Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Малко размисли и страсти относно дали може и защо конфликта в Украйна да предизвика 3-та световна война. Разбира се, става въпрос за умотворения, не за официална позиция.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Извиннявам се но и аз съм длъжен да отговоря на ето това:

"Тогава би ли обяснил на другарчетата, които лайкват постовете ти(и ич хабер си найн)"

Понеже на колегата почти на всичките му постове има "лайк" и от мен, трябва да Ви кажа уважаема от мен госпожо или госпожице, че те са напълно заслужени по простата причина, че последният е в "час с модата днес". Да се говори от незнаещи хора за неща, които баба им или дядо им им и е разправял.Безпристрастно поставям моите "лайкове" не само тук, но и на други места, като навсякъде съм се обосновал - ЗАЩО!Трябва по- малко да бърборим и повече да мислим, когато пишем за реалната обстановка. А който го неможе, да не посяга към...клавиатурата. В тази тема има много постове, които са не за бисери а не знам за какво.И накрая - какво ще постигнем всички заедно, когато действията се водят реално? Обличайте тогава камуфлажните доспехи и на фронта. Едните от едната страна, а другите - от другата.Ама май не Ви стиска. И заради кого е всичко това? Да защищаваш някакви илюзии на политици, жертвайки живота на десетки хиляди човека. (поне до сега информацията е над 5000 загинали)Войнолюбци ли сте или мирни, щом толкова претендирате за Америка и Европейски съюз? Или се оказва, че много от нас не можем да си платим сметките в края на всеки месец? Да държиш "калашник" в ръцете си , не е като да си го хванеш и да го развяваш като байрак, или да си я "почесваш" Не вземам участие в темата, но я чета внимателно, пост по пост. Този, който си е заслужил "лайка" си го получава а този който не - съм го прескочил.Точно от тези теми и "празни приказки" много от Вас имат по 10000-15000 "лайка" за глупостите си! Форумът , ясно показва всичко, само да му разбираш трябва! Ако съм засегнал някого - се извинявам. С уважение към всички Вас - Стефан!

Значи не си чел моите постове внимателно. Аз никого не защитавам. НИКОГО. Пацифист съм и за мен "добра" или "заслужена" война няма. Има завоевателна политика(без значение в колко красива и човеколюбива опаковка е обвита), има имперски апетити, има агресори. И ако се включих в темата, то е не за да защитавам агресорите САЩ и другите окупатори и колониалисти, а за да кажа, че и Русия(и бившата СССР) е точно толкова агресор, като всички останали. Безпристрастно.

Разликата между мен и останалите пишещи тук е именно моята безпристрастност. Което не означава, че съм лишена от емоция или не симпатизирам на онези, които пряко страдат от войните и терористичните актове, но моята емоция няма как да им помогне.

Плоско и елементарно е да се приема, че щом не харесвам имперската политика на Русия, харесвам нечия друга агресивна политика било то геополитическа или икономическа.

Така, че не ме обличай в камуфлажни дрехи, моля! И да се молим да не ни стига!

Ако приятелко моя, Англия, Франия и СССР, бяха сключили договор, може би, нямаше да се стигне до война. 

В историята няма условно наклонение. НЯМА.

Жалко, че не си го разбрал.

Любимият ти пакт, Молотов-Рибентроп, се прави с цел. А тя е, отдалечаване на възможната война срещу Германия

Мхм... и незабавно нахлуване във Финландия и Полша на съветски войски.

Е-ех...

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Да, на тема история, няма смисъл да се караме. Всеки разбира историята, според собствените си виждания.

За Украйна, и събитията там. Каква беше целта, и защо се случи всичко? Казват колегите във форума, че било заради Янукович, дето се отказал от европайското бъдеще на Украйна, заради злите руснаци. А да си спомняте, че Янукович просто искаше, да се предоговорят някой неща от договора? Като например, подмяната на железопътната мрежа. Ако не знаете, да ви кажа, тя е по руски стандарт. Има разлика в ширината на коловозите. И според договора, подмяната щеше да е за сметка на Украйна. Затварянето на много заводи, работещи по руски стандарти беше неизбежно. А питате ли се, за какво им е на ЕС и САЩ, Украйна? Дали не искаха САЩ, да имат контрол над Крим? Най-важният за контрола над Чермо море район. Загубата на Крим, за руският черноморски флот, означава загуба и на самият флот. А след преврата, украйнците бяха подготви искане, руснациет да напуснат базите. И защо си мислите, руснаците за две седмици, го взеха?

