Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

Гръцкият депутат КАМЕНОС: Чуйте какво ви казваме, БЪЛГАРИЯ няма друг път освен нашият – ЗАЕМИ, ЛИХВИ, ПО-ГОЛЯМ ДЪЛГ…

Гръцкият депутат от новото правителство – Димитрис Каменос предупреди българите: Чуйте какво ви казваме. България няма друг път освен нашият – заеми, лихви, по-голям дълг, по-големи заеми, по-големи лихви, още по-голям дълг. И така до безкрай. Тази спирала е измислена от
Европейския съюз. Държавите в него са загубили суверенитетът си. Нямат своя политика, като целта е да ни направят бедни и зависими. Дават ни уж спасителни пакети, а не могат да се платят само лихвите. Не повтаряйте нашите грешки. Това е нашето послание. Трябва да знаете къде отивате. Нямате свой суверенитет, нямате свой бюджет, нямате нищо. Работим за 50 000 бюрократи в Брюксел, които диктуват как да живеем. Те казват в например в Гърция няма да произвеждате коли, ще ги произвеждат в Румъния, в еди коя си държава ще произвеждат ток, България няма да произвежда ток. През България няма да минава Южен поток. Петрол ще се вади еди откъде си. Тези чиновници ги интересува единствено техният интерес и едновременно с това обслужват интересите на банките и фондовете, които дават заеми на държави като Гърция, България, Италия, Испания, Португалия. Чиновниците са подкупени от парите, а ние работим и трупаме по-големи дългове. В колониалните държави като нашата и вашата се плаща на огромен публичен сектор, който да обслужва колониалната политическа класа. От останалата част от обществото искат да обслужва дълговете. Те ни дават заеми и ни казват как да ги харчим. Истината е, че всички работим Северът да става по-богат, а Югът по-беден. За една не малка част от заема ни казват ще купите с него военна техника и въоръжение. Защо? Какво стана в Украйна. Европа подкрепи едни неонацисти да вземат властта. По заповед на Брюксел отиде нашият и вашият външен министър и се прегърна с нацистите в Киев. В Гърция, Германия, Франция и всички останали държави нацистите са в затвора. В Украйна обаче управляват, защото така е изгодно за Америка. Европейският съюз и Америка искат Гърция да има все по-големи и по-големи дългове, защото знаят, че имаме най-големите в Европа запаси на нефт и природен газ. С вас искат същото, защото вие имате други природни богатства“, категоричен е гръцкият депутат от партия „Независими гърци“ Димитрис Каменос.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 172,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

• Автор

Милош Земан: Депортирането на мигранти е единственото решение за ЕС

Цитат

Чешкият президент Милош Земан, известен със своята антиимигрантска реторика, призова за депортирането на икономическите мигранти и заподозрените терористи на фона на „пълния провал“ на политиката на ЕС за справяне с мигрантската криза. „Европейският съюз напълно се провали в решаването на миграционната криза“, каза Земан по време на среща на социалдемократи в словашката столица Братислава. „Единственото решение на мигрантската криза е депортирането на икономически мигранти и тези, които защитават религиозното насилие, религиозната омраза, накратко – които готвят терористични действия“, посочи той. Земан допълни, че неговата държава ще приеме всички мигранти, които искат да се интегрират, но заяви, че „ислямските мигранти са невъзможни за интегриране и асимилиране в европейската култура“. „Политическата коректност е синоним на лъжа“, посочи още Земан. В края на миналата година чешкият президент нарече притока на бежанци „организирана инвазия“ в Европа и призова младите мъже от Ирак и Сирия да „вземат оръжия“ срещу „Ислямска държава“, вместо да бягат. Според социологически проучвания повечето чехи смятат, че тяхната държава, която е член на ЕС и НАТО, не трябва да приема мигранти от размирни държави. /АФП

Прав е!

По-лесно щеше да бъде, ако Меркел не ги беше поканила, но...

Гърция вече не е член на ЕС!  Ще се разпадаме ли?

