Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Пределно ясно беше че е ескалиран умишлено още от майданските протести зимата 2013 .. Визитите на толкова западни дипломати и разни хамерикански пачи си беше катализатор и ясен знак кой движи нещата... и кой се меси във вътрешните работи на независима държава... Защо мислиш когато започнаха хонконгските протести Китай ясно предупреди, че разни посланници и други подобни изобщо не трябва да се месят , камо ли да се изказват по въпроса.. и нямаше за горките студенти там топли кифлички от Ноланд и сие банда убийци... Не посмяха, защото Китай не е Украйна, подкупена и подготвена още от времената на пачата Тимошенко, и не е толкова толерантна като Путин, който все се опитваше да се разбере с добро , и видя докъде го докара само с добро... Наглеците от добро не разбират, разбират само от кютек ....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Понеже в тази тема говорим и за икономиката като част от световната политика, нека чуем и какво мислят източните народи ( Китай специално ,като първа икономика в света ) , и техни специалисти за икономиката на света и Русия специално.... На мен лично ми е омръзнало да се цитират само така наречените западни и главно американски финансови експерти и рейтингови агенции

http://russian.rt.com/article/73950

Съгласно китайските експерти, рейтинга на САЩ е по-слаб от руския, и ще продължава да пада...

Рейтингова агенция на поднебесната /Китай/, дава висок рейтинг на Газпром. Пък западните, го свалят. Ха сега де.

Както по-горе АлГор цитира министър Митов, трябва да се борим с дезинформацията,с което съм напълно съгласен,но мисля,че министър Митов има в предвид да се бори с неудобната информация.Ако наистина имат желание за независими медии,то държавата трябва единствено да следи финансирането и да облекчи лицензионния режим,за да има повече медии,а не да се създават огромни медийни компании и четвъртата власт да се съсредоточава в малка група хора.За момента ние може да сравняваме и анализираме това ,което ни се предлага като информация,и да правим логични за нас изводи.Начина по ,който нашето и другите евроатлантически "демократични" правят нещата ме притеснява.Някак след историята в Украйна и игрите с цената на петрола,не мога да вярвам във свободата на словото,нито в свободата на пазарите.А за каква демокрация може да се говори,ако някой има контрола върху информацията и пазарите?!

И малко материал западен за майданските събития в миналото , става дума за интервю със снайперист стрелял по Беркут и полицията, навярно и по цивилни, но това не го споменава...Та лека полека май Европата ще си попризнава че са сгрешили тотално ( да си признаят че са знаели май е още рано, все пак работата по подготовката и изпълнението е главно на хамериканците  )

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-31359021

За неаразбиращите английски, или за тези на които им е по лесно с руския ( все пак е близък до българския ) РТ постват статията на руски

http://russian.rt.com/article/73963

П.С Това май е повлияно от вчерашните преговори, и дето се вика, време е и за малко истина ...така де, все пак трябва да се доказва че демокрацията казва и истина, не само лъжи .. макар че накрая пак намесват Русия..мдаам

http://www.blitz.bg/news/article/319437

От самото начало Руските дипломати настояваха точно за такова уреждане на въпроса,но САЩ искаха да хапнат нова сочна пържолка.Това е единственото логично решение и ,ако ЕС беше помислил без егоизъм по-рано нямаше да има толкова очернени семейства.Да се надяваме обаче ,че постигнатото съгласие и приетите документи ще се спазят.Успех на народа на Украйна да възстановят живота и страната си!

И малко материал западен за майданските събития в миналото , става дума за интервю със снайперист стрелял по Беркут и полицията, навярно и по цивилни, но това не го споменава...Та лека полека май Европата ще си попризнава че са сгрешили тотално ( да си признаят че са знаели май е още рано, все пак работата по подготовката и изпълнението е главно на хамериканците  )

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-31359021

За неаразбиращите английски, или за тези на които им е по лесно с руския ( все пак е близък до българския ) РТ постват статията на руски

http://russian.rt.com/article/73963

П.С Това май е повлияно от вчерашните преговори, и дето се вика, време е и за малко истина ...така де, все пак трябва да се доказва че демокрацията казва и истина, не само лъжи .. макар че накрая пак намесват Русия..мдаам

И ти вярваш на тази статия?

Никъде на Майдан Незалежности няма Била, а този наемник уж е сниман на покрива на консерваторията. Поразгледай малко площада и сам ще се увериш, че това е поредна измислица(статията и уж автентичната снимка).

