано изображение

По мои наблюдения точно тези запитвания са в пъти повече от английската, най-вече заради допълнителните модули за защита. Иначе не знам ав-компаратив какво тестват ама на мойте тестове бай кихчо си е отличен. 

няма такъв фил форти да лови повече от кихчо само в сферата на научната фантастика може да се случи това. Така, че момци вярвайте на собствените си тестове там е истината!

Има го това нещо!

Хубава е китайката ама е малко по тежичка все пак си е класа и то голяма!

Изпробвах го преди няколко дена на заразени компове английския Кихчо справи се много добре. Дори прочисти заменени системни файлове от вирусите. Може би сте забелязали при скениране да изписва вместо дефиниция file tampered

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

:offtopic_s:  :offtopic_s:

С откриването и отстраняването на  Stubborn вируси също се справя много добре, но стига отклоняване...!

Е нали можем да споделяме и резултати от наши лични тестове не само да коментираме ав-компаратив? Които ме съмняват в данните си!

Доста любопитна класация на сайт, който не знам известен ли е, но класацията звучи доста интригуващо, още повече, че не представя какво е БИЛО най-доброто, а това, което ще "рулира" тази година:

Best Security Software 2014

Antivirus Software

Gold Award: Bitdefender Antivirus Plus 2014

Silver Award: Kaspersky Anti-Virus 2014

Bronze Award: G Data AntiVirus 2014

Internet Security Suites

Gold Award: Bitdefender Internet Security 2014

Silver Award: Kaspersky Internet Security 2014

Bronze Award: Norton Internet Security

Premium Security Suites

Editor’s Choice: Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete

(Не знам причината, поради която е подценнявана (у нас?) тази програма. Имаше промоция във Фейса, шестмесечна и аз я ползвах, не знам около месец. Хохо, има невероятни контроли, напълно облачна, нещо обаче не ми стана ясно защо след промяна на настройките се връщаха на дефолт. Вероятно аз нещо не съм разбрал как става. За съжаление не става за тестове. Принципа й на работа е различен, така че ако гледате клипчета в тубата, внимавайте (languy77 я беше разбил, обаче с дефолт настройки, което е глупаво, защото както казах тя не работи на традиционния принцип на антивирите...).

Antimalware / Antispyware

Gold Award: Malwarebytes Anti-Malware

Silver Award: HitmanPro 3

Bronze Award: STOPzilla AntiMalware

Mobile Security Software

Editor’s Choice: Kaspersky Internet Security for Android

Free Antivirus Software

Editor’s Choice: avast! Free Antivirus 2014

Internet Privacy Software

Gold Award: Piriform CCleaner

Silver Award: ParetoLogic Privacy Controls (преди години продуктите на Pareto много ми харесваха, но по едно време не разбрах купиха ли ги, какво стана...)

Bronze Award: CyberScrub Privacy Suite

Encryption Software

Editor’s Choice: Folder Lock (единствено тук се позачудих, но пък не съм я ползвал, де. В смисъл... зачудих се защо не е TrueCrypt да речем)

Password Management Software

Editor’s Choice: Kaspersky Password Manager

Любопитно е да видиш подобно ниво на признание за Касапа от западняци, ако са такива. Обикновено при споменаването на Русия, те се сещат за Сталин, Гулаг и Студената война.

Единственото по-упътващо за сайта е един банер, че са партньори на EFF.

• Автор
Password Management Software

Editor’s Choice: Kaspersky Password Manager

Любопитно е да видиш подобно ниво на признание за Касапа от западняци, ако са такива. Обикновено при споменаването на Русия, те се сещат за Сталин, Гулаг и Студената война.

Единственото по-упътващо за сайта е един банер, че са партньори на EFF.

Ха ха тука направо ме разбиха. Kaspersky Password Manager това е Sticky Password с името на Касперски и е орязана с лимит до 15 акаунта :D

Ясно колко са в час :)

Ха ха тука направо ме разбиха. Kaspersky Password Manager това е Sticky Password с името на Касперски и е орязана с лимит до 15 акаунта :D

Ясно колко са в час :)

Какво - не е добра, значи? Аз не съм я пробвал, използвам KeePass. Аз за криптософтуера се позачудих.

• Автор

Какво - не е добра, значи? Аз не съм я пробвал, използвам KeePass. Аз за криптософтуера се позачудих.

Да съм казал,че не е добра? Просто при версията в Kaspersky PM има лимит от 15 акаунта,докато в Sticky Password при про версията няма ограничения,в безплатната има ограничение до 15 акаунта. И се обновява по-често за разлика от тази на KPM  :)

Аз за криптософтуера се позачудих.

Явно не са чували и за Kaspersky KryptoStorage  - http://www.kaspersky.com/af/kaspersky-kryptostorage?AID=10273799&PID=6231819

[*]www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-8/novdec-2013/   WINDOWS 8.1

Редактирано от Лудият Учен (преглед на промените)

Softonic: Best Antivirus 2014Всяка година, Softonic класира антивирусни програми и предлага най-добрите антивирусни, като ги класифицира по следния начин: ниво на засичане, бързодействие и качеството на интерфейса.http://www.comss.ru/page.php?id=1799

Softonic: Best Antivirus 2014

Всяка година, Softonic класира антивирусни програми и предлага най-добрите антивирусни, като ги класифицира по следния начин: ниво на засичане, бързодействие и качеството на интерфейса.

http://www.comss.ru/page.php?id=1799

тия гъзета що не са тествали и платения бит заедно с фреето, да видим кой каде е

аваст 2014 се представя по зле от от аваст 8, нещо са я объркали тая 9 версия

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.