Вижте това видео
Не че е нещо ново.
на 11.02.2016 г. at 17:41, 卡拉贾 написа:

Гръцкият депутат КАМЕНОС: Чуйте какво ви казваме, БЪЛГАРИЯ няма друг път освен нашият – ЗАЕМИ, ЛИХВИ, ПО-ГОЛЯМ ДЪЛГ…

Гръцкият депутат от новото правителство – Димитрис Каменос предупреди българите: Чуйте какво ви казваме. България няма друг път освен нашият – заеми, лихви, по-голям дълг, по-големи заеми, по-големи лихви, още по-голям дълг. И така до безкрай. Тази спирала е измислена от
Европейския съюз. Държавите в него са загубили суверенитетът си. Нямат своя политика, като целта е да ни направят бедни и зависими. Дават ни уж спасителни пакети, а не могат да се платят само лихвите. Не повтаряйте нашите грешки. Това е нашето послание. Трябва да знаете къде отивате. Нямате свой суверенитет, нямате свой бюджет, нямате нищо. Работим за 50 000 бюрократи в Брюксел, които диктуват как да живеем. Те казват в например в Гърция няма да произвеждате коли, ще ги произвеждат в Румъния, в еди коя си държава ще произвеждат ток, България няма да произвежда ток. През България няма да минава Южен поток. Петрол ще се вади еди откъде си. Тези чиновници ги интересува единствено техният интерес и едновременно с това обслужват интересите на банките и фондовете, които дават заеми на държави като Гърция, България, Италия, Испания, Португалия. Чиновниците са подкупени от парите, а ние работим и трупаме по-големи дългове. В колониалните държави като нашата и вашата се плаща на огромен публичен сектор, който да обслужва колониалната политическа класа. От останалата част от обществото искат да обслужва дълговете. Те ни дават заеми и ни казват как да ги харчим. Истината е, че всички работим Северът да става по-богат, а Югът по-беден. За една не малка част от заема ни казват ще купите с него военна техника и въоръжение. Защо? Какво стана в Украйна. Европа подкрепи едни неонацисти да вземат властта. По заповед на Брюксел отиде нашият и вашият външен министър и се прегърна с нацистите в Киев. В Гърция, Германия, Франция и всички останали държави нацистите са в затвора. В Украйна обаче управляват, защото така е изгодно за Америка. Европейският съюз и Америка искат Гърция да има все по-големи и по-големи дългове, защото знаят, че имаме най-големите в Европа запаси на нефт и природен газ. С вас искат същото, защото вие имате други природни богатства“, категоричен е гръцкият депутат от партия „Независими гърци“ Димитрис Каменос.

Що ми мирише на фейк тази твоя "новина" с едногодишна давност ?

:)

преди 24 минути, 卡拉贾 написа:
Вижте това видео
Не че е нещо ново.

Геноцид. 

преди 2 минути, miro20 написа:

Що ми мирише на фейк тази твоя "новина" с едногодишна давност ?

:)

И какво толкова се е променило за 1 (една) година в Гърция и България?

А щом не си го постнал ти или Благо, може ли да е нещо различно от "фейк", о, говорителю на истината:)

преди 1 минута, 卡拉贾 написа:

А щом не си го постнал ти или Благо, може ли да е нещо различно от "фейк", о, говорителю на истината:)

Е, не си прав. Промени се с едни има-няма 5 милиарда нов кредит:D

преди 1 минута, 卡拉贾 написа:

Посочи ми по достоверн линк. Такива "изказвания" доста съм ги чел от  бъзиклийкс и т.н..

Нямам нищо против да се постне като мнение, но да се присвоява на гръцки "независим" депутат, който по това време май е бил и министър.. ми намирисва нещо ... :)

преди 1 минута, miro20 написа:

Посочи ми по достоверн линк. Такива "изказвания" доста съм ги чел от  бъзиклийкс и т.н..

Нямам нищо против да се постне като мнение, но да се присвоява на гръцки "независим" депутат, който по това време май е бил и министър.. ми намирисва нещо ... :)

Ми то си има линк, а Гугъл сигурно ще изкара още линкове. Аз поне с търсачка може да работя, а на тебе Ай-кюто ли не ти стига, не знам:)

Само не е ясно дали ще го намериш в "правилните" източници, щото там стресиращи работи не пише:)

преди 4 минути, miro20 написа:

Ти не можеш ли да мислиш, какво да ти поства??? Към 1990-та година дългът ни беше 10 милиарда, а на нас имаха да ни дават 5 милиарда. С други думи, около 5 милиарда нетен дълг. Сега колко е???

преди 6 минути, 卡拉贾 написа:

Ми то си има линк, а Гугъл сигурно ще изкара още линкове. Аз поне с търсачка може да работя, а на тебе Ай-кюто ли не ти стига, не знам:)

Само не е ясно дали ще го намериш в "правилните" източници, щото там стресиращи работи не пише:)

Именно че за съжаление, не намирам такова официално изказване на въпросния грък.

