Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Москва предприема първи стъпки за създаване на Евразийски съюз заедно с България

haidukpikaso

Препоръчан отговор

И на мен отдавна ми се струва , че объркахме съюза , в който да влезем. С уговорката , че няма нищо вечно , по-добре е да отидеш там където си канен , съответно желан за участник , а не там където се напъвахме да влезем "Като гръг на ср@нье" и давахме мило и драго да ни приемат, а и до сега не ни искат .  Само ,че развързването в повечето случай, излиза по-скъпо от свързването , а едва ли някой ще ни позволи да участваме и в двата съюза.

Колев, именно. Ама това на някои тикви не им е ясно.....

Правилният подход е да сме в нашият си съюз. Освен ако нямаме избор и взематено на страна да е официално действие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 76
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Правилният подход е да сме в нашият си съюз. Освен ако нямаме избор и взематено на страна да е официално действие.

Смятам , че отговора ти е меко казано несериозен . Съответно аз имам 2 въпроса по отношение на твоя пост. 1.Кой е нашият съюз. 2.И кой и кога смяташ , че ще позволи на България да си има свой съюз?

Редактирано от keba (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Смятам , че отговора ти е меко казано несериозен . Съответно аз имам 2 въпроса по отношение на твоя пост. 1.Кой е нашият съюз. 2. кой и кога смяташ , че ще позволи на България да си има свой съюз?

1. В който ние сме императорите.

2. Не смятам, но който и да е друг вариант все ще сме в положението да ни ръфат лъвовете. Докато едно време при идеологическите различия може да се балансира политически, сега и от двете страни са гладни капиталистически корпорации...Е, ако успеем да се снабдим с известно количесво високотехнологично ядрено оръжие и читави политици може и да водим не съвсем зависима политика.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. В който ние сме императорите.

2. Не смятам, но който и да е друг вариант все ще сме в положението да ни ръфат лъвовете. Докато едно време при идеологическите различия може да се балансира политически, сега и от двете страни са гладни капиталистически корпорации...Е, ако успеем да се снабдим с известно количесво високотехнологично ядрено оръжие и читави политици може и да водим не съвсем зависима политика.

Ясно. Говориш за нещо , на което ние с теб, няма да можем да сме свидетели, освен ако не настъпи някакъв катаклизъм в географски смисъл. За това , че имаме нужда от по качествена порода политици , съм изцяло съгласен. Обаче аз разглеждам избора на съюз, съобразно фактите такива каквито са към тази минута. И избора ни опира до два варианта : Или брат Джон или бай Иван. Аз винаги съм бил застъпник на втория вариант. 

Нашите политици обаче , теглят към Европейския съюз и респективно към САЩ . Поради тази причина :

kokoto - И ние естественно ще откажем, щото сме европейци, и обичаме да ни клатят. - http://www.plovdiv-online.com/biznes/item/56866-moskv%D0%B0-pi-pok%D0%B0ni-v-evr%D0%B0ziyskiya-saayuz

Редактирано от keba (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дянков хвали Евразийския съюз
Санкциите срещу Русия няма да сработят, твърди бившият вицепремиер

Евразийският съюз притежава добър потенциал. Неговата цел е свободната търговия, което ще открие нови възможности за трите страни /Русия, Казахстан и Беларус/. С течение на времето към него могат да се присъединят и други държави. Такова становище изрази бившият вицепремиер и министър на финансите на България Симеон Дянков, който анализира пред руският портал "Вести" някои от най-важните въпроси на световната икономика.

"С тези, които казват, че това е неравен съюз, в който има една много голяма икономика – Русия, и две по-малки, може да се спори и да се даде за пример Северноамериканското споразумение за свободна търговия (North American Free Trade Agreement – NAFTA). Тази година се навършват 20 години от влизането в сила на настоящото споразумение. И в този съюз американската икономика доминира... И господството е много силно, но сега NAFTA се разглежда като доста успешен проект и за трите икономики (бел. ред. – Канада, Мексико и Съединените щати)", отбеляза Дянков.

"Не се съмнявам, че след 20 години, ако този съюз се развива успешно, споразумението, което първоначално бе подписано от трите страни – Русия, Казахстан и Беларус, ще бъде обявено за успех", допълни той.

