Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

Не зная, но като гледам бежанците, които дават по тв, нещо не ми приличат на хора бягащи от война, а по скоро на хора тръгнали в опит да се устроят в богатите западни държави.Интересно защо не бягат към близките и богати арабски държави?

Уместен въпрос. На мен ми прави впечатление, парите с които разполагат, част от тези 'бежанци'. Не отричам, че има и такива бягащи наистина от войната и убийствата. Но много от тях, изглежда имат други цели. За жалост съм сигурен, че скоро ще им ги разберем, от личен опит. А като знаем как се множат, и как застарява населението на Европа, скоро ще стане интересно, от демографски план.

Една интересна статия, показваща истината, за този бежански поток. И за гелосания външен министър.

http://bulgarski.pogled.info/news/67102/Amerikantsi-finansirat-bezhanskiya-potok-a-Daniel-Mitov-chaka-instruktsii?utm_source=more-news

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 213,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

И, знаейки истината за бежанците, какво правим?

Оставяме ги да се удавят в морето пред безучастни ни очи?

Строим висока стена, която някак да отложи необходимостта да ги разстреляме. Ама все пак, ако се наложи?

Да, там е проблема.. че целта  и на стената и на куршума е физически да се спре човека... 

То затова е била изградена междувпрочем, и китайската стена... 

Широка тема за размисъл.

От което европейския широк демократичен  нихилизъм и мироглед ще претърпят немалки корекции когато "яйцето опре до дупето им" ....

Спрямо темата обаче, аз съм доволен.

Защото това за което толкова много критукуват България разни хелзингски комитети и други анти-държавни институции, това ще претърпи корекция

В наша полза.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

И, знаейки истината за бежанците, какво правим?

Оставяме ги да се удавят в морето пред безучастни ни очи?

Строим висока стена, която някак да отложи необходимостта да ги разстреляме. Ама все пак, ако се наложи?

Не съм предлагал това, по-скоро се чудя защо не избират близките богати арабски страни, където би трябвало да се чувстват по-добре/обща религия, начин на живот, близки езици и т.н./.Не разбрах, ти какво решение предлагаш?И защо ако не ги примаме в Европа трябва да ги разстрелваме, няма ли друг начин? :not me: 

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Нетолерантно, но не ми харесва моето мнение. За съжаление, не мога да измисля нищо по-разумно, което ме отвращава.

Нетолерантно, но не ми харесва моето мнение. За съжаление, не мога да измисля нищо по-разумно, което ме отвращава.

Не разбрах!Предлагаш нетолерантно решение и се чувстваш отвратително заради това или?

Не разбрах!Предлагаш нетолерантно решение и се чувстваш отвратително заради това или?

Не го предлагам, както виждаш, но това ми е в главата.

Да, заради това се чувствам зле.

• Автор

След военните, и служители на специализираните полицейски сили ще помагат на разположените по границата униформени.

По заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова сили на Дирекция „Жандармерия“ със съответната специализирана техника и снаряжение от утре ще бъдат придадени към състава на РДГП-Елхово, съобщиха от МВР.

Жандармеристите ще се включат в специализираната полицейска операция със задача да оказват съдействие на служителите на „Гранична полиция“ по охрана на българо-турската граница.

От два дни 25 военни с картечници и автомати са на границата с Македония като „втора линия” на защита. Разполагането им предизвика критики от страна на Сърбия.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4947045

По бтв новините казаха, че има сайтове, който съветват бежанците да избягват България - ниски помощи, усложнена бюрокрация и т.н.

абе направо у пъкъла ще дойдат

Това преселение на народите, започва все по-ясно да става организирано и целенасочено. Вече доста източници дават данни, за такава организация.

Почти хлипащият ни от съчувствие спецкор на БНР Никола обаче не е забелязал податки, които му подсказват самите бежанци - дали им евра в Сирия и им казали-Гърция,Македония, Сърбия, после Унгария- и след това където си поискат в Европа...Тоест, преселението на мюсюлмани към Европа става организирано и целенасочено...

• Автор

Това преселение на народите, започва все по-ясно да става организирано и целенасочено. Вече доста източници дават данни, за такава организация.

