Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

преди 2 часа, .Alex&Vanko. написа:

А почнал от сърдечната сутра.

И свършил там. Накрая остава само пустотата. Не че по Средата има нещо друго, но някои си въобразяват че съществуват, радват се и страдат реално :D

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 49 минути, Anjel Dimitrov написа:

Да се повторя пак ,но накратко (,,В будизма съществува ,,относителност" ,а на човека му трябва,,точен резултат" ,а не ,,уклончивост" ,която уклончивост се предлага от будизма.

И съм ,,най -просветлен" ,защото лично Господ ме е просветлил в отвъдното,за ,което се стремях и постигнах още преди 16 години.Другите духовни учители ме мразят за това,че съм много по -добър от тях и ,че може да им отнема учениците,което и се случва постоянно.

Ако под точен резултат разбираш Бог, то си много далеч от каквато и да е истина. Бог е абстракция. Затова ранния будизъм не разглежда метафизични и абстрактни концепции. 

Ако учениците са избягали от някоя психиатрия или държавата няма пари да ги лекува няма да ти е проблем. Нормален човек не би се вързал на тези халюцинации.

преди 38 минути, Anjel Dimitrov написа:

Да ,,точен резултат" както ,,какво представлява човека?" така и ,,какво представлява и Бог?" Бог не е абстракция ,а нещо съвсем реално.Но щом Бог за теб е абстракция ,по добре се откажи от духовно развитие и търсене на истината,освен ако не си под 18.Много хора ,тъй като им се струва сложно и трудоемко да приемат някои очевидни истини се отказват от нищене на божията промисъл и се задоволяват с нещо преходно като земни удоволствия и игнориране на духовно развитие.И за теб ще бъде по-лесно и за другите.

За ранния будизъм .то метафизика и абстрактни концепции не са съществували по онова време.

Метафизиката съществува доста преди Буда, в Индия това са Ведите.

Когато "очевидна истина" стане една абстракция, действителността губи смисъл и престава да бъде обективна истина. Тогава не логиката, която се базира на възприятието, а безумието откъснато от всякаква реалност взима връх и става реалност за лудия. Точно тогава става невъзможно духовното търсене, защото духовното търсене не е откъснато от действителността, здравия разум и критичното мислене.

преди 7 часа, Anjel Dimitrov написа:

...

Нещо си се заблудил. В Будизмът няма никаква относителност.

Не си напускал Самсара. Даже не ти е ясно какво е Самсара. Не си учител.

За мен лично страдание няма. Аз не преживявам такова. При мен всичко си е ок.

Забранил съм алкохолът, защото е вреден, защото не естествен.

преди 4 часа, Anjel Dimitrov написа:

И още за будизма .Самият будизъм не обяснява ,,какво е Господ Бог, и какво иска Господ Бог и какво предлага Господ Бог?" ,а обяснява само за устройството на вселената и човешките взаимоотношения в ,което отношение в днешно време много биолози ,физици и философи се справят по-добре от всеки един будист.Будизма говори за творението но за Създателя почти нищо ,и ако говори за създателя то е уклончиво.Но разбираемо ,като се има предвид ,че ти изкарват мисловният процес  като духовно развитие.Все едно да ти изкарват дишането лукс.

Абсолютни глупости, показнващи едно повърхностно разглеждане на Будизма, без вникване в него.
В Будизмът не се обяснява само това.

Много е интересно как незапознати хора имат себе си за запознати, като силно си вярват в собствените илюзии.

Редактирано от rurk (преглед на промените)

преди 1 час, Anjel Dimitrov написа:

Да при теб точно това се е получило - ,,невъзможно духовно търсене" и откъсване от всякаква реалност.

Нямам нужда от учител, защото повечето учители страдат от психоза. Когато такива учители съберат други травмирани индивиди психозата става масова. Не че ако нямаш учител си застрахован. Пълно е с хора прочели една книга и изкукали завинаги. Интернет пространството просто прелива от такива. Навремето са хранели лъвовете с тях. Това е откъсване от всякаква реалност.

