Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Аууу, разбит съм, как можах с атакъв показващ висок стандарт на животец тука човек да споря, докато той си пие вискито и запезва със кебапчета и сармички..

Посипвам си косите с пепел, и се моля за пощада , аз бедния гастербайтер дето едва свързвам двата края с кисело мляко и хляб добруджа за 50 стотинки

:D :D :D

Къде видя висок стандарт :)

Най-обикновена маса, не е масата вкъщи :)

Не е проблем да си гастарбайтер. Проблем е да използваш постиженията на империалистите, докато ги храниш ;)

Апропо, разказват, че в Англия квартирите били скъпи, за киселото мляко не знам.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хахах, споко, плащам си квартирата спокойно, и да скъпа е ако првърнеш парите в левове и сравниш българските заплати , 300 паунда , но за тукашните стандарти е сред ниските , една стая с включени всички сметки върви и по 400 и повече, зависи от региона в който си, квартала, и така нататък... Имам си паркинг за колата  , а това е голям плюс ..

Та така, драги ми смешко.. Тука киселото мляко не струва м/у другото, дори така рекламираното уж като гръцко, е отврат..и е на цена към паунд и 60, има и по евтини супермаркетски бренд, то е още по зле ... Предпочитам бирата и соковете , с наденичка от типа на петрохан на Брадърс комерс ( само дето тукашно съм намерил само едни испански, чирозо , пушено сушена наденичка , 2 паунда парчето, налчето детос е вика , бирата будвайсер си е 10 за 9 паунда, или 8 за 8,и така нататък, Бутилка Смирнов 17 паунда, Балънтайн 700 милиграма, 23 паунда, тиичърс и тем подобни са на цена от 19 до към 25 паунда, зависи от марката, годините и така нататък.. Но аз алкохол освен бира не пия сам, в компания само ....

Мдаам, мисля че обсъдихме мен нали , сега очаквам да си пиеш мълчаливо, че спама почва да ми досажда  :)

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

И това му лепнаха на Путин в безсилието си.

Видях го днес в днес.бг  видях и как разни идиоти се пеняват в някакъв незнам, делириумен екстазз от кеф, едва ли като да са намерили 1 милион златни парици в гърне в двора си :D

На това му се вика пропаганда от най-долен стил.. оня ден имаше пък статия за някакв възрастна 81 годишна баба, дето била откраднала 3 пакетчета масло и после починала в ареста едва ли не от мъчения .. А се оказа че оригиналната новина е на сайта на полицията в Санкт Петербург и че наистина жената е задържана, понеже управителя на магазина се е обадил че краде, нямала е документи и са я закарали за изясняване коя октъде е в участъка, за съжаление при влизането още тя е получила сърдечен удар .. 

Та коментарите бяха пак видите ли, какви са мизерници руснаците, какви гадове, абе в този стил че и по зле .... 

Има една някаква пача в днес Бг, Елка някаква си, всички нейни статии са в подобен стил ... мдааам, и после на това му се викало демократична независима журналистика  .. Дето се вика, пропагандата антируска върви с пълна сила , и с методи заради  които Гьобелс дори щеше да се гръмне сам ако видеше до къде се стига в оплюването и злобата ...такава пошлост и долнопробност дори в бардак дето се вика няма да се намери 

Дайте да не се караме излишно.
Казвам излишно, поради факта, че не можем по никакъв начин да повлияем на събитията.
Зад обсъжданите по-горе политици стоят военно промишлените комплекси и банки, съответно на едната и другата страна. Става въпрос за много пари. На тези с малко сиво под шапката им ясно за какво говоря.
Така че това което ще стане, ще стане без значение колко ще се джафкаме тука.
Както във всеки конфликт има две страни ( минимум ), така и е нормално всяка от страните участнички да си има съответните привърженици.
Всяка групa от привърженици смята че тя е на добрата страна и че другите са на грешната. И това е нормално, различни мисления и виждания за света. Залозите са високи. Обшественото мнение трябва да се наклони в правилната посока, така че и пропагандатори ще има.
Това не е за притеснение. Мен ме тревожи факта че се опитват леко полека да ни подготвят за евентуални военни действия срещу....братя славяни. Един вид маша с която USA смятат да вадят горещите картофи.

