Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

Е как кой? За всичко е виновен Путин или руснаците. Ние сме в основата на тяхната икономика. И за това, ни пречат.

Като че ли не знаеш, репертоара на тия хора. :D

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 221k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

преди 9 минути, M.Николов написа:

Едно въпросче Мирко, кой ни пречи вече толкова години да не сме свързани с Гърция и Турция?Защо чак когато стане нещо и доставките на руски газ намалеят или спрат започва да се говори за тези връзки?

Питай може би .... Р.Овч.

Той е формален и дълбок неформален капацитет в тези далавери.

Всъщност.. въпроса ти е реторичен...това отново доказва  на какво ниво е проядена държавата от лобитата на руските олигархични сили и че чак сега се говори за тези проекти.

Да напомня ли как и през  онези времена "социалистичексите ни братя" ни збараняваха добив и развитие на наши източници ?

Щото сме "братя" и сме им вечно задължени че интересите на руската империя във войната със османската империя , съвпадаха с нашите интереси за възстановяване на държавност, която държавност бе направена чрез Съединението ВЪПРЕКИ протестите на тези наши "вековни братя" .

И трябва во веки веков да сме такива "братя" - те да ни цоцат и продават най скъпо , ние да ги величаем и боготворим  :)

Аз съм изключително радосотен, че тролове и соросоиди са изпаднали в абсолютна паника и съзнават края си! Радвам, се че след броени месеци започваме нова политика с нов президент и евентуално ново правителство! Надявам се ,че с тези промени ще сме по уверени и няма да говорим за рисковие и и заплахи! Към момента пряка заплаха за нас е Турция, която вече открито рекетира цяла Европа както и бежанският поток, чиито бум тепърва предстои и носещ след себе си зарази, безредици и проблеми! Ще го усетим съвсем скоро и ние!

Най лош сценарии за нас:

Ставаме страна - ппърва ядрена цел с приоритет за унищожение, страна с некотролирум прираст на бежанци. Южна съседка, която все по успешно ще се меси в нашата политика и управлението на страната ни! Наказателни цени за  руски природен газ, за който към момента не се намира разумна алтернатива! Всичко това за  да угодим на една далечна и чужда задокеанска държава и неинете европейски марионетки!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

руски природен газ, за който към момента не се намира разумна алтернатива!

Някои хора им трябва един намек , други им трябват 1001 повторения на елементарни цифри, показващи кое е изгодно за България , и пак си пеят промитата фейкова пропаганда ..

Твоя случай е 1002.... :)

това също ми се струва заплаха за сигурността на България. Трябва да има баланс в преценките, не може само едните да са заплаха

Стратегия ведения информационной войны

* не го виждам Миро как ще се пребори с Евразия.орг

Проводниците на идеите от въпросната организация в информационното поле на Бг също могат да се разглеждат като опасни. 

Аз /и не само аз / отдавна знам че ние сме зависими от пропутински лобисти , наследници на бившите служби и партийци, почти изцяло .

Споменавал съм че точно затова сме "троянски кон" в НАТО и ЕС , и това сериозните хора там мнооооого добре го знаят.

Това нищо добро не говори в аспекта на темата... но .. има и някои позитивни промени в цялата тая  работа.

Цитат

Радвам, се че след броени месеци започваме нова политика с нов президент и евентуално ново правителство! Надявам се ,че с тези промени ще сме по уверени и няма да говорим за рисковие и и заплахи! 

И кои имаш предвид?

Цитат

Към момента пряка заплаха за нас е Турция, която вече открито рекетира цяла Европа както и бежанският поток, чиито бум тепърва предстои и носещ след себе си зарази, безредици и проблеми! Ще го усетим съвсем скоро и ние!

Кои сме ние? Изобщо така говориш га че сме някакъв фактор!

преди 4 часа, MicraNT написа:

това също ми се струва заплаха за сигурността на България. Трябва да има баланс в преценките, не може само едните да са заплаха

Щом една теоретична статия за информационната война в рускоезичен сайт ти се струва заплаха за сигурността на България, тогава ако ти споделя, че в САЩ и Западна Европа това отдавна е разработено и прилагано/например войната в Ирак/, сигурно ще си помислиш, че е дошъл Армагедон.

преди 11 часа, _Alex&Vanko_ написа:

И кои имаш предвид?

Кои сме ние? Изобщо така говориш га че сме някакъв фактор!

Отговарям, като започвам от последното изречение! 

- Като глобален фактор сме абсолютно никои! Все пак малко или много, сами се докарахме до тук! Не ,че  в и предишни времена сем били някаква сила / фактор, но сме стояли някак  на по - високо стъпало! Имали сме някакъв авторитет! 