Нима си мислите, че руските военни стратези и политици, ще допуснат НАТО на границите им? Или ЕвроПро, да бъде в Украйна? Или в Крим? Разположението на ЕвроПро, в сегашните места, не може да обхване ракетите истрелавани зад Урал. Разположението му в Украйна или Крим обаче, променя това. А какво ще стане, ако САЩ имат възможност напъно да неутрализират руските рекетни войски? Нима няма да станат пълни господари, над света? Каквато е и целат им де. Само Русия, с нейния ядрен арсенал, може да противостои на САЩ. За това се създава и ЕвроПро. Не заради Иран. ;)  Това е и цялата борба на САЩ, да отслабят и по-въможност да раздробят Русия. Но това се разбора вече, от политиците и Путин. Както казах, студената война се върна. Макар и под друга форма. Дали ще стане гореща, зависи от нервите на Путин. И глупоста и паниката на САЩ.

САЩ имат два пътя, да изплуват от кризата. Единя е временен, и само забавя потъването. Това е така нареченот, транс-атлантическо споразумение. В което Европа /ЕС/ се превръща в консуматор на американски продукти. За това, и всичко покрай това споразумение, се обсъжда тайно. Макар, да се правят опити за протест, в накой държави /не и у нас/. Другият начин, е зануляване на дълговете им. Как ще стане това? Чрез война, на чужда територия. И най-добре в Европа срещу Русия. Така както стана през втората световна. По този начин, се постигат няколко цели.  Хем се зануляват дълговете на САЩ, хем изчезват някой държави.

В историята няма условно наклонение. НЯМА.

Жалко, че не си го разбрал.

Мхм... и незабавно нахлуване във Финландия и Полша на съветски войски.

Е-ех...

Чети историята приятелко. И мисли. Защо се води войната с Финландия? Защо СССР, нахлува в Полша? Айде за Полша ще ти кажа. За създаване на буфер. Нали знаеш какво е това? Да тежко и може би неморално решение. Но когато си изправен пред опасност от война, целяща да те унищожи, взимаш трудни решения. За Финландия, ако се замислиш и почетеш малко, ще откриеш каква е целта на тази война. Аз, почти ти я казах.  ;) И казах, може би нямаше да се стигне до войната, но няма как да го разберем. Няма машина на времето. Историята е причинно-следвени връзки, и няма да спра да ти го повтарям. Едно взето решение, води до някакви последствия. Дали договор, между Франция Англия и СССР, нямаше да предотврати тази война?

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Проблемът е там, че аз не споря с теб, просто обръщам монетата и от другата страна. Надявам се да си забелязал, но не те оборвам в частта за империалистическите апетити на запада, в това число(и най-вече в по-новата история) на САЩ. Което би трябвало да ти говори, че съм съгласна с мнението ти, но съм абсолютно НЕсъгласна да се гледа на СССР и Русия като на някаква напълно невинна жертва.

Значи твърдиш, че в пакта Рибентроп-Молотов няма протоколи за подялба на територии, така ли? Тогава би ли обяснил на другарчетата, които лайкват постовете ти(и ич хабер си найн) от материята, къде се намира Брест? Да, да, за Брестката крепост говоря, за чутовната защита на съветските граничари на "родната" граница с... Германия. Обясни им и колко години половината от Полша е окупирана от Германия, а другата половина - от СССР, преди да започне Великата Отечествена. Както виждаш знам и едното, знам и другото. Това не е заравяне на главата в пясъка и тъпо и безумно отрицание на факти.

Проблемът не е в това и ти го знаеш много добре... Никой не оправдава напълно нито СССР нито Сталин.... 

И да, твърдя че в Протокола няма спомената подялба, споменава се сфера на интерси , които всяка от двете страни има.. След първата световна война, и последвалите я събития на картата на европа , със създаването на Лигата на нациите които се опитват да дават политически наклон на всички, след създаването на нови държави като Полша, е било пределно ясно че играта няма да завърши толкова просто...

Ухажването на Хитлер от запада, финансирането му и потдръжката на неговите претенции ( разпарчетосването и анексирането на територии на Чехословакия с помоща на англичаните ) за Сталин е било пределно ясно че нещата няма да свършат само с това.

