Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Отлична статия за методите и начините на водене на информационна война от Русия.

http://m.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/03/07/2485958_v_informacionna_voina_li_sme/

Чак е съмнително колко последователно се спазват описаните методи от разни хора. Може би наистина тук някой взема пари. Руски пари.

Нищо, надяваме се, когато моментът дойде, нашето доблестно офицерство да изпълни клевата си и да ни защити.

И кого трябва да защитава доблестното офицерство? малкото мижитурки лижещи западния задник, или мнозинството проруски настроени българи ?? Правителствата се менят, но държавата си остава .. така че май няма да те огрее точно теб да те защити това доблестно офицерство ....клетвата е към държавата и народа, а не към правителства ...... 

П.С А статията, май тя отговаря по-точно на как хамериканците промиват мозъци , обаче руснаците успешно им се противопоставят и затова Керита и мерита впрягат всички сили отново да бъдат чути... сили  и средства, включително за такива нескопосани статийки   :D

Видите ли, това подкопавало държавността?? айде бе хахахахаха

"Активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии или недържавни организации е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността, и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля." 

Тоя чувал ли е че националния дух ,ценности и воля май са на страна на Русия в противовес точно на продажните политици?? И защо тоя смешник не е посмял да сложи своето име под статията а се е подписал с някакъв ник shutterstock  

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тоя чувал ли е че националния дух ,ценности и воля май са на страна на Русия в противовес точно на продажните политици?? И защо тоя смешник не е посмял да сложи своето име под статията а се е подписал с някакъв ник shutterstock  

Защото това е вестник Капитал. На Прокопиев, а знаем чий интереси обслужва. И в противовес, на 'невероятната' статия на Капитал, да си повторя една публикация. Че е минала между ушите, на 'демократите' И как ЦРУ, ползва журналисти от Ройтерс и други 'свободни' западни медии, за свой цели и пропаганда. И колко от статиите, са написани от ЦРУ. ;)

В българското медийно пространство почти не се разглежда темата  за пропагандата, дирижирана от ЦРУ, чиито инструменти са  водещи американски и глобални медии, както и локални издания. Публикациите в западните медии по правило се приемат безкритично. Темата за ЦРУ-пропагандата на практика е тема-табу за родните медии

Във времето, когато САЩ подкрепяше муджахидините и водачът им Осама Бин Ладен в Афганистан бъдещия терорист номер едно беше определен от изданието „Индепендънт“ като боец за мир и антикомунист. Тогава Ладен не беше „терорист“, а „саудитски бизнесмен“ и „господин Осама бин Ладен“. В последвалите години обаче Ладен се превърна в най-издирвания от САЩ терорист, хвърлена му бе вината за атаките от 11 септември, а „Ал Кайда“ и муджхахидините и борбата срещу тях струва трилиони долари на американските данъкоплатци.

Тъй, съвсем демократично. И няма никаква пропанда, от САЩ. Ама никаква. :D 

https://alterinformation.wordpress.com/2015/03/04/81210549512/

И кого трябва да защитава доблестното офицерство? малкото мижитурки лижещи западния задник, или мнозинството проруски настроени българи ?? Правителствата се менят, но държавата си остава .. така че май няма да те огрее точно теб да те защити това доблестно офицерство ....клетвата е към държавата и народа, а не към правителства ......

иректно националните демократични ценности, дух и воля."

Ти откъде знаеш кое е мнозинството? Ако бъде направен референдум, с който легитимно мнозинство (примерно 70% от 50% явили се на референдума), защитят участието ни в НАТО, то какво би направил?

Би ли поискал ти да решиш какво ще правиш, вместо законно и демократично избраното ни правителство и главнокомандващ и въпреки наличието на резултат от най-пряката форма на демокрация - референдума?

http://m.capital.bg/politika_i_ikonomika/obshtestvo/knigi/2015/03/07/2486576_putinovata_kleptokraciia_-_koi_pritejava_rusiia/

Целта на "Путиновата клептокрация" е да развенчае легендата за държавника, спасил с твърда ръка Русия от упадъка и повсеместната корупция.

Какво е бъдещето за Путин и неговите приятели и бизнес партньори? Дауиша е скептик и предрича, че Кремъл ще прибягва все по-често към принуда и репресия, за да се крепи на власт, изчерпал възможностите да си купува обществена подкрепа. Според нея властта няма как да бъде предадена по мирен и легитимен път.

