Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита според AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin и други. - 3 част

Featured Replies

това колко рам ползва даден антивирус според мен не е  критерий за лекота, крайна сметка рамта е затова да се ползва, по скоро влиянието върху харда и бързината на системата като цяло са от по голямо значение

Съгласен,но в случая теста е за влиянието върху системата.Честно казано,изобщо не ме интересува какъв процент от рам-а ще използва ,стига да е ефективен коефициента на полезност.

Недоволството ми е по-скоро към тестовите компании,които умишлено подвеждат....Достатъчно факти,в снимков материал,мога да постна,но не искам да се разрази спор,подобен на "моята е по-добра".Всички ползваме защита-с 2 клика се вижда коя колко ползва.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 306,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "БУК-М2Е"
    "БУК-М2Е"

Поиграх си да сведа до табличен вид динамичните тестове, за тази година, на AV-Comparatives В голямата таблица са дадени резултатите на повечето (по моя преценка) програми, участвали в динамичните т

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Попаднах на интересен друг канал в тубата (който също тества често защитни програми срещу ransomware). Могат да се извадят някои заключения: Kaspersky Free Antivirus е толкова орязана, че е

• Годишен отчет от Dennis Technology Labs ,определящ най-добрата програма за защита   Колебанията в ефективността през годината Влияние върху системата http://dennistechnologylabs.com/reports/

Публикувани изображения

То, хубаво показвате графики и резултати от тестове, но не виждам нищичко за един играч - WebRoot!?!?!

То, хубаво показвате графики и резултати от тестове, но не виждам нищичко за един играч - WebRoot!?!?!

Без претенции за актуалност:

Кратко представяне:

http://www.comss.ru/page.php?id=2253

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Касперски се държи относително добре на моя двуядрен лаптопски процесор. Единствено яде от него, когато правя пълно сканиране. Тогава спирам да правя каквото и да е и оставям антивируса да си свърши работата за 2-3 часа.

• 2 седмици по-късно...

Avira защо я няма? Толкова ли е зле вече?

Не мисля, че е зле. На на графиката не знам за кой път дъни 100%. А защо е няма...ми щото кой вече вярва на тези тестове. Стават за сутрешното кафе и нищо повече. :D

http://www.chart.av-comparatives.org/chart1.php

Хм, двойка за Комодо.

Засичането никога не е била от силните му страни, но това е една от малкото програми, която може да те опази дори без AV модула си. :)

Не мисля, че е зле. На на графиката не знам за кой път дъни 100%. А защо е няма...ми щото кой вече вярва на тези тестове. Стават за сутрешното кафе и нищо повече. :D

http://www.chart.av-comparatives.org/chart1.php

Засичането никога не е била от силните му страни, но това е една от малкото програми, която може да те опази дори без AV модула си. :)

На по-горния тест, не мога да схвана, как безплатния Битдефендър, ще се справя по-добре от Комодо?  :ohmy:  Или стабилно е платено, или са спрели всички функции на Комодо, и са оставили само антивирусния модул. 

На по-горния тест, не мога да схвана, как безплатния Битдефендър, ще се справя по-добре от Комодо?  :ohmy:  Или стабилно е платено, или са спрели всички функции на Комодо, и са оставили само антивирусния модул. 

http://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/

http://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-7/april-2015/comodo-internet-security-premium-8.1-151521/

Аз винаги съм се чудил какво  точно означава това:

"

Comodo Internet Security Premium

During March and April 2015 we continuously evaluated 22 home user security products using their default settings. We always used the most current publicly-available version of all products for the testing. They were allowed to update themselves at any time and query their in-the-cloud services. We focused on realistic test scenarios and challenged the products against real-world threats. Products had to demonstrate their capabilities using all components and protection layers. "

И по-специално на последното изречение......

http://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/

http://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-7/april-2015/comodo-internet-security-premium-8.1-151521/

Аз винаги съм се чудил какво  точно означава това:

"

Comodo Internet Security Premium

During March and April 2015 we continuously evaluated 22 home user security products using their default settings. We always used the most current publicly-available version of all products for the testing. They were allowed to update themselves at any time and query their in-the-cloud services. We focused on realistic test scenarios and challenged the products against real-world threats. Products had to demonstrate their capabilities using all components and protection layers. "

И по-специално на последното изречение......

