Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Ще е изключително интересно да се види къде ще се срещнат интересите на великите сили

По Днепър. За да се запази Крим трябва да има сухоземна връзка отгоре. Не става само с бъдещия мост.
  • Отговори 2,4k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

По Днепър. За да се запази Крим трябва да има сухоземна връзка отгоре. Не става само с бъдещия мост.

Много вероятно. За това и Русия не бърза да спре бойните действия (надали някой смята, че решението ще се вземе някъде другаде), чака нататъшен прогрес.

Пиндосите си го търсят и вече 15 години си правят сметката без кръчмаря. http://svpressa.ru/politic/article/112024/

Руснаците разполагат и C-400 в далечния изток. http://actualcomment.ru/zenitnye-raketnye-kompleksy-na-kamchatke-nash-otvet-ssha.html

Всяко действие има противодействие , или "анихилация" (взаимно унищожение).

Закон "Божи" !

Може да започнете (много) от преди `80г. .

Който не му е ясно , или не му увира канчето - да пита...... !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Сюрприз за Кремъл: Сърбия обяви, че принадлежи към Европа

Последна редакция на 07/02/15 18:19

srbiq.jpgъ

Няма две мнения за влизането на страната ни в ЕС, каза сръбският премиер 

„Имаме традиционно добри отношения с Русия, но по въпроса за принадлежността ни към Европа и по желанието да влезем в ЕС няма две мнения", каза сръбският премиер Александър Вучич пред „Щутгартер Цайтунг“. "Това казах и на Владимир Путин при посещението му преди няколко месеца. Приоритет пред Сърбия е влизането в Европейския съюз", добави той.
Сърбия буквално полива с леден душ управниците в Кремъл, които гледаха на страната като на свой аванпост в Европа. 

Нещо повече - Вучич се обявява за запазване на териториалната цялост на Украйна и връщането на полуостров Крим в границите на страната.
През следващите седем години Сърбия очаква от Европейския съюз да получи 1.5 млрд. евро, предназначени за извършването на различни реформи. 

Това каза пред местна телевизия министърът по евроинтеграция Ядранка Йоксимович. Според нея средствата ще бъдат предназначени за транспортната инфраструктура, енергетиката, реформи в държавната администрация, земеделието и околна среда. „За получаването на тези средства има ясни правила и процедури. Тази година сръбските земеделци ще могат за първи път да използват евросредства“, каза още Йоксимович.

http://www.faktor.bg/novini/svjat/38295-syurpriz-za-kremal-sarbiya-obyavi-che-prinadlezhi-kam-evropa.html

Хайде да прочета сега тоновете безмислици, които ще изсипете в желанието си да ни убедите, че и това е поредния брилянтен ход на другаря Путин и как всъщност той покорява света с желязната си политика и стратегия.

Имате думата, другари!

Путин: Русия няма да воюва с когото и да било

"Този световен ред никога няма да допадне на Русия. Ние обаче нямаме намерение да воюваме с когото и да било, ще си сътрудничим с всички".

Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с профсъюзите в Сочи, цитиран от Ройтерс.

Той подчерта, че Русия не я устройва еднополюсен свят:

"Война, слава богу, няма. Има опит да се противодейства на нашето развитие, да се увековечи съществуващият след разпадането на Съветския съюз световен ред, в който господстваше един лидер и този лидер да определя какво е разрешено на другите. Този световен ред не устройва Русия, която, за разлика от други държави, не иска да живее в полу-окупация", добави Путин.

Той обясни, че санкциите, налагани срещу Русия, нанасят определена вреда, но няма да дадат очаквания резултат.

"В условията на санкции сме длъжни да защитаваме суверенитета си, включително в икономическата сфера", каза още Путин.

http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82-_12/%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D1%8E%D0%B2%D0%B0-%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BE_459235.html

Този световен ред не допада не само на Русия, но и на други държави, които скоро ще съберат сили да го заявят открито.

Мирно съвместно съществуване, това е единствения разумен изход от създалата се криза.