Според бившия вицепремиер на България повечето европейци считат Русия за добър търговски партньор от практическа гледна точка. "Имаме нужда от руски продукти и Русия се нуждае от нашите продукти. Последните 3-4 месеца имаше много емоция в САЩ и Европа. Какво да правим, какви санкции да се наложат на Русия? Много по-разумни становища бяха изразени в Европа, отколкото в САЩ. Мисля, че всичко се връща в икономиката", посочи Симеон Дянков.

По думите му Старият континент трябва да си припомни колко много европейската икономика е свързана с руската. "Тази ситуация няма да се промени през следващите 10-20-30 години. Русия е основен износител на голям брой продукти, които са необходими в Европа. Някои сплави, които са необходими за авиационната промишленост, автомобилостроенето, химическата промишленост. Много европейски отрасли зависят от Русия", отбеляза ректорът на Руската икономическа школа (РИШ). 

Дянков коментира и ситуацията на Стария континент след проведените в края на май избори за Европейски парламент. "Мисля, че основната причина за успеха на център-дясното е всъщност икономически. Фактът, че страните, които притежават традиционни възгледи, особено тези на левите социалистически партии, не успяха да предложат добра алтернатива на фискална дисциплина, която се предлага от дясноцентристките партии през последните няколко години", заяви той.

"Те (бел. ред. – социалистите) не предлагат решения на проблемите, те просто критикуват... Така че липсата на икономически перспективи, които по-рано можеха да предложат традиционните политически партии, е причина за резултатите от изборите в приблизително една трета от страните от Европейския съюз", изтъкна бившият финансов министър.

Според ректора на РИШ бившият министър-председател на Люксембург Жан-Клод Юнкер има много големи шансове да заеме председателското място в Европейската комисия (ЕК). "Ако това се случи, мисля, че тогава можем да говорим за определен напредък към банков съюз, фискален съюз, който все още не съществува", отбеляза той.

Симеон Дянков посочи също, че Европейската централна банка (ЕЦБ) на практика е единствената добре работеща институция в Европейския съюз през последните 2-3 години. "Откакто Драги стана президент, той направи много. ЕЦБ прави всичко по силите си. Но тъй като той винаги се допитва до политици, министър-председатели, президенти, политиката е всъщност в Брюксел, а не във Франкфурт", коментира финансовият министър на България в периода 2009-2013 г.

"Мисля, че САЩ вече усещат, че светът не е това, което беше. Основната грижа, поне в САЩ, през последното десетилетие е свързана с Китай. И сега те (бел. ред. – Съединените щати) осъзнават, че това е една много по-голяма група – не само Китай, ами и Русия, Казахстан, Виетнам, много страни в евроазиатската група, които представляват 80-90% от световния растеж", заяви Дянков.

"През последните 5 години в Европа всъщност няма растеж, тя е в рецесия. В САЩ растежът е много слаб – 1% годишно. Около 80% от растежа на световната икономика се пада на изток от Европейския съюз. Мисля, че европейците разбират това перфектно. Тъй като те са съседи, те го виждат. САЩ, струва ми се, са все по-наясно с предупреждението, но също така осъзнават, че сега няма лесни решения. Санкциите няма да сработят", коментира още бившият вицепремиер на България.

http://www.dnes.bg/world/2014/06/04/diankov-hvali-evraziiskiia-syiuz.227868

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А що за глупост е да не може да сме в два съюза?!Кой каза че не може, ако това е добре за стрнаат ни, пазарите ни... производството ни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 година по-късно...

Моля да прочетете Бг историята и тогава правете изводи.

1 Една от причините да бъде убит  Трайчо Костов,е че открива как "Братския" СССР мами България.

-Изнасяме за СССР повече продукти,отколкото струват тракторите им.

-Може би си спомняте валута 1-во и 2-о  направление.

Изнася се селскостопанска продукция на запад и се печелят долари.Производиля естестено получава еквивалента на долара по-нестопански начин и си купува руски трактори.Нищо.че те са по-непроизводителни от ДЖОНДЕРИТЕ.

