Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

преди 1 час, Anjel Dimitrov написа:

Скоро няма да ти се случи да прозреш нещо(назад си с материала).

няма време да те чакам,имам си и други ангажименти.

Уауу ! "WOW" на чист български ! Баси пича ! :lol6:

Имам тук един въпрос елементарен (щото аз не разбирам :nono:) :

На един електродвигател като му спреш тока (захранването ) , къде отива магнитното му поле дето го "действа" ? Някъде в Космоса ли или в Земното магнитно поле се приютява ? Пък после пак идва...... :lol6:

Скоро няма да ви се случи да прозрете нещо (назад сте с материала).

Няма време да ви чакам , имам си и други ангажименти.....  :lol6:

• Отговори 6k
  • Прегледи 393,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 часа, Anjel Dimitrov написа:

....По между другото много хора просто само са наблюдатели,изграждат си философията на основата на моето учение ,благодарят ми и приключват със всякакви други търсения.

След като искаш на "Ти"......:)

....Тези трябва съвсем да са се смахнали.......или да са дошли на себе си ! :lol6:

Като ти чета постовете и аз приключвам с всякакви търсения......:)

на 7.02.2019 г. в 11:30, Anjel Dimitrov написа:

Бога- (Господ ) може да се намери навсякъде.Аз лично Го намирам след залез(предимно в нощният живот),а през деня си спомням и преживявам наново случилото се през нощта ,така излиза ,че Божите дарове са постоянно с мен,и ,когато нямам любовна връзка чрез спомените преживявам старите връзки.Такаче може да търсите Бога и из дискотеките,или поне неговата промисъл в подарените удоволствия...

Искаш да кажеш, че удоволствията са Божа работа ?

преди 30 минути, Anjel Dimitrov написа:

ДА.-Изцяло са Божа работа(може да се разгледат като награда,примерно да си щастлив )

Много различно мислене от Библейското

Не съм запозната

Аха

Тамън си виках, че ще разкажеш нещо, да знам поне дали да се напъвам тука, или там ни чакат девиците и и цистерните с водка и Red Bull 

Ако се напънеш достатъчно, може и да освободиш напрежението.:D

:offtopic_s:

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 10 часа, M.Николов написа:

Ако се напънеш достатъчно, може и да освободиш напрежението.:D

:offtopic_s:

А памперси трябват ли ? :lol6:

• 1 месец по-късно...
преди 31 минути, Anjel Dimitrov написа:

Значи на кого се е молил ?На Господ а не на себе си,което означава ,че тези ,които смятат Исус за Господ имат неправилно разбиране и са заблудени.

В окултната на наука Христос в Моисея, Христос в Исуса и Христос в Учителя са Един и същ. Затова е казано "Преди да е бил Авраам , Аз съм".

Йоан 8:58
Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм.

преди 1 час, mecholari написа:

В окултната на наука Христос в Моисея, Христос в Исуса и Христос в Учителя са Един и същ. Затова е казано "Преди да е бил Авраам , Аз съм".

.......в Библията има множество истини , писани 1 към 1 ! Проблемите започват с тълкуването на писаното , тълкуване включително това на пишещия.............

Бог съществува само в главата на човека . С Бог , човекът ("Аз Съм" ) си обяснява това което не знае....." От къде съм дошъл , какво съм аз , защо съществувам....."

преди 17 минути, by_chechi написа:

.......в Библията има множество истини , писани 1 към 1 ! Проблемите започват с тълкуването на писаното , тълкуване включително това на пишещия.............

Бог съществува само в главата на човека . С Бог , човекът ("Аз Съм" ) си обяснява това което не знае....." От къде съм дошъл , какво съм аз , защо съществувам....."

Би ли изчел тази беседа?

https://triangle.bg/books/1933-02-17-05.1949/1933-05-26-05.html?fbclid=IwAR01C5rUqhBfYil-yMm2SPsaI7Ztob6xAUdYY8o-28Y2tfrkgEcGN7rG3Po

Смятам, че е подходяща за теб.

преди 36 минути, mecholari написа:

Би ли изчел тази беседа?

https://triangle.bg/books/1933-02-17-05.1949/1933-05-26-05.html?fbclid=IwAR01C5rUqhBfYil-yMm2SPsaI7Ztob6xAUdYY8o-28Y2tfrkgEcGN7rG3Po

Смятам, че е подходяща за теб.

По повод статията само ще отбележа , че "Аз искам" нищо не определя ! Определя "Трябва" , а после и "Може" !:nono:

"Аз искам" само решава ! А след това е и "Правя" .......както се решават задачи от домашното по математика да кажем - дадено (трябва), да се докаже (може) , решение (искам) , отговор (правя) !

Пример : Колкото си искаш може да искаш да станеш риба . Ами  може и да се научиш да плуваш , ама риба няма да станеш !  Такава задача за решаване , колкото и да искаш - определено няма ! :nono:

От тук нататък следва размисъл за коренна промяна в модела , в начина на мислене......:nono: ........Разбира се ако съществува желанието да си адекватен на средата в която живееш ! Иначе "луди" всякакви има....! :nono:

преди 46 минути, Anjel Dimitrov написа:

Да но има много ,които твърдят ,че са едно с Бога и ,че са се настанили в рая още сега,а и те са смъртни.Значи има хора които се мислят за Бога и в днешни дни,та какво се остава за Исус ,който е имал дарбата да лекува и да прави някои чудеса.Такаче пак да кажа ,че разбирането за нетленния Бог християните са заменили за образ на смъртен човек.