„Имаме традиционно добри отношения с Русия, но по въпроса за принадлежността ни към Европа и по желанието да влезем в ЕС няма две мнения"

Влизайки в ЕС, сърбите никога няма да тръгнат да плюят по Русия (както направиха някои наши политици), а ще продължат да поддържат добрите си отношения с нея.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Дааа, това изцяло променя нещата. Америка и ЕС нямат думата, ама щом Сърбия си каже мнението по въпроса, на Путин не му остава нищо друго освен да вдигне бялото знаме  :)

Редактирано от upili (преглед на промените)

Сюрприз за Кремъл: Сърбия обяви, че принадлежи към Европа

Последна редакция на 07/02/15 18:19

srbiq.jpgъ

Няма две мнения за влизането на страната ни в ЕС, каза сръбският премиер 

„Имаме традиционно добри отношения с Русия, но по въпроса за принадлежността ни към Европа и по желанието да влезем в ЕС няма две мнения", каза сръбският премиер Александър Вучич пред „Щутгартер Цайтунг“. "Това казах и на Владимир Путин при посещението му преди няколко месеца. Приоритет пред Сърбия е влизането в Европейския съюз", добави той.

Сърбия буквално полива с леден душ управниците в Кремъл, които гледаха на страната като на свой аванпост в Европа. 

Нещо повече - Вучич се обявява за запазване на териториалната цялост на Украйна и връщането на полуостров Крим в границите на страната.

През следващите седем години Сърбия очаква от Европейския съюз да получи 1.5 млрд. евро, предназначени за извършването на различни реформи. 

Това каза пред местна телевизия министърът по евроинтеграция Ядранка Йоксимович. Според нея средствата ще бъдат предназначени за транспортната инфраструктура, енергетиката, реформи в държавната администрация, земеделието и околна среда. „За получаването на тези средства има ясни правила и процедури. Тази година сръбските земеделци ще могат за първи път да използват евросредства“, каза още Йоксимович.

http://www.faktor.bg/novini/svjat/38295-syurpriz-za-kremal-sarbiya-obyavi-che-prinadlezhi-kam-evropa.html

Хайде да прочета сега тоновете безмислици, които ще изсипете в желанието си да ни убедите, че и това е поредния брилянтен ход на другаря Путин и как всъщност той покорява света с желязната си политика и стратегия.

Имате думата, другари!

Май мисленето ти е грешно, ха сега по скоро обвинете отново Русия в Империализъм, нали все се опитваше със желязна хватка да държи всички в подчинение и не им даваше да мислят сами .... За Русия държавите са партньори , а не васали .... Ако Сърбия иска да е в ЕС, това за Русия е добре.. Сърбите сами ще разберат какво е да си в ЕС ако го искат... Въпроса е дали го искат реално, или само политиците им.... 

Унгария също е в ЕС, Кипър също, но са дружелюбно настроени към РФ и Русия  им помага... Това за злорадстването, хехе, видите ли, сега да ги видим русите какво ще правят, спечелихме Сърбия, е как да кажа, типично демохратично злобеене по скоро.... и не виждам да доказва нещо, освен комплекси .. 

И м/у другото политически заявления не значат членство, има дълъг път да извървят сърбите към ЕС, а пътя не  значи че ще влязат задължително....

Та така, радвам се че реши да покажеш най после страна Алгор ;)

П.С Ще поживеем и ще видим, може да се окаже поредната просто бомба поднасяна с цел някак си да се нарани Русия хахах, а колкото повече дружелюбни на нея членове в ЕС има Русия, толкова по добре ...

М/у другото Сръбската прогресивна партия  на Вучич е в доста тесни връзки с Единна Русия на Путин... предполагам на това може още повече да се изкефите :D дето се вика, най близките в сърбия обръщат гръб на Путин, така де, хехехехехехехех ( хахахахаххаа )

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

...поредния брилянтен ход на другаря Путин и как всъщност той покорява света с желязната си политика и стратегия....

Ама разбира се , че не е на Путин ! :)

"...През следващите седем години Сърбия очаква от Европейския съюз да получи 1.5 млрд. евро..."

„....За получаването на тези средства има ясни правила и процедури....".

Това прочете ли или някак си го прескочи ?! :) 

Това са фактите !  