2 Спомнете си ТЕКСИМ .България прави пробив на Запад/ Русия ни удря в Гърба. Де се е чуло малка д-ва да бъде по добре от СССР

3 Същия случай с БУЛГАРРЕНО. На изложението в Москва се представят новите модели прозведени съвместно с Франция.Последва

същото като точка 2

4 Да не забравя,че благодарение на СССР -въпреки участието на БГ войски във втората световна война сме били от страна на победените

Тук Украйна,която има самостоятелен глас гласува да бъдем признати за победители.

И.тн и.тн     Прочетете руските форуми и тяхните държавни документи.За Русия фаворити винаги са били Сърбия и Гърция. 

Нека да бъдем прагматични по отношение с Русия.

За Русия винаги сме били само пазар на суровините им

Петър Младенов, Луканов и Димитър Станишев провалиха сделка със САЩ за добив на нефт и газ в Черно море

Москва ми предложи 50 млн. долара, за да оставя „Мултигруп” в бизнеса с газ, разкрива пред Faktor.bg бившият шеф на „Булгаргаз”

Интервю на Васил Василев

- Г-н Филипов, какви са настоящите намерения на Русия спрямо страната ни и можем ли да направим исторически паралел от времето на соца?

- Когато една държава не развива икономика, няма производство, няма принадена стойност, а само разходи за пенсии и за 2 млн. цигани, които трябва да храни, защото са електорат, на практика се намира във фалит. Политическата ни класа в голямата си част е с руски оттенък. Тя е учила в Русия по съветските схеми. СССР фалира през 1989 г. Няма какво да се заблуждаваме – още от 1944 г. до ден днешен страната ни се намира в перманентен фалит. За пример мога да ви дам поръчка на Съветския съюз към държавата ни през 1988 г. в размер на 23% от Брутния вътрешен продукт. В края на годината СССР не ни взима продукцията, защото нямаше пари да я плати, и България за пореден път банкрутира. Тогава БВП беше малко над 50 млрд. долара. Нашето производство беше на 40% военно. Представете си какъв шамар са ни ударили руснаците още тогава. Не е тайна, че ние работихме за съветския империализъм – равни в бедността и със заплати, с които трудно се стигаше и до Белград. Робството в България започва през 1944 г. В сравнение с това преди 1878 г. страната ни се е намирала под османска окупация, защото дори и при турците българите са имали право на собствена земя. Дядо ми през 1876 г. е хранил Ботевата чета с 6 агнета. Имал е чифлик и животни, а след 1944 г. всичко се ограбва от хората. За Русия винаги сме били клиент, на който те си продават стоката.

- От къде идва тогава сляпата любов към Москва на българските русофили?

- Тази носталгия може да се обясни с погрешното тълкуване и промиването на народните представи, че войната през 1878 г. е освободителна. Това не е вярно, защото става дума за поредната Руско-турска война, в която България подпомага Русия. Нашата история е фалшива и трябва да бъде написана отново. Особено в онази част за подлите посегателства на Русия спрямо родината ни и да се спре веднъж завинаги да се спекулира с темата. Русия използва факта, че на страната ни исторически й е наложено да сме зависими от нея, за да ни ограбва. Още през 1980 г. Армънд Хамър, собственик на концерна „Оксидентал петролеум къмпани”, среща из Европа Тодор Живков и го подканва да разработваме Черно море, тъй като в него има газ и нефт. Тато нарежда на нашия посланик в САЩ Стоян Жулев да се срещне с Хамър. След като се връща от щатите, обяснява на Живков какво са се договорили. Тато нарежда да бъдат подготвени договорите с американците. През това време обаче нашите престъпници и предатели, дали е бил Петър Младенов, Димитър Станишев или Андрей Луканов, съобщават за плановете на Тато в Москва. Жулев пристига в Лос Анджелис с договорите, но от консула ни там получава съобщение да прекрати контактите с Хамър. Въпреки това посланикът ни се среща с магната, който му казва, че вече знае, че Леонид Брежнев е наредил България да е зависима от СССР и е забранил всякакви разработки със САЩ. Когато станах вече по-късно шеф на „Булгаргаз”, направих 5 проекта за разработване на Черно море, които ми бяха спрени от Иван Костов. Американците бяха готови да ни засипят с пари за газопровод в Севлиево, който пуснах на форсмажор. Тогава си задаваме въпроса – Русия спирала ли е да се меси в енергетиката на страната ни или не някога?