Стана им редовна практика това. Преди да си пъхнат гагата някъде, първо търсят съучастници. Да изглежда за пред света че видиш ли и другите са на същото мнение. Подкрепата ще е един вид потвърждение, че провежданата политика е правилна, демократична...

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

Хахах, споко, плащам си квартирата спокойно, и да скъпа е ако првърнеш парите в левове и сравниш българските заплати , 300 паунда , но за тукашните стандарти е сред ниските , една стая с включени всички сметки върви и по 400 и повече, зависи от региона в който си, квартала, и така нататък... Имам си паркинг за колата , а това е голям плюс ..

Та така, драги ми смешко.. Но аз алкохол освен бира не пия сам, в компания само ....

Мдаам, мисля че обсъдихме мен нали , сега очаквам да си пиеш мълчаливо, че спама почва да ми досажда :)

Това е доста нисък наем за Англия, а дори и за София. Моят, заедно с паркинга е 390 евро.

Това в кой град е?

Споко, страха при ФАЩ е доста голям, защото това ще е края им като държавица, и те добре го знаят.. Едно е да се правиш на велик пред слаби , да събираш армади и нападаш малки държави, които няма с какво да ти отвърнат защото ти превишаваш и технически и числено, но с Русия, просто знаят че ще го духат, дори и без да се изпозлва атомно оръжие, а само конвенционално... Вскякави приказки на разни тука платени или дииоти ч видите ли военната американска машина е непобедима, е просто бош лаф .. може да е била в миналото , през 90-те години след разпада на СССР, но сега имат много поздрави от Путин и РФ.. Китай също вече може спокойно да им се опре в конвенционален план, само в ядрен са още слабички... мина времето ан военната им хегемония , направиха достатъчно поразии за това време.. сега задуха източния вятър, и това хич не им харесва, ама хич....

П.С Това в Украйна е последния им напън да се опитат да спечелят нещо, и да отслабят Русия , но се объркаха тотално.. мислеха че Русия още не е готова да отвърне, но тя отвърна ... Мислят си че така ще отслябят достатъчно Русия, за да си осигурят някаква псевдхегемония и разбиване на алианса на независимите държави който се противоставя на хамериканосите и запада..Но според мен, удариха яко на камък..

Дийн(умишлено употребявам твоя ник от време оно, когато се регистрирах в Калдейта) винаги съм чела постовете ти с внимание и те имам за умен мъж, но точно в тази тема упорито демонстрираш тесногръдие.

Айде айде, по полека със сравненията с Хитлер, преди да почне втората световна война, точно Хитлер са го ухажвали и бритнаци, и французи, и хамериканци, никой не го е наричал дикактор

Удобно се сещаш, но и удобно забравяш. Визирам тайния пакт Рибентроп-Молотов, с прилежащият протокол за преразпределение територии от източна Европа.

И пак ти казах, твоите интерпретации за дикатура, са си твои, и изобщо нямат връзка с това което реално е дикатура..

Всъщност имат. И то много общо. Една от приликите между диктаторите е именно дългото им управление и масовата или загадъчна смърт на неудобните. А дали знам какво е "диктовка"? - Трябва да питаме сегашния президент на Русия. Колко пъти му чу ТИ името или му видя физиономията в последните две години? Защото аз все на Путин налитам. :D

За сметка на това, РФ е втората по брой имигранти , забележи, не емигранти, а Имигранти в света .... основно от средноазиатските държави разбира се, после китай, балтийските републики, някои от централна и източна европа.... мдаам.. в Русия никой не отивал , там е толкова зле че няма накъде ...

Е не съм казала, че е чак толкова зле... в Москва, в Петербург... там си е почти като в Европа. Почти.

