Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е да се взриви телефона ми, да оверклокна харддиска и т.н.

Featured Replies

Тук купона продължава :jumping11: -да одя ли за бира :beer:

Аз отворих вече и се забавлявам с тая тема... :top secret2:

• Отговори 341
  • Прегледи 27,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Има един сайт:

Публикувано изображение

или XDA. Там има страшно много информация за руут, повечето автори пишат там. От години се опитват да предизвикат сериозни хардуерни повреди, но все не успяват. Засега резултатите от руутването водят или към по-бърз разряд на батерията или към нестабилна работа на устройството, ако рилийзът не е читав. :)

Може да гръмне и тогава ще си търсиш краката из вас! :D

... Единствената разлика на руутнат и не-руутнат телефон е в това, че освен определената андроид версия, потребителят я разваля като добавя техен софтуер, който също така променя и интерфейса - на самсунг се викаше TouchWiz, на HTC беше Sense UI и т.н.  ...

Това НЕ Е рут... Най-малкото пък променя интерфейса... Никакъв софтуер не се добавя, с изключение на BusyBox и Superuser приложение. Рут значи, че имаш администраторски права на устройството. А понеже на рутнатото устройство имаш много по-големи права, съответно, както го каза и nologo, рута крие и съответните рискове.

Има един сайт:

Публикувано изображение

или XDA. Там има страшно много информация за руут, повечето автори пишат там. От години се опитват да предизвикат сериозни хардуерни повреди, но все не успяват. Засега резултатите от руутването водят или към по-бърз разряд на батерията или към нестабилна работа на устройството, ако рилийзът не е читав. :)

Но нека не бъркаме рута с ромовете... Рута, сам по себе си, няма да причини нито бърз разряд, нито нестабилна работа...

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Да, това го знам. Но все пак това е софтуер, а не хардуер. И какво от това ако софтуера е по-голям ? Ако нещо стане със софтуера - телефона просто ще се бъгяса, ще изгасне, няма да нанесе никакви вреди на околните. Но има и друга вероятност, която драйвърите на андроида за самият телефон да могат да контролират хардуера му. Но хардуерът е слабо-токов и миниатюрен и прост и това пак няма да нанесе никакви вреди. Но от друга страна ако има някакъв вирус създаден поради слуховете за взривяване, може да го накара да натовари на макс процесори, видеопроцесори, антени, GPS, интернет даунлоуд, дисплея на макс и така да почне да консумира екстремно-много ток от батерията, но обикновенно ако батерията е изправна или оригинална е тествана на гадни условия от производителят и не би трябвало да има проблем. А пък и от друга страна - потребителят ще усети, че телефонът му свети странно ярко и се държи неадекватно и ще му изкара батерията...Но може и просто да не е забелязал и да ползва някаква китайска неоригинална батерия, в която вече има малък процент вероятност да стане белята при абсолютно максимално потребление, вероятността пак е малка, но съществува... Може и просто батерията да е оригинална, но пък да е кофти бройка...

Или зарядното да е менте и да подаде много по-голямо напрежение

Темата май се е засилила към моята любима тема :)

Требва да има и сапьорска тема вече...щото видиш :ph34r:

Това НЕ Е рут... Най-малкото пък променя интерфейса... Никакъв софтуер не се добавя, с изключение на BusyBox и Superuser приложение. Рут значи, че имаш администраторски права на устройството. А понеже на рутнатото устройство имаш много по-големи права, съответно, както го каза и nologo, рута крие и съответните рискове.

Имах предвид, че производителят слага към андроид и техен софтуер, който променя интерфейса. Аз харесвам повече оригиналният андроид, без шарените и бъгливите софтуери на производителите и затова ако телефона ми не е в гаранция, ще го руутна и ще му сложа чист андроид... В предишният пост просто съм сбъркал "производителят" със "потребителят". Сбъркал съм думите от бързината

Редактирано от Атанас Пачов (преглед на промените)

Съжалявам за тъпия въпрос но ми казаха че руутнатите телефони Samsung винаги се взривявали това вярно ли е защото се притесних много телефона е чисто нов и е руутнат.

Ако това беше вярно, значи надминах и котките по брой на животи :D ! Телефона съм го рутнал с Cyanogenmod още преди година и половина. И понеже не мирясвам до там го бъзиках до дупка за всичко що може да се пипне. Така, че има 2 варианта: 

- Или в момента пиша от един бълбукащ казан и 4 рогати индивида ме обикалят с тризъбците  :devil2: ИЛИ

- "Взривяването" няма нищо общо с руутването а по-скоро проявен дефект на хардуера. 

Подозирам второто, въпреки, че все още не съм сигурен ...

Доколкото имам познание, не съм чувал за mode, с който можеш да взривиш Самсунг ... но пък от друга страна нямам идея какво правят в Северна Корея или САЩ  :ph34r: .

P.S. Нищо лично, но мисля, че експлозивните ефекти ги имаха някои модели на iPhone и то при някакви специални случаи  :rolleyes:

Требва да има и сапьорска тема вече...щото видиш :ph34r:

Трябва да го уредя с Алгор че Празни приказки е негова територия :)

Имам следния телефон: Nokia 2700 и нямам намерение скоро да го сменям. Има ли опасност и той да се взриви ако го рутна, че искам да стане малко по-смарт.  От падане и ритане няма проблем. Падал е често и от високо също (рекорда му е от 9 метра на строеж). Също така кажете къде е по-безопасно да се държи, ако все пак реши да гърми, а аз съм на близо. Често стои в джоба и се притеснявах до сега само от радиацията му, но след тази тема вече си мисля че всички телефони гърмят... :huh:

но ми казаха че руутнатите телефони Samsung винаги се взривявали

Мен пък ми е интересно, кой специалист ти каза подобно нещо...Него вече го признавам...

...Опа, за малко да настъпя мина :) Ты де, мислех да си руутна телефона, ама като чета темата и...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

ихаааа имаме си тема за бомба

:jumping11:

Баси купона с тез гърмящи телефони :super: ......Ще се ходи до хладилника за още биричка, няма как :beer:

ихаааа имаме си тема за бомба

:jumping11:

Тази и друга, телефонна. Недей така :)

Баси купона с тез гърмящи телефони :super: ......Ще се ходи до хладилника за още биричка, няма как :beer:

Наздраве. И гледай да не гръмне хладилника че как ще те събираме после :)

Наздраве. И гледай да не гръмне хладилника че как ще те събираме после :)

:nono: Да не съм луд да си руутвам хладилника :black eye:

:nono: Да не съм луд да си руутвам хладилника :black eye:

Ааа, знам те аз, стар хакер си ти, де каквото видиш го рутваш, това прахосмукачки, ютии.. На нищо не прощаваш ти :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.