Не трябва много акъл..... :) 

Хайде пак надникни тук , още факти за размисъл да вземеш , преди да пишеш......там каквото пишеш :

https://www.kaldata.com/forums/topic/224075-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BC%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-3-%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-2-%D1%80%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5/page-77#entry3053266

......Путин тези неща ги говори на целия свят .....! Ама никой не чува - едните глухи и слепи , другите никак не им изнася !....

Иди в YouTube и му виж прес-конференциите по международни форуми !

И с нищо не могат да го оспорят .Само за смях стават....Защото няма какво да кажат !

Я , ако искаш нещо да кажеш , кажи какъв го дири САЩ в Украйна - какви национални интереси защитава ?

От кога Черно море е приток на Мисисипи ? За Сибир не питам !

Питам , пък отговори не искам......!

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Сърбите си го казаха, много отдавна. Ще се опитат да влязат в ЕС, но няма да налагат санкции на Русия. Нито да си развалят, отношенията с нея. И на парада в Белград, когато поканиха Путин го казаха. И това го знаят в Кремъл. А и Русия, не е искала от тях, отказ от ЕС.  А тази статия, е типична журналистическа манипулация /проституция/. :)  Иска се мислене. Та така другари. ;)

А м/у другото за така големите почитатели на хамериканския демоХратизъм... не знам дали четет и за други страни освен за ЕС, но за Казахстан например да ви спомена нещо.. Лоялен сътрудник на Русия , член на шанхайската организация за сътрудничество, член на евроазиатския съюз, с дълбоки връзки с РФ, там например въведоха квоти за руски стоки отпреди месец, за да си вдигнат тяхното производство.. И какво, Русия нали е агресивна, нападна ли ги, заплашва ли ги публично с изключвания от ШОС или евроазиатския съюз.. Не, нищо подобно.. Самия Путин каза, всеки член на тази група трябва да си вдигне производството, и се усили икономически ... 

И това е просто един пример за това как Русия се отнася със съюзниците си дори, а какво да говорим за просто партньори... Ако такова нещо беше направила Германия в отношение на ФАЩ, щяхте да учете заплахи за втора световна война и не знам какво си ;)

Та нещо аршините ви не мерят май правилно.. яко промити мозъци сте и не слушате какво ви говорят другите, вие слушате само това което говорят " нашите "  демохратични приятели нали ....  

Синбад, нека да бъдем коректни - дай пример и как САЩ се отнасят със съюзниците си. Ама със държавите съюзници, а не с отделни личности.

Синбад, има ли в твоя мироглед вариант някой да мисли различно от теб и да не е промит мозък?

Май са се престарали военните с обучението за ролята и значението на командната верига и подчинението й.

Не знам само откъде извира подобно самочувствие да категоризираш хора и събития с подобна убеденост.

Синбад, нека да бъдем коректни - дай пример и как САЩ се отнасят със съюзниците си. Ама със държавите съюзници, а не с отделни личности.

България, натиск върху икономиката и политиката. Турция -когато реши че има икономически интереси да търгува с Русия ,а не да налага санкции, опитаха дори там да проведат така любимите им цветни революции, за политически совалки и изказвания със заплахи да не говорим, за подкупване и така нататък..и то явно , ЕС, същото, заплахи когато Унгария се опълчи за южен поток, почнах совалки, политически заплахи, активизиране на опозиционни марионетки, стачки ( слаби но ги имаше ), икономически заплахи... 

Това е което се сещам на прима виста...

Синбад, има ли в твоя мироглед вариант някой да мисли различно от теб и да не е промит мозък?

Май са се престарали военните с обучението за ролята и значението на командната верига и подчинението й.

Не знам само откъде извира подобно самочувствие да категоризираш хора и събития с подобна убеденост.

Не се притеснявай драги, моя мироглед е доста по широк от твоя, за мен ен всичко е черно и бяло, и не всеки който не е съгласен с мен е мой враг , нито всеки мой приятел е съгласен с мен и прави каквото аз искам....

А за самочуствие, виждам че пак не си познал, ако някой може да свири на пиано и знае че моеж да свири , това самочуствие ли го наричаш?? Или ако някой знае повече по даден въпрос и си излага мнението убедително, това пак самочуствие ли го наричаш?

Ок, нека е самочуствие, но когато е с покритие значи е реално , самочувствие без покритие е нереално...