преди 48 минути, Anjel Dimitrov написа:

Почти позна ,че няма относителност.Само като ви чуя притчата за себепознаване  и бръщолевенията ,че не познаваш себе си и че не знаеш ,,кой си ?" а хора над 40  и вярват ,че били кучета някога и змии  и дефакто от  един милион вярващи само един си спомня предишно прераждане и като зададеш въпроса,,какъв съм бил в предишен живот?" и се почват едни ,,можеби" или въпроса ,,какво следва след смъртта ?" и пак,, можеби" с тези ,,можеби" се говори за относителност и нищо конкретно.

Много добре знам ,,какво е самсара?"-приключване на земния живот,след като си си изпълнил всички задачи тук на земята ,можеш да се отдадеш на ползването на благата ,които си заслужил за вечността.Но тъй като съм възпитан и светски ,това ,което бях заслужил не ме задоволи и реших да заслужа още и се върнах от отвъдното с цел подобряване на вечността ми и тази на близките ми ,но дефакто вече съм склонен и за други хора ,с което и се занимавам в свободното време.Няма начин,не ми е приятно да съм учител ,но трябва,защото благодарение на моите учители постигнах резултати ,спокойствие и увереност в познаване на ,,Божията промисъл" ,така сега и аз трябва да предам нататък ,знанията ,за да може и други да постигнат ,,спокойствие и увереност в познаването на Божията промисъл". И съм ,,Духовен учител" но учението ми е основано на стария завет.

Ти си си забранил алкохола ,но според моето учение си е разрешен.И не е вреден защото ,при употреба на алкохол ,всичко скрито покрито излиза на яве ,,Като видиш един човек пиян ,тогава разбираш ,що за стока е" Пиенето е част от уроците ,,опознай себе си" , ,,опознай другите".Това с пиенето на алкохол е цяла култура ,която явно ти е непозната.

Защо да вниквам в будизма ,като един от учителите ми се занимаваше с източни религии повече от  20 години(то не бяха ,мантри ,медитации ,йога и така на татък) и накрая ми каза ,че си е загуба на време.Защо ми е да вниквам в будизма ,когато има хора ,които са вникнали в него и са го заклеймили в последствие.То и аз изгубих няколко месеца ,но това е за добро ,поне знам  ,какво мога да кажа за будизма на моите ученици ,а и го казвам на всеки за добро ,за да не си губят времето,защото човешкият живот не е чак толкова много.

Щом си си забранил алкохола ясен си ми-на дали ще опознаеш себе си по лесния и правилен начин.

За твое съжаление нищо не си разбрал от Будизма, първо защото не си го изследвал достатъчно дълбоко и второ защото си вадиш изводи от мнението на трети лица, които не е много сигурно до колко самите те са го разбрали и до колко адекватно го разясняват.

Ако имаш интерес ти препоръчвам да четеш директно сутрите от Палийския канон.

За мен е повече от ясно, че ти не си учител и че нямаш осъзнаване върху самсара, пък камо ли да си бил отвъд нея. Даже последното за теб е невъзможно.

Колкото до алкохолът самата мъдрост, която е трезвана, го отхвърля като безсмислен и ненужен, освен за кармично обусловените с него.

Надали ще отварям книга ,която отдавана съм изгорил.

Самсарата ,бозил съм над нея преди повече от 20 години и нямам намерение да се занимавам с нещо за ,което няма свидетели.

Алкохолът и пиенето щом са ти непознати,надали ще стигнеш до прозрение на истината. Медитирай си ,и си чети сутрите и ,ако някога решиш да избереш правилният път и искаш да имаш истински ,,духовен учител" пиши на лични.Но сега си там откъдето аз отдавна съм минал и вече започвам да забравям,а не ми се припомня(да си изгубя времето пак -не не искам).

Явно не четеш и не осмисляш какво ти се пише.

Не съм писал, че алкохола ми е непознат, а писах, че мъдрите не намират смисъл в него и че не е естествен.