Айде пак вестник Капитал. :D  Да не пишат, служители на Прокопиев тук? :ph34r:

И тази статия, от вестник Капитал /собсвеност на кой? ;) / е типичния пример, за манипулация на САЩ, над заблудените. ;) Та някой се опитва, да дава 'доказателства', ама сам се закопава. :D

Значи, rusvesna може, тя не е заинтересован източник, а Капитал - не :D

Ти откъде знаеш кое е мнозинството? Ако бъде направен референдум, с който легитимно мнозинство (примерно 70% от 50% явили се на референдума), защитят участието ни в НАТО, то какво би направил?
Би ли поискал ти да решиш какво ще правиш, вместо законно и демократично избраното ни правителство и главнокомандващ и въпреки наличието на резултат от най-пряката форма на демокрация - референдума?
http://m.capital.bg/politika_i_ikonomika/obshtestvo/knigi/2015/03/07/2486576_putinovata_kleptokraciia_-_koi_pritejava_rusiia/

Целта на "Путиновата клептокрация" е да развенчае легендата за държавника, спасил с твърда ръка Русия от упадъка и повсеместната корупция.

Какво е бъдещето за Путин и неговите приятели и бизнес партньори? Дауиша е скептик и предрича, че Кремъл ще прибягва все по-често към принуда и репресия, за да се крепи на власт, изчерпал възможностите да си купува обществена подкрепа. Според нея властта няма как да бъде предадена по мирен и легитимен път.

Ако има референдум и резултатите не ни изнасят,той е незаконен ,ако ситуацията е в наша полза,въпреки неодобрението,референдум няма да се прави,но при всяка възможност се натъртва,че само референдум ще докаже неодобрението дали е масово.Клептокрацията на Путин,а при Елцин всичко беше наред,защото намазваха и те.След Ходорковски Юкос внася 28пъти повече в хазната,тогава не е имало клептокрация,да, било си е направо клептомания.Защо продължаваш да се напъваш да убеждаваш хора без зрителни проблеми,че черното е бяло?!Като си решил да го правиш така или иначе,вкарал малко оригиналност,някаква нова ,не толкова изтъркана реторика

Редактирано от Андрей Георгиев (преглед на промените)

Чу ли кво те питах? Как може да защитаваш САЩ, хора които са пращали патрони на турците да ни гърмят!?!?

Владко!

Офицерството ако се е клело да защитава някого, то единствено се е заклело да защитава интересите на държавата и народа, а не такива като ТЕБ! Почна много да се извисяваш. Ами ако паднеш? Кво ще стане?А за референдум за NATO - защо не опиташ и ти да го направиш? Ама си стегни куфарите преди това! Аз ако бях на твоето място, щях малко повече да се замислям какво пиша.

Руските вестници пишат винаги обективно. 

Обаче има и американски вестници, дето пишат обективно, когато не пишат против Путлер.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Руските вестници пишат винаги обективно. 

Обаче има и американски вестници, дето пишат обективно, когато не пишат против Путлер.

Доколкото ми е известно знаеш името точно на президента на Руската Федерация, нали?. Иначе така можем да си говорим между нас си, но не и на форум, който се чете не само в България а и в Америка и в Русия, дори и в...Бангладеш! Защото трябва да ти е пределно ясно, че аз, ти и милиони хора по света са само едни обикновени хора, докато тези личности са ПРЕЗИДЕНТИ на велики страни. Да се запишеш отново в първи клас, няма да е лошо!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Виждам кое е мнозинството, както и виждам кои се пъчат да доказват че черното е бяло....

Референдум, ами айде, нека има, искам и референдум за АЕЦ Белене, референдум и за частните енергоразпределителни дружества, а също и за дейността на собственика на Тецовете които бяха приватизирани под сурдинка ....

А за Путин, казах ти, не се кахъри за него, той си има глава на раменете и знае какво прави , за разлика от слугинажа на други наши велики "главнокомандващи " ( пфф, срам и позор , и той ми бил главнокомандващ ) 

И като говориш за репресии, айде давай примери да видим, че пак само на мокър пясък се плюнчиш и изхвърляш... давай примери, сравнявай с други ...Немцов отече, не стана каквото искаха, и сега пак общи приказки видите ли тя опозицията в Русия била репресирана... коя опозиция бе драги, коя точно?? Ти дори не знаеш какъв е опозиционния климат в Русия, но тръгнал да плещи заучени фразички.... смях ...

Като свършат аргументите почват обидите.

Първо попитай приятеля си за когото гарантираш, кои са яйцето и прасето.

По скоро започват празните такива от теб ... 

Като свършат аргументите почват обидите.

Първо попитай приятеля си за когото гарантираш, кои са яйцето и прасето.