Затова и те помолих да ми посочиш.

преди 5 минути, Джугашвили написа:

Ти не можеш ли да мислиш, какво да ти поства??? Към 1990-та година дългът ни беше 10 милиарда, а на нас имаха да ни дават 5 милиарда. С други думи, около 5 милиарда нетен дълг. Сега колко е???

Цитираш ме, а не четеш какво цитираш

Ще ти повторя - не говоря за мнението като такова, а че е "уж" на гръцкия депутат.

В бъзиклийкс имаше много такива "скандални" изказвания на големи политици , които после се оказват авторска измишльотина, но добре звучаща измишльотина :)

преди 8 часа, attj написа:

Гърция вече не е член на ЕС!  Ще се разпадаме ли?

Това къде го пише? Нищо официално  не намиран в интернет по въпроса.

Че откога ви трябват "официални линкове"  ?

важното е че го казал :):)

Нали така "джугашвили ? :)

преди 22 минути, miro20 написа:

Че откога ви трябват "официални линкове"  ?

важното е че го казал :):)

Нали така "джугашвили ? :)

Не го е казал Мирко. Ако беше, щеше да е истина:)

• Автор

Австрия: Нямаме избор - трябва да затворим границите за мигранти

Цитат

Австрийският министър на външните работи Себастиян Курц отново повтори, че бежанската вълна в Европа не може да продължава безкрайно. Ако не се стигне до общоевропейско решение, на Австрия не й остава нищо друго ,освен да намали прилива на мигранти, предупреди Курц пред "Дойче веле". Дипломатът съобщи, че властите във Виена са в непрекъсната комуникация със страните от Западните Балкани и поясни, че всички действия трябва да се извършват в пълна координация. Необходима е нова инициатива за намаляване на прилива на бежанци по т.нар. Балкански път и така да се стигне до общо решение на проблема на ниво на ЕС, каза още той. "Затварянето на границите ще бъде първо сигнал към трафикантите на хора, към самите бежанци, и на първо място към икономическите бежанци, че Европа е пренатоварена и няма как да приемем всички хора. Това ще означава, че много по-малко хора ще потеглят на път. От друга страна това ще доведе до готовността на Гърция да приеме помощ", смята Себастиян Курц. "Нещата ще се променят на секундата, ако Гърция вече не е транзитна държава, където бежанците не остават дори 24 часа и Атина разбере, че маршрутът в Централна Европа вече не може да се минава ей така, както ставаше през изминалата година", поясни австрийският министър. "Но ние не може да чакаме голямото и окончателно решение и да стоим настрани, докато не ни пренатоварят. Ние не искаме да взимаме национални решения -, не искаме, но сме принудени", подчерта Курц и поясни, че регионалният подход към проблема е по-добър от този на отделните държави. Поради тази причина Австрия е в контакт не само с Вишеградската група, но и със страните от Балканския път с цел да бъде намален приливът на бежанци. "Не е възможно да има безкраен прием на бежанци в Европа. Според мен много по-добре е да се помогне на място, в кризисните региони...Само ако има функциониращи външни граници, ЕС може да бъде без вътрешни граници", каза още Себастиян Курц и добави, че " не е възможно всеки един бежанец или икономически имигрант сам да решава къде да подава искане за получаване на убежище. "Като човек разбирам, че бежанците правят именно това, но като политик мога да призная, че тази система не може да продължава дълго време", заяви в заключение австрийският дипломат №1.

Интересно ми е какъв е тоя отпор да не се затварят границите за емигранитите. За граждани на ЕС същите тези граници няма да бъдат затворени. За всички останали строг контрол и недопускане/депортация. Ако Германия или някой друг иска да не си затваря границите да организира директни чартъри от лагерите в Сирия, Турция, от Иран, Ирак, Афганистан, Северна Африка до Бон, Берлин, Мюнхен, Франкфурт. Хем вълка сит, хем агнето цяло.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

• Автор

Меркел против затварянето на бежанския маршрут през Балканите, подкрепя Турция

Цитат

Германският канцлер Ангела Меркел във вторник разкритикува предложението на страните от Източна Европа за затваряне на бежанския маршрут през Балканите и обеща на срещата на върха на ЕС да настоява за плана, който предвижда Турция да намали притока от мигранти, съобщава АФП.