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Никъде на Майдан Незалежности няма Била, а този наемник уж е сниман на покрива на консерваторията. Поразгледай малко площада и сам ще се увериш, че това е поредна измислица(статията и уж автентичната снимка).

Това е на ББС репортаж. :D  Нали всички руски медии лъжат, всички западни говорят истината. :D  Или ББС, ще прави про-руска пропаганда?

Това е на ББС репортаж. :D  Нали всички руски медии лъжат, всички западни говорят истината. :D  Или ББС, ще прави про-руска пропаганда?

Намери някъде да съм твърдяла това, че западните медии не лъжат или не преследват рейтинг и т.н. Не съм и няма да го твърдя. Това е бизнес(в общия случай) и пропаганда(в единичните), така че...

Просто трябва да се проверява информацията и да не се предоверяваме на никого.

Айде първо прочети добре и тогава говори Нел, научи се първо да четеш преди да спориш

В репортажа на BBC  се показват снимки снимани във сградата, никъде фотографа не споменава че е било на покрива :D Дори клипа с интервюто на фотографа не е от покрива.... 

И второ , за Билла дали им или няма не знам, но на клипа се вижда добре табела Билла .. поразходи се дотам и провери... Дали табелата е на супермаркет или не .. НО ако се загледаш внимателно, вдясно от неоновата табела на Билла, на същата фасада  има друг надпис Глобус , а преди това по малък неонов с нещо завършващо на БАР ..Странно за супермаркети на Била да слагат и други надписи на фасадите си, не мислиш ли, дори тука в УК Билла не дели фасадите си с други, да не говорим за сгради ;) Отделно че фасадите им като цяло не приличат изобщо на тази на клипа , но да речем че там са възприели други строителни стандарти...

Та , поеми си въздъх, и тогава се прави на разобличителка.. Лично аз постнах това заради някои други личности, но не очаквах ти да почнеш да захапваш като шаран на гола кукичка ...

Айде първо прочети добре и тогава говори Нел, научи се първо да четеш преди да спориш

В репортажа на BBC  се показват снимки снимани във сградата, никъде фотографа не споменава че е било на покрива :D Дори клипа с интервюто на фотографа не е от покрива.... 

И второ , за Билла дали им или няма не знам, но на клипа се вижда добре табела Билла .. поразходи се дотам и провери... Дали табелата е на супермаркет или не .. НО ако се загледаш внимателно, вдясно от неоновата табела на Билла, на същата фасада  има друг надпис Глобус , а преди това по малък неонов с нещо завършващо на БАР ..Странно за супермаркети на Била да слагат и други надписи на фасадите си, не мислиш ли, дори тука в УК Билла не дели фасадите си с други, да не говорим за сгради ;) Отделно че фасадите им като цяло не приличат изобщо на тази на клипа , но да речем че там са възприели други строителни стандарти...

Та , поеми си въздъх, и тогава се прави на разобличителка.. Лично аз постнах това заради някои други личности, но не очаквах ти да почнеш да захапваш като шаран на гола кукичка ...

Мореплавателю, защо си постнал си е твоя работа. Аз видях въпиюща нередност и няма значение дали е от покрива или от сградата на консерваторията, която(впрочем) е невероятно красива. Не само, че се разходих и видях забележителните сгради около площада и в близката околност, но се поинтересувах и къде в Киев има BILLA. Има 3 магазина и съвсем не са в близост до Майдана, а и никой от тях не е обозначен BILLA Супер(хепер)маркет(на кирилица), такъв магазин има в Москва :D . Нещо повече, сравнявах по-стари снимки, със снимки от събитията и никъде не видях реклами, освен фирмените табели на банка и хотел "Украйна"(откъм лицето на площада). Позабавлявах се и не го направих, за да секна ентусиазма ти, а защото тази статия всъщност нищо не казва(на първо четене) и е измислица(след проверката).