- Какви са грешките, които допускат българските политици, за да продължаваме да бъдем под руско робство?

- Управляващите допускат всякакъв вид трафик и бизнес в сивия сектор, защото на практика, като нямаме производство, те няма какво друго да управляват освен далавери. Ние отглеждаме полуобразовано поколение, за което трябва да отговарят още предците от Българската комунистическа партия, която заложи всички капани за държава, която да съществува само чрез далавери. Страната ни се кърпи само чрез кредити и пари от Европейския съюз. Ако тези средства спрат, не ми се мисли какво ще се случи с нас. Не е изключено срутване на Валутния борд, а еврото да достигне между 10 и 40 лева за единица от валутата. Ние няма да има с какво да го покриеме, защото в България сме въздухари, нямаме производство, нямаме нищо.

- С какво е толкова важна малка страна като България за Кремъл?

- Русия използва страната ни само за пазар на суровини. Със средствата, които си заделя от печалбата, тя ги харчи единствено, за да си издържа агентурата, която се е настанила във всички български институции. С тези средства се поддържат и се създават движения, които да предизвикват суматоха в страната. Плаща се на улични кречетала, които скитат из медиите и плюят по държавата. Парите, които ние си плащаме на Русия, се връщат у нас по този начин, а не чрез нещо полезно за българите. Именно заради това трябва да потърсим помощ от нашите съюзници. Ние трябва да изхвърлим Русия от страната си, защото тя не ни трябва. Освен това е крайно време да започнат да бъдат преследвани хората у нас, които работят против интересите на държавата. В нормалните страни това се нарича шпионаж и присъдите за него са тежки. Ако тези хора имаха разум, щяха да внасят пари в нашия бюджет, но те само изнасят пари от страната ни в офшорки, живеят разгулно, имат яхти и дворци, но са прости. Такива са и руските олигарси. Бил съм при Борис Абрамович Березовски и съм виждал опашката от бъдещите руски милиардери пред приемната му, където ги чакаше да ги впише. Те не са по различни по акъл от нашите червени милионери.

- По какъв начин можем да излезем от сложната ситуация, за която говорите?

- Най-отговорно заявявам, че ако нещата продължат да се движат в същата посока, ще се стигне до вътрешно държавен конфликт у нас. В най-скоро време предстои да нямаме пари за пенсии и заплати. При тази конституционна даденост в държавата никой не може да управлява успешно. Всичко е свързано с престъпното начало на всички нива и всички институции до върха. Решението е да се срине всичко до основи, да се изгради нова Конституция, за да се изгради нов обществен строй. Друг начин няма. Страната ни не разполага със собствени средства и все още сме си една бананова република, която мърда с парите от фондовете и от парите на 2 млн. гастарбайтери, които изпращат всеки месец по 100-200 евро на роднините си, за да не умрат от глад. Това поддържа социалния мир. В противен случай досега да сме стигнали до гражданска война. Ако тръгнете из българските села, ще видите, че всичко е опоскано. Циганите са изяли всичко, железата са предадени в пунктовете и вече няма какво да крадат. На българина му остава вече да извади чифтето, защото така или иначе няма кой да го спре, като вижда полицията и прокуратурата как работят. Правителството не може да се справи със ситуацията, както и никой друг следващ кабинет.

- Прогнозите ви са опасни, не е ли абсурдно в 21-и век да решаваме проблемите с кръв и граждански конфликти?

- Може би в крайна сметка ще е полезно да се пролее кръв и да се попречисти територията на страната ни, защото има хора, които я дърпат в грешната посока, това са измет и паразити, отгледани и възпитани от БКП. Те са се клели във вярност на руските и съветските схеми, чрез които заедно с Русия ограбват нашия народ. Никой не може да седне и да проведе нещо градивно, защото е ръководен от нечисти намерения.

- Правилна ли беше реакцията на премиера Бойко Борисов към Русия след изказването на Сергей Лавров?

