Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за фотоапарати и фототехника

Featured Replies

Не си гледал достатъчно. Изцяло нелогично е сапунерките да имат, а DSLR не при положение, че вторите могат да извлекат далеч повече полза.Вдигни го на 99,99% - аз не знам модел, по нов от 6-7 години, за който да няма поне 2 вида. Да добавя че освен кабелни, инфрачервени и радио има и WiFi, като за последните си има и приложения да ползваш смартфон като дистанционно - суперудобно.

Аз малко го смятах wifi към радио дистанционните. Но си прав, там се отварят уникални възможности до ниво фокусиране, бленди, скорости и т.н. А за кьорави като мен има приложения и за таблети :D

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 183,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пламене, нещо не си разбрал . Няма фотоапарати на Nikon с несменяеми обективи, които да ползват оптика на Carl Zeiss. Nikon по принцип е един от старите производители на обективи, даже някога са прав

• Стабилизацията  на SX60 може да се изключи - поне според стр. 90 от упътването . Освен това, ако си избрал режим Inteligent IS, апаратът разпознава, че е поставен на статив, и автоматично я изключва,

• Пламене, остави я тази камера, виж никон направиха суперзум с х1458 обектив (къде е супервас да се хвърли на него) http://petapixel.com/2015/04/01/nikon-unveils-the-p%E2%88%9E-the-first-compact-camer

Публикувани изображения

А за кьорави като мен има приложения и за таблети :D

Мдааа. Картинка: Апарата с 600мм f/5.6 на статив на терасата , насочен към тактически важен участък от съседния блок. capnemo седи удобно на дивана в хола с таблет в ръка, в очакване на някоя ...птичка да влезе в кадъра. :lol6:

П.П. Само шегичка, знам че съседните комини са в по-голяма опасност от птичките, когато държиш 600мм еквивалент :)

Редактирано от flare (преглед на промените)

Като сте отворили темата, да питам следното: някой има ли опит с Eye-fi карта (или подобна с Wi-Fi) и дали ако си взема такава, ще мога да си контролирам играчката (D7000) от другата играчка (телефон с Android 4.3)? Приоритет би ми било това да ползвам телефона като дистанционен спусък точно както писахте за фокус, експонация и т.н., и не толкова да прехвърлям снимки директно.

Като сте отворили темата, да питам следното: някой има ли опит с Eye-fi карта (или подобна с Wi-Fi) и дали ако си взема такава, ще мога да си контролирам играчката (D7000) от другата играчка (телефон с Android 4.3)? Приоритет би ми било това да ползвам телефона като дистанционен спусък точно както писахте за фокус, експонация и т.н., и не толкова да прехвърлям снимки директно.

Нямам личен опит, но като гледам ревюта и дискусии е много полезно и удобно. Само провери подробно каква е съвместимостта с камерата ти

С Eye-fi мисля че няма да стане. Но с това и скромната сума от 120 пари, няма да имаш проблеми :).

Излъгах. Според сайта на Никон, баш с 7000 не е съвместим... :(

С Eye-fi мисля че няма да стане. Но с това и скромната сума от 120 пари, няма да имаш проблеми :).

Виждал съм го това адаптерче, показаха го заедно с D3200, ако не се лъжа, и май е съвместим само с него и с по-нови модели. Също така си мисля, че е въпрос на софтуер, и биха могли да го вкарат обновление на фърмуера, но явно вече остаряващ модел като моя не е сред приоритетите.

Според това няма проблем със съвместимостта на eye-fi с D7000

няма проблем със съвместимостта на eye-fi с D7000

Не говорим за съвместимост. А за начин на употреба. Личните ми познания (които може и да са грешни, но по-вероятно не са, да перефразирам Монк) сочат, че картата просто изпраща данните (в случая снимките) по WiFi към приемащо устройство. Тоест мисля че няма обратна връзка, а и не е много логично да има, защото апаратът вижда картата като устройство за съхранение, а не като WiFi адаптер. Т.е. ще може да си пратиш снимките до телефона, но не и да накараш апарата да ги направи :)

Не говорим за съвместимост. А за начин на употреба. Личните ми познания (които може и да са грешни, но по-вероятно не са, да перефразирам Монк) сочат, че картата просто изпраща данните (в случая снимките) по WiFi към приемащо устройство. Тоест мисля че няма обратна връзка, а и не е много логично да има, защото апаратът вижда картата като устройство за съхранение, а не като WiFi адаптер. Т.е. ще може да си пратиш снимките до телефона, но не и да накараш апарата да ги направи :)

Е, ако е така лично за мен малко си губи смисъла подобна карта...

Е, ако е така лично за мен малко си губи смисъла подобна карта...

