Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Мхм...

А емигрантите отиват на запад.

Защо ли?

Стадно мислене. и поведение. :D 

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 126,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мхм...

А емигрантите отиват на запад.

Защо ли?

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0_%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%B3%D0%BE

Ето статия за само една от държавите ,бивши колонии,давам нея за пример,защото е една от най-богатите на природни ресурси и с ужасно качество на живота.Затова на запад е толкова добре,а емигрантите излиза ,че получават жалки остатъци от това,което е заграбено от тях от западните компании.

Стадно мислене. и поведение. :D

Мигар?

Големи защити тук гледам на Русия, голямо плюене на запада, но н'ам 'що като му дотегне на българина и вземе, че полети я за Германия, я за Великобритания, Франция, я отвъд Атлантика... Русия не е предпочитана дестинация. Що ли?

Ето статия за само една от държавите ,бивши колонии,давам нея за пример,защото е една от най-богатите на природни ресурси и с ужасно качество на живота.Затова на запад е толкова добре,а емигрантите излиза ,че получават жалки остатъци от това,което е заграбено от тях от западните компании.

И защо им е лошо качеството на живот на конгоанците? Нали живеят в една от най-богатите(на природни ресурси) държава в света?

Дали пък не опира до неграмотността на 2/3 от населението? От неправилната външна и вътрешна политика на техните управляващи?

Все си мисля, че и това, което има като производство(икономика) е заслуга точно на колонизаторите.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Нел,

мисля,че или не си прочела материала, или нищо не си разбрала.Белгийска колония до 1960г. и подкрепяна от Европа диктатура до 1997г. Как да се ограмотят?Това,че някоя култура е по-неразвита означава ли ,че трябва да бъде грабена от по-напредналите?Добре ли ще ти е ,ако дойдат напреднали извънземни и те направят робиня,защото според тях си неграмотна?Не виждам никаква мисъл в последните ти постове,просто някакви заучени,банални неща

Редактирано от Андрей Георгиев (преглед на промените)

Мигар?

Големи защити тук гледам на Русия, голямо плюене на запада, но н'ам 'що като му дотегне на българина и вземе, че полети я за Германия, я за Великобритания, Франция, я отвъд Атлантика... Русия не е предпочитана дестинация. Що ли?

Питаш и аз ти отговарям. И пак отговора, е стадно мислене. И защото, от всякъде ти казват, колко прекрасно се живее в САЩ, западна Европа. Всичко е една красива опавковка, но съдържанието е гнило.  Както и да е. Темата за за друго, не за стандарта на живота.

Питаш и аз ти отговарям. И пак отговора, е стадно мислене. И защото, от всякъде ти казват, колко прекрасно се живее в САЩ, западна Европа. Всичко е една красива опавковка, но съдържанието е гнило.  Както и да е. Темата за за друго, не за стандарта на живота.

Реторични въпроси са. Поне за мен.

Ти явно имаш друг(различен от моя) отговор, което не означава, че сме извън темата, защото причините за войните са предимно икономически.

Не виждам никаква мисъл в последните ти постове,просто някакви заучени,банални неща

Андрей, четем едни и същи неща, но явно ги разбираме различно. За мен проблема на хората в Конго(ДРК) не е в това, че територията е била колония, а в гражданската война там.

Също като в Украйна.

А нашата(българска) енергийна зависимост от Русия, продажбата на ЕРП-тата и т.н, са си наши грешки(на родните ни политици), така че няма защо да виним запад-а или изток-а.

Банално, да. Ама факт! :D

Реторични въпроси са. Поне за мен.

Ти явно имаш друг(различен от моя) отговор, което не означава, че сме извън темата, защото причините за войните са предимно икономически.

Андрей, четем едни и същи неща, но явно ги разбираме различно. За мен проблема на хората в Конго(ДРК) не е в това, че територията е била колония, а в гражданската война там.

Също като в Украйна.

А нашата(българска) енергийна зависимост от Русия, продажбата на ЕРП-тата и т.н, са си наши грешки(на родните ни политици), така че няма защо да виним запад-а или изток-а.

Банално, да. Ама факт! :D

Грешки добре подплатени със зелени банкноти за грешниците. В крайна сметка всеки има глава на раменете и може да прецени.

Грешки добре подплатени със зелени банкноти за грешниците. В крайна сметка всеки има глава на раменете и може да прецени.

Крайно съмнително твърдение, например ако някой се зачете в този форум.