Този секретен протокол е бил допълнителна предпазна мярка и гаранция че  немците няма да нападнат СССР , както и е оставял задна вратичка че няма да нападне страни за които СССР има претенции за исторически връзки и претенции, а СССР няма да се налага над региони за които Германия има претенции.... А относно Полша, в договора пише буквално 

" В случай на териториално политически промени на  областите влизащи в състава на Полша,  границата на сферите на интереси приблизително ще минава през реките Нарева, Висла и Сана "

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6e/Molotov-Ribbentrop-Russian.jpg

И да, Полша е нападната първо от Германия, след което по късно и СССР изпраща войските си за да гарантира своите интереси и да не допусне цалата страна да попадне под германска власт...

Да, много хора визират това като пакт за нападение над Полша, неотчитайки че след първата война започват много военни конфликти , и някои дори новосъздадени държави почват да си присвояват територии . Полша не е цвете за мирисане в този смисъл.. нападението над Литва и присвояването на Вилнюс например от поляците 1920-та например, с благословията и помоща на англия , която след първата световна с помоща на Лигата на Нациите се изживява в европа като сегашния ФАЩ над света...И така Нел, нещата не са такива каквито изглеждат ....Да изкарваш Полша невинна жертва само е също грешка , великополския шовинизъм на Подолски  за възрацдане на Великата Жечсполита от миналото едва ли не в граници до Москва не е измислица, нито алчността на Англия ...

М/у другото това събитие е доста близо и до сегашните.. Полша активно взе участие в подготовката на майдана и преврата в Украйна заедно със Фащ водена точно то този си шовинизъм и комплекси , само дето забравят че времената са други и че ако искат да играят по този начин то и другите могат, и това я поставя наравно със ФАЩ като виновна за кръвопролитията в Украйна в момента  Полша активно подготвяше украинските националисти във военизирани лагери на своя територия, и не само тя. Полша активно въоръжаваше и въоръжава тези националистически сега батальони които убиват жени и деца, и безогледно бомбардират Донецк и другите градове и села в ДНР и ЛНР...

А Брестката крепост се намира в съвременен Беларус,  предишна част от СССР , и все още близък съюзник на Русия ...

П.С А относно дето уж не защитаваш никоя гледна точко, вече ти казах, да наричаш Путин и Русия агресор в случая е точно тесногръдие и пристрастеност.. Да обвиняваш пак Русия в империализъм едва ли не, е точно тесногръдие и пристрастеност...Да говориш за диктатури, е пак пристратеност и мислене в едно прозападно и хамериканско русло, което медиите постоянно се опитват да втълпяват, и при теб са успели... Ако мислеше широко, щеше да видиш че нито Русия сега, нито Путин са Сталин или СССР ... Нещата са съвсем различни и геополитически и икономически , само мераците на запада за повече и повече и ламтежа им да дават наклон на света е същия, само дето вече да имат колонии не върви, все пак нов свят е...

П.С И м/у другото виждам че упорито се връщаш все към миналото , ще ти препоръчам да прочетеш тогава повече за състоянието и политиката в Европа след първата световна война ... Но, казвам едно голямо НО, ако мислиш с това да озбвиняваш Русия сега за положението в Украйна и света като цяло... не мисля че изобщо си в час... Предполагам ако те попитам дали България когато анексира гръцки територии и части от  сегашна сърбия през втората световна е агресор , ти ще кажеш не нали ;)  Е да ама е, от чисто неутрална гледна точка, България тогава е също агресор като Германия ..и така нататък, и така нататък, можед а се връщаме и още по назад в миналото, само дето миналото е обяснение за някои действия, а не тези действия в момента, и една държава сега, не е същата като в миналото ... и едно нещо сега не е същото като в миналото.. причините и следствията могат да се обясняват с миналото, но действията са различни....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Мога да гадая ЗАЩО, но не мога да съм сигурна(никой не може да е сигурен, когато опира до политика и интереси). Нали не смяташ, че Франция и Великобритания вярват кой знае колко на СССР, а Сталин вече е напълно доказано чудовище и то по отношение на собствения си народ. Обстановката тогава хем е сложна, хем динамична и да се обясняват тогавашните политически ходове от гледна точка на днешното време е... абсурдно.

Но мога да цитирам Чърчил(например): "Полша, Румъния, финландия и трите Прибалтийски държави не знаеха от кого повече да сестрахуват-от германската агресия или от руските "освободители". Този отвратителен избор парализираше политиката на Великобритания и Франция"

Другата вероятност е, че на Сталин не му харесват предварителните договорки, които пък не гарантират сигурността на СССР от страна на Финландия, Латвия и Естония, пък и англо-саксонците се боят, че СССР ще "налапа" тези държави... както и става, де.