Още за преселението

Тези 'бежанци', са заплаха за цяла Европа. Ислямизацията на Европа, върви с пълна сила. И то брутална. 

• Автор

Тези 'бежанци', са заплаха за цяла Европа. Ислямизацията на Европа, върви с пълна сила. И то брутална. 

Уви, да.

Май Сорос ще се окаже прав, че ЕС скоро ще се разпадне и имам чувството, че една от причините ще е проблемът с "бежанците".

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Уви, да.

Май Сорос ще се окаже прав, че ЕС скоро ще се разпадне и имам чувството, че една от причините ще е проблемът с "бежанците".

Разпада е най-малкия проблем /макар че това ще е най-доброто за всички/. Ислямизацията е страшна. За нашите деца и внуци, живота в Европа ще е много труден.

• Автор

Разпада е най-малкия проблем /макар че това ще е най-доброто за всички/. Ислямизацията е страшна. За нашите деца и внуци, живота в Европа ще е много труден.

Ислямизацията е повече от страшна, дано има начин да я избегнем.

Мисля си, как и защо Европа допусна да се стигне до това положение?

Трудно ми е да повярвам, че никой от европейските лидери не е знаел какво ще се случи.

Като че ли началото на ставащото сега е поставено умишлено с войната в Персийския залив (1990-1991).

А България...ще остане без българи.

Ислямизацията е повече от страшна, дано има начин да я избегнем.

Мисля си, как и защо Европа допусна да се стигне до това положение?

Трудно ми е да повярвам, че никой от европейските лидери не е знаел какво ще се случи.

Като че ли началото на ставащото сега е поставено умишлено с войната в Персийския залив (1990-1991).

А България...ще остане без българи.

Криво разбрана демокрация. Отказ от традиционни ценности /семейство, религия/ заменен с евро-гей глупостите. А като липсват традиционните за европейските народи ценности, лесно се получава това което виждаш.

Криво разбрана демокрация. Отказ от традиционни ценности /семейство, религия/ заменен с евро-гей глупостите. А като липсват традиционните за европейските народи ценности, лесно се получава това което виждаш.

Как традиционните ценности щяха да спрат емиграцията?

Да падладей человек направо :) :)

https://www.kaldata.com/forums/topic/31404-спомнят-ли-си-някои-от-вас-за-бай-тошо-и-социализъ/?p=3188048

КАквото и да се случи, дори против самата Европа, важното е да плюем Европа /нямам предвид теб/ 

:)

Парадокс, но факт.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Да падладей человек направо :) :)

https://www.kaldata.com/forums/topic/31404-спомнят-ли-си-някои-от-вас-за-бай-тошо-и-социализъ/?p=3188048

КАквото и да се случи, дори против самата Европа, важното е да плюем Европа /нямам предвид теб/ 

:)

Парадокс, но факт.

Какво означава "Да падладей человек" ?

• Автор

Ген. Васил Василев: Вкарайте нарушителите на границата в затвора!

Общините да се подготвят за справяне с имигрантския наплив, съветва пред BIG5.BG експертът по сигурността

„Трябва да се вземат крути мерки срещу имигрантите, които пресичат нелегално браздата. Такива имигранти трябва да бъдат съдени, тъй като подлежат на наказателна отговорност, а това не виждам да се прави.

Това заяви за BIG5.BG бившият шеф на Национална служба „Полиция“ и сегашен експерт по сигурността ген. Васил Василев. „Всяка община в България трябва да набележи план с мерки за справяне със ситуацията, ако възникнат проблеми с имигрантите.  Хората не трябва да возят в колите си пътници без документи. Предупреждението да не се качват непознати хора на автостоп, което Външно министерство разпространи за пътуващите в Гърция, трябва да стане валидно и за България“, смята ген. Василев.

„Не е грешка, че военни са пратени да защитават границата, когато става дума за националната сигурност“, смята бившият топ полицай. Той не намира за нередно да се увеличи съставът на военните по границата, каквото решение беше взето днес от военния министър.