И две три страници заяждания, липса на всякакъв градивен спор. Говорите за военно превъзходство, линкове от знайни и незнайни сайтове. Даже и най-големият глупак сигурно ще се досети, че топ оръжията на която и да е от двете държави надали са нагледно и постоянно промотирани по Discovery Channel и разни онлайн издания. Самата идея за директен военен сблъсък говори до каква деградация може да стигне едно общество. И нека не го караме на про Руски и про Американски настроения. В някой случаи си има истина. Когато янките са прави - ОК! Когато обаче не са - значи не са. Може ли да обстрелваш мирни граждани, като че ли не са хора? Не било вярно, давали го само по руските новини и телеканали. Е, по дяволите, когато обаче видиш как всичко това се стоварва върху жена в инвалидна количка или невръстно дете, не ти пука по кой канал е - това е ФАКТ. Когато една държава се самозабрави, идва момент на отрезвяване. Когато в една нация болшинството от хората мислят, че Париж е държава и че, да знаят "Бритиш инглиш" и "Американ инглиш" означава владеене на ДВА езика, когато "защитната" ти ПРО е по-далеч от твоята граница, отколкото от тази на въображаемия ти враг, когато ползваш "свободната" икономика за политически цели и обясняваш как само ти си добър, а който не е на твоето мнение е лош и трябва да бъде наказан - е тогава нещо не е наред! Никой не е определял световен жандарм или господар. Кухи валути без покритие - Америка има огромна и силна икономика - ДА! Защо тогава постоянно външният дълг расте, расте, расте, расте?! Какво се случва с редовия гражданин, когато надскочи сянката си?! Банката му взима къщата, колата?! Ако преди това не отиде да открадне от някого, та да си закърпи положението... Всички бягат на запад. Аз съм си тук, решил съм, че обичам Родината си и ще се развивам като човек, като професионалист  и като личност тук. Мога да изработя същата сума, като миячът на чинии в Англия, но няма да съм със съзнанието на мияч на чинии. Накратко по темата - демокрацията, свободата на словото, свободният частен бизнес са същите както в "демократичния" запад, така и в "западналия" изток. Само че, докато се дупим и в едната и в другата посока и мерим пи**ите кой колко е зле, забравяме да погледнем прогнилите си политици, държава и администрация, забравяме, че когато някой ти се усмихне на улицата, вече го смятаме за ненормално или съответният индивид за луд и се чудим кой ще ни даде, оправи, потупа по рамото, похвали или подхвърли някоя друга огризка! Вместо да говорим за ролята на държавата, в която живеем и сме се родили в цялата ситуация.

наши грешки(на родните ни политици), така че няма защо да виним запад-а или изток-а.

Банално, да. Ама факт! 

Извинявам се че се намесвам в разговора и вадя думи от контеста. Обикновено съм слушател ( читател ) но..

Как пък тези политици ( наши или на други държави ) веднъж не взеха едно разумно решение, а все грешат и грешките им по един или друг начин облагодетелстват западни корпорации, банки и правителства. 
Унгарския Урбан и комшията Ердоган са изключения и леко развалят унисона. Оставаш с впечатление че гледат и интереса на страните си.

И всичките западнали държави все са бъкани със заеми към някоя банка и заробени икономически.
Странно съвпадение.

Както си написала. Банално, да.  Ама факт.

И две три страници заяждания, липса на всякакъв градивен спор. Говорите за военно превъзходство, линкове от знайни и незнайни сайтове. Даже и най-големият глупак сигурно ще се досети, че топ оръжията на която и да е от двете държави надали са нагледно и постоянно промотирани по Discovery Channel и разни онлайн издания. Самата идея за директен военен сблъсък говори до каква деградация може да стигне едно общество. И нека не го караме на про Руски и про Американски настроения. В някой случаи си има истина. Когато янките са прави - ОК! Когато обаче не са - значи не са. Може ли да обстрелваш мирни граждани, като че ли не са хора? Не било вярно, давали го само по руските новини и телеканали. Е, по дяволите, когато обаче видиш как всичко това се стоварва върху жена в инвалидна количка или невръстно дете, не ти пука по кой канал е - това е ФАКТ. Когато една държава се самозабрави, идва момент на отрезвяване. Когато в една нация болшинството от хората мислят, че Париж е държава и че, да знаят "Бритиш инглиш" и "Американ инглиш" означава владеене на ДВА езика, когато "защитната" ти ПРО е по-далеч от твоята граница, отколкото от тази на въображаемия ти враг, когато ползваш "свободната" икономика за политически цели и обясняваш как само ти си добър, а който не е на твоето мнение е лош и трябва да бъде наказан - е тогава нещо не е наред! Никой не е определял световен жандарм или господар. Кухи валути без покритие - Америка има огромна и силна икономика - ДА! Защо тогава постоянно външният дълг расте, расте, расте, расте?! Какво се случва с редовия гражданин, когато надскочи сянката си?! Банката му взима къщата, колата?! Ако преди това не отиде да открадне от някого, та да си закърпи положението... Всички бягат на запад. Аз съм си тук, решил съм, че обичам Родината си и ще се развивам като човек, като професионалист и като личност тук. Мога да изработя същата сума, като миячът на чинии в Англия, но няма да съм със съзнанието на мияч на чинии. Накратко по темата - демокрацията, свободата на словото, свободният частен бизнес са същите както в "демократичния" запад, така и в "западналия" изток. Само че, докато се дупим и в едната и в другата посока и мерим пи**ите кой колко е зле, забравяме да погледнем прогнилите си политици, държава и администрация, забравяме, че когато някой ти се усмихне на улицата, вече го смятаме за ненормално или съответният индивид за луд и се чудим кой ще ни даде, оправи, потупа по рамото, похвали или подхвърли някоя друга огризка! Вместо да говорим за ролята на държавата, в която живеем и сме се родили в цялата ситуация.

