Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

....най-малкото заради това, че е най-лекото нещо, след Аваст.

Като вземете да говорите, ама и то празни приказки :)

Тежкото Комодо, покажи ми Аваст, а камоли ЕСЕТ, да отбележа, че пакета е пълнофункционален, да не ми пускате снимка на безплатното  "голо" Авастче ;) а на ЕСЕТ както и да го показвате е по-тежък !

Публикувано изображение

Снимка и от KillSwitch

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 300k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

Като вземете да говорите, ама и то празни приказки :)

Тежкото Комодо, покажи ми Аваст, а камоли ЕСЕТ, да отбележа, че пакета е пълнофункционален, да не ми пускате снимка на безплатното  "голо" Авастче ;) а на ЕСЕТ както и да го показвате е по-тежък !

Публикувано изображение

Снимка и от KillSwitch

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Форти ползва доста повече Рам памет и не виждам да е "тежка "на компа.Рам паметта няма нищо общо.

Ами аз доколкото виждан от първата снимка има и "00" показващи натовареността на ЦП, към момента. А и РАМ-та също влия ;)
Казах каквото имам, лека вечер не ми се спори, че от този вид дилеми.. нищо градивно. Лека вечер.

Публикувано изображение

Публикувано изображение
Публикувано изображение

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Ами аз доколкото виждан от първата снимка има и "00" показващи натовареността на ЦП, към момента. А и РАМ-та също влия ;) Казах каквото имам, лека вечер не ми се спори, че от този вид дилеми.. нищо градивно. Лека вечер.

тука гледай за "тежести"!  на абсолютно еднакви машини е била инсталацията! Най-лек е Аваст, после идва НОД-а...колкото и да не ти се вярва, но това са фактите!  :)

На ръце ли ще я носиш та гледаш лекото?

Няма тежка програма, има малко рам!Набийте си го в главите  веднъж за винаги!

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Всъщност рамта е важна, но зависи, кой параметър се гледа. Working Set може да показва едно, но ако се включи Private Bytes и картинката се променя...

Публикувано изображение

Но РАМ-та вече е доста евтина и подобно на хардисковете (където цената на GB е доста сносна) едва ли ще е проблем за всяка модерна система...все пак игрите или приложения като Adobe Premiere CS6 лесно достигат до 5-6 GB РАМ от воле...

Публикувано изображение

Друг е въпроса и не толкова за CPU използваемостта, а за заявките към хардиска... I/O операциите...те наистина могат да накарат компютъра да се забави доста...не случайно в Windows Vista/7/8 се взима най-ниската оценка на даден компонент като основна оцена, а тя в повечето случаи е на стандартните хардискове (5.9), освен ако не са в РАИД 0 конфигурация, по-голяма скорост на въртене на шпиндела като на Velociraptor-a или SSD...

Не на последно място има и едно досадно забавяне при отваряне на папка с много изпълними файлове...минава доста време докато се опреснят иконите на програмите (там лидер по забавяне е MSE)...Comodo има няколко режима на сканиране в реално време (при кумулативно сканиране, а не такова при достъп) се ядва положението, avast и те имат опция да се сканира файла само при стартиране, Касперски разчита на складиране на кешове за вече проверени файлове (преди използваше разни ADS стриймове) и т.н. Все полезни операции по-забързването на сканирането при достъп в реално време (но за жалост далеч не всички програми за защита предлагат подобна функционалност)...

тука гледай за "тежести"!  на абсолютно еднакви машини е била инсталацията! Най-лек е Аваст, после идва НОД-а...колкото и да не ти се вярва, но това са фактите!  :)

Ако трябва да сме честни най-лек е ad-aware!

Интересно сравнение на платени и безплатни пакети за защита: http://www.anti-malware.ru/compare/free_vs_paid_internet_security_2013

Бтв - този сме го изтървали:

http://www.anti-malware-test.com/firewall_test_outbound_protection_2013

Хммм очаквах повече от Emet, ще взема да го тествам лично пак (след като вече финалната версия е наяве)...

http://www.youtube.com/watch?v=6DdIJDA9rpk

Не на последно място има и едно досадно забавяне при отваряне на папка с много изпълними файлове...минава доста време докато се опреснят иконите на програмите (там лидер по забавяне е MSE)...Comodo има няколко режима на сканиране в реално време (при кумулативно сканиране, а не такова при достъп) се ядва положението,

Това е причината винаги когато съм ползвал антивирусна папките с много изпълними файлове да ги поставя в изключенията.

Публикувано изображение

Абе и така става, но и това е леко заобикаляне на проблема...не се знае след някой ъпдейт, коя ще се окаже вредоносна (аз съм си проверявал източниците, но все пак понеже тегля и тествам доста софтуер не мога да си позволява да не ги проверявам един път в месеца например с нови дефиницийки)...Иначе специално при Comodo няма нужда от такива манупулации, ако в настройката на антивируса е избран режим на сканиране - кумулативен (а не сканиране при достъп). :)

При мен и на кумулативен режим пак ми сбъгва индексирането на файловете. ;)

При мен и на кумулативен режим пак ми сбъгва индексирането на файловете. ;)

така е! затова я разкарах навреме. 

http://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2013/09/avc_fdt_201309_en.pdf

Отново малоумен тест от AV-Comparatives. Статчна детекция. Симантек на последно място. Някой въобще обяснил ли им е метода на работа на програмата.

така е! затова я разкарах навреме. 

дам, при ъпдейт също тежи, не бих я ползвал докато не я оптимизират и спре да бави

Редактирано от Ghost Rider (преглед на промените)

Отново малоумен тест от AV-Comparatives. Статчна детекция. Симантек на последно място. Някой въобще обяснил ли им е метода на работа на програмата.

Те са като нашия T-50 - правят нещо, но никой не знае какво точно! :D

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Ми нормално,теста е за файлова детекция а Нортон не е много добър ако не се мине през облака.

Нормално за Авира те са доста добри в файловото засичане и дефениции.

• Автор

Ми нормално,теста е за файлова детекция а Нортон не е много добър ако не се мине през облака.

Достатъчно файла да е с цифров подпис и става страшно   ;)  Напоследък AntivirusPro  разкатава фамилията на Нортончо и Касапчо.  :ph34r:

Достатъчно файла да е с цифров подпис и става страшно   ;)  Напоследък AntivirusPro  разкатава фамилията на Нортончо и Касапчо.  :ph34r:

Ти обаче виж микрософт как нямат фалшиво засичане и то от както е излязла тяхната програмка. :D

Ти обаче виж микрософт как нямат фалшиво засичане и то от както е излязла тяхната програмка. :D

то при тях по принцип деф. са кът,  камоли фалшиво засичане да има :ph34r:

Редактирано от Ghost Rider (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.