За правителството:

- По - голяма яснота и възможност за конкретен отоговор ще имаме след президентските избори! До тогава ще наблюдаваме доста политически врътки и договорки! Предсрочните изори обаче са неизбижни!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Алтернатива на Борисов не са БСП и ДПС. По зле е с тях.

Аз съм ЗА висока избирателна активност и ок да спечелят реформатори и патриоти.

Президента не бива да е послушник от ГЕРБ, защото така още по-голяма власт ще има Борисов!

преди 18 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Алтернатива на Борисов не са БСП и ДПС. По зле е с тях.

Аз съм ЗА висока избирателна активност и ок да спечелят реформатори и патриоти.

Президента не бива да е послушник от ГЕРБ, защото така още по-голяма власт ще има Борисов!

Няма тогава причина за спор!!!

преди 22 часа, Кумчо вълчооо написа:

Аз съм изключително радосотен, че тролове и соросоиди са изпаднали в абсолютна паника и съзнават края си! Радвам, се че след броени месеци започваме нова политика с нов президент и евентуално ново правителство! Надявам се ,че с тези промени ще сме по уверени и няма да говорим за рисковие и и заплахи! Към момента пряка заплаха за нас е Турция, която вече открито рекетира цяла Европа както и бежанският поток, чиито бум тепърва предстои и носещ след себе си зарази, безредици и проблеми! Ще го усетим съвсем скоро и ние!

Най лош сценарии за нас:

Ставаме страна - ппърва ядрена цел с приоритет за унищожение, страна с некотролирум прираст на бежанци. Южна съседка, която все по успешно ще се меси в нашата политика и управлението на страната ни! Наказателни цени за  руски природен газ, за който към момента не се намира разумна алтернатива! Всичко това за  да угодим на една далечна и чужда задокеанска държава и неинете европейски марионетки!

Кумчо, ако ми позволиш да съм на по- различно мнение,

чак в паника да са изпаднали, че и да им идва края аз не го виждам. По - скоро на Путин ще му свършат парите. Даже се чудя кво му стана на Сидерович да се самоомаскари за пред публиката зорлем. Няма да се учудя и ако са му платили от другите. 

За атомната бомба от страна на Русия към нас - ами нали тя мигом ще изпари всичката вековна любов и повече докато има жив българин няма да иска да се споменава за батюшка. Па нали сме славяни, я. 

(за тези които са по- чувствителни искам да отбележа, че споделям мнението за ключовата роля на Опълченците на Шипка за спечелването на войната от Руския Цар, както и че това не трябва да се пипа)

Ердоган, както се репчи на Путин, като нищо да го шамароса новия Цар, хем по- силен, хем си имат традиция да ги мачкат. 

Относно далечната държава - на един клик разстояние

преди 16 часа, M.Николов написа:

Щом една теоретична статия за информационната война в рускоезичен сайт ти се струва заплаха за сигурността на България, тогава ако ти споделя, че в САЩ и Западна Европа това отдавна е разработено и прилагано/например войната в Ирак/, сигурно ще си помислиш, че е дошъл Армагедон.

абе аз, че съм наивен да, но защо смяташ че съм и неинформиран. Знам ги  -като се почне от племенника на Фройд, за ПиАр-a и пропагандата в щатите от началото на миналия век, до американския генерал НамКойСи с концепцията за евтините държавни преврати - цветните революции, та до доктрината на Дугин и наличните там и направо практически насоки за водене на хибридна война, като противодействие на "епистемологическата окупация" в която се намирала Русия. Там доколкото успях да видя има всякакви методи - не просто "драсканици"  по вестници и форуми, подкрепа на медии, пропагандиращи "само едната гледна точка". Там са включени всички възможни средства за водене на "мека" война. Хакеркски атаки. Не казвам, че сайтовете на президентството и цик бяха атакувани от тях. Някое хлапе може да е извадило няколко хиляди и да е платило. Не казвам също и че една банка  не може да се срине от само себе си и че прекратяването на южния паток не е просто корелация. 

Та, това не е просто един рускоезичен сайт и доколкото знам на идеолога му е забранено да влиза в някои страни.

*днес питах 10 човека просто ей така - чували ли сте за "хибридна война". Тц, Зиро. За цветни революции тък там са чували. 

Да, и двете страни прилагат тези стратегии и това е ясно на всеки мислещ човек.Но мисля, че България не е от основните бойни полета на този фронт и резултатите в България много се надценяват.

преди 2 часа, MicraNT написа:

Кумчо, ако ми позволиш да съм на по- различно мнение,

Хубаво! Сега не ми се пише ,че отивам след малко на Бар! Чети там във темата за платените тролове! Написал съм нещо и ако искаш вдени и коментирай! Ако не искаш - все ми е тая!

Гласувани 2.3 млрд за модернизиране и укрепване на армията, нови самолети, техника и т.н..