Много са вероятностите, приятелю. Историята е не за да я съдим, а за да се учим от нея, но можем да се научим само ако я помним и знаем.

Значи запада се боял от СССР, и затова не бил подписал договора .... Е честно казано имало е защо да се бои.. особено след интервенцията и окупирането на изконни руски земи по време на октомврийската революция, и намеса с войски в гражданската война там... Нормално е запада да е знаел че след загубата в тази война от болшевиките , СССР няма никак,ама никак да ги обича, нито руснаците ще ги обичат..

И англосаксоните са били напълно прави да се притесняват че СССР ще "налапа" тези държави с които има тесни исторически корени и общо минало, за народ да не говорим... Докато самите англосаксони не са имали никаква допирна връзка, освен амбициите си за господство колкото повече, толкова повече.Колониализма им е бил във върхов период , искали са да налапат целия свят ... както и сега ....В историята си и латвийци и финландци и литовци и така нататък, са имали винаги повече общо с руснаците, отколкото с англосаксоните....защото са живели заедно, един до друг.....

И тука вече стигаме до морално етични въпроси свързани с политиката, кой има право да се меси на някого .. дали този който те познава, с койти си ял една торба сол през вековете, или този от на майната си, който идва със сладки приказки и ти промива мозъка 

Та гузната съвест ( ако изобщо е имал съвест ) на Чърчил ззаради двойните им стандарти е имало защо да се бои от СССР..Тоест Англия е искала да властва все повече и повече, но не давайки на други същото право... защото те са несъвместими, ако ти ламтиш за една питка, не би искал да я даваш на другите нали, особено ако си тотален егоист, и за теб целта оправдава средствата, но за другите това не трябва да се допуска....

Лайкнах постовете и на двама ви, защото ето, че можело да се разговаря спокойно, без обиден привкус, да се разговаря така, че да е видима и едната, и другата страна на монетата.

П.С И м/у другото виждам че упорито се връщаш все към миналото , ще ти препоръчам да прочетеш тогава повече за състоянието и политиката в Европа след първата световна война ... Но, казвам едно голямо НО, ако мислиш с това да озбвиняваш Русия сега за положението в Украйна и света като цяло... не мисля че изобщо си в час... Предполагам ако те попитам дали България когато анексира гръцки територии и части от  сегашна сърбия през втората световна е агресор , ти ще кажеш не нали ;)  Е да ама е, от чисто неутрална гледна точка, България тогава е също агресор като Германия ..и така нататък, и така нататък, можед а се връщаме и още по назад в миналото, само дето миналото е обяснение за някои действия, а не тези действия в момента, и една държава сега, не е същата като в миналото ... и едно нещо сега не е същото като в миналото.. причините и следствията могат да се обясняват с миналото, но действията са различни....

Неправилно си ме преценил!

Да. И България е била агресор, няма спор. Казах ви го няколко пъти-когато историческите факти говорят, не си правя труда да ги оспорвам или да се опитвам гаргата да представя за славей.

Синбад не съм съгласен че  през WW2 България е окупатор на гръчки земи. Всичките, или повечето от територията която сме превзели тогава, е открадната от България по време на междусъюзническата и  WW1 чрез разни международни пактове, късали от суверените ни територии. Прадедите ми по линия на дядо ми, са живели в Ксанти. Български град по онова време. Нашите продажници сега лижат между бутовете наследниците на същите еврейопейци, които навремето са ни нанасяли толкова щети. Ма ние си знаем, че те са безродници и роби на финансовите си интереси.

Общо взето намесването зависи от намеренията, ако те водят до добро, историята ще ги оправдае, ако те не водят до добро, ще ги отхвърли....

Но, философията е нож с две остриета, ако много се разфилософстваш, почваш да бягаш от реалността ...

Мдам, спирам .. да минем на фактите ... 