- Борисов беше длъжен да отговори, защото Лавров се държи нагло и реши да го кара през просото. Защо премиерът ни да се срамува от решенията си, след като Южен поток е корупционен проект, който цели единствено да ни зароби и да ни загроби, за да изпаднем в поредната безизходица? Ако АЕЦ „Белене” е толкова желана от страна на Русия, защо не беше започната да се строи още през 1990 г.? Сега руснаците ни искат 1 млрд. долара за първи реактор, а не отчитаме, че сме харизали реактор на Калининската централа в Русия за 200 млн. долара.

- Като бивш шеф на „Булгаргаз” били ли сте притискан от страна на Кремъл?

- Когато станах директор на „Булгаргаз” през 1997 г., бях наясно със ситуацията. За разлика от останалите, аз познавах лично повечето от всички управляващи от 1970-а г. насам. Тогава показах на „Мултигруп” къде зимуват раците, смазах ги и разтурих „Топенерджи” и „Кредитна банка”. Оказа се обаче, че съм бил сам. Срещу мен се организира небивала кампания да ме очернят и да ме охулят. Аз не съм сбъркал и започнах да воювам с всички. Съдиха ме, след това аз осъдих прокуратурата, която си плати. Аз не позволих България да бъде охулена за пореден път. От подписа, който трябваше да положа, се очертаваше през следващите 13 г. по дългосрочни договори да платим между 13 и 15 млрд. долара на Русия. Руснакът винаги е живял от рекета и изнудата. Предлагаха ми 50 млн. долара да оставя „Мултигруп в газовия бизнес, но не ги приех. Парите ми бяха предложени от московски парламентьор, който на всичкото отгоре беше и мой приятел. Така действат службите в Кремъл. До такава степен ме бяха проучили, че бяха открили всичките ми приятелите.

- Кой носи вина за скъпия ток, който купуваме от тецовете „Марица”?

- Това, което се случва с тецовете „Марица” е устойчива тенденция в енергетиката, но при тях далаверата е по-видима, тъй като те са с по-големи мощности. За далаверите са виновни няколко високопоставени длъжностни лица в държавата. Когато Костов беше на власт, се изтъргува под масата ТЕЦ “Марица” 3. Накрая един български евреин - Якоб Менахем - собственик или основен акционер на американската фирма “Ассекс”, продаде 88 процента от централата на фирмата “P&S”, а 12 процента станаха собственост като подарък на офшорка, свързана с българин. За собственика на тази офшорка може да запитате самия Костов. Той би трябвало да знае! Ако оставим настрана кой какво е придобил, най-порочното в тази сделка беше, че Костов нареди да се приеме дългосрочен 15-годишен договор със закована изкупна цена 120 лв. за мегаватчас. Тази цена и към днешна дата е все още стряскаща, а по онова време цената на АЕЦ ”Козлодуй” беше може би 3 стотинки, която, разбира се, впоследствие поскъпна в левове.

- Възможно ли е централите да бъдат одържавени и да бъдат дадени на турски компании, каквито предположения се чуха от експерти?

Това не може да се случи, тъй като при тецовете „Марица” има перфектни договори. Тези, които са ги подписвали, не са спали. Нашите български съучастници също са действали грамотно. Тецовете не могат да се одържавят, а и не е редно това да се прави. Ние няма с какво да ги купим, след като ако приемем, че в тях са инвестирани 1,2 млрд. долара, което всъщност не е вярно. Подобна е схемата и при всички фотоволтаици и ветропаркове – всичко е надуто, за да може да се искат по-високи изкупни цени след това. Ако не искаме да си платим неустойките, ни завеждат дела в международни съдилища и ни правят на маймуни. Не мога да преценя, дали подобни идеи за одържавяването не са само празни приказки на Кирил Домусчиев. Една от причините за положението, в което се намираме е, че в България няма партии, които истински да защитават интересите, а само глутница от хищни клиентелисти, които ограбват държавата, върлуват и виреят с руски почерк.

- Само ТЕЦ „Марица” ли е основната причина за скъпото електричество към потребителите?

- Ако се погледне и към останалите тецове, там дори изкупната цена е по-висока. Преди 3-4 години Топлофикация София се беше уредила да продава електроенергията на НЕК на 325 лв. за мв/ч. За сравнение в момента цената е около 200 лв. Наред с това има едни почти ненужни 1000 мв/ч от фотоволтаици, които се използват за далавери – от едната страна се купува ток от НЕК за 15 ст., след което се продава за 75 ст. Това е чиста кражба от държавата, която никой не преследва. Правоохранителните органи в България, на които всички разчитаме, участват в далаверите, с които се формират и увеличават дълговете на държавата.  