Ала-бала приказки. :D  Просто няма начин, да не спират поне пясъчника на Комодо. За да е 'честно' сравнението. :D  Иначе, как с работещ пясъчник, ще се допусне зараза?

Прав си ;)

http://dsec.ru/upload/medialibrary/216/216367fd007f81be723f5d4fc47184e0.pdf

Тест на автозащитата на девет продукта. Как беше, мернах тук "авторитетно" мнение за безплатните и платени продукти... Дооообре...

• 3 седмици по-късно...

Panda и Trend Micro по-добри от Kaspersky?

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Ako са тествали само с вредоностни адреси веб гарда на тренда найстина е най добър

Ako са тествали само с вредоностни адреси веб гарда на тренда найстина е най добър

Mда...и добро представаня и на Kaspersy, Tencent и Avira.

Panda и Trend Micro по-добри от Kaspersky?

Ето какво влияние оказва наличието на безплатна версия, при това - облачна ! 

Някой помни ли преди години, преди да се появи безплатната облачна панда, къде беше програмата в класациите - никой не искаше и да чуе за старата, тежка Панда, гълтаща цялата памет.  

А някой помни ли къде беше Аваст между 5-а и 7-а версия включително, и къде отиде след като дойде 8-а боклучава версия!?

• Автор

Някой помни ли преди години, преди да се появи безплатната облачна панда, къде беше програмата в класациите - никой не искаше и да чуе за старата, тежка Панда, гълтаща цялата памет.  

А някой помни ли къде беше Аваст между 5-а и 7-а версия включително, и къде отиде след като дойде 8-а боклучава версия!?

Съгласен съм но виж и фалшивите засичания на Пандата.Графиката отдолу.Ти по добре знаеш дали е така де...нали я ползваш по дълго време.Според графиката единствено F-Secure я бие по фолсове.

2015-06-16_01h27_00.jpg

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Съгласен съм но виж и фалшивите засичания на Пандата.Графиката отдолу.Ти по добре знаеш дали е така де...нали я ползваш по дълго време.Според графиката единствено F-Secure я бие по фолсове.

2015-06-16_01h27_00.jpg

Не знам дали е така, понеже отдавна не се е обаждала, но предпочитам да се доверя на програмата (която и да е тя) и да разкарам подозрителния файл или сайт.  

Ако погледнем обективно :

• Касперски успява се държи в челото, благодарение на много, много  къртовски труд на цялата фирма 
  • Панда - благодарение на облака и безплатната версия, даваща много потребители,
  • Битдефендер - благодарание на предоставянето на енджина си (макар и от по-старите версии) на голям брой външни фирми, като по този начин също покрива голям спектър от потребители. Ако Бит-а спре да дава енджина си на външни фирми - за няколко месеца ще се срине!

Това са три различни бизнес модела, даващи еднакъв резултат, но по различен път!

Редактирано от T-50 (преглед на промените)

Бе и panda си има кусури.

Излакомиха се и премахнаха DataShield от безплатната версия.

Тук не се е справила много добре (макар да не става ясно за коя версия на panda става въпрос в момента) => http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/579444/sathurbot-and-miurefed-trojans-tmp3851exe-url-hijacking-and-other-issues

Като цяло тестовете са хубаво нещо, но всичките продукти са на приливи и отливи. Истината е в HIPS-a на Comodo/PrivateFirewall и подобните (за тези които искат предупредителни прозорци) или в behavior blocker-a/auto-sandbox-a на Emsisoft Emergency Kit/Comodo и подобните (за тези, които не искат много предупредителни прозорци).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.