Знаеш ли, мирни граждани от едната страна умират, защото напълно неспособните украински военни ги обстрелват.

А от другата страна умират, защото руско оръжие и руски военни го правят.

До момента не съм забелязал нито на снимка, нито пък съм чел някъде да има американски или натовски военни в Украйна. Няма и тяхна сериозна бойна техника.

За разлика от намесата на Русия.

И нека спрем да пишем глупости, как това били исконно техни територии. Както бях писал - има Руска карта, на която пише Украйна даже и върху Кримския полуостров.

Кристално ясно е, че Русия нарушава договори и споразумения за териториалната цялост на Украйна, които тя е подписала. Победителите не ги съдят, но съм скептичен, че Русия този път ще победи.

Глупавите Американци ги изиграха като малки деца, като вкараха в мача и Европа, а Путин накараха да се моли на Китай за пари.

Империя пар екселанс. Големи. Гадни. Лоши.

Днес имаше конференция на руски военни, които показаха доказателство (някакви остатъци от шрапнели, нещо такова) от натовско оръжие. Разбира се, че може да са нагласили нещата, но все пак. Нямам линк. Гледах го по ОРТ, а знаем начина, по който представят нещата... Между другото, и руските и американските медии толкова едностранчиво представят нещата, че не е истина. Може би нашите медии представят най-добре - визирам Канала най-вече, а не АЛФА и разни подобни... Не знам как е с украинците, щото тоя език ми е супер объркан. А по темата: не, не сме на прага на никаква "топла" война. Но, си мисля, че влязохме току-що в "студена" такава. Мисля, че трябваше да запазим неутралитет, а ние пак - по католици от Папата се пишем. Това с Украйна е изключително гнила афера. А Евросъюза доказа, че е една мъртвородена и импотентна институция, която е организирана на абсолютно безпринципни основи (освен, ако едни въглища не бъдат сметнати за такава, разбира се). 

Жалко за невинните хорица, които стават бежанци и целия им живот, който са градили рухва, заради геополитическо мерене на чушки. Жалко и за живота на войниците - и от двете страни. А политиците така и никога няма да си го получат.  :mad:

Да видим обаче за пореден път и дали българската държава ще покаже среден пръст на етническите българи, които не искат да стават братоубийци. Вие как мислите? Според мен управляващите ще се покажат за пореден път просто едни безродници.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

""Да видим обаче за пореден път и дали българската държава ще покаже среден пръст на етническите българи, които не искат да стават братоубийци. Вие как мислите? Според мен управляващите ще се покажат за пореден път просто едни безродници.""

Нали си чувал тази приказка макар и съвсем леко перефразирана: "По делата им ще познаеш, че са "български управляващи"

И да Ви кажа, а и повечето съм го написал, за да ВИ помоля.

Дайте поне ние да не се караме като политиците. И аз, симпатизиращ на едната страна и друг, на другата - ние все сме българи. Иначе помагаме на най-долното племе, живеещо по света - политиците. Държа се умерено, но не искам да гледам и да чувам че в 21 век хората застрелват други хора ей тъй, заради някакви свои политически амбиции. Нека съм си беден или от средната класа, нека има и богати люде - това не е лошо. Лошото е когато почнем да се изтребваме като "човеци"

. ..Жалко за невинните хорица, които стават бежанци и целия им живот, който са градили рухва, заради геополитическо мерене на чушки. Жалко и за живота на войниците - и от двете страни. А политиците така и никога няма да си го получат.  :mad:

Мисля,че всички може да вникнем в долният текст.