Радвам се че не са ни приели.

Всъщност, то няма и в какво да ни приемат...

Не става въпрос за опълчване.

Амбицията на Путин е да създаде съюз, икономически по-силен от САЩ и ЕС и нищо чудно да успее.

Май няма да успее така като гледам....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хе хе поста дето си цитирай да беше видял от коя година е.

В случая годините :D

Именно затова коментирах :):) и питах :) 

Ама май ти не си разбрал това.... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 8 месеца по-късно...

Формацията на агент Гоце става втората у нас след БСП, която официално заяви вярност пред руския президент.

http://www.faktor.bg/novini/balgariya/76587-abv-na-parvanov-ofitzialno-stana-sayuznik-na-edinna-rusiya-na-putin.html

И още една статия от Фактор:

http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/76580-metodi-andreev-ot-moskva-parvanov-i-ninova-dokazvat-che-partiite-im-ne-sa-balgarski.html

Цитат

Много странно е, че представител на партията на европейските социалисти, каквато е БСП, на конгреса на Путиновата Единна Русия отправя призиви, които са контрапункт на позициите на ЕС, но и на самата ПЕС, оглавявана от предишния лидер на БСП Станишев. От Москва Нинова иска да отпаднат международните санкции за Русия, а в същото време нейната партия в ПЕС гласува точно обратното – за продължаване на санкциите срещу Русия. Другият момент, който прави впечатление е политическата позиция на бившия президент Първанов, известен и с агентурния си псевдоним Гоце като агент на ДС. Явно Първанов трупа точки пред левия електорат в България, като се представя за лидер на значима политическа сила. Да не забравяме, че партията му е толкова „значима“, че обхваща само първите три букви от азбуката. Такава е и електоралната му тежест – около 2-3%. Първанов казва неща, които биха могли и да звучат добре от устата на един европейски лидер, ако не бяха поставени едностранно. Той твърди, че без Русия не може да има сигурност в света. Това е така, но проблемът е че забравя, че сегашната несигурност се дължи до голяма стеепен именно на имперската политика на сегашното руско ръководство. Да не забравяме, че на 5 декември 1994 г. в Будапеща лидерите на Украйна, Русия, САЩ и Великобритания подписват меморандум за гаранциите за безопасност във връзка с присъединяването на Украйна към договора за неразпространение на ядрено оръжие. Първа точка от този документ е, че трябва да бъде зачитана независимостта, суверинитетът и съществуващите граници на Украйна. Но помним какво се случи преди няколко години – Русия анексира Крим и започна военни действия на територии в Украйна. Ето тези важни обстоятелства забравят и Първанов, и Нинова когато говорят за ролята на Русия в световния мир.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, simtech написа:

ЕС се разпада. К'во правим?

Ш си направим икономика. Не да чакаме от ЕС помощи и субсидии.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 29.05.2014 г. в 12:56, Мойра написа:

Не става въпрос за опълчване.

Амбицията на Путин е да създаде съюз, икономически по-силен от САЩ и ЕС и нищо чудно да успее.

Па може и да успее

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, karadzha написа:

Ами да това е начина . Ама ми е доста странно сега когато има помощи и субсидии де успяваме а като спрат ще успеем . Как мислиш да стане този фокус.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ъхъ... ше си правим... :) то така се прави изолирани... по севернокорейски патент може би ? :)

А мечтите за икономически съюз по голям от сАЩ  и ЕС е малко трудно да се направи от икономика която е суровинно ориентирана, и БВП  е няколко пъти по малък от на Германия само :)

Китай е друга бира, но те пък нямат скрупули с РФ , и си гледат интереса - като е за газ, копаят тръби и си договарят изгодите, като е за стоките им - вече си направиха "новия път на коприната" към Европа , който заобикаля РФ .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, karadzha написа:

Отдавна трябваше да си направим икономика, но нашите управляващи през всичките тези години вместо икономика са правили пари на наш гръб, лъжейки ни най-безсрамно.