Факт е, че по демонстрантите са стреляли снайперисти от някоя от сградите. Неоспорим. Но едва ли някога някой ще успее да докаже кой е пратил снайперистите. За съжаление именно за да се манипулира обществото и мнението му, са загинали хора. Напълно невинни жертви.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Мореплавателю, защо си постнал си е твоя работа. Аз видях въпиюща нередност и няма значение дали е от покрив или от сградата на консерваторията, която(впрочем) е невероятно красива. Не само, че се разходих и видях забележителните сгради около площада и в близката околност, но се поинтересувах и къде в Киев има BILLA. Има 3 магазина и съвсем не са в близост до Майдана, а и никой от тях не е обозначен BILLA Супер(хепер)маркет(на кирилица), такъв магазин има в Москва :D . Нещо повече, сравнявах по-стари снимки, със снимки от събитията и никъде не видях реклами, освен фирмените табели на банка и хотел "Украйна". Позабавлявах се и не го направих, за да секна ентусиазма ти, а защото тази статия всъщност нищо не казва(на първо четене) и е измислица(след проверката).

Хахахахах, значи си се заела да  се направиш на  Шерлок Холмс в рокля   :D

мдам, с теб винаги е весело поне ... забелязала нередност , само дето твоята нередност я гледаш май на гугъл мапс направени от преди години , най малко от 2013 лятото , ако не и по-рано ;)

Та, твоята въпиюща нередност  е направо като въпиющите нередности и разобличения на всеизвестната руска защитничка на човешките права Василевна , която за съжаление не са я оценили в Русия, та затова е избягала в Киев :D

Мдам,има решение, не се бой, отиваш до Киев, снимаш на място, и постваш.. тогава ще бъдеш наистина разобличителка голяма, дори аз ще те призная ....

П.С М/у другото Нел, дедуктивната логика според медицински изследвания не им се отдава на жените..затова и повечето добри и известни учени са главно мъже, а не жени....  просто природата е дала на всеки по нещо различно  :clown:  мисля че док може да ти прочете цяла лекция за мозъчните процеси протичащи при мъже и жени , и разликите в самите мозъци на мъже и жени....

Как една страна като украйна беше докарана до просешка тояга от добрите си западни приятели, и как точно тези уж добри приятели се нагушват дебело  .... Предполагам много ще видят приликата с Бг ... това му се вика да внесеш демоХрация , само дето демохрацията не е за хората, а за малка част от тях , за хората е само алабализмите ... и чашата студена вода 

http://rusvesna.su/economy/1423833959 

Клипчето е под статията ...

Никакви санкции не могат да сломят Русия

Въпреки подписването на новите мински споразумения, европейските санкции срещу 19 физически и 9 юридически лица, в това число от Русия, както и бе планирано, ще влезнат в сила на 16 февруари.

Отговаряйки в Брюксел на съответния въпрос, канцлерът на Германия Ангела Меркел каза своето кратко „да“. След преговорите в Минск европейските дипломати бяха готови да се откажат от новите санкции. Такова мнение, по-специално, изказаха премиерът на Финландия Александър Стуб, председателят на Еврокомисията Жозе Мануел Барозо и министърът на външните работи на Франция Лоран Фабиус. Но Ангела Меркел не изключи, че срещу Русия, освен вече въведените, могат да последват и други санкции, ако реализирането на новите мински споразумения тръгне лошо.

Америка диктува на Европа нови и нови антируски санкции, На думи Америка е за мирно уреждане на украинския конфликт, а на дело САЩ имат съвсем други цели и задачи. Това е шантаж и двуличие, които няма да доведат до добро – казва руският сенатор и военен експерт, генерал-майор Асламбек Аслаханов. Според него, Вашингтон решително е настроен да въвлече Русия и Украйна във война и с това да получи огромни печалби:

- Има „ястреби на войната“, които биха искали да започне тази кампания и с това да поставят Русия в най-сложното положение за цялата й вековна история. Ако те дадат на Украйна съвременно оръжие, като технически кредит за смъртоносна война с нас, и ни пречат да си уреждаме работите, те ще ни сблъскат. Дано да има по-малко такива „съюзници“, които не искат обективно да погледнат проблема! Искрено не искам да накарат двата братски народа да воюват. Бил съм в Украйна и знам, че това са много добри хора, с които исторически трябва да сме заедно. Но ако продължат да въвеждат срещу нас ограничения и санкции, загубите ще бъдат взаимни. Въвеждайки санкции, те ги въвеждат и срещу себе си, отнемайки работа на своите стокопроизводители. А ние не се страхуваме от санкции, ние сме свикнали. За нас това е дори много полезно, защото разбрахме, че следва да се дава път на своите изобретатели и таланти, да им осигуряваме условия за създаване на нови технологии и ефикасна работа.