Сегодня стал невольным свидетелем тех самых «следов» войны. Я, моя семья, и все Вы, как жители Горловки, прекрасно ощущаете на себе все прелести войны, нас пугает обстановка, постоянные взрывы, сообщения о гибели с разных районов города. Частенько посиживая в «бомбике» мы с вами слышим как люди жалуются, кто то на жизнь, кто то на отсутствие денег, кто то на саму ситуацию в целом. Мы с вами наблюдаем слезы наших детей, женщин, стариков. Сегодня по дороге в Енакиево и обратно, я вдруг понял, что нам с вами еще повезло.

Повезло больше чем тем, кого сегодня везли с других городов. Городов которых уже нет. Колонны Уралов наполненные людьми всех возрастов, двигались с Углегорска и Деб*льцево в наши города. Людей везут в Енакиево, в Горловку, расселяют по общежитиям, гостиницам и квартирам предоставленными волонтерами. Везут ВСН. Спасают кого могут.

Пара минут общения на одной из точек высадки, позволяют сделать определенные выводы о ситуации в целом. Одни говорят, что их домов больше нет, другие бежали прямо из под обстрелов, под прикрытием сил ВСН, третьи просто стоят и плачут. Общий настрой в отношении единой — резко негативный, и ясно почему.

Не смотря на то, что города находились в течении года под контролем Украины, не выплачивалось ни копейки денег. Ни пенсий, ни зарплат, ни других социальных обязательств государства единого, перед своим народом. Ни копейки. Люди жили кто как мог, кому то помогали родственники, кого то поддерживали соседи, многих выручали запасы с огорода, заготовленные с лета. В общем всё как и у нас, за исключением того, что они были в единой. Региональное переподчинение, которое так и не было сделано единой ЗА ГОД ГОСПОДСТВА на захваченной территории, не надо мне приводить в пример. Вся эта бумажная волокита, при желании может осуществится в течении дня. Но то ли желания не было, то ли Украине наплевать на свой народ, не ясно. Хотя лично я, судя по полному блокированию жизнеобеспечения востока, склоняюсь ко второму.

Другой момент, не смотря на то, что Деб*льцево и Углегорск по всем признакам являются(лись) территорией Украины, при попытке эвакуироваться из городов на территорию опять же Украины, люди столкнулись с необычным нюансом. Приграничные блокпосты, тупо не пропускали людей, требуя… пропуск! Это еще как? Мало того, что Украинская сторона вообще ни как не занимается эвакуацией мирного населения, так еще и всячески препятствует этому? Украина, ты така едина.

Слов нет.

П.С.

Хотя чему я удивляюсь. Сами ВСУ бегут на машинах красного креста. О чем вообще можно говорить.

П.С.С

Не смотря на слезы, и потери жилья, люди позитивно настроены и благодарили за спасение, так как столько горя и бед, сколько им принесла украинская власть, им не приносил никто. Со слов жителя Углегорска, приехавшего на Урале в Горловку дословно:

— Они ведь когда отступали (силы ВСУ) разворачивались, и били прям по нашим домам! Я ведь всё сам видел. Кричал, махал руками….

Хайде сега ми каже как да оправдая Украинците. След като те изтребват собственият си народ. Рушат инфраструктурата. Те никога няма да са спокойни в тази част на Украйна. Украйна вече е загубила тази територия защото хората в тези райони  никога няма да и простят това което са и сторили.

Русия е била виновна. Кой спонсорира терористите и кой направи преврата в Украйна. Обама си призна по CNN

Кой снабдява укрите с бомпи да стрелят по своите? Чак пък лъжа едва ли ще е. Каквото са писали винаги после се е потвърждавало.

„С такива снаряди са стреляли по Горловка. На тях има маркировка НАТО. Америка сега мисли да доставя на Украйна летално оръжие, но фактически вече го има“ – каза Басурин. По-рано стана известно, че правителството на САЩ разглежда въпроса за предоставянето на Украйна на противотанкови ракети Javelin.

Що се отнася до споровете тук за въоръженията. Благо както се вика донесе блага вест. Браво на него. Нали знаете как от спам се ражда верижен спам и после цялата тема е за коша.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Мисля,че всички може да вникнем в долният текст.

Сегодня стал невольным свидетелем тех самых «следов» войны. Я, моя семья, и все Вы, как жители Горловки, прекрасно ощущаете на себе все прелести войны, нас пугает обстановка, постоянные взрывы, сообщения о гибели с разных районов города. Частенько посиживая в «бомбике» мы с вами слышим как люди жалуются, кто то на жизнь, кто то на отсутствие денег, кто то на саму ситуацию в целом. Мы с вами наблюдаем слезы наших детей, женщин, стариков. Сегодня по дороге в Енакиево и обратно, я вдруг понял, что нам с вами еще повезло.