Постът ми е написан лично към теб. Няма кого да питам повече. Ако това ще те успокои, с него сме говорили по този въпрос За аргументи - няма да ми пишеш на мен. Аз мислех, че поне можеш по добре "логически" да разсъждаваш. То се оказа, че в училище си присъствал в часа само по...логика.  Не ставай смешен.Или ако искаш нещо да кажеш, помисли първо дали е редно или не, а тогава си изтърси глупостите. От първият ти пост в този форум до днес, забелязах че почти нищо не си казал. То тук не е оня подфорум, в който ви се виждат истинските лица а "политика". Сещас се, предполагам.

Да ти помогна:  https://www.kaldata.com/forums/topic/238957-%D0%B0%D0%B7-%D1%81%D1%8A%D0%BC-%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0%D0%BC-%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D0%B3%D0%BE-%D0%B7%D0%BD%D0%B0/

Ти остави едно на ръка че руснаците се гаврят с американските кораби, но и самите кораби и екипажи са май гола вода и кал в ушите :D

Малко повече вълнение, и те дори не могат да акостират на пристанище Варна, за разлика от италианците.... мдам... за пореден път се вижда колко са им подготвени екипажите за реални усложнения ( не им е за сефте де, и преди са се дънили по подобен начин великите "моряци" )

http://www.dnes.bg/stranata/2015/03/07/loshoto-vreme-spria-korabi-na-nato-da-akostirat-krai-varna.256590

Още преди 10-на години се посмях малко, по подобен повод. Даваха някакъв документален, където участваше нов британски кораб. Искаха да симулират самолетна атака и да се покаже колко са им готини последните технологии. Стана така, че още с идването на самолета им прекъсна захранването към компютрите. Еврофайтъра трябваше да кръжи около 20 минути, докато се освестят и "отчетат" някаква дейност.

Референдум, ами айде, нека има, искам и референдум за АЕЦ Белене, референдум и за частните енергоразпределителни дружества, а също и за дейността на собственика на Тецовете които бяха приватизирани под сурдинка ....

Не те питам какво искаш, а какво ще направиш, ако бъдеш призован от демократично избраното и признато българско правителство да изпълниш дълга си към държавата.

За твое облекчение, включих и референдум за НАТО, за да е по-лесен отговора ти.

Купищата писания няма да променят липсата (за момента) на ясен отговор от теб.

Не те питам какво искаш, а какво ще направиш, ако бъдеш призован от демократично избраното и признато българско правителство да изпълниш дълга си към държавата.

За твое облекчение, включих и референдум за НАТО, за да е по-лесен отговора ти.

Купищата писания няма да променят липсата (за момента) на ясен отговор от теб.

И какъв например ще е тоя дълг да попитам първо?? участие в НАТО-вска операция, ами ще им кажа да го духат.... Други версии да предложиш ....

Виждам че за теб дълг е доста широко поняите, ти ми кажи какъв примерно е тоя дълг който искаш да изпълня, конкретно, не с общи приказки... 

Давам примери , например : Защита от пряка опасност за страната  - да... Провокация срещу някоя друга страна- не, Участие в мисия срещу някого  на майната си не касаеща сигурността на страната- не , потдръжка на нечие вмешателство в трета страна, също не ... други предложения да имаш??

П.С Та като гледам купищата  твои  писаници и празнословия , видно е че отговор конкретен няма и да получиш...И да вметна, вътрешни проблеми в страната не касаят армията....освен може би при преврати....

Не те питам какво искаш, а какво ще направиш, ако бъдеш призован от демократично избраното и признато българско правителство да изпълниш дълга си към държавата. За твое облекчение, включих и референдум за НАТО, за да е по-лесен отговора ти.Купищата писания няма да променят липсата (за момента) на ясен отговор от теб.

Ако на мен ми дадат автомат, ще направят голяма грешка. Повечето българи ще тръгнат не към Украйна, а към Парламента. Лично аз не се бия и не ставам пушечно месо заради чуждата глупост и интриги.

А на теб ти ЗАДАДОХ ВЪПРОС. ОТГОВАРЯЙ! Предател ли си, че подкрепящ хората, които са давали патрони на турците да стрелят по българите? Чърчил е казал - "Цивилизацията свършва там където започва да се яде шкембе-чорба. " Очевидно такова е уважението на западните ти приятели към нас.

А и още нещо, ако самото правителство почне да действа като хунтата в Украйна, аз лично смятам че точно армията трябва да се вдигне, и да накаже същите за техните престъшления срещу народа..... а не да му помага.... 

М/у другото точно в конститтуцията на Турция това е залегало като задължение на армията, или поне беше, нещата се променят....