П.С Историята си е история, както съм споменавал и преди, за мен историята е учител, който ни учи как да не повтаряме грешките от миналото .... това беше фраза на моята учителка по история м/у другото...в годините на  преходен период в началото на демоХрацията

П.С И аз те лайкнах за това Нел, но все още твърдя че политическите ти пристрастия са очевидни, колкото и да се мъчиш да се оправдаеш че си неутрална... В момента агресора са ФАЩ и запада, Русия е в ролята на жертва , но тази жертва е силна и хапе когато някой и се закани...А демокрация, това е утопия за пред новите васали, подобна на комунизма.. не съществува.. зпадните общества са демокрация основно на думи.. свобода и така нататък са илюзия в голямата си част....визирам в смисъла в който се прокламират в демокрацията....свобода на словото е само когато им оттърва, право на живот, само когато е техния основно , равноправие, тотално издишащо и несъществуващо ... Е да, има страни където е доста по зле, ив тези права и в други, но Русия, не е по назад от тях в тези права, дори е пред тях в няои отношения... А после тя била диктатура видите ли  ...

.....

Хората нито история са учили , още по-малко география , икономика.....обичат да си хапват , каквото  са им турили у канчето...

Нито пък за човешката , безгранична алчност ,  се замислят....

То без това , морал от къде да дойде ?

За доктрината Дълес пък дали са чували...? Още хабер са нямали да се раждат....

Ти политика им търсиш.... !

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D1%8A%D0%BD_%D0%94%D1%8A%D0%BB%D0%B5%D1%81

https://www.youtube.com/watch?v=-txCrMtKM2c

Днес , самите американци си го казват:

https://www.youtube.com/watch?v=aZTcNRj0_xs

https://www.youtube.com/watch?v=GAj49ZGdpbM

https://www.youtube.com/watch?v=bvwJcOfCSuM

За да се мисли , трябва да се знае !

Вярно ! В политиката морал няма ....!

`Ми тогава - да живеят САЩ  и НАТО !

Защита на американските национални интереси в Сибир ......!!!??? :no-no:  :angry: 

То пък защо Русия да няма такива в Щатите?

...Аляска на първо време да кажем. Пък после към Калифорния , Аризона , Тексас.. :) ?

Даже и да не се знае , само и с "чиста" логика може да се проумее....

За това на САЩ (и ЕС) , Украйна (и Крим - ама никак не ги огря) им трябва , че държи кранчето на газта , пътя към Урал , а от там и Сибир , и много други неща ....

През Кавказ към Сибир не стана - скъпичко им излезе . За сега.....

То там пък Китай и Индия....ясно им е какво става...

Трудни истини !...

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Много правилно казва по-горе "gostBG86.......А питате ли се, за какво им е на ЕС и САЩ, Украйна? Дали не искаха САЩ, да имат контрол над Крим? Най-важният за контрола над Черно море район. Загубата на Крим, за руският черноморски флот, означава загуба и на самият флот. А след преврата, украйнците бяха подготви искане, руснациет да напуснат базите. И защо си мислите, руснаците за две седмици, го взеха?

Нима си мислите, че руските военни стратези и политици, ще допуснат НАТО на границите им?"

Да, като военен моряк (преди повече от 50 години) съм бил в Севастопол и зная каква военно-морска база е.Оставането на Крим като територия на Украйна означава преместване на Черноморския флот на Русия (къде???) и настаняване в Севастопол (и на други места по морето) на 6-ти американски флот.

През 1962 г. американски кораби влязоха в Черно море, но ние (2 български, 1 руски и ??? под водата)  ги посрещнахме близо до южната ни граница и те

се върнаха обратно.

Сега американски, канадски и др. военни кораби се разхождат свободно в близост до границите на Русия.Вероятно за да пазят нашите граници?

Странни неща се случиха вчера и днес. Русия сменя концепцията си за водене на война, залага на прицелен бой от блиско растояние залага на бронебойнста на личното оръжие като сменя АК-74 с АК-12 и А-545 които са определено с по-къса цев - демек за по-близак бой, но за сметка на това могат да направят натовските бронирани машини на гевгир.

Странни неща се случиха вчера и днес. Русия сменя концепцията си за водене на война, залага на прицелен бой от блиско растояние залага на бронебойнста на личното оръжие като сменя АК-74 с АК-12 и А-545 които са определено с по-къса цев - демек за по-близак бой, но за сметка на това могат да направят натовските бронирани машини на гевгир.

Ко речи? Това от къде го измисли?

България е в ръцете на безродници.

