Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

• Автор

Вярно, че с този режим Касапът може да опази системата напълно, ама в теста доколкото разбрах изключват облака, а без него си мисля, че ще блокира и безопасни файлове, които не са били анализирани преди спирането му. Уж са се опитали да тестват само евристиката и проактивната защита на програмите, ама си мисля, че са забравили да премахнат дефинициите, които идват с инсталаторите, защото ми се струват нереални тези резултати.

Е все пак е трябва да се обнови програмата поне веднъж. На шефа лаптопа не е обновяван от миналата година ЮЛИ месец и  лаптопа му бачка без проблем. Всичко непознато е забранено и всичко инсталирано работи и се обновява.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 299,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

Колко "независими" са независимите антивирусни тестове....

http://articles.antivirus.ua/content/antivirus-tests

Нищо ново, под слънцето не казваш. Това мисля е ясно, за всеки. Но не забравяй, че на този 'тест', не стартират тези вируси. И тук се крие разковничето. А и по никакъв начин, човека направил клипа, не доказа че тестваните архиви, съдържат зараза. Публикувано изображение

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Прочети и статията...Целта на клипа е друга....

Знам за какво става въпрос, в общи линии. Не отричам, че разните там 'тестове', може да зависят от този дето плаща. И да се получат, съответните резултати. Същата история е и със списания Ауто Билд. Основния спонсор е VW Grup. Е познай, защо в почти всички сравнения, печелия кола от този концерн? Публикувано изображение  Та и тук е същото. Но и клипа, не е коректен. На украинско-руската антивирусна, се вижда, че е работила 1 час. Ако забеляза, когато цъкаше из програма, са секунди се видя, че от последния ъпдейт е минал 1 час. А уж, се инсталира в момента и веднага се тества. Та в общи линии, съм съгласен с идеята на статията.

www.chart.av-comparatives.org/chart1.php   Real-World Protection Test - March to June 2014

Редактирано от Лудият Учен (преглед на промените)

Браво на Panda, Bitdefender, Avira, Kaspersky и Qihoo (в низходящ ред)...малко странно за последния след като използва първите два енджина, защо има разлика...освен да не са били активни всичките..

Браво на Panda, Bitdefender, Avira, Kaspersky и Qihoo (в низходящ ред)...малко странно за последния след като използва първите два енджина, защо има разлика...освен да не са били активни всичките..

Qihoo е Интернет Секюрити, само с Битдефендъра. Тотал Секюрити, не го тестват още никъде. Не знам защо, явно още китайците не го дават. 

П.П Доста фалшиви аларми при Бита? Чак ми е странно. В други тестове, на същия сайт, е имал по-малко. Даже никакви.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Qihoo е Интернет Секюрити, само с Битдефендъра. Тотал Секюрити, не го тестват още никъде. Не знам защо, явно още китайците не го дават. 

П.П Доста фалшиви аларми при Бита? Чак ми е странно. В други тестове, на същия сайт, е имал по-малко. Даже никакви.

Дори и само с него да е, той пак има по-добър резултат от 3-те енджина на Qihoo, което е странна. Иначе забравих, че само китайската версия на IS има и Avira + Bitdefender

Дори и само с него да е, той пак има по-добър резултат от 3-те енджина на Qihoo, което е странна. Иначе забравих, че само китайската версия на IS има и Avira + Bitdefender

Има такива аномалии, ако мога така да се изразя. На какво се дължат, не знам.

www.chart.av-comparatives.org/chart1.php   Real-World Protection Test - March to June 2014

не ми стана ясно - за коя панда става въпрос? обикновената и малката?

---

п.п. видях - малката панда е! 

Редактирано от T-50 (преглед на промените)

Не знам хора аз от мои лични наблюдения не съм толкова очарован от пандата колкото са от av-comparatives! Но нали знаете поговорката "Който плаща той поръчва музиката" Същото се отнася и до казуса ви относно това че Битдефендер е с по добра детекция от Кихо който има много повече енджини!

Не знам хора аз от мои лични наблюдения не съм толкова очарован от пандата колкото са от av-comparatives! Но нали знаете поговорката "Който плаща той поръчва музиката" Същото се отнася и до казуса ви относно това че Битдефендер е с по добра детекция от Кихо който има много повече енджини!

Е все пак, разликата е 0.6%. Китаеца е 99.2%, Бита 99.8%. Това дето се вика, влиза в статистическата грешка. Публикувано изображение  На мен, ми е интересно фалшивите детекции на Бита. Цели 10 парчета. Пък китаеца 'само' 4. Публикувано изображение  Това, не ми се вярва.