А за политиката в Русия, мисля както казваше един друг мислещ като теб, Благо нещо си, май това е вътрешна работа нали, кои сме ние да съдим, че и ти и всички такив като теб, пляста пляста, абе все другите гледат, вместо да си гледат своето, чуждото канче все, като хамериканците, все клечките в чуждите очи, а гредите в своите, нъцки.. няма такова нещо... 

А-а-а, не си прав. Вътрешната политика на Русия не съм обсъждала, а от външната и икономическа политика съм пряко засегната, като всеки един от нас, които сме ТУК, на територията на България. Така, че баш в моето канче съм си се вторачила. Ти си май човека дето адвокат го раздаваш. Не мисля, че Русия, в частност Путин се нуждаят от защита ти, но пък щом се чувстваш добре, дерзай.

А да, замалко да забравя, думата диктатура не знам защо я свързваш автоматично с комунистическа ... това единствено показва комплекси някакви.. Диктатурата не е задължително да е комуниситческа, всъщност дори комунистическо по своя смисъл и идеи е малко различна  от диктатура, нищо че оригинално проповядва диктатура на пролетариата ..

Я набързо си превърти в главата всички диктатори от двайсети век и ми кажи има ли други идеи, освен комунистически(социалистически). Ако искаш започни от Хитлер, ако искаш от Сталин... твоя воля.

Това пак са прости факти. А фактите не могат да ме комплексират. Така ,че се успокой за моето психично здраве. Добре съм. :D

Нел, ако искаш Морфей ме наричай, нямам нищо против.. но мисля че ти казах, не те бива нито в политиката, нито в световната нито във вътрешната.. за философия, социални строеве, държавност , управление и така нататък, не те бива... 

Само по първата точка ще ти отвърна, говориш за тесногръдие, споменавайки Рибентроп Молотова договора, а удобно забравяш договорите м/у полша и гемрания за поделяне на Чехословакия, забравяш удобно Френско германските, германско английските такива също... Удобно забравяш че пакта м/у СССР и Германия на Хитлер е псоледния от такива пактове които германия подписва със почти всички ! Включително със САЩ..

И повече не мисля че си залсужаваш изобщо да ти отговарям, да споря с теб е все едно да споря със щраус който си е заровил главата в пясъка, и си повтаря като мантра, никой не ме вижда, никой не ме вижда, аз си знам че никой не ме вижда  ( аналогия да спориш с радио ).....

П.С И м/у другото, замалко да го изусна, пакта Молотов Рибентроп, не визира Източна Европа , това е пакт за неутралитет и ненападение ако една от страните води война с трета страна... Източна европа няам никаква ама ниакква връзка,.. целия текст на плана можеш да си намериш и сама в нета

Затова както казах , ще те помоля да не се изказваш за неща които са ти в тумане ....

П.П.С И моля те , ако ще ми цитираш тайните договорки за подялба уж на европейски страни, ще ти кажа още отсега, не си прави труда... Защото това са планове за сфери за влияние, а не за нападение... За разлика от пакта м/у германия, полша , англия за подялба на Чехословакия , за който дори Чъчил ходи да убеждава чехите, че видите ли, това е за добро и тяхно и на европа, и че те нямат избор, и по добре да се примирят

Удобно се сещаш, но и удобно забравяш. Визирам тайния пакт Рибентроп-Молотов, с прилежащият протокол за преразпределение територии от източна Европа.

Всъщност имат. И то много общо. Една от приликите между диктаторите е именно дългото им управление и масовата или загадъчна смърт на неудобните. А дали знам какво е "диктовка"? - Трябва да питаме сегашния президент на Русия. Колко пъти му чу ТИ името или му видя физиономията в последните две години? Защото аз все на Путин налитам. :D

Е не съм казала, че е чак толкова зле... в Москва, в Петербург... там си е почти като в Европа. Почти.