Такава страна сме и такъв народ – ставаме по-близки, когато идва бедата в общия ни дом. Ще издържим на всякакви санкции и ще уредим всичко – времето ще дойде. А Господ ни помага в работата и успеха.

http://bulgarian.ruvr.ru/2015_02_13/Nikakvi-sankcii-ne-mogat-da-slomjat-Rusija-7836/

Такава страна сме и такъв народ – ставаме по-близки, когато идва бедата в общия ни дом. Ще издържим на всякакви санкции и ще уредим всичко – времето ще дойде. А Господ ни помага в работата и успеха.

Много точно казано!

Сплотен и издръжлив народ са руснаците, затова винаги печелят.

Както се казва - Шъ съ опраим :)

А, впрочем, какво печелят винаги руснаците?

Моля да се прави разлика - не питам какво печели Русия и олигархията й (щото, нали, никой не се съмнява, че там е капитализъм в момента, при това в доста суров вид).

А, впрочем, какво печелят винаги руснаците?

Според мен по-уместно би било да се попита какво не губят руснаците, а не какво печелят, защото да спечели нещо може всеки, независимо от средствата с които си служи.

Руският народ никога не губи честта и достойнството си, чувството си за справедливост, самоуважението си и обичта си към матушка Россия.

Колко народи могат да се похвалят с това?

Според мен по-уместно би било да се попита какво не губят руснаците, а не какво печелят, защото да спечели нещо може всеки, независимо от средствата с които си служи.

Руският народ никога не губи честта и достойнството си, чувството си за справедливост, самоуважението си и обичта си към матушка Россия.

Колко народи могат да се похвалят с това?

Аз за руския народ нищо лошо не мога да кажа.

За разлика от политиците му...

пп. Да не бъркаме политиката с народа.

За мен поне не е уместно.

Че кой бърка политиците с народа?!

Като писах за руския народ ми стана жал за нашия...

п.п. А Путин го уважават и подкрепят почти 80% от руския народ.

Явно не е толкова черен.

(Няма да питам какъв % от българите уважават президента си...)

Явно не е толкова черен.

Това според статистика на коя руска социологическа агенция е?

пп. Мойра, темата е за 3-та световна или 2-ра студена война - тоест за война.

Народа ли вкарва държавите в тия войни?

"Да не бъркаме политиката с народа.

За мен поне не е уместно."

За мен също. И е добре, че си се сетил да напишеш тези няколко реда, които трябваше според мен да се появят отдавна, от устата на някой, без значение на кого симпатизира. Що се касае за политиците - това за мен е най гнусното племе, съществуващо на Земята.

Явно не е толкова черен.

Явно не е толкова черен.

Дори не се и опитвай да питаш. Ще се изненадаш.

Защо два пъти те цитира компа ми и аз не зная.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Това според статистика на коя руска социологическа агенция е?

пп. Мойра, темата е за 3-та световна или 2-ра студена война - тоест за война.

Народа ли вкарва държавите в тия войни?

Руснаците биха преизбрали Путин със 72%, ако изборите за президент бяха сега

Според други източници процентът е по-голям.

Нито един народ не желае война, но когато вярва на водача си, го подкрепя.

Руснаците биха преизбрали Путин със 72%, ако изборите за президент бяха сега

Според други източници процентът е по-голям.

Нито един народ не желае война, но когато вярва на водача си, го подкрепя.

Има една статистика за управлението на Путин за 12 години какво е направено съветвам всеки, който се интересува да я прочете и ще му стане ясно защо подкрепата е толкова голяма. 

Цитат:

За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти.

Увеличи военните разходи 30 пъти.

Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).

Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.

Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).

Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.

Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място).

Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.

Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти.

Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.

Предотврати американското нападение срещу Сирия.

Мисля, че ако някой наш управник успее да постигне това ще има такъв процент подкрепа.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

И какво му е на руските политици ?.. направи сравнение  да речем с американските, или европейски ... та да видим, защо все руските политици са ви виновни ..

Има една статистика за управлението на Путин за 12 години какво е направено съветвам всеки, който се интересува да я прочете и ще му стане ясно защо подкрепата е толкова голяма. 

Цитат:

За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти.

Увеличи военните разходи 30 пъти.

Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).

Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.

Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).

Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.

Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място).

Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.

Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти.

Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.

Предотврати американското нападение срещу Сирия.

Мисля, че ако някой наш управник успее да постигне това ще има такъв процент подкрепа.

Изключая някои точки, които са безспорни (компромисно, разбира се), всичко останало като статистика откъде го взе?

Редно е да посочим линкове към източника на информация, не ли?!?!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.