Е все пак, разликата е 0.6%. Китаеца е 99.2%, Бита 99.8%. Това дето се вика, влиза в статистическата грешка. Публикувано изображение  На мен, ми е интересно фалшивите детекции на Бита. Цели 10 парчета. Пък китаеца 'само' 4. Публикувано изображение  Това, не ми се вярва.

Нали се сещаш, че в подобни тестове 0.6% могат да се равняват на 10.000 файла? :) Колкото до разминаването, да не забравяме, че Qihoo има и облак, както и не се знае с колко закъснение получават актуализациите за дефинициите на Bit-а. Все пак не вярвам Bitdefender-a да са прости и да си продадат енджините на доста компании с всички екстри без да си оставят вратичка и след това никой да не обърне внимание на техния продукт, който е и платен. По-скоро в клаузата сигурно има забавяне на обновяването на дефинициите за да може все пак компанията, която продава енджина на да има някакво предимство и надмощие на продукта си - иначе кой би се насочил към техните продукти? :)

Нали се сещаш, че в подобни тестове 0.6% могат да се равняват на 10.000 файла? Публикувано изображение Колкото до разминаването, да не забравяме, че Qihoo има и облак, както и не се знае с колко закъснение получават актуализациите за дефинициите на Bit-а. Все пак не вярвам Bitdefender-a да са прости и да си продадат енджините на доста компании с всички екстри без да си оставят вратичка и след това никой да не обърне внимание на техния продукт, който е и платен. По-скоро в клаузата сигурно има забавяне на обновяването на дефинициите за да може все пак компанията, която продава енджина на да има някакво предимство и надмощие на продукта си - иначе кой би се насочил към техните продукти? Публикувано изображение

Съгласен съм, с това дето казваш за енджина на Бита. А може и да е по-стар, като технология. Или да имат достъп до китайския облак. Те си знаят, щом са го дали на китайците. Публикувано изображение  Едва ли са баш 10 000 вируса. Ама знае ли човек. Публикувано изображение

Същото се отнася и до казуса ви относно това че Битдефендер е с по добра детекция от Кихо който има много повече енджини!

В теста влиза в действие и проактивната защита на бита - актив вирус контрола (наличен само при битдефендер), а не само детекция с енджините. От тук идва разликата.

Нали се сещаш, че в подобни тестове 0.6% могат да се равняват на 10.000 файла? 

Ако трябва да гледаме реално, то 0.6% като число, е едно голямо нищо и даже е доста по-малко от статистическата грешка. Да, в теста 0.6% може да се равнява и на 10000 файла (едва ли обаче наистина е така), но в "живия живот" обикновено се равнява на 1-2 файла !  :)

Така, че обективно погледнато, реалната практическа разлика между първите 5-6 програми, не е кой знае колко съществена, и даже Аваст, който е в "златната среда", спокойно би вършил работа на домашен потребител. Разбира се малката Панда все повече показва, че не е за пренебрегване, но към момента Аваст все още продължава да предлага повече допълнителни опции, в сравнение с Панда-та.

В теста влиза в действие и проактивната защита на бита - актив вирус контрола (наличен само при битдефендер), а не само детекция с енджините. От тук идва разликата.

Никой няма по-добра проактивна защита от тази на Comodo и това е една от причините те да не участват в теста.

Никой няма по-добра проактивна защита от тази на Comodo и това е една от причините те да не участват в теста.

"Никой няма по-добра проактивна защита от тази на Comodo...."  и по-здрава връзка с ..."Призма" !  :ph34r: 

"Никой няма по-добра проактивна защита от тази на Comodo...."  и по-здрава връзка с ..."Призма" !  :ph34r: 

Поясни каква е тази връзка. Аз си признавам - многогодишен фен съм на три програми и все към тях се връщам...Симантек, Комодо или Рисинг...Останалите все ми се струват по-зле от тях - обаче отчитам възможна субективност и при собствените си  изводи.

Поясни каква е тази връзка. Аз си признавам - многогодишен фен съм на три програми и все към тях се връщам...Симантек, Комодо или Рисинг...Останалите все ми се струват по-зле от тях - обаче отчитам възможна субективност и при собствените си  изводи.

Дай линг към Рисинг. Че сайта им не работи. Да я разгледам. 

http://www.rising-global.com/ това ми излиза. 

Егати пандата направо кърти! Изобщо да не ми се вярва тоя резултат ама хайде нейсе!

Пробвах я, уеб защитата й я дърпа напред, иначе като детект на архивите не е кой знае какво.

Редактирано от T H E P L A Y E R (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.