Защо всички говорите за този пакт? Ако имаш някакви познания по история, ще знаеш едно нещо. Преди този пакт, Сталин прави 3 /три/ опита, да сключи такъв с Франция и Англия. Това знаеш ли го? Целта е, ако Хитлер нападне една от трите държави, другите две започват война срещу Германия. И познай, че и трите пъти, Франция и Англия отказват. Защо го правят, не се ли питаш? ;)  Сталин отлично е знаел, че ще се наложи да води война с Германия. Но е искал, да е след 43-44 година. Тогава по план, приключва преструктуриране на войската  и нейното превъоръжаване. Чакам да ми кажеш, защо Франция и Англия, отказват договор с СССР,  срещу Германия?

Говориш, че Путин бил диктатор, защото няколко пъти е бил президент. В САЩ, знаеш ли принципа им на гласуване? И че там, от вота на хората зависи точно..... нищо. Чакам и тук, да ми кажеш какво знаеш. Налиташ на Путин в медиите, ми замисли се защо. Не е защото бил 'диктатор'. ;)

Москва, или друг град било 'почти европейски'. :D  Изобщо не си ходила в Русия. Във всеки голям град, положението и живата, е в пъти по-добър от 'европейска' България. Първо иди и виж, после коментирай.

П.П.С И моля те , ако ще ми цитираш тайните договорки за подялба уж на европейски страни, ще ти кажа още отсега, не си прави труда... Защото това са планове за сфери за влияние, а не за нападение... За разлика от пакта м/у германия, полша , англия за подялба на Чехословакия , за който дори Чъчил ходи да убеждава чехите, че видите ли, това е за добро и тяхно и на европа, и че те нямат избор, и по добре да се примирят

Да това не се сетих. Бях го забравил честно да си кажа.

Щото по оново време всички обичат Хитлер. Едва ли не физически... :D  Щото го мислят за решение да справяне с СССР и комунизма. Той(Хитлер) после ги наказва, като едва ли не разярена мистрес-ка.

Щото по оново време всички обичат Хитлер. Едва ли не физически... :D  Щото го мислят за решение да справяне с СССР и комунизма. Той(Хитлер) после ги наказва, като едва ли не разярена мистрес-ка.

Да, това е и причината, да откажат договор с СССР. Защото си мислят, че двете страни взаимно ще се избият. Типично англосаксонско лицемерие.

Какво срамно има да си аутист , че са му го били лепнали!?

Леонардо да Винчи, Мария Кюри, Бетовен, Моцарт, Нютон, Марк Твен, Ван Гог, Стивън Спилбърг, Джим Кери, Стив Джобс са сред хората, които страдат от аутизъм.

Всички аутисти са с висок коефицент на интелигентност. За тях калъпи няма. Те са освободени!

Нел,

по-горе си цитирала доста без мен ,обиждаш ме.Аз твърдя ,че Путин не е диктатор,а тъкмо обратното-патриот и човек със силна воля,който дава лъч надежда за всички,които смятат ,че света под диктовката на САЩ не върви в правилната посока.Колкото и да квичат като прасета западняците и САЩ,Путин ще влезе в световната история и то според мен с добро,той вече постигна много,въпреки пропагандата дори в западния свят се засилва борбата срещу опорочената система,много обикновени американци и европейци усещат,че тази система отнема духовността и историята с Украйна и Русия ги мотивира все повече да се опитват да пробудят сънародниците си да погледнат на световните събития от различна от тази на масмедиите гледна точка.Жалко,че у нас ,една от брутално смазаните от тази система държави все още има доста хора ,който са сложили преграда пред съзнанието си за всякакви идеи,различни от проповядваните официално.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1392603

Какви грижи са ги налегнали само.

И един цитат от статията (Изненадващата стъпка изглежда цели да изпревари евентуално решение на САЩ да достави смъртоносно оръжие на Украйна, което европейците се опасяват, че ще предизвика още по-голямо разрастване на военните действия, посочва Асошиейтед прес.),въпросното оръжие е ядрен взрив,след което ще обвинят Русия за това.

Ето ги какво представляват корумпираните тъпаци от ЕС,а го съдеха за престъпления против човечеството.Всичко въртят според келепира за момента.

http://worldtodaybg.com/2015/02/05/%D0%B5%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0/

Какво срамно има да си аутист , че са му го били лепнали!?