Лъжат, че командните центрове на НАТО са отбранителни. Не са отбранителни. САЩ искат война. Без да са нападани, САЩ водят от няколко десетилетия война с целия свят, избивайки милиони невинни хора. Ако те имаха и най-малкото намерение да ни отбраняват, нашите марионетки щяха да поискат защита от юг, откъдето безконтролно нахлуват криминални ислямски маси, тероризиращи на воля градовете-приемници и смучещи изнемогващата ни социална система. Вместо това безродните ни марионетки предадоха България на нелегалните пришълци и обявиха за основна заплаха Русия, която няма никакво намерение да ни напада. Така превърнаха собствения си народ в жива мишена и показаха готовност да го превърнат и в пушечно месо, ако това е волята на метрополията Америка. Още повече, че на специална прескоференция днес генералният секретар на НАТО обяви незабавното разполагане на Командния център в България, обявявайки, че той всъщност е предназначен не просто за някакви си учения (както първоначално се опитаха да ни излъжат), а за бързо реагиране в Източна Европа, като допълнително за целия нов фронт срещу Русия беше утвърдена сухопътна бригада от 5000 военни, готови да се разгърнат за 48 часа, и още 30 хиляди специални сили за действия по суша, въздух и вода. Отбрана?! От кого?! Или война срещу кого?

Лъжат, че не репетират мобилизация и че уж привикват мъжете от запаса рутинно. Не е рутинно. Правят стрес-тест, който трябва да покаже колко може да се разчита на нас като му дойде времето. А то иде скоро. Стадо от глупави, изнемощели овце, дресирани пудели и послушни, продажни овчари. Това сме за Господаря на света.

В същото време, в което Унгария обяви защита и евакуация за своите етнически сънародници, ако бъдат мобилизирани от хунтата в Киев, в същото това време българската кукла на конци, наречена гръмко „външен министър”, си прави оглушки за зова за помощ, отправен от бесарабските българи. Те са оставени да се оправят сами с подивелите фашаги, а човечето с очилцата декламира, че не знаело да има мобилизация на българите в Украйна. Разбира се, за набезите на незаконните пришълци от Азия, Африка и Близкия изток границите са отворени. Тях ги приемаме безропотно и ги интегрираме безплатно с цената на собствения си живот. Докато накрая те ни интегрират така, че България вече няма да бъде дори име на територия, камо ли на държава.

Прочети цялата статия тук: България е в ръцете на безродници - Христина Христова - Поглед Инфо

България е в ръцете на безродници.

За съжаление българина се предаде,по-голямата част са свели целия си живот до физическо оцеляване,следващата група се радват на лъскави опаковки , а най-малката част прави отчаяни опити да се съпротивлява,но без успех.И въпреки негативната ми констатация си мисля,че когато ножа опре до кокала и се наложи на българин да насочи оръжие срещу православен християнин,тогава ,колкото и да изглежда овчедушен народа ,в него ще се събуди лъвското.Според мен сметките на Обама,Кери,Солтенберг и др.тъпаци ще се окажат грешни.Тези корумпирани машини въобще не допускат колко силни са емоционалните връзки между някои от славянските народи.Не всяко уравнение е елементарно,има някои доста сложни,а има невъзможни за решение,ако са в повече неизвестните.

Редактирано от Андрей Георгиев (преглед на промените)

За съжаление българина се предаде,по-голямата част са свели целия си живот до физическо оцеляване,следващата група се радват на лъскави опаковки , а най-малката част прави отчаяни опити да се съпротивлява,но без успех.И въпреки негативната ми констатация си мисля,че когато ножа опре до кокала и се наложи на българин да насочи оръжие срещу православен християнин,тогава ,колкото и да изглежда овчедушен народа ,в него ще се събуди лъвското.Според мен сметките на Обама,Кери,Солтенберг и др.тъпаци ще се окажат грешни.Тези корумпирани машини въобще не допускат колко силни са емоционалните връзки между някои от славянските народи.Не всяко уравнение е елементарно,има някои доста сложни,а има невъзможни за решение,ако са в повече неизвестните.

А останаха ли българи в България?

Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.

Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.

Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.

Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.

Когато дойдоха за мен - вече нямаше кой да говори.

Мартин Нимьолер

П.П. По моему това нещо много точно отразява настоящето и бъдещето ни. Които може да мисли- ще разбере.

Редактирано от upili (преглед на промените)

А останаха ли българи в България?