Оттук нататък ще става все по-трудно да си направим икономика.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега Франция и Германия искали да правят Европейска държава, където всички влезли няма да имат права и се отказват от самостоятелна политика. По-зле, отколкото СССР ще се получи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, simtech написа:

Сега Франция и Германия искали да правят Европейска държава, където всички влезли няма да имат права и се отказват от самостоятелна политика. По-зле, отколкото СССР ще се получи.

Франция и Германия могат да искат всичко, но едва ли някоя държава от ЕС ще се съгласи на тези унизителни и заробващи условия.

За България, уви, не съм сигурна...:(

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, simtech написа:

Информирайте се. Липсата на критическо мислене е хранителна среда за пропагандите, които лесно Ви правят жертва на всякакви малоумни послания.

Имате ли представа как две суверенни държави могат просто да се слеят? Знаете ли за съществуването на международни организации, свързани с контрола на подобни политически процеси? За първи път ли чувате за тези неща? Тези механизми на европейски терен имат история от двеста години - измислени са и за първи път са въведени в употреба след войните на Наполеон именно с идеята да бъде формирана обща воля по вжните въпроси на външната политика, за да не може един играч да добие прекомерна крупност и да пояде останалите. Дори Хитлер не успя да го направи, защото имаше противодействие. От един момента нататък, да, но все пак неговият проект не успя, което е доказателство за функционирането на замисъла за общ контрол и висшегласие по съществените проблеми от межународно естество.

Сюжетът с липсата на самостоятелна политика вирее особено успешно в общества като българското, където общото самочувствие е ниско, особено по темата за суверенитета, защото политиците са продажни в по-голямата си част, а в работата им егоистичният интерес винаги успява да сложи хомот на общото благо. Ето защо постоянно ни бомбардират с перспективи за "отказ от самостоятелна политика", ето защо всякакви конспиративни теории пролиферират тук: непрестанно се настоява, че САЩ ни купуват чрез подставени лица, уплътнени финансово, които масово наричат "соросоиди"; Русия иска да ни завладее и да ни съсипе, защото от Москва идват само кофти неща за нас; Турция иска да ни заличи, защото са "поробители" и "пет века ни клаха". Истината е, че сме прекалено незначителен фактор, за да се хабят усилия за България. Другата страна на нещата: има международни организации, които са ангажирани със запазването на статуквото, ето защо в последния повече от половин век няма ликвидирани държави, погълнати от други. Има разпаднали се федерации, случиха се и обединения, но няма политически проекти, прегазени военно и абсорбирани 100% от други.

Призивът ми е да мислим, преди да възпроизвеждаме клишетата на медийната мозъчна промивка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Мойра написа:

Отдавна трябваше да си направим икономика, но нашите управляващи през всичките тези години вместо икономика са правили пари на наш гръб, лъжейки ни най-безсрамно.

Оттук нататък ще става все по-трудно да си направим икономика.

Аз имам едни буркани и праскови към 10-20 декара. Захар нямам и кой да затваря бурканите, има къде да ги продадем уж.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 6 месеца по-късно...

По дупките не знам,ама яко бъркат из чужди джобове!Хубавата новина е,че тоя рахатлък за некадърници,крадци и прочие любители на русия СВЪРШИ!!!!Да се молите само с това да се размине,ама знай ли се....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 29.05.2014 г. в 16:29, keba написа:

И на мен отдавна ми се струва , че объркахме съюза , в който да влезем. С уговорката , че няма нищо вечно , по-добре е да отидеш там където си канен , съответно желан за участник , а не там където се напъвахме да влезем "Като гръг на ср@нье" и давахме мило и драго да ни приемат, а и до сега не ни искат .  Само ,че развързването в повечето случай, излиза по-скъпо от свързването , а едва ли някой ще ни позволи да участваме и в двата съюза.