За теб, killchain и мен да, но не и по принцип. Основната причина да слагат wifi в съвременните камери е не дистанционното, а че може да качваш снимка във фейсбук веднага. А това eye-fi картите го можеха много отдавна :)

Доколкото знам, най-простичко обяснено, Eye-fi картата работи като простичък сървър за данни и Wi-Fi точка за достъп; смартфонът се свързва към тази точка и чрез даденото приложение сваля снимките.Струва ми се обаче, че възможностите не свършват до там и SD картата би могла да бъде и някакъв вид интерфейс - http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital#SDIO

Струва ми се обаче, че възможностите не свършват до там и SD картата би могла да бъде и някакъв вид интерфейс - http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital#SDIO

Може, но тогава трябва а) контролера на четеца на апарата и b) фърмуера му да го подържат, а това леко ме съмнява. Това имах предвид под:

апаратът вижда картата като устройство за съхранение, а не като WiFi адаптер.

Може, но тогава трябва а) контролера на четеца на апарата и b) фърмуера му да го подържат, а това леко ме съмнява. Това имах предвид под:

Това, което съм виждал като демонстрации на продукта е че фърмуера вижда картата не само като сторидж и даже се появява ново меню (но демонстрацията мисля беше на Канон камера)

• Автор

Преди малко разглеждах темата от началото и се сетих да питам нещо! В #11 пост питах за разликата между FZ-30 и FZ-38 като в следващите два поста #12 и #13 Капитана и RudeBoy са написали в отговорите си, че FZ-38 е по-добрия, но пък FZ-30 бил с по-голям сензор! Та ми стана интересно - защо FZ-38 е по-добър след като FZ-30 е с по-голям сензор? Нали сензор и матрица е едно и също или бъркам?!

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Преди малко разглеждах темата от началото и се сетих да питам нещо! В #11 пост питах за разликата между FZ-30 и FZ-38 като в следващите два поста #12 и #13 Капитана и RudeBoy са написали в отговорите си, че FZ-38 е по-добрия, но пък FZ-30 бил с по-голям сензор! Та ми стана интересно - защо FZ-38 е по-добър след като FZ-30 е с по-голям сензор? Нали сензор и матрица е едно и също или бъркам?!

Това колко голям е сензора е от значение, но голямо значение има и качеството и блендата на обектива, както и ред други дребни неща, които обаче като цяло могат да направят един продукт по-добър от друг. Примерно високо ИСО. Да, това е нещо от което всички бягат, всеки иска да снима на ниско ИСО.Но да попитам кое би било по-добре: да имаш снимка, макар и с много шум или изобщо да нямаш снимка? Или например производителя. Има компании, които правят добри камери от даден клас и други, които не. Например  като Хаселблад за да пуснат 4/3 камера ребранднаха едно Сони, сложиха му малко кога, хубаво дърво, емблема и .т.н

Е, фотоапаратът не е само матрица, нали? :cool:

Разликата в размерите на двата сензора не е много голяма. Обаче FZ38 има по-нов и по-мощен процесор, който по-добре се справя с обработването на снимките. Освен това зуумът му е по-голям, дисплеят също, снима HD видео ... От друга страна, обективът на FZ30 е по-светлосилен в дългия край, и нещо, което за мен лично е от голямо значение - има пръстени за зуум и фокус.

Изобщо, и двата апарата имат предимства и недостатъци. Затова в много случаи е трудно да се отговори на въпроса "Кой е по-добър?" . Защото за целта трябва да се претеглят плюсовете и минусите, и да се прецени кой от тях би имал по-голямо значение за собственика на апарата. А това е трудно, и почти винаги преценката е силно субективна.

• Автор

Благодаря за отговорите! Между другото имаше тук някъде линк към сайт в който се правеше сравнение между фотоапарати при различно ISO но нещо не го откривам сега (мисля, че беше към dpreview но като вляза в него нещо не се ориентирам къде точно се намира това в сайта)?!

Благодаря за отговорите! Между другото имаше тук някъде линк към сайт в който се правеше сравнение между фотоапарати при различно ISO но нещо не го откривам сега (мисля, че беше към dpreview но като вляза в него нещо не се ориентирам къде точно се намира това в сайта)?!

Ами на ревю на конкретна камера. Там можеш да избираш и камера с която да сравняваш. Но имай предвид че там камерите са основно огледални или 4/3

• Автор

Направи ми още едно нещо впечатление на моята сапунерка! Като снимам в нощен режим (сцена) на дисплея се вижда добре, и като направя снимката също, но като я кача на компютъра и е прекалено тъмна?! Има ли начин да се направи така, че на дисплея да виждам това което ще се получи при снимането (а не както сега се вижда е супер на дисплея, но в действителност снимката да не е добре)?

Направи ми още едно нещо впечатление на моята сапунерка! Като снимам в нощен режим (сцена) на дисплея се вижда добре, и като направя снимката също, но като я кача на компютъра и е прекалено тъмна?! Има ли начин да се направи така, че на дисплея да виждам това което ще се получи при снимането (а не както сега се вижда е супер на дисплея, но в действителност снимката да не е добре)?

Снимай на програмен, A, S или ръчен режим

В този режим какво можеш да настройваш?

Публикувано изображение Normal Picture

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.