Трябва да се пробудиш за да общуваш истински.

Ти не си учител.

И пак ти пиша - ок съм си. Нямам необходимости, нито изживявам страдание.

Когато съм имал нужда от учители, намирал съм и съм им безкрайно благодарен.

Ти не си такъв. Ти си обикновенно индиго, от стария тип, вряло-некипяло. Вече писах.

И идея си нямаш от Самсара. Но явно такава ти е кармата - да се буташ в нея изживявайки се като някакъв.

Редактирано от rurk (преглед на промените)

Божията промисъл ни се яви във форма, разнищена чрез писанията на учителя Ангел. Само сега, в интернет и форума на калдата. Дерзайте братя и сестри, само тук ще познаете смисъла на алкохола, това не се случва всеки ден!

преди 11 часа, Anjel Dimitrov написа:

...

Нищо не си разбрал за алкохола. Нямаш правилно виждане и усещане.

на 17.05.2018 г. в 17:03, Anjel Dimitrov написа:

Щом не знаеш смисъла на алкохола,,къде си тръгнал да нищиш божията промисъл?"Поредният будист дето си мисли ,че мъдростта се изчерпва с ведите.Рурки ти като останалите будисти си толкова назад в ,,божията промисъл",че просто нямам време за такива като теб.Не за друго но наистина имам по-важни ангажименти.

Много си объркан.

Будизмът няма общо с Ведите. 

Супер незапознат си.

Що за мрачни и безбожни времена? А преди години Бог ни говореше по телевизията чрез рекламите за алкохол.

Дай един отговор на нещо, което науката не е открила? Дай тука нещо черно на бяло! Кое е това цял живот си върви пиесата Будизъм едни и същи въпроси,лутане и нищо братче. Тоя труд дето полагаш как се отплаща? Едни безкрайни локуми без особено съдържание почти пусти.

преди 18 часа, .Alex&Vanko. написа:

Дай един отговор на нещо, което науката не е открила? Дай тука нещо черно на бяло! Кое е това цял живот си върви пиесата Будизъм едни и същи въпроси,лутане и нищо братче. Тоя труд дето полагаш как се отплаща? Едни безкрайни локуми без особено съдържание почти пусти.

Ей, вие съвсем не употребявате главите си. Аз почвам да си мисля, че не умеете да мислите.

Науката не е открила всичко за човешкия мозък, от към функционалност и от към капацитет. Самата тя го признава. Науката не е открила всичко за психоматиката, за психиката, за психо-емоционалността. Науката не е открила защо човек се ражда, защо остарява, боледува и умира. Науката нико не знае за причината на твоето, или на което и да било раждане. Науката нищо не знае за същината на живота. Науката нищо не знае за смъртта.

Науката не знае защо ти се случват определени неща, каква е тяхната причина (причино-следствените връзки).
Науката не знае защо съществува страданието, какъв е неговия произход, на какво се дължи и как да се преодолее.

В училище не те учат как да дишаш. Не те учат за това какво причиняват зловредните емоции и паразитните мисли. Не те учат на това, че всяка психо-емоционалност се отразява на тялото (психо-соматика). Не те учат на правилно поведение и не ти описват вредата от вкапчването и маниите, от привързаностите и от болната ти психика.
Не те учат на правилна преценка. Нито теб са учили. Нето са учили майката ти и баща ти. Нито са учили баба ти и дядо ти.
Не са те учили да не си лигоч и да се справяш със себе си. Не са те учили да бъдеш смел и да умееш да бъдеш щастлив в самотата, в смъртта, в страданието.
От тук възлиза въпроса - Аджеба, на какво са те научили тогава?

Науката вече направи изкуствен интелект. Машината победила в даден казус 28 юристи, които мислили заедно!

И човешкия мозък е материален и машината също. Дух какво е не се знае!

За всичко материално намира отговор науката. За нематериалните няма.

Това ум, емоции, психика какво са?

преди 2 часа, .Alex&Vanko. написа:

Това ум, емоции, психика какво са?