Повезло больше чем тем, кого сегодня везли с других городов. Городов которых уже нет. Колонны Уралов наполненные людьми всех возрастов, двигались с Углегорска и Деб*льцево в наши города. Людей везут в Енакиево, в Горловку, расселяют по общежитиям, гостиницам и квартирам предоставленными волонтерами. Везут ВСН. Спасают кого могут.

Пара минут общения на одной из точек высадки, позволяют сделать определенные выводы о ситуации в целом. Одни говорят, что их домов больше нет, другие бежали прямо из под обстрелов, под прикрытием сил ВСН, третьи просто стоят и плачут. Общий настрой в отношении единой — резко негативный, и ясно почему.

Не смотря на то, что города находились в течении года под контролем Украины, не выплачивалось ни копейки денег. Ни пенсий, ни зарплат, ни других социальных обязательств государства единого, перед своим народом. Ни копейки. Люди жили кто как мог, кому то помогали родственники, кого то поддерживали соседи, многих выручали запасы с огорода, заготовленные с лета. В общем всё как и у нас, за исключением того, что они были в единой. Региональное переподчинение, которое так и не было сделано единой ЗА ГОД ГОСПОДСТВА на захваченной территории, не надо мне приводить в пример. Вся эта бумажная волокита, при желании может осуществится в течении дня. Но то ли желания не было, то ли Украине наплевать на свой народ, не ясно. Хотя лично я, судя по полному блокированию жизнеобеспечения востока, склоняюсь ко второму.

Другой момент, не смотря на то, что Деб*льцево и Углегорск по всем признакам являются(лись) территорией Украины, при попытке эвакуироваться из городов на территорию опять же Украины, люди столкнулись с необычным нюансом. Приграничные блокпосты, тупо не пропускали людей, требуя… пропуск! Это еще как? Мало того, что Украинская сторона вообще ни как не занимается эвакуацией мирного населения, так еще и всячески препятствует этому? Украина, ты така едина.

Слов нет.

П.С.

Хотя чему я удивляюсь. Сами ВСУ бегут на машинах красного креста. О чем вообще можно говорить.

П.С.С

Не смотря на слезы, и потери жилья, люди позитивно настроены и благодарили за спасение, так как столько горя и бед, сколько им принесла украинская власть, им не приносил никто. Со слов жителя Углегорска, приехавшего на Урале в Горловку дословно:

— Они ведь когда отступали (силы ВСУ) разворачивались, и били прям по нашим домам! Я ведь всё сам видел. Кричал, махал руками….

Хайде сега ми каже как да оправдая Украинците. След като те изтребват собственият си народ. Рушат инфраструктурата. Те никога няма да са спокойни в тази част на Украйна. Украйна вече е загубила тази територия защото хората в тези райони никога няма да и простят това което са и сторили.

Русия е била виновна. Кой спонсорира терористите и кой направи преврата в Украйна. Обама си призна по CNN

Кой снабдява укрите с бомпи да стрелят по своите? Чак пък лъжа едва ли ще е. Каквото са писали винаги после се е потвърждавало.

Що се отнася до споровете тук за въоръженията. Благо както се вика донесе блага вест. Браво на него. Нали знаете как от спам се ражда верижен спам и после цялата тема е за коша.

Разкажи с какво стрелят бунтовниците - пленено, от магазина или как се сдобиват с него?

Ако се сдобиват от Русия, то тя с какво право се меси във вътрешния конфликт в една съседна държава? Разпалва ли го по този начин?

Ако има геноцид (а няма) срещу руснаци, не е ли по-разумно да бъдат активирани европейски механизми за контрол върху ситуацията - най-малкото, те няма да са толкова пристрастни.

Има ли руски войски (да, войски, даже не наемници), които се бият в Украйна? Американски или Европейски войски има ли?

Не мисля, че имаш ясна идея за размера и вида на руската помощ за отцепниците в Украйна.

Това, което пишеш за рушенето е доста спорно - там се водят пълнокръвни бойни действия, с използване на тежко въоръжение и оръжия за масово поразване и от двете страни. Цивилните жертви и разрушенията са напълно неизбежни, като вина носят и двете страни.

Аз поне не бих бил толкова категоричен в оценката кой колко от тях е причинил.

И, последно, откога да изразяваш мнението си, при това - умерено като стил, е спам? Не всички са на твоето мнение, а е неуважение към опонентите ти да ги обиждаш.