Всеки сам по себе си е Бог ("Аз искам") . Всеки сам гради собствения си Рай (и Ад) ......в главата си....

.......за това и толкова богове и религии (включително и без Бог) от както и където хора ходят по земята.......(включвайки и теб :)) ......

При това , защото сме човеци и в основата си мислим по един и същи начин , за това и общият ни Бог е един , винаги подобен на нас самите . В случаите когато има извънземна намесата - тогава и боговете са различни от човешки образ .....Друго реалистично обяснение просто няма ! :nono:

" И Човекът сътвори бог по собствен образ и подобие , бог да му служи в собствена изгода и да осветява пътищата му неведоми...."

....в Библията местата на човек и Бог са съзнателно обърнати , защото иначе е невъзможно да се обяснява това което не се знае - съществуват ограничения.....т.е. измислянето е "забранено" .:nono:

преди 18 часа, Anjel Dimitrov написа:

Има над 5200 официално регистрирани религии.....

Не си разбрал .:nono:

Не представляваш никакво изключение.....

на ‎16‎.‎3‎.‎2019‎ г. в 18:19, mecholari написа:

Какво ще рече това, че преди да се е родил Авраам, е бил той?
Че Исус е прероден от някой, който е живял преди Авраам ли?

• 1 месец по-късно...
на ‎22‎.‎3‎.‎2019‎ г. в 10:33, mecholari написа:

В окултната наука има първи и втори Адам, и е грешка да ги смесваш.

https://petardanov.com/topic/860-06_1-адам-и-христос-ап-павел-нарича-христос-“вторият-адам”/

Измислици на Дънов!

Всеки гради своето учение върху основите на някое друго. А името на Христос, доста често се използва, за да може част от неговите последователи, да станат последователи на нечий нов гуру.

преди 1 час, dkt написа:

На какви наркотици беше като му се яви?

Щото и аз като се напуша чат-пат виждам духове и призраци :)

И аз виждам ! Не само , ами и разговарям........ със себе си.......направо съм очарован ....религиозно......:bye1:

Но съм на други "активатори" признати в древността , още когато е започнало Голямото Пиене......много зависи от мезето ! Да знаеш де , че сбъркаш ли мезето се чупи хатъра - не се получава.....!  :lol6:

Ето и пример : Сливова с шопска или коняк с кока-кола ...Но сливова с кока-кола , или коняк с шопска - Ерес се получава .....! :lol6:

Даже формула има (за пушене няма) : Цапни две . Ха още пет . О Хаааа ! (C2H5OH) :)

преди 1 час, dkt написа:

Не ми отговори на въпросите: къде е вашит господ, когато му трепят поклонниците в уж НЕГОВИТЕ храмове?

Няма да ти отговори. Заченал е една девица, докато е била омъжена, и си е взел 2019 години отпуска.

преди 2 часа, dkt написа:

Това ли е официалното обяснение защо вашият "справедлив" господ/бог допуска да се избиват стотици вярващи и молещи се на НЕГО във взривените църкви? За това ли справедливият ви господ допуска да бъдат газени хора от някакви фанатизирани изроди? За това ли допуска да се взривяват летища, болници и така нататък - списъкът е дълъг.

-----------------------------

Ако изобщо т.нар. бог/господ както и да се казва той съществува - то той е някакъв психично болен извратеняк, който се кефи на нещастието на вярващите в него "раби". 

Фактът, че преди две хиляди години хората са вярвали в други богове, които за тях днес не съществуват, говори, че боговете идват и си отиват заедно с епохите, и всяка една епоха създава свои богове на които да се кланят хората.

А фактът, че Бог гледа безучастно на всичко случващо се, доказва, че в Природата има закони, които са по-висши от вярата в религиозните богове.

Затова Христос не помага на хората които вярват в него, и въпреки вярата им, се взривяват християнски храмове, както и Аллах допуска да бъдат избивани ежедневно хиляди мюсюлмани, както и Йехова е допуснал Холокоста и масовото избиване на евреи.

преди 21 минути, Aumi написа:

А фактът, че Бог гледа безучастно на всичко случващо се, доказва, че в Природата има закони, които са по-висши от вярата в религиозните богове.

За какъв факт говориш, след като предното ти изречение е, че боговете идват и си заминават с епохите, демек с нуждите на модата.

Природа се пише с малка буква, между другото. Ако си кръстила нещо със същата дума, изясни.

И няма висши закони. Това е човешко отношение. Има си закономерности, които сме класифицирали като закони, теореми, хипотези, теории и до там. Сравнението на природна закономерност с вярата е пълна безсмислица и алогизъм. Самото употребяване на такива изпразнени от съдържание клишета тип "това е най-важно, а онова е по-важно от него" е празнодумие.

преди 13 минути, dkt написа:

Тогава защо да им вярвам на тези богове, след като те не вярват в мен, и не биха ми помогнали когато имам нужда? Чувствата трябва да са двустранни.

Вярата не доставя никакви гаранции. На нея не можеш да ѝ направиш рекламация, защото нищо не ти обещава. Разни църковни люде са им хрумнали да добавят, че като отидеш в гроба  и почва хубавото, но това са глупости за хора нуждаещи се от утешение и наивници вярващи в приказки. А такива бол. Не вярвам в богове, но ги има. И на хората не вярвам, а най-опасните измежду тях са тези, които обясняват какво боговете мислят, искат и очакват.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.