Неща които или ти липсват или са увредени. Но си мисля че водещо е първото, защото ако имаше поне малко акъл нямаше да пишеш и да се излагаш така. Първото нещо което научават лудите е да се държат тихо, ако има кой да ги научи.

преди 19 часа, Anjel Dimitrov написа:

Науката е открила повече от будизма ,това че откритията се ползват от малко хора и са недостъпни за масите е отделен въпрос.Например аз и стигнах до някакви открития ,но дори не ги и записвах за да не ми бъдат откраднати и след като изядох един бой забравих всичко ,и плана беше такъв ,да продам информацията за пари и някои привилегии.Нямах намерение изобщо да давам подарък откритията си ,а и сега и да си възстановя откритията пак ще търся пазар и няма да дам подарък.Защото болшинството от хората са неблагодарни  и не уважават Господ-(това е било и е в момента).Тук в Калдата пиша ,но това е защото имаме обмен на информаця.

Причината на едно раждане- е няма да го напиша тук ,а ще го обсъждам само с моите ученици.

Не говори в множествено число ,защото отговорите на тези въпроси са ми се изяснили още преди 10 години,и след това само утвърждаване.

Нямаш никаква представа от будизма и затова няма как да имаш точна преценка.

Да не повтарям с какво не се е справила науката.

Нищо не ти е ясно. Не си учител.

на 16.05.2018 г. в 16:52, Anjel Dimitrov написа:

И още за будизма .Самият будизъм не обяснява ,,какво е Господ Бог, и какво иска Господ Бог и какво предлага Господ Бог?" ,а обяснява само за устройството на вселената и човешките взаимоотношения в ,което отношение в днешно време много биолози ,физици и философи се справят по-добре от всеки един будист.Будизма говори за творението но за Създателя почти нищо ,и ако говори за създателя то е уклончиво.Но разбираемо ,като се има предвид ,че ти изкарват мисловният процес  като духовно развитие.Все едно да ти изкарват дишането лукс.

А коя религия обяснява какво точно е Господ и какво предлага Той? И какво обяснение изобщо трябва да се даде за Господ Бог?!

Цитат

което отношение в днешно време много биолози ,физици и философи се справят по-добре от всеки един будист

Самият Будизъм е най-висша форма на философия.
А биолозите и физиците обясняват явленията свързания с материалния свят,  докато Будизмът обяснява психическия свят на човека и причините и следствията на явленията.

на 17.05.2018 г. в 13:01, Anjel Dimitrov написа:

Повечето звезди ,политици, и богати хора имат ,,духовен учител".Духовният учител те прекарва по краткия и правилен път до истината относно божията промисъл.И там до където съм стигнал ,нямаше и една стотна да стигна ,ако не бяха духовните ми учители.Всичко се наслагва,първите са минали и срязали бурените ,следващият е проправил пътека,следващият прави път ,поредният ти дава кон,друг карта ,друг компас,друг ,когато стигнеш морето те качва на лодката си и така се стига до резултати.Без учители е все едно  гол и бос да се опиташ да отидеш някъде където искаш ,през трънаците.С 4 думи ,,няма да се получи"

Нека си поговорим за тези духовни учители...

Къде ги намирате, къде се провежда обучението, как ги познавате че истински си разбират от работата... и всъщност толкова ли начесто ги има тук, че си ги сменяте един след друг (това ако са реални хора, разбира се).

---------

Ясно, няма отговори, значи поредния опит за секта.

Това си звучи като рецепта за попадане в секта. И те са готови за сериозен разговор. И те не препращат към познатите писания, а предлагат нещо тяхно си. Тоест - отговорът на моите въпроси се оказва относителен и неясен. Дали един учител дава относителни и неясни отговори?

И казвате, че десетимата ви учители си имат различни религии и при тях само сте се запознавали (и предполага се - сравнявали разликите). Тоест, имате учители, които ви учат на различни неща - тоест, един на друг си противоречат.