Интересен въпрос,но аз спадам към групата "болни мозъци" и започнах да го разглеждам от различни гледни точки.Първо да уточня,че си падам глобалист,но не в официалния смисъл,моето схващане е,че всички сме човеци и населяваме планетата Земя,и трябва всички да положим усилия тя да е добро място за всички човеци,а патриотичните внушения пречат и са оръжие на престъпния "елит",за да ни накарат да умрем за техните интереси(а иначе внушават някаква измислена кауза).

После се почудих дали не искаш да кажеш,че истинските българи са емигрирали,но не ми се стори логично.

После си помислих,че искаш да кажеш,че вече няма българи патриоти...и после спрях да мисля,защото ми е свършил Беналгина...дано не ядосам някой модератор,да си е помислил,че правя реклама на хапчета за глава

Да въпроса е интересен. Все още сме далеч от постигането на обединено човечество. Най-малко на САЩ това не е удобно, щото няма да им остане враг. Къде ли биха го търсили тогава владетелите на военно промишлените комплекси. В "Игри на глада" ли. Врагът в моето легло? Мъжете vs жените(това ли ще е третата световна война, ако човечеството надрасне политическите си граници и ги заличи)? Някои от въпросите, може би са риторични и затова не завършват с питанка.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Ако те имаха и най-малкото намерение да ни отбраняват, нашите марионетки щяха да поискат защита от юг, откъдето безконтролно нахлуват криминални ислямски маси, .

Тая част за южната граница са я оставили на Путин, тъй като той постигнал по-голяма ефективност в тази насока.

Сега разбрахте ли за какво Меркел и Оланд бяха в Москва

5eublj.jpg

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

ЕС са "далновидни мъдреци",те знаят какво ще се случи и дори го споделят пред обществото,а дали не го правят нарочно убийството на Стария континент,ето любопитно четиво за любителите на лъскавото:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4565093

http://yphalachev.blogspot.com/2015/02/blog-post_20.html

http://news.ibox.bg/news/id_252847957

Редактирано от Андрей Георгиев (преглед на промените)

А как мислите дали е възможен следния сценарии?

Престъпния елит на англо-саксонския свят да е инвестирал изгодно огромните си богатства изгодно в бедни,но сгромен потенциал откъм човешки и природни ресурси държави и сега минавайки през финансови кризи,регионални войни,ако се наложи и ТСВ,унищожат и без това намаляващото,разглезено и допреди години напредничаво население на Европа,за да запазят властта си.Не ви ли струва нелогична политиката на ЕС?

Говоря си глупости,не е възможно,парите няма начин да влияят на демократичните ЕС и САЩ...

Преговорите не са свършили. Според сайта http://rusvesna.su/news/1423261929  преговорите ще продължат в неделя.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

ghostBG86, 1Force1 и Blago72 - предупреждавам ви за системено неспазване на правилата на форума и целенасочен и системен спам в раздел Политика!

Когато видите някаква нередност в пост на който и да е потребител, просто използвайте бутона Докладвай долу в дясно, а не коментирайте и не критикувайте писалия.

При следващо нарушение знаете какво следва.

Приятен ден!

Лавров: САЩ ескалираха Украинската криза във всеки един момент и обвиняваха Русия

"САЩ ескалираха Украинската криза във всеки един момент и обвиняваха за това Русия". Тези тежки думи каза руският външен министър Сергей Лавров на конференцията по сигурността в Мюнхен. "Въпреки това все още има шанс мирните преговори в Москва да решат кризата в Украйна", подчерта още Лавров като добави, че Русия ще продължи да търси мирен изход от ситуацията.

47823_nIdTBLByyj0vHadTKV9yo2z8kqrQcu.jpg

"Твърдо се обявяваме срещу по-нататъчни военни действия, настояваме за изтегляне на тежката военна техника за свикване на директни преговори между Киев и сепаратистите в районите на Донецк и Луганск", каза руският първи дипломат. 

Той обвини Запада в опит за завладяване на геополитическото пространство в Европа. „Ние смятаме, че в момента се разиграва кулминацията на процеса по запазването на доминацията на западните страни в световните дела с всички средства и този процес тече през последните 25 години“, каза Лавров. 

Според него стратегическото партньорство между Русия и Европейския съюз не е успяло да издържи изпитанието за устойчивост, на което е било подложено. Министърът посочи системата за противоракетна отбрана като ярък пример за наличието на сериозни проблеми в европейската сигурност и призова Киев и опълченците в Украйна да пристъпят към преки преговори.