И както казах , не съм аз този който е все категоричен за едно и друго... мисля че доскоро някой тука ме убеждаваше че Русия е агресор?? и то с категоричност недопускаща дори допускане че може би не е? Мисля че доскоро някой ме убеждаваше тука че видите ли тежкото въоръжение на опълченците в Новорусия е доставено от Русия , че подразделенията им са прикрити руски едва ли не части , и то с категоричност която ттрябваше да опровергаваме ... А кажи ми кой е категоричния дори днес например, когато поства статийии че Сърбия видите ли показала кукуш на Русия, и я поляла с атакъв студен леден душ,ч е Русия е в шок и ужас че губи сателитите си хахахахах... Аз или други ....

Та когато говориш за категоричност малко поне се замисли, че ти самия говориш с категоричност...

А събития и хора аз преценявам и анализирам, и стигам до изводи .... и тези изводи са моето мнение на база убеденост и разбиране, а не понеже така ми е казал някой... така че мисля че и тука удряш на камък...Никога не съм обичал само сляпото подчинение, понякога то е нужно, но си има и недостатъци, и съм си имал проблеми с това в армията, предпочитам да разбера и осъзная и така да действам.... 

Нещо друго да ме критикуваш , или може да се върнем вече на темата а? :D

Ама това не ми прилича на политика на приятелска страна, която е  наш съюзник?!

Така прилича, ама съм сигурен че нашия приятел Благо ще те убеди, че ние сме достатъчно малки и не може да имаме право на мнение пред силните, и че сме достатъчно тъпи, че да трябва да ни дават постоянно указания.. само слушащите тези указания са умни, като него ;) другите като мен които се противопоставят на това сме ушанки и чугунени глави, с промити мозъци от командни структури и платени копейкаджии.. мдааам

Не, Синбад, не те критикувам.

Доста често се изкушаваш да коментираш личностите и качествата на опонентите си, което не може да е ОК.

Като нормален човек изисквам да спазваш добър тон в диалога с опонентите си.

За разлика от други тук, изглеждаш като някой, който може да го постигне.

А и още нещо, мой порок от армията, не обичам да ми се мазнят, дори войниците ми по късно винаги съм държал да са прями с мен...и аз винаги съм бил такъв с командирите си ... на това ме научиха хора наистина достойни офицери, които за съжаление почти не останаха , старата гвардия си замина доста преди мен....

Аз съм си аз, не друг...С нормален човек съм нормален, както подходят с мен, така и отвръщам...може да питаш който ме познава ...

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/keri-sasht-shte-okazhat-pomosht-na-ukrajna-6031382

Как да коментираме това?Меркел,Оланд и Путин водят за пръв път според всеки от тях конструктивен разговор,след като вече са стигнали до естествения извод,че този конфликт не може да реши по военен начин.Големия,лоялен партньор на ЕС -САЩ,обаче избягва въпроса,дали ще доставят оръжие на Украйна,а самия Порошенко,който иначе не желае война ,а само доброто на страната си пък иска оръжие от САЩ.Е това са цивилизовани и демократични правителства,украинското и щатското.От всичките им дела силно лъха на хуманност и демокрация.

Те не желаят война, как иначе, те само я спонсорират ....

М/у другото Киевската хунта заедно с половината министри чужденци, подготвя законопроект за национализиране на частните банкови  влогове , тоест както те сами казват това ще е заемане на частните граждански влогове за да се спонсорира армията ...Това е идея на американските съветници във финансовото им министерство .. Явно и финасирането от запад позакъсва... Прасето дето беше показало на срещата в Мюнхен уж паспорти на руски военни пленени , отказало да даде дори фотокопия на тези паспорти , така де, военна тайна , все пак са тежки доказателства за агресията на Русия :D

В същото време праща нова тежка техника ( главно бронетранспортьори ) към фронта.. Предполагам това са от британската помощ която бяха им обещали преди още визитите на Меркел и Оланди и отказите да пращат въоръжение ( ще видим колко са се отказали на дела всъщност ) не че ще им помогне, опитите за контранастъпление на укро армията и карателните части  ( танкови удари има по няколко напраления ) в последните дни удрят на камък, в ДНР тече пълна мобилизация, а в ЛНР частична доброволна такава...... 