Образователно четиво за мурзилки и чебурашки: - не дорагре, слуховете, че е дошъл 9-ти септември са силно преувеличени: "По-голямата част от републиканските политици, както в Камарата, така и в Сената,

смятат Путин за главорез и международен престъпник

и ще се противопоставят на всяко намерение на Тръмп да го третира като нещо друго, освен враг на Съединените щати. Също така е вярно, че Тръмп има ограничена способност да действа едностранно, например по отношение вдигане на санкциите. Според американския закон, той има правомощия да вдигне само тези санкции, които са наложени с декрет на президента Обама. Други санкции, като например закона „Магнитски“ и др., които са наложени с акт на Конгреса, може да се отменят само от Конгреса. Няма и най-малък шанс сегашното републиканско мнозинство да има такива намерения. Напротив, ако има една област, в която конгресмените републиканци и демократи са обединени, това е тяхната ненавист към Путин. Дори е по-вероятно да има повече санкции, наложени от Конгреса, отколкото да се премахнат съществуващите. Тръмп знае това много добре и няма да застраши отношенията си с РП заради Путин.

Такъв е и случаят с много от назначенията му на ключови позиции в неговата администрация, като ген. Матис начело на Пентагона, ген. Кели на националната сигурност, Майк Помпео в ЦРУ и други, които имат силни възгледи против Путин, както се вижда от изслушването им пред Конгреса. Дори избраният държавен секретар, Рекс Тилерсън, изтъкван като приятел на Путин от медиите, е всичко друго, но не и проруски настроен, както свидетелства изслушването му. Той твърди пламенно, че действията на Русия са против американските интереси, че окупацията на Крим и Донбас е незаконна, както и руските военни действия в Алепо и че Москва не зачита нито човешките права, нито принципите на правовата държава. Нито Хилари Клинтън, нито Джон Кери като държавни секретари са осъдили така ясно действията на Русия. Най-солидният аргументиращ довод е, че за Тръмп един конфликт с републиканците в Конгреса би бил най-бързият начин да провали своето президентство. А това няма да се случи." Алекс Алексиев,  www.bulgariaanalytica.org

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 години по-късно...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.facebook.com/ognyan.minchev.3/posts/10224953830166732

Има видим елемент на превъзбуда сред медийните вестители на руската петоколонна геополитика. Очакват НАТО да рухне... Поради една единствена причина - техният настоящ вожд и учител издал нареждане НАТО да се изтегли до границите си от 1997 г. Това би означавало "най-голямата геополитическа катастрофа на 20 век" да бъде поправена. Москва да си получи обратно ботушите и нагайката, с които управляваше Източна Европа половин век след 1945-та. А българските русофилски орки от петата колона да станат изцяло управляваща колона на Задунайска губерния. Някой би казал - че те сега да не би да не са управляващи?
Да, съгласявам се, макар и неохотно. Слушам и гледам какво говори - и какво прави - държавният глава Румен Радев, наблюдавам поведението и на близкия му - днес вече министър на отбраната генерал Янев, и си давам сметка, че вече почти две десетилетия България играе една странна и силно самоунижаваща я игра. От една страна, членуваме в клубовете на цивилизованите западни нации - НАТО и ЕС, а от друга - държим се в тези клубове като "братушка" - идиот. Съседите ни използват атлантическата си принадлежност за да гарантират националната си сигурност, а ние я използваме като срамежливо прикритие на едно очаквано завръщане в "матушка Евразия". Партньорите ни използват членството си в ЕС за да осъществят необходимата модернизация на обществата си - дори да плащат данък на брюкселски бюрократизъм и на културна ексцентричност от страна на водещи брюкселски елити. Ние ползваме членството си в ЕС за да влачим едни пари и да ги раздаваме на шайка високопоставени крадци, които влачат и рушветите от "матушка Русия" за да поддържат България в статут на разкапан и свръхкорумпиран източен сателит.
Сега по българските национални медии, по десетки и стотици кабеларки, сайтове и фейсбуци русофилските геополитически орки оживено коментират края на НАТО и завръщането на България ... къде? Обратно в блатото. Обратно в ямата с л.йната, от която още не сме излезли докрай за последните 30 години. Въпрос на вкус - казало кучето и се облизало под опашката. Бих препоръчал на българската великодържавна прислуга да не се радва толкова много преждевременно. НАТО не се е върнал в 1997 г. Путин не е Сталин - освен по манталитет и по мераци. Тази работа, дето я чакате - няма да стане. Като се събудите - краката ви ще бъдат отвити... От слугински мерак - не от нещо друго...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...