Синдромът на Аспергер е психично разстройство от аутистичния спектър, характеризиращо се със значителни трудности в социалното взаимодействие и невербалното общуване, съпътствани от ограничени и повтарящи се модели на поведение и интереси. То се отличава от други разстройства от аутистичния спектър по относителното запазване на езиковото и познавателно развитие. Макар и да не са задължителни за диагнозата, често се наблюдават също физическа несръчност и нетипична употреба на езика. За хората, имащи синдром на Аспергер често е типичен силен, почти маниакален интерес към дадена област.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BC_%D0%BD%D0%B0_%D0%90%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D1%80

Не е срамно да си аутист, но в случая се цели дискредитация, тъй като Путин печели все повече привърженици по цял свят.

Така че, лепвайки му етикета "маниак", заинтересованите ще имат възможността да тръбят, че действията на руския Президент са породени единствено от манията му, а не от нещо друго, което неминуемо ще го направи опасен в очите на хората.

А и изкарвайки Путин маниак, САЩ лесно биха оправдали бъдещи агресивни действия срещу Русия.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Ето ги какво представляват корумпираните тъпаци от ЕС,а го съдеха за престъпления против човечеството.Всичко въртят според келепира за момента.

http://worldtodaybg.com/2015/02/05/%D0%B5%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0/

Ще съм безкрайно благодарен за линк към официална информация за въпросната реабилитация.

И повече не мисля че си залсужаваш изобщо да ти отговарям, да споря с теб е все едно да споря със щраус който си е заровил главата в пясъка, и си повтаря като мантра, никой не ме вижда, никой не ме вижда, аз си знам че никой не ме вижда  ( аналогия да спориш с радио ).....

...

П.С И м/у другото, замалко да го изусна, пакта Молотов Рибентроп, не визира Източна Европа , това е пакт за неутралитет и ненападение ако една от страните води война с трета страна... Източна европа няам никаква ама ниакква връзка,.. целия текст на плана можеш да си намериш и сама в нета

...

Проблемът е там, че аз не споря с теб, просто обръщам монетата и от другата страна. Надявам се да си забелязал, но не те оборвам в частта за империалистическите апетити на запада, в това число(и най-вече в по-новата история) на САЩ. Което би трябвало да ти говори, че съм съгласна с мнението ти, но съм абсолютно НЕсъгласна да се гледа на СССР и Русия като на някаква напълно невинна жертва.

Значи твърдиш, че в пакта Рибентроп-Молотов няма протоколи за подялба на територии, така ли? Тогава би ли обяснил на другарчетата, които лайкват постовете ти(и ич хабер си найн) от материята, къде се намира Брест? Да, да, за Брестката крепост говоря, за чутовната защита на съветските граничари на "родната" граница с... Германия. Обясни им и колко години половината от Полша е окупирана от Германия, а другата половина - от СССР, преди да започне Великата Отечествена. Както виждаш знам и едното, знам и другото. Това не е заравяне на главата в пясъка и тъпо и безумно отрицание на факти.

Защо всички говорите за този пакт? Ако имаш някакви познания по история, ще знаеш едно нещо.

О, не сме всички . Знам, че е твърде болезнен, но на мен лично, ми омръзна да слушам как България била предала СССР, влизайки в Остта. Та пакта, който подписва Богдан Филов е след въпростия Рибентроп-Молотов. Кого сме предали? Омръзна ми от незнаещи българи, които са готови да прекроят историята, за да са в угода на някого си(без значение западен или източен мераклия за власт), като изверга Сидеров, пратил сигнал в руско национално радио, че България се готви за война... това чудовище заслужава строг тъмничен и нито дума за него и неговите мекерета, защото явно не разбира, че поставя държавата и народа си в грозно положение...

Изобщо не си ходила в Русия.

И този ти извод, е като останалите. Празен. Ходила съм. И то доста пъти. Не напразно споменавам Москва и Петербург(или предпочиташ Ленинград :P ). Сравнявам ги с големите европейски градове, не по-красота, а по стандарт, съвсем мъничко изостават в стандарта. А за красиви... красиви са! Особено Питер... :rolleyes: И точно защото съм ходила мога да заявя, че има огромна разлика от живота в големите градове на Русия и провинцията.