И какъв например ще е тоя дълг да попитам първо?? участие в НАТО-вска операция, ами ще им кажа да го духат.... Други версии да предложиш ....

Виждам че за теб дълг е доста широко поняите, ти ми кажи какъв примерно е тоя дълг който искаш да изпълня, конкретно, не с общи приказки...

Давам примери , например : Защита от пряка опасност за страната - да... Провокация срещу някоя друга страна- не, Участие в мисия срещу някого на майната си не касаеща сигурността на страната- не , потдръжка на нечие вмешателство в трета страна, също не ... други предложения да имаш??

П.С Та като гледам купищата твои писаници и празнословия , видно е че отговор конкретен няма и да получиш...И да вметна, вътрешни проблеми в страната не касаят армията....освен може би при преврати....

За четвърти път се отклоняваш от елементарния ми въпрос.

Ще изпълниш ли дълга си, ако бъдеш призован от законно избраното ти, демократично правителство.

Явно въпросът ми ти създава дискомфорт, поради което ще спра да го задавам. Мисля, че и липсата на конкретен отговор даде информация.

Владко!

Офицерството ако се е клело да защитава някого, то единствено се е заклело да защитава интересите на държавата и народа, а не такива като ТЕБ! Почна много да се извисяваш. Ами ако паднеш? Кво ще стане?А за референдум за NATO - защо не опиташ и ти да го направиш? Ама си стегни куфарите преди това! Аз ако бях на твоето място, щях малко повече да се замислям какво пиша.

Т.е., ти правиш ясно разграничение между мен и народа. Може ли любезно да те помоля да обясниш какво имаш предвид, тъй като аз съм чел конституционните си права и съм гражданин на РБългария.

Може би, все пак е добре първо да ми бъде отнето гражданството?

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Ще изпълниш ли дълга си, ако бъдеш призован от законно избраното ти, демократично правителство.

Питах те тебе нещо бе! Недей ми развява философии за Нато! Неудобен ли ти е въпросът ми? Предател ли си? Аз лично на никаква война не отивам, освен ако не е да си пазя собствената граница.

Чу ли кво те питах? Как може да защитаваш САЩ, хора които са пращали патрони на турците да ни гърмят!?!?

Имам идея - да опитаме

Имам идея - да опитаме да установим в периода 1850-1875 кой е доставял въоръжение на Отоманска империя, визирам - пушки, патрони, сняряди за топовете, самите топове, облекло, саби, щикове и пр., да установим мажоритарните им собственици чий граждани са...за да знаем кои са ни враговете.

Простете, но не мога да гледам сериозно на подобни глупости.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

За четвърти път се отклоняваш от елементарния ми въпрос.

Явно въпросът ми ти създава дискомфорт, поради което ще спра да го задавам. Мисля, че и липсата на конкретен отговор даде информация.

Т.е., ти правиш ясно разграничение между мен и народа. Може ли любезно да те помоля какво имаш предвид, тъй като аз съм чел конституционните си права и съм гражданин на РБългария.

Може би, все пак е добре първо да ми бъде отнето гражданството?

Кой викаш се отклонява от въроса?? Та какво викаш щяло да изисква от мен въпросното законно избрано правителство??

Смешнико, ако малко повече беше се замислил за клетвата на войника щеше да разбереш кое решение ще се избере , а не да ми приказваш видите ли, дали аз щял съм да откликна на щенията на законно избраното правителство под мотото това е твоя дълг..... Правителството е правителство, и неговите интерпретации за дълг нямат нищо общо със истинския дълг, сега поясни ли ти се йезуите....

Я иди се скрий някъде и не ми говори точно на мен за дълг....защото ти дори войнишки дълг не знаеш какво е, а то не е това което ти сипват отгоре в устичката да приказваш.... 

Кой викаш се отклонява от въроса?? Та какво викаш щяло да изисква от мен въпросното законно избрано правителство??

Смешнико, ако малко повече беше се замислил за клетвата на войника щеше да разбереш кое решение ще се избере , а не да ми приказваш видите ли, дали аз щял съм да откликна на щенията на законно избраното правителство под мотото това е твоя дълг..... Правителството е правителство, и неговите интерпретации за дълг нямат нищо общо със истинския дълг, сега поясни ли ти се йезуите....

Я иди се скрий някъде и не ми говори точно на мен за дълг....защото ти дори войнишки дълг не знаеш какво е, а то не е това което ти сипват отгоре в устичката да приказваш....

Не, не ми се поясни.

Разкажи ти, аз не знам, да видя твоя пример какъв е.