Според него МВР трябва да се снабди спешно с още съвременна техника за охрана на браздата от бежанския наплив.

http://big5.bg/gen.-vasil-vasilev-vkarajte-narushitelite-na-graniczata-v-zatvora!.html

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Някои подценяват опасността България да бъде залята от бежанска вълна, но тя е съвсем реална, още повече, че в пострадалите страни, напр. Унгария

се вземат сериозни мерки за опазване на границите.

Ако България не вземе превантивни мерки за подсилване на границите си, съвсем скоро бежанците ще се насочат към тях.

А сред тези, които пресичат легално или не границите на европейските държави има терористи и хора с други престъпни намерения.

Ген. Васил Василев: Вкарайте нарушителите на границата в затвора!

Общините да се подготвят за справяне с имигрантския наплив, съветва пред BIG5.BG експертът по сигурността

„Трябва да се вземат крути мерки срещу имигрантите, които пресичат нелегално браздата. Такива имигранти трябва да бъдат съдени, тъй като подлежат на наказателна отговорност, а това не виждам да се прави.

.

О.з. ген. Василев никога не ми е изглеждал интелигентен човек и с това си изказване затвърждава мнението ми.

Дали хора, които поемат значителен и реален риск да загинат по пътя, удавени или задушени в камион, ще се стреснат от строгата ръка на българското правосъдие?

Кой ще плати сметката - съд, служебен адвокат, престой в ареста. А какво правим с тези, които имат семейство и деца? Децата по кой член от НК ще ги подведем? Ще ги отделим ли от семейството, в домове за непълнолетни или ще ги заключим и тях.

Той не бил виждал....знаем, знаем.

• Автор

О.з. ген. Василев никога не ми е изглеждал интелигентен човек и с това си изказване затвърждава мнението ми.

Дали хора, които поемат значителен и реален риск да загинат по пътя, удавени или задушени в камион, ще се стреснат от строгата ръка на българското правосъдие?

Кой ще плати сметката - съд, служебен адвокат, престой в ареста. А какво правим с тези, които имат семейство и деца? Децата по кой член от НК ще ги подведем? Ще ги отделим ли от семейството, в домове за непълнолетни или ще ги заключим и тях.

Той не бил виждал....знаем, знаем.

Да коментирам интелигентността на когото и да било би означавало да се поставям над него, което е в разрез с разбиранията ми, но и аз не съм сигурна, че  българското правосъдие би се справило с нелегалните имигранти.

Трябва да се пазят границите, това е.

Като за всеки емигрант се омъжи една българка.

С църковен брак.

Да коментирам интелигентността на когото и да било би означавало да се поставям над него, което е в разрез с разбиранията ми, но и аз не съм сигурна, че българското правосъдие би се справило с нелегалните имигранти.

Трябва да се пазят границите, това е.

В статията, в която обсъждаме всички кирливи ризи на Президента по най-брутален начин (с цитати и лични мнения), да не даваме мнения.

Но, не те карам - кажи как да пазим границите?

Ограда, живи патрули, бодлива тел, стрелба на месо?

Вероятно не знаеш, но от доста време на границата с Турция са командировани доста полицаи, които я пазят, при това, според мен, доста добре.

• Автор

В статията, в която обсъждаме всички кирливи ризи на Президента по най-брутален начин (с цитати и лични мнения), да не даваме мнения.

Но, не те карам - кажи как да пазим границите?

Ограда, живи патрули, бодлива тел, стрелба на месо?

Вероятно не знаеш, но от доста време на границата с Турция са командировани доста полицаи, които я пазят, при това, според мен, доста добре.

Най-добре би било да се създадат условия бежанците да се върнат по родните си места, но нито САЩ нито Русия, нито ЕС правят нещо по въпроса.

Знам много добре как се пазят границите, но според мен трябва да бъдат изградени и стабилни стени, колкото и да не струва.

п.п. Благо, имам чувството, че ти не живееш в България?

Като за всеки емигрант се омъжи една българка.

С църковен брак.

Доста българки от ромски произход живеят с емигранти, но за църковен брак и дума не може да става, най-много да родят по няколко българчета. ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.