По думите на Лавров EС е предпочел пътя на конфронтацията пред развитието на механизмите за полезно взаимодействие. Руският външен министър обяви, че не може да приеме аргументите на западните си партньори за внезапното разрушаване на системата на световния ред, предаде агенция ТАСС. 

"Невъзможно е да приемем аргументите на нашите западноевропейски партньори за това, че се е случила внезапна разруха на световната система за мир. Напротив - събитията от последните години показват за наличие на дълбоки, системни проблеми в организацията на европейската безопасност", посочва Лавров, цитиран от Блиц.

"В редица западни страни все по-високо се чуват призивите да се "засили поддръжката за Украйна, да бъде снабдена тя с оръжия и да стане член на НАТО. В Украйна нашите американски колеги, под чието въздействие ЕС предприемаше своите стъпки, доведоха до ескалиране на напрежението", подчертава Лавров. 

"Москва е готова да бъде гарант на договореностите между Киев и Югоизтока", подчерта Лавров, допълвайки, че се надява усилията на Путин, Меркел и Оланд да позволят започването на диалог за разрешаването на всички проблеми на Украйна.

"Москва иска народът на Украйна да възстанови своето единство, но в рамките на национален диалог", заяви руският външен министър. Той подчерта още, че Русия иска да има нормални отношения със САЩ и няма намерение да отмъщава на никого. 

"В същото време разполагането на американска противоракетна система носи реални рискове за руските ядрени сили", допълни Лавров. 

"Всякакви действия, подриващи стратегическата стабилност, неизбежно водят след себе си съответните мерки. Защото по този начин се нанася дълготраен ущърб на цялата система на международните договори, гарантиращи контрол над въоръжаването, чиято жизнеспособност зависи от фактора противоракетна отбрана. Западните партньори трябва да осъзнаят мащабите на рисковете в конфликтните ситуации", каза Сергей Лавров.

Източник http://glasove.com/svqt/47823-lavrov-sasht-eskaliraha-ukrainskata-kriza-vyv-vseki-edin-moment-i-obvinqvaha-rusiq

НАТО e миролюбив военен блок, но кой тогава бомбардира Югославия и Либия?!

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

http://news.yahoo.com/ukraine-diplomatic-flurry-goes-round-germany-083140687.html

Генералният секретар на НАТО Jens Stoltenberg е провел дълъг разговор със Сергей Лавров, с резюме, че намират малко общи точки.

Ясно е, че Русия отказва да приеме предложенията за спиране на военните действия и договаряне на демилитаризирана зона.

Причината е, че все още смятат прогреса на марионетните им въстанници за недостатъчен. Идеята на Русия най-вероятно е да бъде постигнато федерализирана на Украйна, за да може след това съседните до Русия региони да вземат решение по начин, аналогичен на развитието на събитията в Крим.

Въпреки, че моето лично мнение е Русия да бъде оставена да получи тези региони, явно дори и по-умерените кръгове в ЕС (Меркел и Оланд) не искат да отстъпят пред грубото нарушаване на международните споразумения от Русия с оказването на директна военна помощ за въстанниците в Русия.

Ще е изключително интересно да се види къде ще се срещнат интересите на великите сили, за оценка на събитията.

Интересно е и какво ще се случи с икономическите санкции - Руската икономика не може да издържи повече от 12-18 месеца на тази комбинация от цената на петрола и международни санкции.

http://foreignpolicy.com/2015/02/05/what-germany-owes-ukraine/

Много интересен анализ за кризата, на английски. Фокусът му е върху отношенията Германия - Русия в контекста на кризата в Украйна.

An honest accounting of history, then, would show that Ukraine was a victim both of German and Soviet predations, and is today being set upon by a rapacious, authoritarian Russia. In words, at least, Merkel seems to understand this. “What Russia is visiting upon Ukraine is a violation of our European system of peace and security,” she said Tuesday in Budapest, stating that Moscow’s actions signify “the old pattern of thought that neighboring states are spheres of influence, and not partners

Превод:

Честен преглед на историята би показал, че Украйна е жертва както на Германските, така и на Руските хищнически амбиции, като в днешно време е жертва на алчната, авторитарна Русия. Поне на думи, Меркел показва, че разбира това. "Това, което Русия прави с Украйна е нарушение на нашата Европейска система за мир и сигурност.", каза тя в Будапеща, показвайки, че действията на Москва подчертават "старите навици на мислене, че съседните страни са сфери на влияние, а не - партньори.".

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.