Май искаш да изпълниш твоето субективно задължение, ама май не точно това си се клел ;)

Аз лично на никаква война не отивам, освен ако не е да си пазя собствената граница.

Да, границите на НАТО са нашите граници, не знаеше ли?

Четейки те, по-скоро ти ше дойдеш предател май....

Не, не ми се поясни.

Разкажи ти, аз не знам, да видя твоя пример какъв е.

Май искаш да изпълниш твоето субективно задължение, ама май не точно това си се клел ;)

Заклевам се в името на Република България да служа честно на народа си, да спазвам Конституцията, законите на страната и военните устави, да изпълнявам безпрекословно заповедите на своите командири и началници, храбро да защитавам целостта и независимостта на моята Родина и ако се наложи, да дам живота си за нея, за воинската чест и за славата на бойното знаме. Заклех се

Та кое във връзка с това ще изисква така законно избраното правителство да попитам за пореден път? И смешни курвенски извъртаници не искам, не че ти си способе на друго де.... Конкретно ,във връзка с еди кое си , да направиш еди какво си.. та чакам ....

П.С И ако не си чел военните устави, да поясня, че там подчиения има право да изисква обяснения за дадената заповед, преди да я изпълни, та и аз питам примерно същото това законноизбрано правителство, кое , как и защо

Ако има референдум и резултатите не ни изнасят,той е незаконен ,ако ситуацията е в наша полза,въпреки неодобрението,референдум няма да се прави,но при всяка възможност се натъртва,че само референдум ще докаже неодобрението дали е масово.

Колега, нещо не мога да хвана мисълта в това изречение и не мисля, че в мен е причината.

Законността на един референдум не се определя от това, дали резултатите ни изнасят. Нали? Или греша?

Никога не съм спекулирал с резултатите - даже написах преди време, че искам такъв, за да мога спокойно да си стегна куфара и да си замина, ако резултатите не ме устройват.

Което не значи, че те няма да са законни и легитимни, естествено.

Имам идея - да опитаме да установим в периода 1850-1875 кой е доставял въоръжение на Отоманска империя

В съответствие с традиционната си политика по Източния въпрос западните държави посрещат с голяма тревога царския манифест за война срещу Османската империя. Най-напред Франция, а след нея Австро-Унгария и Англия официално заявяват, че ще спазват неутралитет. Същевременно управляващите кръгове в тези страни още от самото начало на войната не само че не крият своето раздразнение, но ясно демонстрират симпатиите си в полза на султана. Дори нещо повече. Още в първите дни на войната в споменатите страни започва доста шумно дирижирана кампания в печата срещу Русия. По инициатива на Ватикана с благословията на папата и с подкрепата на Англия веднага е сформиран чуждестранен легион с участието на Англия, Франция и Австро-Унгария, който се присъединява към турската армия. Освен това тези държави оказват на Турция съществена материална подкрепа с оръжие, боеприпаси и военни специалисти. В това отношение най-активно се проявяват Англия и Франция.

Ко речи? Нашите велики освободителки Англия, Франция и Австро-Унгария, нали така? Също така, първите 2 хич са нямали колонии, хич не са били робовладелци и въобще не са източвали природните ресурси и не са избивали местното население на други континенти и територии, нали така? Преди да ми говориш за текущите събития, оправи си историческите факти.

Чърчил какво е казал, викаш? Това им е уважението, това ще получат и от мене като уважение. И Нато да ходи на майн...си.

Да, границите на НАТО са нашите граници, не знаеше ли?Четейки те, по-скоро ти ше дойдеш предател май....

МОЯТА граница обгражда територия от 111хиляди квадратни километра. Нищо друго не е моя граница и за нищо друго не се бия. Няма някой си, защото му е кефнало да прави война да ме прави на пушечно месо, а аз безропотно да го слушам и изпълнявам. Няма такъв филм. Войни се създават от безумци, алчни люде и наглеци, но не без помощта на още по-големи безумци, които да изпълняват. Ако един безумец просто си говори, ама никой не го слуша - война не може да стане. Имаме едни мозъчета - кой по-голямо, кой по-малко. Редно е да ги използваме.

Законността на един референдум не се определя от това, дали резултатите ни изнасят. Нали? Или греша?

НЯМА такъв филм като референдум за мен. Това е само хабене на пари, при условие че резултатите от такъв референдум не са окончателни или поне решаващи, а за гласуване няма минимален образователен ценз, с което да се изключат неграмотни малцинствени групи, на които се плаща за да гласуват за номерче, а не по съвест. Аз съм гаден и много дикриминативен. Който не може да чете, няма право да решава бъдешето на България.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.