Къде ги намирате?-обикновено чрез запознанство на различни места(интернет,храм, бар,парк и т.н.т.),търсиш и намираш.

Къде се провежда обучението?-Лично аз ,,в бившия ми офис" ,иначе съм имал обучение в (храм,манастир,апартамент ,парк,бар и ...)

Как ги познавате дали са истински?-ако не те препраща да четеш някое свещенно писание и ти обърне внимание и е склонен за сериозен разговор ,може да се каже ,че е истински. Да реални хора ,са и за 30 години десетина (просто да видя какво предлагат техните религии).Основният ми учител и сега е близо до мен от 25 години насам.

Пак секта .Всеки свещеник ще ти каже че другите учения са секти.Учения различни от християнството са секти(поне в България)Факт ,,малка религия=секта" , ,,голяма секта=религия"

Заблуждавш себе си и учениците си. 

Исус казва: Йоан 8:24  По тая причина ви рекох, че ще умрете в греховете си; защото ако не повярвате, че съм това, което казвам, в греховете си ще умрете.

Има стотици , да не кажа хиляди хора с твоята опитност. Не си единствения. Не се мисли за специален. Отричайки Исус, вървиш по грешен път. Няма да стигнеш там където си мислиш.

Казвам ти го с най - добри чувства, без да  омаловажавам  преживяванията ти.  

Още няколко пасажа от Библията:

Никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста…

Кой е лъжец освен онзи, който отрича, че Исус е Христос? Такъв човек е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина. Никой, който се отрича от Сина, няма нито Отца; а който изповядва Сина, има и Отца (1Йоан 2:22,23).

Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, а изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света. По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповядва, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога, а никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че идва, и сега е вече в света. Вие сте от Бога, дечица, и сте ги победили; защото Този, Който е във вас, е по-велик от онзи, който е в света. Те са от света, затова светски говорят и светът тях слуша. Ние сме от Бога; който познава Бога, нас слуша; който не е от Бога, не ни слуша. По това разпознаваме духа на истината  и на заблудата (1Йоан 4:1-6).

Има само един път до Бога и той минава през Исус Христос!

И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име, дадено на човеците, чрез което трябва да се спасим (Деяние на апостолите 4:12).

преди 5 часа, Anjel Dimitrov написа:

Моята религия

Да, ясно. Нямам нищо против твоята религия, стига да не нарушава мира на останалия свят, и стига да не я налагаш насилствено.

Цитат

.В предишни постове съм го обяснявал многократно,и книжка съм написал ,която съм качил тук в Калдата за сваляне на поне няколко места но на будистите всичко им е сложнорабираемо, но тук във форума съм изписал достатъчно ,ако се интересуваш за правилното обяснение за Господ Бог просто се разрови по дълбоко във форума.

Четох от твоята книга, но не ми стана ясно какво според теб, или според твоята религия, е Бог.
Би ли могъл тук, пред всички четящи, да обясниш по-ясно?

Цитат

Не само с материалният свят(примерно Хитлер е имал звено ,което да търси начин да викне Дявола на помощ и хората ,които са се занимавали с това са били учени

.А ти вярваш ли в съществуването на Дявола?

Цитат

За кои причини и следствия и кои явления? Изразяваите се по конкретно,а ако ви мързи да пишете по-добре не разисквайте и не пишете нищо.

За всички.
Всичко което се случва в този свят, подлежи на Закона на причината и следствието.
Мисля, че ще е много банално ако кажа, че за всяко следствие има конкретна причина, и всяка причина има определени последствия.

преди 2 часа, Aumi написа:

Всичко което се случва в този свят, подлежи на Закона на причината и следствието.

Мисля, че ще е много банално ако кажа, че за всяко следствие има конкретна причина, и всяка причина има определени последствия.