П.П. Андрей, съжалявам ако някой от постовете ми са ти прозвучали обидно, няма умисъл. Не се задържам дълго време във форума и понякога си позволявам пряко да цитирам изречение(изречения) от чужд пост, без да копирам целия, но се стремя да се обръщам директно към цитирания потребител в моя пост.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

О, не сме всички . Знам, че е твърде болезнен, но на мен лично, ми омръзна да слушам как България била предала СССР, влизайки в Остта. Та пакта, който подписва Богдан Филов е след въпростия Рибентроп-Молотов. Кого сме предали? Омръзна ми от незнаещи българи, които са готови да прекроят историята, за да са в угода на някого си(без значение западен или източен мераклия за власт), като изверга Сидеров, пратил сигнал в руско национално радио, че България се готви за война... това чудовище заслужава строг тъмничен и нито дума за него и неговите мекерета, защото явно не разбира, че поставя държавата и народа си в грозно положение...

И този ти извод, е като останалите. Празен. Ходила съм. И то доста пъти. Не напразно споменавам Москва и Петербург(или предпочиташ Ленинград :P ). Сравнявам ги с големите европейски градове, не по-красота, а по стандарт, съвсем мъничко изостават в стандарта. А за красиви... красиви са! Особено Питер... :rolleyes: И точно защото съм ходила мога да заявя, че има огромна разлика от живота в големите градове на Русия и провинцията.

Чакам отговор, на въпросите дето ти задодох. По отговорите ти, ще разбера какво и колко знаеш от историята. И дали намираш, причинно следствените връзки. Защото нищо в историята, не се е случило случайно. ;)

По темата, за ходеното ти в руски градове, иди пак. Стандарта им на живот, е много добър. А разлики, между провинцията и големите градове, има навсякъде. ;)  А сравнени с Европа, са пред много страни от ЕС.

Ще съм безкрайно благодарен за линк към официална информация за въпросната реабилитация.

Това успях да намеря,официално е и е за финансовите санкции спрямо него и семейството му,в момента нямам време да търся какви са били изявленията пред медиите за взетото решение и за мен е интересна обосновката на подобен завой,а причините според мен са да намалят броя на несъгласните с политиката към Русия държави.Сега ще ухажват Сърбия,за да се присъедини към ЕО и НАТО...това е доста лицемерно след всичко,което и причиниха

https://www.gov.uk/government/publications/financial-sanctions-federal-republic-of-yugoslavia-and-serbia

Редактирано от Андрей Георгиев (преглед на промените)

Чакам да ми кажеш, защо Франция и Англия, отказват договор с СССР,  срещу Германия?

Мога да гадая ЗАЩО, но не мога да съм сигурна(никой не може да е сигурен, когато опира до политика и интереси). Нали не смяташ, че Франция и Великобритания вярват кой знае колко на СССР, а Сталин вече е напълно доказано чудовище и то по отношение на собствения си народ. Обстановката тогава хем е сложна, хем динамична и да се обясняват тогавашните политически ходове от гледна точка на днешното време е... абсурдно.

Но мога да цитирам Чърчил(например): "Полша, Румъния, финландия и трите Прибалтийски държави не знаеха от кого повече да сестрахуват-от германската агресия или от руските "освободители". Този отвратителен избор парализираше политиката на Великобритания и Франция"

Другата вероятност е, че на Сталин не му харесват предварителните договорки, които пък не гарантират сигурността на СССР от страна на Финландия, Латвия и Естония, пък и англо-саксонците се боят, че СССР ще "налапа" тези държави... както и става, де.

Много са вероятностите, приятелю. Историята е не за да я съдим, а за да се учим от нея, но можем да се научим само ако я помним и знаем.