Та явно прасето е решило според всички анализатори да спечели някакви положителни точки за пред господарите си задокеански, а и за себе си, че да отърве главата и поста ( за гешефтите да не говорим )  

13 конвой помощ от Русия вече е по предназначение, пристигна и успешно е разтоварен.... 

Артилерийските обстрели на градове и села в ДНР и ЛНР продължават, хунтата изпозлва всичко което има , включително касетни боеприпаси ( някой беше споменал че видите ли Украйна не била подписала конвенцията за забраната им, така е, но това не ги прави по-малко хуманни в очите на света ), и има цивилни жертви са всеки ден ... Целта естествено е унищожение тотално на всичко, това са хамериканските съвети със сигурност 

А преди врем ми беше попаднало едно клипче относно Китай... Понеже днес имаше опит за анализ за тях, мисля да го постна, как те виждат нещата в света ..

П.С Най много ми харесха думите на генерала за насилниците и наглите хулигани , право куме в очите на запада и Фащ....

Това е така. В момента, САЩ засилват тихоокеанската си военна грипировка. И присъствие в тази част на света. Целта е, сдържане на Китай, и контрол над този важен регион. Според много анализатори, САЩ ще използват споровете на Китай с Япония и други страни, за да пречат на увеличаващото се китайско влияние. Сам видя, в Хонк конг, протеста на чадърите /това си беше опит за типична цветна революция/, но не успяха. Ще има и такива в Тибет, за това съм сигурен. Точно за това, Китай и Русия, се държат заедно. В момента, САЩ играят два мача, срещу Русия и срещу Китай. Ама няма да успеят. И точно това е страшното, че в паниката която ги завладява, ще направят глупост.

Ако имаше начин да се неутрализира американското ядрено оръжие..............Тогава нямаше да е така страшно. А САЩ че ги хваща паниката, хваща ги. Ама Китай не е само с Русия, ами Северна Корея,  ами Индия? Пред такива съседи като Китай и Северна Корея Япония може само да трепери.

Прав си,Ghost.Дано не направят тази глупост,защото не ми се мре,а и не ми се живее като в Лудия Макс.

Много ми е интересен на мен факта,че Обединеното Кралство,като една от великите сили в Европа стоят встрани от събитията и са оставили инициативата изцяло на леля Меркел и Оланд.На мен островитяните въобще не са ми симпатични и продължава да ме гложди идеята ,че Британската империя не слязла реално от сцената,не се е отказала от колониите си и по най-подлия начин върхушката и се меси в световните събития,а самите САЩ са машите на британците

Прав си,Ghost.Дано не направят тази глупост,защото не ми се мре,а и не ми се живее като в Лудия Макс.

Много ми е интересен на мен факта,че Обединеното Кралство,като една от великите сили в Европа стоят встрани от събитията и са оставили инициативата изцяло на леля Меркел и Оланд.На мен островитяните въобще не са ми симпатични и продължава да ме гложди идеята ,че Британската империя не слязла реално от сцената,не се е отказала от колониите си и по най-подлия начин върхушката и се меси в световните събития,а самите САЩ са машите на британците

САЩ са изпълнителите на конфликти, революции, войни..а Великобритания са страната, която контролира всичко - ЕС, НАТО, САЩ, едни от най-големите банки и корпорации в света.

Няколко фамилии контролират световните корпорации и федералния резерв, но над всички стои британското рептилско семейство и дъртата вещица - кралицата ;)

Това съм го пропуснал. Може да е писано тук по въпроса.

Главата на Центъра за отбранителни реформи и бивш съветник на министъра на отбраната на Украйна Александър Данилюк предложи създаването в републиката на аналог на НАТО.

Според него, в съществуващия Северноатлантически алианс Украйна няма да я приемат никога, и затова тя следва да формира собствен съюз за безопасност, като консолидира около себе си редица страни на постсъветското пространство. Като хипотетични съюзници се сочат Молдова, Грузия, Азербайджан, а в по-далечна перспектива – Беларус, Армения и Казахстан.

Източник: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2015_02_06/Ukrajna-predlaga-szdavane-na-analog-na-NATO-6259/

Как ще го коментирате?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.