До момента не съм забелязал нито на снимка, нито пък съм чел някъде да има американски или натовски военни в Украйна. Няма и тяхна сериозна бойна техника.

И няма да видиш. Защото гледаш, само наши и западни медии. Там, няма да видиш снимки или клипове. Опитвам се, да намеря онзи репортаж, където 'украински' войник, говори на чист английски. :wink12:  Ама май са го свалили от youtube. Да ти ще кажеш, това е манипулация.  А като си виждал руска армия в Украйна, дай да я видим и ние. Тя много митична, та чак невидима. :D  Великото разузнавана на САЩ, не може да покаже една снимчица на руска бойна група. Една снимчица, как колони танкове и войници, минават от Русия в Украйна. ОССЕ, многократно е казвало, че няма движение на бойна техника от Русия към Украйна. Ако не знаеш, да те светан. Хората на ОССЕ, се намират на границата. И наблюдават.

Хайде сега ми каже как да оправдая Украинците. След като те изтребват собственият си народ. Рушат инфраструктурата.

Стоп!

За кои украинци по-точно говориш? Защото и сепаратистите са украинци. Имат украински паспорти и са украински граждани, а Украйна не позволява двойно гражданство(за който не знае). И моля нека говорим за Украйна, която съществува в сегашните си граници.

Та... за кои украинци иде реч? - Онези, които се опитват да защитят държавата си от разцепление или онези, които я предават(в случая) и искат да се отделят в полза на Русия? Пак ще повторя - нека говорим за Украйна като независима държава с определени граници, население и т.н.

Ти как би приел мюсулманите от Кърджалийско(например) да решат да се отделят от България(и теротириално) в полза на Турция, защото не искат да са в ЕС(например)?

Как?

В такъв вариант всички дето сега(и тук) защитавате сепаратистите, бихте ревнали вкупом: Ама как така?

Истината е, че не защитавате сепаратистите, а Русия. Което е още по-грозно. Защото всички, които се месят в гражданската война в Украйна, са агресори. Няма по-голям или по-малък агресор, заради апетитите на "големите", страдат достатъчно измъчени и изстрадали хора(населението на Украйна), защото ако се бият 50-100 000, народът на Украйна е 40 милиона.

А братоубийствената война е кошмар на кошмарите...

И няма да видиш. Защото гледаш, само наши и западни медии. Там, няма да видиш снимки или клипове.

Чета в руски и украински сайтове и блогове. И там има разделение, да ти призная. Има руснаци, които ненавиждат политиката на Путин, има и украинци, които с удоволствие заемат позицията на сепаратистите. Така, че... във война няма лоши и добри, за съжаление... има жертви.

не дай си боже управниците ни да пратят военна мисия в украйна, българските русофилите ще ни застрелят в гръб. а знайте ли защо турция поткрепя путин, ами готвини същото каквото направи путин в украйна

Разкажи с какво стрелят бунтовниците - пленено, от магазина или как се сдобиват с него?

Ако се сдобиват от Русия, то тя с какво право се меси във вътрешния конфликт в една съседна държава? Разпалва ли го по този начин?

Ако има геноцид (а няма) срещу руснаци, не е ли по-разумно да бъдат активирани европейски механизми за контрол върху ситуацията - най-малкото, те няма да са толкова пристрастни.

Има ли руски войски (да, войски, даже не наемници), които се бият в Украйна? Американски или Европейски войски има ли?

Не мисля, че имаш ясна идея за размера и вида на руската помощ за отцепниците в Украйна.

Това, което пишеш за рушенето е доста спорно - там се водят пълнокръвни бойни действия, с използване на тежко въоръжение и оръжия за масово поразване и от двете страни. Цивилните жертви и разрушенията са напълно неизбежни, като вина носят и двете страни.

Аз поне не бих бил толкова категоричен в оценката кой колко от тях е причинил.

И, последно, откога да изразяваш мнението си, при това - умерено като стил, е спам? Не всички са на твоето мнение, а е неуважение към опонентите ти да ги обиждаш.

И пак, ползваш опорните точки, на западните медии. С какво стрелят бунтовниците /сепаратисти както искаш ги наричай/? Стрелят с руско оръжие, защото е такова. Там е произведено. Я ми покажи, една снимка, един репортаж, едно доказателство, че оръжие минава през границата? На границата са ОССЕ наблюдателите. Има ли такова доказателство? Поне едно? Или и ти, събираш доказателства, от фейсбук? :D  Има поляци, от скандинавските страни, немци, включително и американци в редиците на Десен сектор и Националната квардия. Това е доказано многократно. Но не е показано, по нашите масмедии. И пак питам, къде са спътниковите снимки, репортажи и всякакви доказателсва, за наличието на редовна руска войска? Има обаче, французи, испанци и други националности, на страната на бунтовниците /сепаратисти/.