Меркел е изложена на силен натиск да намали броя на пристигащите бежанци. Тя подкрепя плана, които предвижда Турция като транзитна страна да запечата своите граници и след това да изпраща бежанците към Европа, където те ще бъдат приети в рамките на квотната система на ЕС.

Въпреки това, повечето страни в Европейския съюз показаха твърде малко ентусиазъм за идеята, а Вишеградската четворка – Полша, Чехия, Словакия и Унгария – открито се противопостави на Меркел. Те обещаха да помогнат на Македония и България при „запечатването“ на границите им с Гърция, при което Гърция ще бъде оставена да се справи с бързото нарастване на броя на бежанците и ще бъде изключена от Шенгенската зона.

Меркел отвърна на удара във вторник, като каза: „Наистина ли искаме да се откажем и да затворим гръцко-македонско-българската граница, с всички последствия, които това ще има за Гърция и Европейския съюз и следователно за Шенгенското пространство?“.

На Меркел не и ли стана ясно, че нито една държава от ЕС не желае да приема мигранти?

Дали наистина е убедена, че на Турция може да се разчита?

преди 10 часа, Мойра написа:

На Меркел не и ли стана ясно, че нито една държава от ЕС не желае да приема мигранти?

Турция е пряк виновник за това мюсюлмано-арабско развитие и трябва да я изхвърлим и от НАТО - те са симпатизанти на Ислямистката държава заради гражданската война с кюрдите.   Турция е грешен избор за ЕС.  Нашият правилен избор е Кюрдистан.

преди 59 минути, Мойра написа:

Тая госпожа да не се е разболяла от болестта на президента ни?

Как пък разбраха, че Европейският съюз  няма вече да съществува!?

• Автор

Орбан: Отмина времето на автоматичното продължаване на санкциите

Цитат

Отмина времето на „автоматичното“ продължаване на санкциите, все повече държави се обявяват срещу тях, заяви унгарският премиер Виктор Орбан.

"Мисля, че тази година, към средата на годината, няма Да има възможност автоматично да бъдат продължени санкциите от страна на Европейския съюз. Всички започват да проумяват, че трябва да си сътрудничим", каза той след срещата с Владимир Путин в резиденцията Ново Огарьово.

„Икономиката на Евросъюза расте с бавни темпове и такъв регион не може да си позволи разкоша да не сътрудничи с онези, които могат да се превърнат в динамит за развитието на нейната икономика. Здравият разум казва, че ние трябва да си сътрудничим. Ако Русия и Евросъюзът не могат да минат към икономическо сътрудничество, ние всички ще загубим в конкуренцията на световната икономика“, подчерта още унгарският премиер.

ЕС не трябваше да допуска конфронтация с Русия, правейки услуга на държави извън Европа.

Крайно време е европейските политици, виновни за тази конфронтация да бъдат отстранени.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

• Автор

Европа не е готова за бежанските потоци през пролетта

Материалът на Гриф Уит и Антъни Файола е публикуван във в. „Вашингтон пост“.

Цитат

След невиждан прилив на търсещи убежище хора заля европейските брегове през лятото и есента миналата година, европейските лидери се споразумяха да използват относително спокойната зима за слагане на ред в един процес, белязан от хаос. Но само седмици, преди по-благоприятните пролетни събития, очаквани да отпушат нова вълна от пристигащи, континентът продължава да не е добре подготвен. И, от критична гледна точка, ситуацията е дори по-лоша.

Идеите, които бяха изтъквани като отговори на кризата през миналата година, се провалиха или останаха замръзнали в състояние на неопределеност. Единството на континента е на парцали, с държави, настояващи да изградят свои собствени решения - често включващи огради с остра като бръснач мрежа. И дори народи, които са били най-добронамерени при посрещането на бежанците казват, че са отчайващо близо до своята точка на пречупване или дори вече са я преминали.

преди 2 часа, Мойра написа:

Орбан: Отмина времето на автоматичното продължаване на санкциите

ЕС не трябваше да допуска конфронтация с Русия, правейки услуга на държави извън Европа.

Крайно време е европейските политици, виновни за тази конфронтация да бъдат отстранени.

Забравяш удобно причината за санкциите.

А те не са наложени "щото така им е скимнало" а именно заради конфронтацията и агресията на РФ.

Така че.. и ти поставяш каруцата пред коня. и фактите  причина-следствие.

Но пък не ме учудва след като ти се виждат  източниците и субективизма.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.