Кой е против укрпеването на националната ни сигурност , познайте :

http://clubz.bg/40350-vsichki_bez_bsp_i_ataka_reshiha_23_mlrd_lv_za_samoleti_i_korabi

Пуууу.. не мога да повярвам.. дано е истина все пак , а ако е истина, мащабите на това национално предателство са наистина огромни .

http://www.faktor.bg/smotanyatzi/70684-gonyat-ot-darzhavni-postove-1663-skriti-russki-agenti-provalili-sа-se.html

най смешното е .. че са издънени не защото ние сме ги разкрили и обезвредили, а защото "гоелмия Брат" не  иска да харчи пари за тях :):)

жалко че не е наистина :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Кой го казва... ти трупаш постове само за заяжданици офтопик и спам , както в момента, а говориш за мен ?

Всъщност, търсих доклада за национална сигурност и кибератаките :

https://www.president.bg/news3131/stanovishte-i-preporaki-na-konsultativniya-savet-za-natsionalna-sigurnost-otnosno-natsionalnata-politika-za-osiguryavane-na-kibersigurnost.html

в аспекта на вчерашната реч на президента.

С американския разрушители в Черно Море страната ни се чувства много по-сигурна срещу заплахата от Север.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/06/09/2774749_zashto_gostuvashtiiat_shtatski_razrushitel_uss_porter/

Цитат

Според официалната позиция на Пентагона и НАТО въпросната противоракетна отбрана е предназначена за неутрализиране не ограничен брой балистични заплахи от държави в Близкия Изток и по никакъв начин не би могла да противодейства на ракетен удар от страна на Русия. Властите в Москва обаче отказват да приемат това твърдение. "Сега, след като въпросните елементи на балистична противоракетна отбрана са разгърнати, ние сме принудени да мислим как да неутрализираме тази възникваща заплаха за Руската Федерация", обяви руският президент Владимир Путин след откриването на AEGIS-инсталацията в Румъния и обвини западните държави, че се опитват да провокират нова надпревара във въоръжаването.

Пак не четем

Цитат

Така че перспективата да станем свидетели на ново дрънкане на оръжия в близост до българската морска граница през следващите около две седмици е съвсем реална.

Което хич не е добре.

преди 17 часа, miro20 написа:

Кой го казва... ти трупаш постове само за заяжданици офтопик и спам , както в момента, а говориш за мен ?

Бре,добре че дойде Миро да ми даде оценка на постовете.

на 29.05.2016 г. в 17:52, miro20 написа:

Какво е направено за намаляне цените на руския СКЪП монополен газ ? - нула, зеро.

Какво е направено за намаляне цените на руския СКЪП монополен газ ? - нула, зеро.

Вчера Бойко се изцепи че вследствие премахване на посредниците в момента България получава най - евтиния газ в Европа. Честно казано трудно ще повярвам на тази информация . Ако е истина , има ли някой който да даде достоверна информация или да я опровергае . Доколкото знам получаваме най- скъпия газ в Европа въпреки че разходите за транспорт са по малки в сравнение с другите страни.

Всъщност, обективно погледнато газта поевтиня малко... от договорените от червения лобист Р.Овч 430$ сега плащаме около 280 $ , при средно около 200 за Европа.

Пак сме нагъзени от Газпром, на което се радват всички путинисти тук, но поне с вазелин...

преди 11 часа, nikssi написа:

Бре,добре че дойде Миро да ми даде оценка на постовете.

Ето пак... всеки може да прегледа обръщенията ти към мен в темата , за да види че са само офтопик , спам  , заяжданици.После аз съм ти бил виновен :)

Пълен нонсенс.

преди 5 минути, miro20 написа:

Всъщност, обективно погледнато газта поевтиня малко... от договорените от червения лобист Р.Овч 430$ сега плащаме около 280 $ , при средно около 200 за Европа.

Пак сме нагъзени от Газпром, на което се радват всички путинисти тук, но поне с вазелин...

Ето пак... всеки може да прегледа обръщенията ти към мен в темата , за да види че са само офтопик , спам  , заяжданици.После аз съм ти бил виновен :)

Пълен нонсенс.

Абе то хубаво плащаме 280 вместо 430 ама не може ли като другите да плащаме поне 200 и после да ревем че сме бедни?

Ми хайде де ? Аз нали това повтарям и опровергавам в познатата ти тема за ЮП и заробващите путински енергийни проекти  ?

Ето даже още малко конкретни цифри , взети от търговските спорове между украинците и Газпром :

http://www.kasparov.ru/material.php?id=575A7E2137005

- отказват на руснаците дори при цена 183 $ , тъй като  реланата за Европа в момента е 173 $.

Къде сме ние.. чак не смея да питам.... :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.