Казваш, нямало геноцид срещу руско говорящите. Ми Одеса? Ми избитите и запалени случжители на Беркуд /да това е факт/? Или всичко това, е филмов сценарии? Не е ли геноцид, да стреляш с реактивни системи, срещу мирни жители? А масовите гробове, дето дори ОССЕ призна че съществуват, това не е ли геноцид?

Стоп!

За кои украинци по-точно говориш? Защото и сепаратистите са украинци. Имат украински паспорти и са украински граждани, а Украйна не позволява двойно гражданство(за който не знае). И моля нека говорим за Украйна, която съществува в сегашните си граници.

Та... за кои украинци иде реч? - Онези, които се опитват да защитят държавата си от разцепление или онези, които я предават(в случая) и искат да се отделят в полза на Русия? Пак ще повторя - нека говорим за Украйна като независима държава с определени граници, население и т.н.

Ти как би приел мюсулманите от Кърджалийско(например) да решат да се отделят от България(и теротириално) в полза на Турция, защото не искат да са в ЕС(например)?

Как?

В такъв вариант всички дето сега(и тук) защитавате сепаратистите, бихте ревнали вкупом: Ама как така?

Истината е, че не защитавате сепаратистите, а Русия. Което е още по-грозно. Защото всички, които се месят в гражданската война в Украйна, са агресори. Няма по-голям или по-малък агресор, заради апетитите на "големите", страдат достатъчно измъчени и изстрадали хора(населението на Украйна), защото ако се бият 50-100 000, народът на Украйна е 40 милиона.

А братоубийствената война е кошмар на кошмарите...

Чета в руски и украински сайтове и блогове. И там има разделение, да ти призная. Има руснаци, които ненавиждат политиката на Путин, има и украинци, които с удоволствие заемат позицията на сепаратистите. Така, че... във война няма лоши и добри, за съжаление... има жертви.

Ще те помоля, първо да се запознаеш с цялата история, на това което става в Украйна. И тогава коментирай. ;)  Че явно си забравила, какво и кога стана, за да се стигне до тази студена война. И гореща в Украйна. А Турция, когато нахлу в Кипър? Не са ли и Гърция и Турция натовски държави? Някой нещо да направи? В момента, почти всеки ден турски самолети навлизат в гръцкото въздушно пространство. И САЩ или ЕС, да защитават Гърция? Защо винаги, хора като теб, забравят или пропускат доста неща? Но винаги се хващате за Русия, и тя какво била направила?

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Хайде сега ми каже как да оправдая Украинците. След като те изтребват собственият си народ. Рушат инфраструктурата. Те никога няма да са спокойни в тази част на Украйна. Украйна вече е загубила тази територия защото хората в тези райони  никога няма да и простят това което са и сторили.

Това вече се случи в България и дори явна война на беше нужна. Разрушено производство, земеделие, инфраструктура, напуснати селища, финансов и съдебен геноцид. Никога няма да бъдем спокойни. Никога няма да простим!

не дай си боже управниците ни да пратят военна мисия в украйна, българските русофилите ще ни застрелят в гръб. а знайте ли защо турция поткрепя путин, ами готвини същото каквото направи путин в украйна

Ти ми липсваше. :D  Поне ще се смеем. ;)

Ще те помоля, първо да се запознаеш с цялата история, на това което става в Украйна. И тогава коментирай. ;)  Че явно си забравила, какво и кога стана, за да се стигне до тази студена война. И гореща в Украйна.

Не, приятелю, вие които защитавате политиката на Русия, забравихте какво стана и кой започна военни маневри, близо до границата на Украйна в смутен за държавата(Украйна) момент, забравихте за милициите в Крим и окупацията на парламента в Крим, забравихте и демонстрациите на татарите срещу отцепването на Крим, преместването на по-предна дата на референдума, военните руски части на полуострова и бързото ратифициране на  договора за присъединяването на Крим към Руската федерация. Следва окупацията от проруски настроени активисти на  областни административни сгради в Харков и Донецк в Южна Украйна с ултиматомите за референдуми за отделяне от Киев, завземането на полицейския участък в Славянск от кого? - пак от сепаратистите... и т.н. до днешния кошмар.

А всичко започна с един мирен, граждански протест, заради отмятането на Янукович...

Какво не помня?

Отвратена съм, че защивате агресор. Да. Путиновата политика с нищо не е по-добра от американската, не знам защо не го виждате!