Нито е задължително, нито се наблюдава каквато и да е независима причина на дадено следствие. Например определена личност предизвиква следствие, но тази личност също е съставена от други причини (които имат свои причини), тя е комплексна и не е независима сама по себе си. Тоест следствието няма една причина, въпреки че илюзорно се възприема че има една такава, например Пешо. Всяка част на тази "личност" дължи съществуването си на друга взаимозависима част и  така до безкрай. Всичко функционира по този начин, няма основание да се твърди че съществува независима причина. Нещата и така си функционират. Поддържат се едно друго. От друга страна Нагарджуна е доказал, че една независима и съществуваща сама по себе си причина не би могла и няма с какво да контактува с останалия свят, защото е независима по дефиниция. Тоест такава за нас де факто не съществува. 

Има една теория, която е твърде абстрактна, според която твореца се оглежда, проектира идеите си в човешките съзнания, както на нас ни е нужно огледало за да се огледаме. Но ако това е вярно положението ни става още по-незавидно, ако се възприемаме като реални, разбира се.

Ако се възприемаме като илюзорни ни е все тая и в двата случая ;)

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Ако се възприемаме като илюзорни ни е все тая и в двата случая ;)

Не се възприемаш като илюзорен, само си го мислиш и то като се сетиш, а дали ще се сетиш и кога е Божа работа, дето се вика. Казвам го, защото сам отричаш възможността илюзорното да се само-възприема (и какво кое и с какво, по-точно, възприема?) като илюзорно. 

Все се чудя дали наистина е възможно някой да изпитва удовлетвореност и даже блаженство от "реализирането" на липсата на аз. Не е ли някак извратено да ти доставя успокоение, даже удоволствие твоето собствено или на някой друг несъществуване. Всъщност такива неща за успокояване от липсата на аз разправя Тик Нат Хан примерно, а в "Нирвана сутра" Буда директно казва, че точно липсата на Аз е единствено страдание. Че Аз-а е Татхагата, но "обикновените хора" не притежават такъв Аз. Защото от някаква гледна точка той още не се е появил. 

Но понеже сме обърнати с главата надолу (специална поза за прехвърляне директно в някой от адовете), възприемаме съответно и нещата преобърнато. Реалното като илюзорно, илюзорното като реално, страданието като удоволствие и т.н.

преди 18 часа, Anjel Dimitrov написа:

Ти си като развалена плоча.Обясних ти ,че този път по ,който вървиш отдавна съм се върнал от там ,и специално за будизма с лоши впечатления.

Всичките неща ,които си изброил в по предишният си пост,а се справих до 22-рият си рожден ден ,след това за още 10 години ги утвърдих.И не си гледал достатъчно по Ютуб,където има няколко загатващи филми за достиженията на науката(някои ги премахнаха и са на руски)

На теб нищо не ти е ясно,но разбираемо щом си будист.Не съм учител ,аз съм духовен учител.

По нищо не си минал, а от Будизма нямаш никаква представа. Дори го обърка с Ведите...
Нямаш нищо общо, абсолютно нищо общо с духовните учители.
Ти си обикновено индиго, което си е въобразило и което е развило чувство за собствена значимост. Нищо повече.
Плоча, или не. Това е истината и реалността.

100% си объркан.

преди 26 минути, rurk написа:

По нищо не си минал, а от Будизма нямаш никаква представа. Дори го обърка с Ведите...
Нямаш нищо общо, абсолютно нищо общо с духовните учители.
Ти си обикновено индиго, което си е въобразило и което е развило чувство за собствена значимост. Нищо повече.
Плоча, или не. Това е истината и реалността.

100% си объркан.

Съжалявам, че се намесван в разговора ви, но да попитам, къде е бил Будизма при Сътворението на Адам е Ева, при Потопа или когато Бог даде закона на Мойсей?  Признавам си , че не съм запознат и за това питам.

преди 14 минути, realno написа:

Съжалявам, че се намесван в разговора ви, но да попитам, къде е бил Будизма при Сътворението на Адам е Ева, при Потопа или когато Бог даде закона на Мойсей?  Признавам си , че не съм запознат и за това питам.

А къде е бил Исус тогава?
Още не е бил роден от утробата на Мария.
Та и с Будизма е същото.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.