Извиннявам се но и аз съм длъжен да отговоря на ето това:

"Тогава би ли обяснил на другарчетата, които лайкват постовете ти(и ич хабер си найн)"

Понеже на колегата почти на всичките му постове има "лайк" и от мен, трябва да Ви кажа уважаема от мен госпожо или госпожице, че те са напълно заслужени по простата причина, че последният е в "час с модата днес". Да се говори от незнаещи хора за неща, които баба им или дядо им им и е разправял.Безпристрастно поставям моите "лайкове" не само тук, но и на други места, като навсякъде съм се обосновал - ЗАЩО!Трябва по- малко да бърборим и повече да мислим, когато пишем за реалната обстановка. А който го неможе, да не посяга към...клавиатурата. В тази тема има много постове, които са не за бисери а не знам за какво.И накрая - какво ще постигнем всички заедно, когато действията се водят реално? Обличайте тогава камуфлажните доспехи и на фронта. Едните от едната страна, а другите - от другата.Ама май не Ви стиска. И заради кого е всичко това? Да защищаваш някакви илюзии на политици, жертвайки живота на десетки хиляди човека. (поне до сега информацията е над 5000 загинали)Войнолюбци ли сте или мирни, щом толкова претендирате за Америка и Европейски съюз? Или се оказва, че много от нас не можем да си платим сметките в края на всеки месец? Да държиш "калашник" в ръцете си , не е като да си го хванеш и да го развяваш като байрак, или да си я "почесваш" Не вземам участие в темата, но я чета внимателно, пост по пост. Този, който си е заслужил "лайка" си го получава а този който не - съм го прескочил.Точно от тези теми и "празни приказки" много от Вас имат по 10000-15000 "лайка" за глупостите си! Форумът , ясно показва всичко, само да му разбираш трябва! Ако съм засегнал някого - се извинявам. С уважение към всички Вас - Стефан!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Мога да гадая ЗАЩО, но не мога да съм сигурна(никой не може да е сигурен, когато опира до политика и интереси). Нали не смяташ, че Франция и Великобритания вярват кой знае колко на СССР, а Сталин вече е напълно доказано чудовище и то по отношение на собствения си народ. Обстановката тогава хем е сложна, хем динамична и да се обясняват тогавашните политически ходове от гледна точка на днешното време е... абсурдно.

Но мога да цитирам Чърчил(например): "Полша, Румъния, финландия и трите Прибалтийски държави не знаеха от кого повече да сестрахуват-от германската агресия или от руските "освободители". Този отвратителен избор парализираше политиката на Великобритания и Франция"

Другата вероятност е, че на Сталин не му харесват предварителните договорки, които пък не гарантират сигурността на СССР от страна на Финландия, Латвия и Естония, пък и англо-саксонците се боят, че СССР ще "налапа" тези държави... както и става, де.

Много са вероятностите, приятелю. Историята е не за да я съдим, а за да се учим от нея, но можем да се научим само ако я помним и знаем.

Може да се поучим от нея, само ако я разбираме, приятелко. Сигурността на СССР, от Финландия, Латвия и Естония? :no-no: Политиката на Франция и Англия, приятелко моя, е да насочат Германия срещу СССР. Това разбираш ли го? За това угаждат, на всички желания на Хитлер.  Цитираш Чърчил, ми цитирай всичките му изказвания. И за СССР, и за нас. ;)   Правят проформа изказване, за защита на Полша. Но нито една страна, не иска да воюва срещу Германия. Любимият ти пакт, Молотов-Рибентроп, се прави с цел. А тя е, отдалечаване на възможната война срещу Германия. Както ти казах, руснаците щяха да бъдат готови за война, след 43-44 година. За това, са и опитите на Сталин, да сключи такъв с Франция и Англия. За да се защитавам, една друга. Ако приятелко моя, Англия, Франия и СССР, бяха сключили договор, може би, нямаше да се стигне до война.  Винаги има, причинно-следствена връзка. И ти би трябвало, да можеш да ги откриваш. А не, да наизустяваш.

Дайте да не се караме излишно.

Още по-добре, ако не се отговаря на съмнителни постове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.