Не мога да застана на ничия позиция - нито на украинците(сащото се саморазрушават), нито на агресорите, но поне мога да ви кажа, че е възмутително да оправдавате  Русия за онова, което всъщност оплювате в ЕС и САЩ и дори не се осъзнавате(не всички тук, разбира се)

П.П. Каквото и да пишете, не забравяйте, че Украйна е независима държава, членка на ООН с граници, които са приети и от Русия.

Не, приятелю, вие които защитавате политиката на Русия, забравихте какво стана и кой започна военни маневри, близо до границата на Украйна в смутен за държавата(Украйна) момент, забравихте за милициите в Крим и окупацията на парламента в Крим, забравихте и демонстрациите на татарите срещу отцепването на Крим, преместването на по-предна дата на референдума, военните руски части на полуострова и бързото ратифициране на  договора за присъединяването на Крим към Руската федерация. Следва окупацията от проруски настроени активисти на  областни административни сгради в Харков и Донецк в Южна Украйна с ултиматомите за референдуми за отделяне от Киев, завземането на полицейския участък в Славянск от кого? - пак от сепаратистите... и т.н. до днешния кошмар.

А всичко започна с един мирен, граждански протест, заради отмятането на Янукович...

Какво не помня?

Отвратена съм, че защивате агресор. Да. Путиновата политика с нищо не е по-добра от американската, не знам защо не го виждате!

Не мога да застана на ничия позиция - нито на украинците(сащото се саморазрушават), нито на агресорите, но поне мога да ви кажа, че е възмутително да оправдавате  Русия за онова, което всъщност оплювате в ЕС и САЩ и дори не се осъзнавате(не всички тук, разбира се)

П.П. Каквото и да пишете, не забравяйте, че Украйна е независима държава, членка на ООН с граници, които са приети и от Русия.

Майко мила. Ти, къде си била, последната година? На друга планета ли? Искаш да кажеш, че събитията на Мейдана, бяха мирни? Палежи, убийства /на полицай и протестиращи/, са мирни? Полицията не е стреляла, приятелко. Стреляха от Десен сектор. Има си и клипове, едни момчета в черни дрехи, с ленти на ръцете. Военни маневри, Русия може да си прави където иска на нейна територия. ;) Нищо не съм забравил, ама ти май си. Или забрави, че хората в Крим, отказаха да признаят 'мирната' смяна на власта в Киев. И май забрави, заканите на Десен сектор към тях, и жителите на източните части. Май забрави Одеса, където изгориха живи хора, излезнали на протест. Май забрави, че преди да се стигне до тук, хората искаха мирно да се реши проблема. И май забрави, че тия в Киев, използваха сила.  Май забрави, кой раздаваше сладки на протестиращите, и че 'демократичните' западни държави, подкрепяха 'мирния' за теб преврат. Май много неща си забравила, или въобще не ги знаеш. За това пак ти казвам, има интернет има много начини да схванеш, какво всъщност стана. И защо.

И аз да ти кажа, Сърбия също е призната от ООН, с граници признати от всички. Но не им попречи, да отцепят Косово. ;)  Като то, се отдели самостоятелно уж. Ама с благословията на САЩ. ;)

Ако трябва да сме честни всичко започна от НАТО-вското ПРО,което започна да стяга обръча около Русия,а не помня в този момент тя да беше направила какъвто и да било враждебен акт спрямо натовска държава,единствено чрез дипломацията си беше на различно мнение от САЩ и ЕС по някои световни събития,в които и слепец виждаше намеса на САЩ.После с времето англо-саксонския свят показа истинското си лице,уж най-толерантното общество няма търпимост към тези,които не споделят евроатлантическите ценности.Един митинг в столицата е волеизявление на цялата нация ли?Тогава защо медиите пропускат толкова активно да отразяват ставащите напоследък митинги в дъжавите от ЕС против ТТIP.Те са достатъчно многобройни.А за войната сте прави тя е ужасно нещо,но не видях желание за истинско в полза на хората решение на проблема от страна на ЕС

Редактирано от Андрей Георгиев (преглед на промените)

Искаш да кажеш, че събитията на Мейдана, бяха мирни? Палежи, убийства /на полицай и протестиращи/, са мирни?

Исках да кажа и казах, че започнаха мирно. И бяха използвани.

Ако не си разбрал, ще ти го повторя още веднъж: Отвратена съм! Но понеже не мога да го кажа нито на украинците(и едните и другите), нито на Путин, нито на Обама, нито на който и да било политик, намесен в този хаос, мога да го кажа тук и на вас-защитниците на войната и на имперската политика!

Пфу!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.